Bir yardım, fikir lütfen...

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.351
3.215
423
Birkaç aydır üzerinde çok düşünüp bu yönde telkinliyorum kendimi. Önce insan kul bilinciyle kendinimi düşünmeli, karşısındakini mi? Benimki artık merhametten maraz doğurma durumuna geldi. İyiniyetim inanılmaz kullanılıyor. Fırsat da vermiyorum aslında ama bu durum artık rahatsız ediyor beni. En basiti bugün yaşadığım bir olay; türk kahvesi istedim çaycımızdan, x hanım elimde bulaşık var yarım saat sonra dedi. Kalktım kahve makinesine gidip kendim yapayım yazık zaten ablanın çok işi oluyor yoruluyor diye düşündüm, aldım kahvemi. Tam çıkarken telefon çaldı çaycı abla tamam x bey hemen getiriyorum dedi. İnsanları küçük görmek asla ve asla haddim değil inancıma da ters zaten ama telefonu açan çocuk planlamada çalışıyor, ben direktörüm şirkette, patrondan sonra en yetkiliyim. Ama nasılsa ben beklerim hep sağduyulu adaletli davranırımya nasılsa kızmam, söylenmem, azarlamam çaycı ablayı. Ben beklesemde olur. Hırsımdan odamın içerisinde dört dönüyorum. Bu verdiğim en basit örnek, en küçük... Ya ben bu merhametimi insanlığımı iyiniyetimi törpülemek, artık birazda kendimi düşünmek istiyorum. Bunun için önerileriniz varmıdır ne yapabilirim?

unuttuğumuz birşey var herkes işini yapmak zorunda,o işle kazanç sağlıyorsa işini yapacaklar..bende sizin gibiydim sonunda koskoca odamı artık kendim temizlerken buldum kendimi,çayımı kendim alıyordum hatta gelen müşterilere çay getirtemez olmuştum..iyilikten maraz doğurtmuştum..bunu yapan bendim..karşımızdakileri düşünürüz ama onlar bizi düşünmüyorsa,düşündürtmek gerekir.iyilik hep sizinle kalsın ama işi yapması gerekenlere kendilerine ait işleri yaptırtın..

aslında bu durum sizin çok anlayışlı olmanıza işaret ediyor
çay ya da kahveniz biraz geç gelsede anlayışla olabilir dersiniz ne de olsa
diğer yandan kadıncağız başkasına aynını yapsa kızacaklar ona bağırıp kalbini kıracaklar
olumlu yönden bakmanızı öneririm
bu herkesin yapabileceği bişey değil zira
iş yerinizdeki konumunuzla da alakalı değil
insan olmanızla alakalı
açıkçası bensizi taktir ettim ne kadar siz kızgın olsanızda doğru yolda olduğuunuzu düşünüyorum
yinede çok kızgınsanız çay servisinde çalışan hanımı uyarabilirsiniz

Evet, iyilikten maraz doğar.
Bunda hiç şüphem yok.

Tavrınızı değiştireceksiniz, başka bir çözüm yolu yok.
Biraz diş gösterin.
Devir iyi niyetlilerin çoğunlukta olduğu devir değil artık.

Senin benim gibi iyi niyetliler hep kullanılıyor.
Ama diş gösterip taviz vermeyenler öyle olmuyor.

Siz şimdi orda kalıplaşmışsınız.
Dediğiniz gibi, x hanım kızmaz nasılsa.
Bunu değiştirecek olan yine sizsiniz.

Bu en küçük örnekti binlercesini sayıp dökebilirim. Gerektiği gibi davrandığımda da iç sesim hiç susmuyor kulağımda Çok sert söyledin, kırdın karşındakini, biraz sakin ol diye diye yiyiyor beni Artık gerçekten fenalık gelmeye başladı

Kısa vadede yaptığınız iyilikler uzun vadede göreviniz haline gelir... Eğer siz yardım amaçlı bir iki kere kalkıp çayınızı aldıysanız kadın nasıl olsa alıyor gelsin kendi alsın diye düşünmüştür... Ya da çaycıyla samimi iseniz aranızdaki resmiyet kaybolmuştur...

Çok teşekkür ederim güzel sözlere de, hayır niye hep anlayışla karşılayan ben oluyorum ki. İnsanlar anlamıyorki bunu. Bak insanlığından yapıyor demiyorlar. Oh istediğimiz gibi at koşturalım diyorlar, hayatın her safhasında böyle bu

sen çok yumuşak yüzlüsün canım. nasıl olsa bekler, kızmaz, kendi halleder diye düşünnüyorlar

güçlü ve anlayışlı kadınlar her zaman işlerini yalnız halleder. azcık sert olmayı dene

sakin ol ben sana hem kahve yaparım hemde fal bakarım

Öyle... Daha iyi bir iş teklifi var önümde, ama ben bu şirketin eli ayağıyım diye gidemiyorum da biliyormusunuz. Ben gidersem zarara uğrarlar diye Of allahım kendi kendimi tokatlamak istiyorum neden böyleyim ben ya

Hayır öyle samimiyette yok aramızda

Bende bir zamanlar aynen sizin gibiydim, çoğu zaman çayımı kendim alıyordum, hatta masamın tozunu bile aldığım oluyordu ama yinede o arkadaşlara emir verip çay isteyenler, masasının üstüne çay damladığında gelip sil diyenler kadar değerim olmuyordu. (servis yapan arkadaşlarımızın gözünde)

En sonunda kendi birim müdürüm kızdı bana, bir daha masandan kalkmayacaksın çayını telefonla isteyeceksin dedi, masann tozuda sen mesaiye başlamadan silinecek dedi.

Şimdi işe geldiğimde odam paspaslanmış, masamın, sehbalarımın tozu alınmış oluyor, çayımıda kendim telefonla istiyorum.

Zebuşuuum çok özlemişim seni, güçlü kadın olmamak lazım bu devirde artık

aslında buda doğru
herkes kendi görevini uygun şekilde yapssa olmayacak sorun
toplum olarak en büyük hatalarımızdan birisidir
iyi niyeti suistimal etmek
ancak iyi niyetli olmanın gelecekte size aynı şekilde iyi niyet olarak döneceğini düşünmekten vazgeçemiyorum

Öyle... Daha iyi bir iş teklifi var önümde, ama ben bu şirketin eli ayağıyım diye gidemiyorum da biliyormusunuz. Ben gidersem zarara uğrarlar diye Of allahım kendi kendimi tokatlamak istiyorum neden böyleyim ben ya

Bu ayrı bi konu, sizin şirketinize olan bağlılığınızı gösterir.Şu an ki durumunuzdan da memnunsunuz ki, teklif gelse bile değerlendirmeyebiliyorsunuz.
Ama çalışanlarla olan ilişkiniz apayrı bi konu.

Herkes görevini yapacak.
Siz görevinizi başkasına bırakıyor musunuz?Nasılsa bu işi biri biliyor, ona yıkıyım diyor musunuz? Hayır.
O yüzden, bu durumlarda merhamete gerek yok.
Çalışan hasta olur, yormak istemezsiniz, bu gibi durumlar istisnai olabilir, ama öyle bir durum yok karşınızda.

İyi niyetinizi karıştırmayın..Herkes kendi işini bilecek, yapacak.

Yetiştirilme ile de alakası var bunun. Aman kızım adaletli ol, aman kızım dürüst ol, aman kızım yerini kullanıp insanları hor görme, aman kızım hep merhametli ol... İsyanlardayım yemin ederim ya

Yooo hiçte memnun değilim aslında, dediğim gibi kat kat yüksek imkanlarla çalışma durumum var ama... Ama işte burası kurulduğunda ben vardım, 2 yılda çok yol katettik, bıraktığım anda çok zorlanırlar. Ona içim el vermiyor, kendimi düşünmeden önce karşımdakini zor durumda bırakmamaya çalışmak işte bu

Evet özellikle iş hayatında ' iyilikten maraz doğuyor ' gerçekten..

Defalarca şahit oldum , dırdırcı sinirli tiplerin her ne kadar dedikodusunu yapsalar da bir dedikleri iki edilmez.. Sadece çay olsa iyi ne isteseler ayaklarına gider vs..

Yumuşak yüzlü olunca herkes kullanır, çaycısı da sekreteri de..

İnsanları küçük görmek ya da mevkimden dolayı emir kipi ile konuşmak mizacıma ters ama bazıları da sadece bu dilden anlıyor maalesef..

Bende yeni yeni uyandım diyebilirim..

Onlar kadar sert olamasam da eskisi kadar yumuşakta değilim şimdi çalıştığım işyerinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…