Bir yanım git diyor,bir yanım vicdanımın sesini dinliyor

Ben en çok da hamile halinizle tek başınıza nereye ve nasıl gideceksiniz gezeceksiniz onu merak ettim. Otelde mi kalacaksınız? Madem planlamışsınız, keşke eşinizle gideceğinizi söyleseydiniz bir kaç gün önceden. Böylece gönderemezlerdi belki

Ben en çok da hamile halinizle tek başınıza nereye ve nasıl gideceksiniz gezeceksiniz onu merak ettim. Otelde mi kalacaksınız? Madem planlamışsınız, keşke eşinizle gideceğinizi söyleseydiniz bir kaç gün önceden. Böylece gönderemezlerdi belki
Kadın iki hafta onceden bunun planlamasını yapmış ben saf gibi hesap edememişim, iki haftadır bana bayramda bir yere gidiyo musunuz, hıı burada mısınız yani gibi söylemleri vardı ben anlamadım, şimdi düşününce onun yolunu yapmış diyorum. Ee be kadın evdeyim de sürekli sürekli aynı şeyi sorana kadar bana bir desene oğlum kalabilir ne haldesin hamileliğin zorluyorsa ben ona göre ayarlayayım kendimi diye. Ben dinleneyim diye herkes tatillere giderken evde kalıyorum bu evde kalıyorum doye başıma çocuk bırakıyor. Ee ben çocuk ağırlayacak güce sahibim madem gezmeye giderim dedim. Çocuğun kalacağını öğrendigim gün tartıştım eşimle istemiyorum ben hamileyim dinlenmem lazım ara anneni söyle dedim yok dedi bana da aratmadı kalk dedim biz gidelim o zaman bir yerelere yok dedi ee ben de son care kendim gidiyorum ne yaparlarsa yapsınlar dedim artık o raddeye geldim. Başka şehirde erkek kardeşim var ona da durunu çaktırmadan gezelim seninle bayramda geleyim mi yanına dedim dememle bilet alması bir oldu sağolsun.

Kadın iki hafta onceden bunun planlamasını yapmış ben saf gibi hesap edememişim, iki haftadır bana bayramda bir yere gidiyo musunuz, hıı burada mısınız yani gibi söylemleri vardı ben anlamadım, şimdi düşününce onun yolunu yapmış diyorum. Ee be kadın evdeyim de sürekli sürekli aynı şeyi sorana kadar bana bir desene oğlum kalabilir ne haldesin hamileliğin zorluyorsa ben ona göre ayarlayayım kendimi diye. Ben dinleneyim diye herkes tatillere giderken evde kalıyorum bu evde kalıyorum doye başıma çocuk bırakıyor. Ee ben çocuk ağırlayacak güce sahibim madem gezmeye giderim dedim. Çocuğun kalacağını öğrendigim gün tartıştım eşimle istemiyorum ben hamileyim dinlenmem lazım ara anneni söyle dedim yok dedi bana da aratmadı kalk dedim biz gidelim o zaman bir yerelere yok dedi ee ben de son care kendim gidiyorum ne yaparlarsa yapsınlar dedim artık o raddeye geldim. Başka şehirde erkek kardeşim var ona da durunu çaktırmadan gezelim seninle bayramda geleyim mi yanına dedim dememle bilet alması bir oldu sağolsun.
Kv.nin soemamasi emrivaki yapması gerçekten çok üzücü hamile bir kadın için

Çok net yazmıssınız. Benzerini kendım yaşayıp duruyorum. Sınava hazırlandıgımı bıldıği halde kayınpeder gelır aylarca kalır. Malum ben de calısamam(evim küçük çalısacak yerım yok). Sonrada vay ki niye kazanamadı. Eşime itiraz etsem de yok bır sey dıyemezmıs yapacak bır sey yokmus lagalugası yapar. Gıtme ısını sız planlamıssınız ben uyguladım 4-5 gunlugune gıtmıs olmama ragmrn kp beyefendı elestrır uslupla konusmustu. Sımdı yıne gelme durumu var yaklasık 1 haftadır kavga edıp duruyorum(2 ay önce bızdeydı) istemıyorum dıye. Bosanmak ıstedıgımı bıle soyledım. Gelırse eşimi severken ayrılacagım sanırım. İnşallah siz huzurunuz kacmadan halledebılırsınız. Bu arada fazlaca haklısınız. Kendınızı ezdırmeyın
Durumu yasayan birisi olarak ne hissettiğimi en iyi siz bilirsiniz 10 aydır tekrarlanan bie döngü ve sindirilmeye çalışılan bir ben var. En son ksybum kaldığında tavrımı çok net belli ettim iki hafta kvyi aramadım görümcenin durumlarına bakmadım evde suratim beş karış oturup aynı masada yemek yemedim çocukla. Dedim artık bu sefer de anlamışlardır yok yaa yok yine yok yine yok. Insan bir halden anlamaz mi eşime kızıyorum en çok aradaki dengeyi sağlayamıyor. Kavga çıkmasın diye susmakladenge sağlanmyor ki, ben hep onların isteği doğrultusunda hareket eden sesi çıkmayan taraf oluyorum. Bir kere de onlar benim fikirlerime saygı duyup hareket etsinler istedim kimse sesimi duyurmayınca da afedersiniz başlarım böyle ise dedim

Kv.nin soemamasi emrivaki yapması gerçekten çok üzücü hamile bir kadın için
Evlendigimden bu yana bu durum böyle. Bir kere ya bir kere "kalabilir mi" diye bir soru duymadım ağzından benim fikrimi almaya yonelik bir sey yapmadi ben hizmetçi miyim bakıcı mıyım çok doluyum çok.

Anlamadim ben kütüphane yok mu oralarda niye kayniniz size geliyor ders calismaya? Gitsin sessiz sakin orda calissin ev asla sessiz olmaz yani. Bazen burdaki konulari okurken kendimi uzayli gibi hissediyorum. Kafalar cok baska calisiyor valla.
Ama lütfen yemeğini yapıp meyvesini getiren yengesi var kütüphane nedir, herkes keyfine bakacak ben de evde hizmet edeceğim gelinim nasıl olsa

belki yazmışsınızdır ama göremedim sanırım eşiniz ne tepki verdi bu tatil planınıza ve kaç gün sürecek tatiliniz.

Bir de neden eşinizden izin alıp aramak zorundasınız ki kv'yi.açın telefonu üslübunca söyleyin içinizdekileri,Eşiniz her dk.başınızda değil

Eline saglik cok iyi yapmissin, hatta kocana de ki kardesin gitmeden gelmiyorum burda kardesimle kalacagim. Seni kimse dusunmemis sen neden vicdan yapiyorsun esin yapsin gondermesin madem seni. Ailesi kirilacak diye gik demiyor ama senin kirilman, evden gitmen hi onemli degil onun icin.birak o biseyler yapsin kararindan donme.

Sormazlar sormazlar canım kimsin ki orası onların oğullarının kardeşlerinin evi sende oğullarına kendilerine hizmet etmek için dünyaya gelmiş bide üstüne çocuk yapmışsın daha ne olsun hani hizmet yemek temizlik zaten günlük yapılan şeyler ama kendi evimde de ayaklarımı rahat uzatıp dinlenemiceksem ne yapayım hani ilk defa olsa abatmışsın derdim ama rutine binmiş onlarda ohh nasılsa sesi çıkmıyor demiş git gez eğlen düşünme hiç giderken eşinlede tartışma gayette güzel ayrıl ki döndüğünde kavga çıkaracak bahanesi olmasın
Evet işte kullanılmak beni yıkıyor bir adam yerine koyup sormak bu kadar mı zor, dediginiz gibi oğlunun evi geline sormak da neymis kafasıyla herkes istediğini bir güzel yaptırıyor. Derdim bir yemek koymak da değil tencerem kaynıyor zaten konur bir tabak daha ne olacak ama ben kapalı bir bayanım sürekli basım kapalı gezmekten bir haller geliyor bana darlaniyorum rahat rahat oturup kalkamıyorum filan ne gerek var bu kadar kasılmaya annesi gelip kalsın işte mis gibi iki hafta kalıp dönerler tekrar kendi çocuğu için iki hafta gidip gelmeyi yapamıyo ama benden ağırlamam bekleniyor

Hayırlı akşamlar hanımlar. Şimdi hemen konuya girmek istiyorum çünkü vicdanımın sesiyle baş edemiyorum. Bilenler vardır belki çok zorlu süreçlerden geçerek evlendim ve çok şükür eşimle aramızda bir problem olmadan huzurlu bir hayat sürüyorum ve beş aylık da hamileyim. Evliliğimde her kadın gibi benim de sıkıntı yaşadığım kısım kv kısmı!! Yani şöyle ki bir araya geldiğimizde lay lay lom olup içten sürdürülen bir çekişmenin içerisindeyiz kv-görümce-ben üçgeninde devam ediyoruz. Benim üniversite sınavına hazırlanan bir tane kaynım var ayda bir illa ki bana bir iki hafta yatıya gönderilir, kv görümce gezmelere başka şehirlere giderler. Bu olay her gerçekleşeceği zaman evde huzursuzluk çıkar tartışmalar havada uçuşur, hamileyim ve kendime zor bakıyorum zaten bir de evde yatılı misafir ağırlamak bana fazla geliyor. Eşim tartışmalarda genelde susan taraf olur ben de içindeki öfkeyi dışarı atan dilinin kemiği olmayan taraf olurum. Benim bu konuda en büyük hatam eşimden bir şey beklemek oldu, yani kendi sıkıntımı anlatıp halletmem gerekirken eşimden bekledim, o da iki taraf arasında gerginlik olmasını istemeyen hep içine atan kimseye bir şey belli etmeyen kişi oldu hep. Ona da çok üzülüyorum yıpranıyorum ve yıpratıyorum çünkü.
Yine yine ve yine iki hafta ben de kalacak bir adet kayın var elimde, kvler memleketlerine gittiler bayram sebebiyle kaynim da ders çalışacakmış bizde sınava kadar.bu sefer eşime resti çektim ya arar annenlere eşim rahatsız ağırlayacak hali yok dersin ya da ben arar kendi derdimi kendim anlatırım dedim. Yok aramadı benim de aramama izin vermedi ben ilgilenirim evde sen elini sürme hiçbir şeye diyor (benim vicdanım el vermiyor bu sefer söylene söylene ben yapıyorum her işi) bu şekilde olmasını da istemediğimi, bir çözüm bulmamız gerektiğini söyledim çözüm yokmuş gelecekmiş.
Ben de madem herkes kendi keyfine göre yaşıyor ben de öyle yaparım deyip kaynımın kalacağı haftalara başka şehire bilet aldım gezmeye gidiyorum. Ben olmayınca el mecbur gelecekler çünkü çocuklarının yanına. Bana güvenip gelmemelerini hazmedemiyorum.Bayrama denk geliyor o haftalardan birisi ve ben bayramda eşimin yanında olamayacağım. Vicdanım sızlıyor onu yalnız birakiyourm diye ama bana başka yol da bırakmadı ben ne yapayım Allah aşkına yanlış mi yapmışım çok üzgünüm icim sızlıyor ama yapacak başka bir şey de bırakmadı bana eşim.
Karışık yazmış olabilirim allak bullak kafam çünkü kusura bakmayın şimdiden.
Niye vicdanın sızlıyor ki. Baksana eşin zerre kadar umursamıyor. Hamile karısını hizmetçi yerine koyarlarken o gayet rahat. Hiç bir yerin sızlamasın. Git gez. Keyfini çıkar. Sonrasında da konuş insanlarla. Bir daha yollamasınlar.

belki yazmışsınızdır ama göremedim sanırım eşiniz ne tepki verdi bu tatil planınıza ve kaç gün sürecek tatiliniz.

Bir de neden eşinizden izin alıp aramak zorundasınız ki kv'yi.açın telefonu üslübunca söyleyin içinizdekileri,Eşiniz her dk.başınızda değil
Eşim hicbir şey demedi tamam git dedi sadece ailesine tek kelime konuşmuyor bana da zaten konuşmaya hakkı yok biliyor o da, tatilim 10 gün sürecek ama duruma göre de bakacağım açıkçası daha fazla kalma planım da var.
Eşimden habersiz arayabilirim evet ama eşim anneme böyle bir rahatsızlığından bahsettiğim an bir daha evimize adım atmaz diyor. Şimdi ben ondan habersiz arasam kv de söylediği gibi yaparsa işler bu sefer iyice sarpa saracak evde iki gram huzurum kaldı o da gidecek. Son olarak böyle politik davranayım dedim eşim arada kalmadı ben muhatap olmadım bu denli keskin bir hareketimden sonra daha da aynı sey tekrarlanirsa söylediğiniz gibi kv ile zaten yüz yüze konuşurum artık.

Valla aenin vicdanın sızlıyor da eşinin sana karşı pek sızlamıyor demekki hamileyim diyorsun çok düşünseydi hamile kadın benle kavga ediyor anneme söyleyeyim memlekete gitmesin derdi eşi’nin pek umurunda değil yani .... sendr ona göre davranıp vicdan yapmayıp git onlarda kocaman adamlar bir yumurta da mı kırıp yiyemiyorlar
Inanır mısınız iki gün salya sümük ağladım perisan oldum gözlerim davul gibi sisti, karnımda bebeğim var yemeden içmeden kesildim iki gün. Yaptığı tek şey "ağlama harap etme kendini ben mahvoluyorum burada" deyip sarılmak oldu. Ne anneyi arayıp söylemek ne bir çözüm üretmek yok yani ya bi telefon açıp böyleyken böyle demek halini anlatmak bu kadar zor olmamalıydı. Eşime de kırgınım çok içim buruk ama valla gidiyorum

neyse bence sabredın çocuk sınava hazırlanıyor sorun çıkmasın uzulmesın umarım kazanırda unıı bır daha bu duurm olmaz eşinizi uzmeyın ne yapsın düşüncesiz anne kardeş onun suçu deıl...

Ohooo iki ayda bir 10 gün ne ki
Benim amcalarim halalarim yillarca kaldı dönüşümsel olarak sınavları evlenmeleri gelir bir sene kalirlardi
Ve bu 15 sene sürdü annem derdi babaannen doğurdu ben baktım

Hoş şimdi nankörlük diz boyu

Ohooo iki ayda bir 10 gün ne ki
Benim amcalarim halalarim yillarca kaldı dönüşümsel olarak sınavları evlenmeleri gelir bir sene kalirlardi
Ve bu 15 sene sürdü annem derdi babaannen doğurdu ben baktım

Hoş şimdi nankörlük diz boyu
Tepkimi koymasam ben de aynı durumu yaşayacağım biliyorum

Eşim hicbir şey demedi tamam git dedi sadece ailesine tek kelime konuşmuyor bana da zaten konuşmaya hakkı yok biliyor o da, tatilim 10 gün sürecek ama duruma göre de bakacağım açıkçası daha fazla kalma planım da var.
Eşimden habersiz arayabilirim evet ama eşim anneme böyle bir rahatsızlığından bahsettiğim an bir daha evimize adım atmaz diyor. Şimdi ben ondan habersiz arasam kv de söylediği gibi yaparsa işler bu sefer iyice sarpa saracak evde iki gram huzurum kaldı o da gidecek. Son olarak böyle politik davranayım dedim eşim arada kalmadı ben muhatap olmadım bu denli keskin bir hareketimden sonra daha da aynı sey tekrarlanirsa söylediğiniz gibi kv ile zaten yüz yüze konuşurum artık.

Umarım sizin bu tatilinizi abi-kardeş örtbas etmezlerde anneleri inceden inceye mesajınızı almış olur.Anlamadığım nokta şu; eşiniz aba altından sopa gösteriyor göstermesine annem birdaha gelmez vs.diye de Şimdi 10-15 gün yokluğunuzu nasıl ifadea edecek annesine.Ki her durumda sizin istemediğiniz için bir nevi evden kaçmış olduğunuz zaten günyüzüne çıkacak ve annesi yine küsmeyecek mi? yoksa dediğim giib abi-kardeş saklayacaklar mı bu durumu ?

Esin niye bu kadar sessiz kalıyor ki ?
Ayrıca sizin tatile yanlız gittiğinizi iç mutlaka bilmeli. Örtbas etmelerine izin verme

Back
X