Bir uyanış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bekarım, anne ve babamla yaşıyorum. Her an ne yaptıklarını, nerde olduklarını bileyim istiyorum. Kimseye muhtaç olmasınlar ben hep yetişeyim istiyorum, en büyük korkum herhangi bir isteklerinin eksik kalması veya benden ayrı olmaları. Sık sık olmasa da arada aklıma gelir hep bu tedirginlik. Evli olsaydım nasıl olurdu onu bilmiyorum ama

Evli olsa da olmasa da herkes ailesinin dibinde ömür gecirmemeli ve hayatini ailesine adamamali diye dusunuyorum yaşlaninca yalniz kalmaktan korkan biri olarak.
Yani sirf ailenin yaninda duracagim diye yapmak isteyip yapamamak, gitmek isteyip gidememek iyi birsey değil.

Benim bahsettigim olay ileri yaşlilik aslinda hani o kadar yaşarsam 70-80-90 yaşlari.
Yoksa el ayak tutuyorken peşimde biri gezsin istemem. Ben de tek cocugum ve ailemden farkli sehirdeyim hatta farkli ülkerde de yaşadik yine yaşayabiliriz. Bagimli ilişki saglikli gelmiyor herkes hayatini yaşasin ama yaşliligin ileri donemleri icin biraz ilgi gerekebiliyor.

Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz? 🤔
Kuzum çocukta garanti değil. Ölebilir.
Hayatta hic birsey garanti olmadığına göre bence icinizden gelen sesi dinleyin.

Yok suan sirf korktum diye cocuk yapmaya karar vermeyecegim, bu oyle bir konu değil. Yapacaksam bile 30u geçmem lazim rahat anca o zaman dusunuruz BELKİ.

Benim istedigim otursun omur boyu bana baksin degil ama bir telefon açanim olsaydi, öldüm mü kaldim mi gibi? 🤔

92 yasindaki teyze haberinden de etkilendim galiba, kadincagizi komşulari bulmuş yalniz yasiyormuş. Cocuklari vardir gerci belki bilemedim şimdi.
CiRiLLA,
epey bir zaman önce içeriğini tam hatırlamıyorum ama anne baba evlat konulu bir topikti bir komşu dedemizden bahsetmiştim.
Dedecik anne babasına, hasta eşine, 5 çocuğuna bakmış yıllarca.
Zaman hepimize hoyrat ve acımasız, yaşlanıyorsunuz ister istemez, dedecik de yaşlanmış, 90'lı yaşlardaydı eli ayağı tutuyor işlerini kendince görüyordu, yalnız yaşıyordu evinde ve ağlardı hep, ben herkese baktım 5 çocuğuma bile ama çocuklarım ne haldesin baba demek için bile aramıyor diye ağlardı, neyse uzatmayayım kendi evinde buz gibi odasında yalnız başına öldü, komşular bulmuş.

Bırakın sağlığında gelip gitmeyi, telefonla bile aramayan 5 çocuğu yalnızca babalarını gömmeye gelip gitti.

Yalnızlıkla barış. Benim çocuğum var ama eşim hayatıma girene kadar yalnızdım. Ne evlilik düşünüyordum ne de çocuk delisi bir insandim. Evlendik kısa sürede hamile kaldım. Kızım oldu. Buraya kadar ne güzel değil mi? Ama işte garantisi var mı yok. Yarın Allah korusun yapayalnız kalabilirim. Korkuyor muyum? Hayır. Çünkü ben tek çocuğum ve her şeyimi kendim yaptım. Her sorunu kendim çözdüm. Her sıkıntının altından kendim kalktım. O yüzden ömrümün sonuna kadar yalnız kalabilirim. Böyle yazınca çok duygusuz gibi geliyor ama hayatın gerçekleri var. Allah hiç kimsenin sevdiklerini yanından ayırmasın fakat hayat şartları öyle olmuyor.
Kızım ileride yurtdışına okuyabilir; farklı şehirde olabilir. Bunların hiçbirisi olmasa bile evlenip; çocuk sahibi olunca zaten öncelikler değişiyor. Çocuk; eş yalnızlığın garantisi değil yani.

Bu sorgulamalar bence hormonların sesi, insanın iç güdüleri genelde çocuk ister, hiç olmadı merak eder. Yalnızlık korkusuyla ilgili gibi görünür ama bu aslında (dümdüz biyolojik bir tabir olacak ama) soyumuzu devam ettirme arzusu. Ben yalnızlığı severim, ileride yalnız kalmaktan da korkmuyorum çünkü zaten korkulacak bir şey gibi görmüyorum. Öyle aman aman çocuğum olsun diye ölüp biten biri de olmadım hiç. Buna rağmen eğer evlenirsem ve nasip olursa çocuk sahibi olurum yani, bi yerde insanın iç güdüleri bu evreyi yaşamak da ister diye düşünüyorum.

Yoksa hayatta hiçbir şeyin garantisi olmayacağını herkes bilir, insanların yalnız kalmayım diye çocuk yaptığını sanmıyorum. Çevremde 50li yaşları geçmiş çocuksuz insanlar var yalnız değiller, yalnız olanı da var. Çocuklu yaşlılardan da yalnız olanı var, kalabalık aile olanı var. Bizi çok etkileyen bir olay olduğu için sık sık yazarım böyle konulara, 2019'da genç kızlık çağındaki iki kardeş olan kuzenlerimi karşı komşuları silahla öldürdü, annelerini ağır yaraladı. Dayım ve yengem "yalnız kaldı". Hayatta her türlü senaryo mümkün yani, bunların hiçbiri çocuk sahibi olma arzusuna engel olmuyor.

CiRiLLA,
epey bir zaman önce içeriğini tam hatırlamıyorum ama anne baba evlat konulu bir topikti bir komşu dedemizden bahsetmiştim.
Dedecik anne babasına, hasta eşine, 5 çocuğuna bakmış yıllarca.
Zaman hepimize hoyrat ve acımasız, yaşlanıyorsunuz ister istemez, dedecik de yaşlanmış, 90'lı yaşlardaydı eli ayağı tutuyor işlerini kendince görüyordu, yalnız yaşıyordu evinde ve ağlardı hep, ben herkese baktım 5 çocuğuma bile ama çocuklarım ne haldesin baba demek için bile aramıyor diye ağlardı, neyse uzatmayayım kendi evinde buz gibi odasında yalnız başına öldü, komşular bulmuş.

Bırakın sağlığında gelip gitmeyi, telefonla bile aramayan 5 çocuğu yalnızca babalarını gömmeye gelip gitti.

Buna benzer şeyler çok duydum aslinda, tanık oldugum benzer şeyler de var ve belki ben de örnek vermiş olabilirim. Ama iş kendine gelince benim cocugum oyle yapmaz gibi bir dusunce oluyor tabi ama oyle yapmasa bile ne kadar yaninda olabilir yine bilemedim. 🙄🙄🙄🙄

Kan bağına önem veririm. Akrabalarla pek görüşmem o ayrı :KK70:
Yalnız yaşadığım, çok aşırı zorlandığım zamanlar oldu.Ailesiyle birlikte olanlara özendiğim zamanlar yaşadım ama zorlanma sebeplerimi onlara da anlatamazdım, duysalar gelirlerdi zaten.
Çocuk yapma fikrim asla aman bana baksınlar, yalnız bırakmasınlar değil. İstedim yaptım, bu kadar.
Ama şu var, bazen burda bir şeyler okuyoruz, hiç mi yok yardım isteyebileceğin bir yakının diyoruz ya, işte o çok önemli bir konu.
Hayat kime ne getirir bilinmez, bazı arkadaşlıklar aileden öte diyorlar, ben kuramıyorum öyle arkadaşlık. Çok severim ama ailem gibi hissedemiyorum.Bugün -Allah korusun- kardeşlerim, annem babam eşim çocuklarım olmasa, biriyle dertleşmek istesem , bir akıl almak istesem, sığınacak birini arasam bunlar amcam, halam ,teyzem olurdu sanırım. Kimse kimsenin derdini sonsuza dek çekmez ama yine de birine ihtiyaç duyulduğunda benim aklıma ailem gelir. Maddi gücüm, yaşım , imkanlarım elverse 2 değil 4 çocuk yapardım, aile güzel şeydir.

Yalnızlıkla barış. Benim çocuğum var ama eşim hayatıma girene kadar yalnızdım. Ne evlilik düşünüyordum ne de çocuk delisi bir insandim. Evlendik kısa sürede hamile kaldım. Kızım oldu. Buraya kadar ne güzel değil mi? Ama işte garantisi var mı yok. Yarın Allah korusun yapayalnız kalabilirim. Korkuyor muyum? Hayır. Çünkü ben tek çocuğum ve her şeyimi kendim yaptım. Her sorunu kendim çözdüm. Her sıkıntının altından kendim kalktım. O yüzden ömrümün sonuna kadar yalnız kalabilirim. Böyle yazınca çok duygusuz gibi geliyor ama hayatın gerçekleri var. Allah hiç kimsenin sevdiklerini yanından ayırmasın fakat hayat şartları öyle olmuyor.
Kızım ileride yurtdışına okuyabilir; farklı şehirde olabilir. Bunların hiçbirisi olmasa bile evlenip; çocuk sahibi olunca zaten öncelikler değişiyor. Çocuk; eş yalnızlığın garantisi değil yani.

Ben de son 1-2 aya kadar sorsalar takmiyorum, korkmuyorum diyen biriydim ne olduysa yeni yeni aklima boyle şeyler gelmeye başladi.
Herhalde belki de denilen gibi biyolojik saatim mi geldi nedir ondan oluyorsa...

Merhabalar.
Cocuk dusunmeyenler, belli bir yaştan sonra yalniz kalmaktan korkmaya başladiniz mi?
Mesela kardeşleriniz yok. Anne, babaniz ve eşiniz olmasa tamamen yalniz kalacaksiniz? 🤔

bir ara baya bir evlenemediğim için çocuğumun da olmayacağını düşünmüştüm.
çok çok fazla çevre baskısı ya baskı demeyelim de gözünüzün önüne çok fazla çocuk muhabbeti geliyor.
İnstagrama baksan, öyle bayramda öyle, seyranda öyle.
Bağımsız olsak bu kadar baskı altında hissetmezdik ve pek çoğumuz da çocuk yapmayabilirdi bence.
Kesinlikle çocuk yalnızlık garantisi değil bu arada. Hatta yazlıkta bir komşumuz ben doğum yaptığımda gelip yaklaşık bir 17 kere hayırlı evlat olsun deyip durdu önce anlamadım nedenini de meğer tek çocuğu varmış da bir sürü sıkıntı çektirmiş kadıncağıza.
Dedim yazık yaa karı koca emekli olmuşlar, kendilerini yazlığa atmışlar ağızlarının tadı yok.

Bebekleri, çocukları sever misiniz peki?

Bir alip veremedigim yok bebek ve cocuklarla sevmiyorum diyemem ama gorunce oyle kucagima alayim, seveyim durumu hiç olmadi uzaktan severim. 😁İcimde de yogun bir annelik duygusu yok aslinda ve çok tahammullu olmayabilirim yani o kargaşaya, düzen bozulmasina hazir olmadigima eminim aslinda. Cocuk gurultusunu kafam kaldirmiyor henuz.

Siz daha önce iki kere kürtaj olmuştunuz acaba pişman mı oldunuz eşiniz de çocuk istemiyor du sanırım

Siz daha önce iki kere kürtaj olmuştunuz acaba pişman mı oldunuz eşiniz de çocuk istemiyor du sanırım

Yok 10 kere oldum. 🙃
Bir defa oldum henuz 3-4 aylik evliydik galiba 6 sene önceydi ve ozaman da istemiyorduk. Ek olarak maddi sıkıntımız çoktu.
Onunla ilgili bir pismanligim yok, oyle olmasi gerekiyordu. Eşimin hala cocuk istegi yok.

Yok 10 kere oldum. 🙃
Bir defa oldum henuz 3-4 aylik evliydik galiba 6 sene önceydi ve ozaman da istemiyorduk. Ek olarak maddi sıkıntımız çoktu.
Onunla ilgili bir pismanligim yok, oyle olmasi gerekiyordu. Eşimin hala cocuk istegi yok.
Bir konuda iki kere hamile kaldıgınız yazıyor du ikisinde de korunarak olduğunu yazmıştınız hayırlısı olsun

Bir konuda iki kere hamile kaldıgınız yazıyor du ikisinde de korunarak olduğunu yazmıştınız hayırlısı olsun

Hayir. Karistiriyor olabilirsiniz iki kere hamile kalmadim, kalsam bunu unutmazdim. Sadece bir defa suphe duyup hap kullandim ama hamilelik gibi bir durum oluşmadi.
Allah askina biseyler saklamak istesem ben de yeni uyelik alir konu acardim hatta siteden izin alip 2. Uyelik alirdim ve konu açardim. Daha dun uyelik almissiniz benim 6 senelik konumu konusuyorsunuz.

Yeni üye ve konu sahibini takip etmiş. Çok yeni değilsiniz dimi? Yoksa konu sahibinin ne yazdığını nerden bileceksiniz 👀👀

Aslında sosyal olabilirsiniz halk eğitim kurslarına şuraya buraya gide gide çevre edinirsiniz evcil hayvan sahiplenirsiniz yalnızlık diye bir şey kalmıyor heleki köpek olunca

Hayir. Karistiriyor olabilirsiniz iki kere hamile kalmadim, kalsam bunu unutmazdim. Sadece bir defa suphe duyup hap kullandim ama hamilelik gibi bir durum oluşmadi.
Allah askina biseyler saklamak istesem ben de yeni uyelik alir konu acardim hatta siteden izin alip 2. Uyelik alirdim ve konu açardim. Daha dun uyelik almissiniz benim 6 senelik konumu konusuyorsunuz.
Sanırım yanlış anlama oldu ben hatırladımı yazdım konunuza

Ben de son 1-2 aya kadar sorsalar takmiyorum, korkmuyorum diyen biriydim ne olduysa yeni yeni aklima boyle şeyler gelmeye başladi.
Herhalde belki de denilen gibi biyolojik saatim mi geldi nedir ondan oluyorsa...
Olabilir. Bir de bu korona döneminde ister istemez hepimiz kaybetme korkusu yaşıyoruz. Kaygılarınizi tetiklemis olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X