- 14 Eylül 2014
- 1.989
- 3.822
- 333
Alkolü nasıl arkadaşlar ödüyor? Bzii de tanistirsanaMerhaba ben devlet memuruyum.5 senedir çalışıyorum.başlıktan anlaşılacağı üzere 5 seneye göre o kadar az o kadar az param var ki.hiç öyle her sene tatillere, gezmelere para harcayan biri değilim.alkolüm yoktur( vardır aslında da arkadaşlar ödüyor sağolsun), sigaram yoktur, öyle çok masraflı bir hobim yoktur.param gerçekten çok az.hatta yazmaya utanıyorum.çünkü ne zaman söylesem millet şaşırıp kalıyor çok az diye.eee diyorum ki birşey yapmadım ki ne yapacağım sanki? Normal, standart bir hayat.tamam ilk atandiğımda bir takım özel hastane masraflarım olmuştu ama 4 sene o masrafın toparlanmaması da benim sorunum değildir heralde artık.sürekli bir ev almıyor musun, araba almıyor musun muhabbeti.ee diyorum o kadar parayı nereden bulayım.diyorlar ben senin yerinde bekar çocuksuz olsaydım şimdi Mercedesle geziyordum.yok evimi arabamı almiştım.ben de mi bir sorun var artık gıcık oldum iyice.eee birikmiyor işte? Sokağa mı atıyorum sanki parayı? Delirttiler beni bu konuda.sizin nasıl oluyor?
Eve gelirken 2 bira kap gel diyorum işte.Alkolü nasıl arkadaşlar ödüyor? Bzii de tanistirsana
Evet o günlerde hiç bu tarz şeyler ilgimi çekmiyordu.daha sonraki yıllarda düşünmeye başladım.o yüzden birkaç yıl verimli olamadım bu konuda.5 yıllık bekar bir memurun araba alması gerekirdi bence. İlk atandiginizdaki tuttuğunuz evde yaşıyorsanız kira da düşüktür. Memur ortamı da öyle çok harcayan tiplerden oluşmuyor hani çevrenizin cok harcadığını, pahalı öğle yemeğine gidildiğini vs sanmıyorum. TL'de tuttunuz acaba parayı ya da borsada falan mı kaybettiniz.
E tamam işte 400 bin tl param var demişsin başka konudan hatırlıyorum vanda yaşıyorsun 700 1 Milyon evler var çok kolay alır oturursun hayatı da kaçırmazsın senin hayat dediğin zaten max dışarda yemekmiş gezme tatil yokmuş. En azından evin olurEvet o günlerde hiç bu tarz şeyler ilgimi çekmiyordu.daha sonraki yıllarda düşünmeye başladım.o yüzden birkaç yıl verimli olamadım bu konuda.
Devlet memuru olunca ne oluyor 100 milyarlarmı kazanıyorsunuz yada kazanmanız gerekiyor?Merhaba ben devlet memuruyum.5 senedir çalışıyorum.başlıktan anlaşılacağı üzere 5 seneye göre o kadar az o kadar az param var ki.hiç öyle her sene tatillere, gezmelere para harcayan biri değilim.alkolüm yoktur( vardır aslında da arkadaşlar ödüyor sağolsun), sigaram yoktur, öyle çok masraflı bir hobim yoktur.param gerçekten çok az.hatta yazmaya utanıyorum.çünkü ne zaman söylesem millet şaşırıp kalıyor çok az diye.eee diyorum ki birşey yapmadım ki ne yapacağım sanki? Normal, standart bir hayat.tamam ilk atandiğımda bir takım özel hastane masraflarım olmuştu ama 4 sene o masrafın toparlanmaması da benim sorunum değildir heralde artık.sürekli bir ev almıyor musun, araba almıyor musun muhabbeti.ee diyorum o kadar parayı nereden bulayım.diyorlar ben senin yerinde bekar çocuksuz olsaydım şimdi Mercedesle geziyordum.yok evimi arabamı almiştım.ben de mi bir sorun var artık gıcık oldum iyice.eee birikmiyor işte? Sokağa mı atıyorum sanki parayı? Delirttiler beni bu konuda.sizin nasıl oluyor?
Konu sahibi Van'da mi yaşıyorE tamam işte 400 bin tl param var demişsin başka konudan hatırlıyorum vanda yaşıyorsun 700 1 Milyon evler var çok kolay alır oturursun hayatı da kaçırmazsın senin hayat dediğin zaten max dışarda yemekmiş gezme tatil yokmuş. En azından evin olur
Öyle hatırlıyorum van küçük değil demişti ben de van da yaşamıştım bir dönem herkes herkesi tanırdı özellikle memur çevreKonu sahibi Van'da mi yaşıyor
Konu sahibinin yasam bicimiyle Van'i asla bagdastiramadim. Şok gecirdim cidden.Öyle hatırlıyorum van küçük değil demişti ben de van da yaşamıştım bir dönem herkes herkesi tanırdı özellikle memur çevre
İran dan gelmiyorlar mı oraya kulüpler içinKonu sahibinin yasam bicimiyle Van'i asla bagdastiramadim. Şok gecirdim cidden.
Yani disaridan gelip istediklerini yaparlar da orada yerlesik birinin bu hayat tarzını surdurmesine cok sasirdim.İran dan gelmiyorlar mı oraya kulüpler için
Evet Van'da yaşadığını söylemişti. İlk kez duyan birçok kişi şaşırmıştı bu duruma. Ama Van küçük bir şehir değil , her şehirde, her şey olabiliyor :)Konu sahibinin yasam bicimiyle Van'i asla bagdastiramadim. Şok gecirdim cidden.
Neden bu kadar dolu anlarsın az çokKonu sahibi Van'da mi yaşıyor
Toplam ek ücretler falan 60 bine çıkıyor.10 bin kiraya, 1500 aidat, 500, 600 yol, 2000 yiyecek, 2000 sosyalleşme masrafı, 1000 lira internet, 150 lira tivibu, faturalar da 500 diyelim.eee o da yaz için tabi.evim güneş almıyor doğalgaz faturası çok yüksek geliyor haa bir de yemek yapmaya üşenip söylediğim için baya para da oraya gidiyor maalesef.bir de eşyalarım çok eski ya.sürekli tadilat masrafları çıkıyor.psikolog da var.5, 6 bin de o.illa ki birşeyler çıkıyor ya ek masraf.Ne kadar alıyorsunuz? Kirada mısınız? Giderleriniz nekadar? Suan elinizde ne kadar birikmiş var?
Ayy evet.sanki giren maaş da 2 katına çıkmıyormuş gibi konuşuyorlar.Ben de sandim aile evindesin. Sana "ben senin gibi bekar, cocuksuz olsam" diye baslayan arkadasina "asil ben evli, cocuklu olsam belki daha cok biriktirirdim malum koca maasi da gelirdi ama ben tek basima bir gecim saglamaya calisiyorum" de. Sinir oluyorum su evlilerin, cocuklularin bekarlarin harika bir hayati oldugunu dusunmelerine yani maddi acidan konusuyorum. Cunku boyle dusunenlerin istisnasiz hepsi de sadece evlenince ayri eve cikilabildigini dusunuyor, hep birileri bakiyor bekarlara saniyor:))
Aaa. E sizin cebinize baya para kaliyor aslında. Kabaca 25.000 desek aylik gidere 35.000 civari para kaliyor olmasi lazim. Yemege cok harcasaniz bile yine para kaliyor. Bu oyle çarçur edilecek, nereye harcadiginiz bilinmeyecek bir para degil ki.Toplam ek ücretler falan 60 bine çıkıyor.10 bin kiraya, 1500 aidat, 500, 600 yol, 2000 yiyecek, 2000 sosyalleşme masrafı, 1000 lira internet, 150 lira tivibu, faturalar da 500 diyelim.eee o da yaz için tabi.evim güneş almıyor doğalgaz faturası çok yüksek geliyor haa bir de yemek yapmaya üşenip söylediğim için baya para da oraya gidiyor maalesef.bir de eşyalarım çok eski ya.sürekli tadilat masrafları çıkıyor.psikolog da var.5, 6 bin de o.illa ki birşeyler çıkıyor ya ek masraf.
Ben de onu anlamıyorum ya zaten.Aaa. E sizin cebinize baya para kaliyor aslında. Kabaca 25.000 desek aylik gidere 35.000 civari para kaliyor olmasi lazim. Yemege cok harcasaniz bile yine para kaliyor. Bu oyle çarçur edilecek, nereye harcadiginiz bilinmeyecek bir para degil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?