- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
unuttuğumuz birşey var herkes işini yapmak zorunda,o işle kazanç sağlıyorsa işini yapacaklar..bende sizin gibiydim sonunda koskoca odamı artık kendim temizlerken buldum kendimi,çayımı kendim alıyordum hatta gelen müşterilere çay getirtemez olmuştum..iyilikten maraz doğurtmuştum..bunu yapan bendim..karşımızdakileri düşünürüz ama onlar bizi düşünmüyorsa,düşündürtmek gerekir.iyilik hep sizinle kalsın ama işi yapması gerekenlere kendilerine ait işleri yaptırtın..
aslında bu durum sizin çok anlayışlı olmanıza işaret ediyor
çay ya da kahveniz biraz geç gelsede anlayışla olabilir dersiniz ne de olsa
diğer yandan kadıncağız başkasına aynını yapsa kızacaklar ona bağırıp kalbini kıracaklar
olumlu yönden bakmanızı öneririm
bu herkesin yapabileceği bişey değil zira
iş yerinizdeki konumunuzla da alakalı değil
insan olmanızla alakalı
açıkçası bensizi taktir ettim ne kadar siz kızgın olsanızda doğru yolda olduğuunuzu düşünüyorum
yinede çok kızgınsanız çay servisinde çalışan hanımı uyarabilirsiniz
hiyerarşi iyidir.
bunu bilir bunu söylerim.
Evet, iyilikten maraz doğar.
Bunda hiç şüphem yok.
Tavrınızı değiştireceksiniz, başka bir çözüm yolu yok.
Biraz diş gösterin.
Devir iyi niyetlilerin çoğunlukta olduğu devir değil artık.
Senin benim gibi iyi niyetliler hep kullanılıyor.
Ama diş gösterip taviz vermeyenler öyle olmuyor.
Siz şimdi orda kalıplaşmışsınız.
Dediğiniz gibi, x hanım kızmaz nasılsa.
Bunu değiştirecek olan yine sizsiniz.
Kısa vadede yaptığınız iyilikler uzun vadede göreviniz haline gelir... Eğer siz yardım amaçlı bir iki kere kalkıp çayınızı aldıysanız kadın nasıl olsa alıyor gelsin kendi alsın diye düşünmüştür... Ya da çaycıyla samimi iseniz aranızdaki resmiyet kaybolmuştur...
sen çok yumuşak yüzlüsün canım. nasıl olsa bekler, kızmaz, kendi halleder diye düşünnüyorlar
güçlü ve anlayışlı kadınlar her zaman işlerini yalnız halleder. azcık sert olmayı dene
sakin ol ben sana hem kahve yaparım hemde fal bakarım
Çok teşekkür ederim güzel sözlere de, hayır niye hep anlayışla karşılayan ben oluyorum ki. İnsanlar anlamıyorki bunu. Bak insanlığından yapıyor demiyorlar. Oh istediğimiz gibi at koşturalım diyorlar, hayatın her safhasında böyle bu
Öyle... Daha iyi bir iş teklifi var önümde, ama ben bu şirketin eli ayağıyım diye gidemiyorum da biliyormusunuz. Ben gidersem zarara uğrarlar diyeOf allahım kendi kendimi tokatlamak istiyorum neden böyleyim ben ya
Bende bir zamanlar aynen sizin gibiydim, çoğu zaman çayımı kendim alıyordum, hatta masamın tozunu bile aldığım oluyordu ama yinede o arkadaşlara emir verip çay isteyenler, masasının üstüne çay damladığında gelip sil diyenler kadar değerim olmuyordu. (servis yapan arkadaşlarımızın gözünde)
En sonunda kendi birim müdürüm kızdı bana, bir daha masandan kalkmayacaksın çayını telefonla isteyeceksin dedi, masann tozuda sen mesaiye başlamadan silinecek dedi.
Şimdi işe geldiğimde odam paspaslanmış, masamın, sehbalarımın tozu alınmış oluyor, çayımıda kendim telefonla istiyorum.
Zebuşuuum çok özlemişim seni, güçlü kadın olmamak lazım bu devirde artık
Bu ayrı bi konu, sizin şirketinize olan bağlılığınızı gösterir.Şu an ki durumunuzdan da memnunsunuz ki, teklif gelse bile değerlendirmeyebiliyorsunuz.
Ama çalışanlarla olan ilişkiniz apayrı bi konu.
Herkes görevini yapacak.
Siz görevinizi başkasına bırakıyor musunuz?Nasılsa bu işi biri biliyor, ona yıkıyım diyor musunuz? Hayır.
O yüzden, bu durumlarda merhamete gerek yok.
Çalışan hasta olur, yormak istemezsiniz, bu gibi durumlar istisnai olabilir, ama öyle bir durum yok karşınızda.
İyi niyetinizi karıştırmayın..Herkes kendi işini bilecek, yapacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?