• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİR TÜRLÜ YARANAMADIĞIM EŞİM

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.062
1.485
133
2,5 yıllık evliyim. Bu süre zarfında birçok kere boşanmayı düşündüm hatta buraya da yazdım. Bu sorunları bir şekilde aştık ya da aşmış gibi yolumuza devam ettik. Ama fark ediyorum ki ittire kaktıra ilerleyen bir ilişkimiz var. Ben değer gördüğümü düşünmüyorum. Sebeplerine gelirsekte eşimin davranışlarından dolayı. Sevip sayıldığımı hissetmiyorum arkadaşlarına daha çok değer veriyor ve birde diyor ki kişi kendi belirler değerini. Karısı olarak bir türlü değerli olamadım. Kendimi övmek için söylemiyorum. Benim desteğimle araba aldı, motor aldı yetmedi iş kurmasına destek oldum. Aylarca para kazanmadı cebine harçlığını ben koydum evi her şeyi idare ettim. Ama hiçbir zaman kıymetim olmadı.
Şimdi diyeceksiniz ki böyle bir adama neden katlanıyorsun. Çünkü elimde hiçbir şey kalmadı birikim vs. hepsi işe gitti. Kendi ailemle de anlaşamıyorum. Oturduğumuz ev ailesine ait yani gidecek olan kişi benim. Bu kadar emek verdiğim evi terk etmek istemiyorum artık sevgi boyutunu geçtim çünkü soğudum herkesin ailesinin bile bildiği değerimi kocam olacak adam bilmiyor. Boşanmayı düşünüyorum bazen ama sıfırdan başlamak zor geliyor. Çalışıyorum ama kiralardan dolayı aile evine dönmek zorundayım böyle bir durum olursa.

2,5 yıllık evliyim. Bu süre zarfında birçok kere boşanmayı düşündüm hatta buraya da yazdım. Bu sorunları bir şekilde aştık ya da aşmış gibi yolumuza devam ettik. Ama fark ediyorum ki ittire kaktıra ilerleyen bir ilişkimiz var. Ben değer gördüğümü düşünmüyorum. Sebeplerine gelirsekte eşimin davranışlarından dolayı. Sevip sayıldığımı hissetmiyorum arkadaşlarına daha çok değer veriyor ve birde diyor ki kişi kendi belirler değerini. Karısı olarak bir türlü değerli olamadım. Kendimi övmek için söylemiyorum. Benim desteğimle araba aldı, motor aldı yetmedi iş kurmasına destek oldum. Aylarca para kazanmadı cebine harçlığını ben koydum evi her şeyi idare ettim. Ama hiçbir zaman kıymetim olmadı.
Şimdi diyeceksiniz ki böyle bir adama neden katlanıyorsun. Çünkü elimde hiçbir şey kalmadı birikim vs. hepsi işe gitti. Kendi ailemle de anlaşamıyorum. Oturduğumuz ev ailesine ait yani gidecek olan kişi benim. Bu kadar emek verdiğim evi terk etmek istemiyorum artık sevgi boyutunu geçtim çünkü soğudum herkesin ailesinin bile bildiği değerimi kocam olacak adam bilmiyor. Boşanmayı düşünüyorum bazen ama sıfırdan başlamak zor geliyor. Çalışıyorum ama kiralardan dolayı aile evine dönmek zorundayım böyle bir durum olursa.

Vermeyle dost olan her gün küsülü gezer ... bu lafı yazın bir yere
Hiç bir evlilik varınızı yoğunuzu sıfırlayacak kadar kıymetli değil
Verdiklerinizi geri almaya ve birikim yapmaya bakın ancak ondan sonra yeni bir hayat kurabilirsiniz

Siz bu dediklerinizi yapıpta kıymet gören bir tane kadın tanıdınız mı? Ben tanımadım. Kıymeti önce kendinize verin sonra bir başkası kıymet verebilir size ancak. Sevgili Boleyn Kizi Boleyn Kizi bu konuya dair çok güzel bir yazı yazmıştı çok hak verdiğim, aklımda kaldığı kadarıyla ondan alıntı yapacağım siz feda ettikçe erkek der ki bana neler yapıyor çünkü ben buna değerim. Kendine verdiği değeri de sizden çalar.

Sıfırdan başlamamak için planlı davranıp çalışıp birikim yapacaksın.Elinde ne varsa eşine vermek yerine kenara koyup hayatına yeni bir yön verme de kullanacaksin.Ayrica değerimi bilsin diye maddi manevi çırpınma.Zaten o düşüncede adam sadece karısı olduğun için değer verir sevgisini esirgemezdi.Uzme artık kendini değseydi zaten şuan bunları dusundürmezdi

Sıfırdan başlamamak için planlı davranıp çalışıp birikim yapacaksın.Elinde ne varsa eşine vermek yerine kenara koyup hayatına yeni bir yön verme de kullanacaksin.Ayrica değerimi bilsin diye maddi manevi çırpınma.Zaten o düşüncede adam sadece karısı olduğun için değer verir sevgisini esirgemezdi.Uzme artık kendini değseydi zaten şuan bunları dusundürmezdi
Zaten en son tartışmamız da bundan sonra evle ilgili hiçbir şeye karışmayacağımı bu evle ilgilenmesi gereken kişinin o olduğunu söyledim. Paramı bundan sonra vermeyeceğim ev için harcamayacağım.

Zaten en son tartışmamız da bundan sonra evle ilgili hiçbir şeye karışmayacağımı bu evle ilgilenmesi gereken kişinin o olduğunu söyledim. Paramı bundan sonra vermeyeceğim ev için harcamayacağım.
Kendi çalışmıyor mu?
Sizden neyin parasını aldı yıllardır?

Hani iş konusunda destek olmayacaktınız eşinize, istemiyordunuz?
Adam sizi zerre umursamıyor siz destek destek üstüne destek oluyorsunuz.
Insan bir kere yanılır, ikincisi başka şeye gidiyor artık. Şurada açtığınız konulardan bile eşinizin en ifak desteğe, çabaya değmeyeceğini açıkken yaptıklarınıza bakın. Boşanmayıp sömürülmeye devam edin madem.

Tayin isteme durumunuz vs var mı. Yani devlet memuru musunuz. Yoksa aynı şehirde yaşamak zorunda mı kalacaksınız. Şundan dolayı soruyorum kiraların daha makul olduğu bir yere geçebilirsiniz. Bir de zararın neresinden dönersen kardır yani ben öyle düşünüyorum. Size boşanın boşanmayın diyemem çünkü tek bir lafa yorum yapmak hoş olmaz. Ama annesi gibi davranmaktan vazgeçin derim hem iyiliğinizi görmüyor ne gerek var. Kendinizi akın hayatınızın merkezine.

Hani iş konusunda destek olmayacaktınız eşinize, istemiyordunuz?
Adam sizi zerre umursamıyor siz destek destek üstüne destek oluyorsunuz.
Insan bir kere yanılır, ikincisi başka şeye gidiyor artık. Şurada açtığınız konulardan bile eşinizin en ifak desteğe, çabaya değmeyeceğini açıkken yaptıklarınıza bakın. Boşanmayıp sömürülmeye devam edin madem.
Bu iş konusu benimde istediğim iş olduğu için destek oldum. Diğer açtığım konu benim istemediğim işti ve ondan vazgeçti. Şuan yaptığı iş kendi işi

Sizin evliliğiniz her an bitme tehlikesi ile karşı karşıyayken nasıl bu kadar parayı heba ettiniz?
Diyelim ayrıldınız ne alacaksınız eşinizden?
Adam işyerini size mi devredecek?
Somut ne aldınız ev araba arsa var mı?
Ev olsaydı kaynananizin evinde kalmazsınız.
Şuan ikiye bölünecek ne var ?

Kaç yillik evlisiniz?
Yaşınız kaç?
Yeniden ev kurmanız için bayağı maddi desteğe ihtiyacınız var.
Siz bundan sonra para vermeyeceğinize göre adam bunun sebebini sormayacak mi?
Üstüne olan malları kaçırmasin.

Karşılıklı menfaate dönüşmüş iş.
Siz aslında o adamı kendi istediğiniz dönüştürmeye çalışmışsınız ama olmamış. Sevginiz o yüzden yok.

Ben anladım ki ne kadar verici olursan o kadar kıymetini bilmiyorlar, ne kadar toksik olup adamı süründürürsen de o kadar kıymetin biliniyor. Ben anlamıyorum erkeklerin kafasını ama malesef durum bu.
Sanırım her şeyi toparlayan bir eş arkada olunca eş olarak değilde anne gibi görüyorlar.
Böyle devam etmez ki evlilik. Kendinize işkence. Birikim yapın, eşinize maaşınızdan tek kuruş vermeyin, eve de harcama yapmayın. Sonra da boşanıp kendi hayatınızı kurun. Mallar zaten boşanınca ortak olacak, ikiye bölünecek. Bu kadar değersiz hissederek, sevgisiz ömür geçmez.
Bu adamlara bu kadar da fedakar, verici olmayın ya :( Biraz bencil olun. Önce kendinizi düşünün, kendinizi güvenceye alın. Vallahi değmiyorlar.

Kaç yillik evlisiniz?
Yaşınız kaç?
Yeniden ev kurmanız için bayağı maddi desteğe ihtiyacınız var.
Siz bundan sonra para vermeyeceğinize göre adam bunun sebebini sormayacak mi?
Üstüne olan malları kaçırmasin.
2,5 yıllık evliyim 27 yaşındayım. Sebebini söyledim zaten hak etmediği için vermeyeceğmi. Devam etme sebebimi de benim ona yaptığım şeyleri bana yapmasını istedim hakkım olan neyse yapacaksın dedim.

Back
X