Bir yanım git diyor,bir yanım vicdanımın sesini dinliyor

Inanır mısınız iki gün salya sümük ağladım perisan oldum gözlerim davul gibi sisti, karnımda bebeğim var yemeden içmeden kesildim iki gün. Yaptığı tek şey "ağlama harap etme kendini ben mahvoluyorum burada" deyip sarılmak oldu. Ne anneyi arayıp söylemek ne bir çözüm üretmek yok yani ya bi telefon açıp böyleyken böyle demek halini anlatmak bu kadar zor olmamalıydı. Eşime de kırgınım çok içim buruk ama valla gidiyorum
Eşinizden boyle bır sey beklemeyin.. Yapmayacaktır..
Ilk yorumunuzu okurken.. Gecmiş aklı ma geldı yıne..
Evliliğimın ılk yıllarında kayınvalıde ve gorumce memlekete giderlerdı canları isteyince..
Kayınpeder sil supur yemek yap vs bendeydi..kışlık hazırlıklar vs.. Hatta bır gun bı baktım habersiz gitmişler pess dedım aradım.. Vaktimiz olmadı dediler trajı komedi.. Alt ust oturuyoruz.. (evim ayrı)
Bir gun kayınvalideye ben olmasaydım ne yapacaktınız dıye sordum.. Gıtmeyecektık dedı..
Velhasıl akrabalarından birileriyle konuşuyorduk (samimiydık) emri vaki yapmaları hıc hoşuma gitmiyor . Bır Allah razı olsun demiyorlar... Bır daha bende bırakıp gıdecegım bır yerlere dedım...
Ama bunu akrabalarına soyleyeyım onlarda ıletsınler dıye soylemedım..sadece dertleştik sanıyordum..
Ve o gunden sonra oyle bır sey olmadı bır daha..
Kusuruma bakmayın anlar tazeledi bırden..
Bu kadinlar kulubu benım gecmışım:)

Umarım sizin bu tatilinizi abi-kardeş örtbas etmezlerde anneleri inceden inceye mesajınızı almış olur.Anlamadığım nokta şu; eşiniz aba altından sopa gösteriyor göstermesine annem birdaha gelmez vs.diye de Şimdi 10-15 gün yokluğunuzu nasıl ifadea edecek annesine.Ki her durumda sizin istemediğiniz için bir nevi evden kaçmış olduğunuz zaten günyüzüne çıkacak ve annesi yine küsmeyecek mi? yoksa dediğim giib abi-kardeş saklayacaklar mı bu durumu ?
Ben saklamalarina izin vermeden tüm hesaplarımdan tatil fotoları atacağım zaten isteseler de saklayamazlar, bir de kaynım öyle şey değildir yani yetiştirir hemen biliyorum haberleri olacaktır. Eşim artık ne der bilmiyorum ama kv hindir o alt metini gayet okuyacak. Birebir muhatap olunmadığı için de tavır yapmak durumu olmayacak. Ya nasıl biliyor musunuz herkes her şeyin farkındadır ama kimse konuşmaz içten içe sürdürür ya bazı çekişmeleri, bizde de öyle bir durum var hahahihi yapılır ama yapacağından da geri kalmaz kimse.

Eşinizden boyle bır sey beklemeyin.. Yapmayacaktır..
Ilk yorumunuzu okurken.. Gecmiş aklı ma geldı yıne..
Evliliğimın ılk yıllarında kayınvalıde ve gorumce memlekete giderlerdı canları isteyince..
Kayınpeder sil supur yemek yap vs bendeydi..kışlık hazırlıklar vs.. Hatta bır gun bı baktım habersiz gitmişler pess dedım aradım.. Vaktimiz olmadı dediler trajı komedi.. Alt ust oturuyoruz.. (evim ayrı)
Bir gun kayınvalideye ben olmasaydım ne yapacaktınız dıye sordum.. Gıtmeyecektık dedı..
Velhasıl akrabalarından birileriyle konuşuyorduk (samimiydık) emri vaki yapmaları hıc hoşuma gitmiyor . Bır Allah razı olsun demiyorlar... Bır daha bende bırakıp gıdecegım bır yerlere dedım...
Ama bunu akrabalarına soyleyeyım onlarda ıletsınler dıye soylemedım..sadece dertleştik sanıyordum..
Ve o gunden sonra oyle bır sey olmadı bır daha..
Kusuruma bakmayın anlar tazeledi bırden..
Bu kadinlar kulubu benım gecmışım:)
Inanır misiniz 10 aydır kaynımın geleceğini hep bir gün önceden öğrendim bana sorulmadan haberim olmadan planlar yapılır bana da ağırlamak düşer. Aynı durumu yaşamışız hemen hemen farketmeden çok politik bir davranış sergilemişsiniz ben de bunu bir düşüneyim:)

Bence birsey degismeyecek hayatinizda. Abi kardes siz yokken gayette idare edebilirler. Kazik kadar olmus universite sinavina hazirlaniyor, kendi basina evde de kalabilirdi zaten. E simdi abisi hazirlar yemegini, ev dagilir vs.. ama idare ederler.. Bu arada sizin kvde de cok vicdansizmis. Hamile kadinin basina cocugunu atip gezmelere gitmek nedir pes.. Siz gezmenize bakin bence, bir de insallah sehir disinda uni kazanir da bir daha hazirlik surecinj sizin evinizde gecirmez yoksa bu gidisle 8 aylik bebegim var yine kaynin 2 haftaligina bizde diye konu acarsiniz :(

Bence birsey degismeyecek hayatinizda. Abi kardes siz yokken gayette idare edebilirler. Kazik kadar olmus universite sinavina hazirlaniyor, kendi basina evde de kalabilirdi zaten. E simdi abisi hazirlar yemegini, ev dagilir vs.. ama idare ederler.. Bu arada sizin kvde de cok vicdansizmis. Hamile kadinin basina cocugunu atip gezmelere gitmek nedir pes.. Siz gezmenize bakin bence, bir de insallah sehir disinda uni kazanir da bir daha hazirlik surecinj sizin evinizde gecirmez yoksa bu gidisle 8 aylik bebegim var yine kaynin 2 haftaligina bizde diye konu acarsiniz :(
Durumun oraya doğru gitmesinden korkuyorum ben de zaten gelmişim 5. ayıma daha bana bir şeye ihtiyacin var mi diye sormamışlar bir de üstüne misafir bırakıyorlar başıma, bunda sonra da bir şey değişmezse öfkemden ve yapacaklarımdan korksunlar yani doldum doldum tasmayı bekliyorum resmen

Ne güzel yapmışsınız. Bol bol gezin. Kimse size güvenmesin. İnsanlar ne kadar rahat ya. Ne biçim kaynanalar bunlar

Bu kadar üzmeyin kendinizi. sınava 10 15 gün kaldı zaten. Eşine bunun şartını koş. Bundan sonra sınav olsun başka bir şey olsun istemiyorum diye..

çok salakça. alsın çocuğunun da yanında götürsün. rio karnavalına mı gidiyor sanki. nereye gidiyosa anası danası da çekilsin bi köşeye test çözsün. eşşek kadar olmuş zaten.

Hayırlı akşamlar hanımlar. Şimdi hemen konuya girmek istiyorum çünkü vicdanımın sesiyle baş edemiyorum. Bilenler vardır belki çok zorlu süreçlerden geçerek evlendim ve çok şükür eşimle aramızda bir problem olmadan huzurlu bir hayat sürüyorum ve beş aylık da hamileyim. Evliliğimde her kadın gibi benim de sıkıntı yaşadığım kısım kv kısmı!! Yani şöyle ki bir araya geldiğimizde lay lay lom olup içten sürdürülen bir çekişmenin içerisindeyiz kv-görümce-ben üçgeninde devam ediyoruz. Benim üniversite sınavına hazırlanan bir tane kaynım var ayda bir illa ki bana bir iki hafta yatıya gönderilir, kv görümce gezmelere başka şehirlere giderler. Bu olay her gerçekleşeceği zaman evde huzursuzluk çıkar tartışmalar havada uçuşur, hamileyim ve kendime zor bakıyorum zaten bir de evde yatılı misafir ağırlamak bana fazla geliyor. Eşim tartışmalarda genelde susan taraf olur ben de içindeki öfkeyi dışarı atan dilinin kemiği olmayan taraf olurum. Benim bu konuda en büyük hatam eşimden bir şey beklemek oldu, yani kendi sıkıntımı anlatıp halletmem gerekirken eşimden bekledim, o da iki taraf arasında gerginlik olmasını istemeyen hep içine atan kimseye bir şey belli etmeyen kişi oldu hep. Ona da çok üzülüyorum yıpranıyorum ve yıpratıyorum çünkü.
Yine yine ve yine iki hafta ben de kalacak bir adet kayın var elimde, kvler memleketlerine gittiler bayram sebebiyle kaynim da ders çalışacakmış bizde sınava kadar.bu sefer eşime resti çektim ya arar annenlere eşim rahatsız ağırlayacak hali yok dersin ya da ben arar kendi derdimi kendim anlatırım dedim. Yok aramadı benim de aramama izin vermedi ben ilgilenirim evde sen elini sürme hiçbir şeye diyor (benim vicdanım el vermiyor bu sefer söylene söylene ben yapıyorum her işi) bu şekilde olmasını da istemediğimi, bir çözüm bulmamız gerektiğini söyledim çözüm yokmuş gelecekmiş.
Ben de madem herkes kendi keyfine göre yaşıyor ben de öyle yaparım deyip kaynımın kalacağı haftalara başka şehire bilet aldım gezmeye gidiyorum. Ben olmayınca el mecbur gelecekler çünkü çocuklarının yanına. Bana güvenip gelmemelerini hazmedemiyorum.Bayrama denk geliyor o haftalardan birisi ve ben bayramda eşimin yanında olamayacağım. Vicdanım sızlıyor onu yalnız birakiyourm diye ama bana başka yol da bırakmadı ben ne yapayım Allah aşkına yanlış mi yapmışım çok üzgünüm icim sızlıyor ama yapacak başka bir şey de bırakmadı bana eşim.
Karışık yazmış olabilirim allak bullak kafam çünkü kusura bakmayın şimdiden.
En iyisini yapmışsın vicdanını dinleme.Üni sınavına hazırlanan çocuk küçük değildir bakar başının çaresine.Hamilesiniz eşinizin sizi düşünmesi lazımdı.Arada kalıyo diyede bişey yok yine size yaptırmış oluyo o tarafın isteğini.

Durumu yasayan birisi olarak ne hissettiğimi en iyi siz bilirsiniz 10 aydır tekrarlanan bie döngü ve sindirilmeye çalışılan bir ben var. En son ksybum kaldığında tavrımı çok net belli ettim iki hafta kvyi aramadım görümcenin durumlarına bakmadım evde suratim beş karış oturup aynı masada yemek yemedim çocukla. Dedim artık bu sefer de anlamışlardır yok yaa yok yine yok yine yok. Insan bir halden anlamaz mi eşime kızıyorum en çok aradaki dengeyi sağlayamıyor. Kavga çıkmasın diye susmakladenge sağlanmyor ki, ben hep onların isteği doğrultusunda hareket eden sesi çıkmayan taraf oluyorum. Bir kere de onlar benim fikirlerime saygı duyup hareket etsinler istedim kimse sesimi duyurmayınca da afedersiniz başlarım böyle ise dedim
Ben iki aylık evliyken gelmeye basladı kp. Hastaneye gıdecekmıs(kendı evı en buyuk 2. İlde olmasına ben kucuk bı yerde yasamama ragmen). 1 kere bıle demedı dersı var sıkıntı olur mu dıye. Emri vaki yaptı beyefendı. Bizimkinde gık cıkmadı. Yatagın ustunde ders calısmaya calıstım(mutfagım kucuk masa sıgmıyor). Baktım olmuyor derslerı bıraktım. Temızlık yemek yapma dısında yatak odasından cıkmaz oldum. Muhatap olmadım, gulmedım, konusmadım. Durmadan yattım. Adam bır kere bıle anlamaya calısmadı anlamazlıktan geldı. Durmadan yemek yıyen bırı yemek yapmaktan servıs acmaktan belamı buldum. Oglu evde olsun gece otursak nobetcı gorevlı gıbı yanımızdan ayrılmaz. Basbasa kalmak dıye bır sey hayal oldu. Gunduz kanepede uyuyor gece nobetımızı tutuyor. Yattıgı odaya gecıp de uyumuyor. Adamın umrunda degıl sankı ev onun evıymıs ben hızmetcı olarak gelmışim gıbı bır tavır. Dugun sonrası borclarımız vardı. Borçları rahat oderken o gelınce durmadan borc altına gırdık. Şimdi borçlarımızı odeyemez haldeyız. Bır kere yardımcı olayım demez.
Tekrar gelme durumuna 1 haftadır ıtıraz edıyorum ama ne fayda. Dun kararlı bır sekılde bosanmak ıstedıgımı son kez vurguladım. Bızımkı yok cagırmam cagırsam da ısrar etmem. Cagırdın mı damlayacak adam çağırsamı mı var. Zaten bosanmasam bırıne bır sekılde zarar verırım. Kafamda turlu turlu planlar dolanıyor. İşin kotu tarafı bu planları uygulayacak olmam bana haz verıyor. Nefret doluyum. Maddıyatsızlıktan çocuk yapmayan bana, kp bakıcısı muamesı yapılmasından, evlatlar arasında ayrım yapıldıgı halde(bızımkı gerı planda) dıgerlerıni kullanmayıp bızı kullanmalarından, durmadan dedıkodu yapmalarından, istenmeyen gelın olmaktan... bunaldım.
Ama sızı anlamayacaklar bunu bılın bı kıyamet kopmadan bu ısten kendınızı sıyıramazsınız. Kı haksız cıkma ıhtımalınız yuksek bunu da aklınızda bulundurun. Eşinizin sizi savunacak bırı olması lazım yoksa işiniz zor yaşadım bılıyorum. Haklısın ama yapacak bır sey yok gelme dıyemem demesınden nefret ettım. Ben kısa surelıgıne gıttım fayda etmedı. Sız kaynınız gıdene kadar donmeyın. Eşinizş de düsünmeyın. Ben düşündüm kımse benı dusunmedı. Dusundu ama oyle dusundu. Bır sey yapmayan pasif olan kısı dusunse kı nolacak.
Ha bu arada kp odasının kapısını kapatmaz ustelık bız uyuyaana kadar da uyumaz durmadan gıder gelır odanın onunde dolanır(eşim yattı mı hemen uyur daha da kalkmaz, ben uyanıkken uyur eşim uyumadı mı uyumaz) Sanırım bır sey yapacagımızdan korkuyor ya da bılmıyorum pıs pıs seyler gelıuor aklıma.Düşünün artık

NAsil kafalar yasiyorsunuz ya resti cektim fln
Evlisiniz siz o adamla onun kardesi sizin kardesiniz
Siz o cocuk olmasada evinizi temizliycektiniz olmasada yemek yapicaktiniz
Cocuk degil elinden tutup tuvalete goturmiyceksiniz ayaginizda sallayip uyutmiycaksiniz ne zorlugu bu anlamiyorum

29 yasindayim gecen sene hamileyken esim yokken israr kiyamet abImin evinde kaldim icleri rahat etmezmis ki koca kadinim yani
Yani diyorumki o cocukta tabiki evde kalmayi tercih ederdi

Burda yazilanlari gore gore cidden kafam almiyor artik bu ne dusmanlik bu ne tahammulsuzluktur herseye. begenmiyorsaniz boyle aileleri biricik ogullarini almasaymisiniz
Bu muameleyi kucuk kardesim yok yigenime kuzenime yapsa esim asil ben kiyameti koparirdim

Yazim sadece size degil tum sizin gibilere.. iyi gunler

Ben iki aylık evliyken gelmeye basladı kp. Hastaneye gıdecekmıs(kendı evı en buyuk 2. İlde olmasına ben kucuk bı yerde yasamama ragmen). 1 kere bıle demedı dersı var sıkıntı olur mu dıye. Emri vaki yaptı beyefendı. Bizimkinde gık cıkmadı. Yatagın ustunde ders calısmaya calıstım(mutfagım kucuk masa sıgmıyor). Baktım olmuyor derslerı bıraktım. Temızlık yemek yapma dısında yatak odasından cıkmaz oldum. Muhatap olmadım, gulmedım, konusmadım. Durmadan yattım. Adam bır kere bıle anlamaya calısmadı anlamazlıktan geldı. Durmadan yemek yıyen bırı yemek yapmaktan servıs acmaktan belamı buldum. Oglu evde olsun gece otursak nobetcı gorevlı gıbı yanımızdan ayrılmaz. Basbasa kalmak dıye bır sey hayal oldu. Gunduz kanepede uyuyor gece nobetımızı tutuyor. Yattıgı odaya gecıp de uyumuyor. Adamın umrunda degıl sankı ev onun evıymıs ben hızmetcı olarak gelmışim gıbı bır tavır. Dugun sonrası borclarımız vardı. Borçları rahat oderken o gelınce durmadan borc altına gırdık. Şimdi borçlarımızı odeyemez haldeyız. Bır kere yardımcı olayım demez.
Tekrar gelme durumuna 1 haftadır ıtıraz edıyorum ama ne fayda. Dun kararlı bır sekılde bosanmak ıstedıgımı son kez vurguladım. Bızımkı yok cagırmam cagırsam da ısrar etmem. Cagırdın mı damlayacak adam çağırsamı mı var. Zaten bosanmasam bırıne bır sekılde zarar verırım. Kafamda turlu turlu planlar dolanıyor. İşin kotu tarafı bu planları uygulayacak olmam bana haz verıyor. Nefret doluyum. Maddıyatsızlıktan çocuk yapmayan bana, kp bakıcısı muamesı yapılmasından, evlatlar arasında ayrım yapıldıgı halde(bızımkı gerı planda) dıgerlerıni kullanmayıp bızı kullanmalarından, durmadan dedıkodu yapmalarından, istenmeyen gelın olmaktan... bunaldım.
Ama sızı anlamayacaklar bunu bılın bı kıyamet kopmadan bu ısten kendınızı sıyıramazsınız. Kı haksız cıkma ıhtımalınız yuksek bunu da aklınızda bulundurun. Eşinizin sizi savunacak bırı olması lazım yoksa işiniz zor yaşadım bılıyorum. Haklısın ama yapacak bır sey yok gelme dıyemem demesınden nefret ettım. Ben kısa surelıgıne gıttım fayda etmedı. Sız kaynınız gıdene kadar donmeyın. Eşinizş de düsünmeyın. Ben düşündüm kımse benı dusunmedı. Dusundu ama oyle dusundu. Bır sey yapmayan pasif olan kısı dusunse kı nolacak.
Ha bu arada kp odasının kapısını kapatmaz ustelık bız uyuyaana kadar da uyumaz durmadan gıder gelır odanın onunde dolanır(eşim yattı mı hemen uyur daha da kalkmaz, ben uyanıkken uyur eşim uyumadı mı uyumaz) Sanırım bır sey yapacagımızdan korkuyor ya da bılmıyorum pıs pıs seyler gelıuor aklıma.Düşünün artık
Yuh ya defolsun gitsin koca herif
Evde rahat bulamiyordur kaynana şuradan suraya oturtmuyordur
Gelinin evine gelince salondaki kanepede yaylaniyor bacaklarını aca aca

Allah yardimcin olsun ben olsam kayinbaba geldiği gün evden gider o gidene kadar donmezdim
Başına konu komsuyu toplar yüksek sesle dam utanmıyor yeni gelinin evinde kalmaya dedirtirim

Eşimin yanında yatmam bile babası gidene kadar asla çocuk yapmam bu adam eve gelmeyene kadar
Pis herif çok sinir oldum

Allah yardimcin olsun ben olsam kayinbaba geldiği gün evden gider o gidene kadar donmezdim
Başına konu komsuyu toplar yüksek sesle dam utanmıyor yeni gelinin evinde kalmaya dedirtirim

Eşimin yanında yatmam bile babası gidene kadar asla çocuk yapmam bu adam eve gelmeyene kadar
3 yıllık evlıyım cocuk yapmıyorum. Çocukları da cok severım halbukı. Çok da guzel bakarım tecrubelıyım bu konuda. Ama guvenıp yapamıyrm rahat bırakmıyorlar.
Ben farklı sehre gelın geldım komsularım yoktu hemen damladı. Kım duyduysa elestrdı yenı gelının evıne kayınpeder aylarca gıdıp kalmaz dedıler de duysa da umursamazdı. Kabul edıosanız bılet slıyorum gelıyorum dıyıp geldı sormus gıbı yaptı. Geldı yaptıgım yemegı temızlıgı ınkar ettı. Her gun ayrı yemek yaparım cok nadır aynı yemegı 2 kez yerız. Dıger oglu evlenmeden eltım ev almazsanız nısanı atarım dedı apartopar ev esya takı hepsını aldılar. Bn de bı ıgne bıle ıstemedım. Eşim onlsrın evıne esya aldı evın bakımını yaptırdı bunlar 5te 1ını vermedıler esıme. Onlar onemlı degıl bızı rahat bıraksınlar eşyamı bırakır gıderım evım yok kı evı de bırakayım. El opmeye gıttık dıger gelıne bılexık aldık sana da ıyı olunca alırız. Bırıne al dıgerıne alma mantıklı mı durumu olmasa neyse. Aman almasınlar yakamdan dussunler yeter. Ayrılmanın esıgıne gelmısız. Bırbırını cok seven ıkı ınsanın ayrılmasına neden olacaklar. Ha bu arada dugunumde agladılar meger ıstemıyorlarmıs sonradan ogrendım

Bu arada Allah razı olsun Allah düşmanımı bıle bu sekılde sınamasın. Yatmadım sabaha kadar salonda oturdum. Zaten utanmasa odamızda yatacaktı oyle hareketlerı var. Esım 10 da uyusun 10 da uyur 1 de uyusa 1de uyur. Kndı uykusu gelır oglum yatmıo musun der. Yataga gıtse de bızımkı uyuyana kadar gıder gelır. Çok degısık bı ınsan ya

Cocuk degil elinden tutup tuvalete goturmiyceksiniz ayaginizda sallayip uyutmiycaksiniz ne zorlugu bu anlamiyorum

29 yasindayim gecen sene hamileyken esim yokken israr kiyamet abImin evinde kaldim icleri rahat etmezmis ki koca kadinim yani

Burda yazilanlari gore gore cidden kafam almiyor artik bu ne dusmanlik bu ne tahammulsuzluktur herseye. begenmiyorsaniz boyle aileleri biricik ogullarini almasaymisiniz
Bu muameleyi kucuk kardesim yok yigenime kuzenime yapsa esim asil ben kiyameti koparirdim

Göndersinler siz bakın.
Hz Adem'den kardes sayılıriz zaten.

Sürekli yapılan bir emrivakiden bahsediliyor burada . Arada olan bir mevzu olsa insan kırk kat yabancıyı misafir eder .

İlkokul çocuğu değil ki bu abisine emanet edilip kv gezmeye gidecek . Koskoca çocuk hayata atılacak üniversite okuyacak evde yalnız da kalabilir .

Kv dem memlekete gittiğinde gorumcem konu sahibinin kaynı ile aynı yastaydi evde yalnız kalma gel dedim yakın oturduğumuz halde ama kendisi de gelmek istemedi bi sorunumuz da yok cocukmuyum ben dedi :)

Bağlılık başka bir mevzu bağımlılık bambaşka . Sonra böyle anakuzulari kadınlar ve erkekler insanların hayatını mahvediyor kendi sorumluluklarını alamadıkları için .

Ayrıca bu sıcakta hamile bir kadın evde yetişkin bir erkekle nasıl rahat etsin bütün gün .

Iyi yapmisisinz bence ben olsam bende oyle yapardim veya sehir disina gidemiyorsam tum gun yatardim aksam isten geldiginde esiniz hazirlasin aksam yemegini bulasigi fln halletsin. Siz hamilesinz bol bol dinleninn bebeginize ve kendinize eziyet etmeyin. Esiniz ailesine ssoyleyemeyip sizi ezdiriyorsa susarak bunu haketmistir. Sonuna kadar haklisinz bence

Back
X