Bizde de var böyle bi kadın. kurumun hizmetlisi ama omu hizmet işine bakıyo bizmi ayırt edemessiniz. iş arkadaşım der ki masamın altı çok tozlanmış bi süpürürmüsün, amaaaaan dediğine pişman ettirir, gelip demezmi aa ben orayı silmiştim, ee hani toz yok ki burda, sildim ben sildim vs. bide bunları gülerek bağıra çağıra söyler. yahu sana tozlu diyor, sil diyor. sileceksin bu kadar. sonra akşam çöpleri toplarken bi acayip tavırlar, sandalyeden tutup şakaymış gibi ittirmeler, kaçıl şurdan tarzı konuşmalar.
bikere de masama ve üstüme ayran dökülmüştü, ben arka tarafa geçtim üstümü temizlemek için, o arada da iş arkadaşıma dedim ki X hanım gelirse buraya söyler misin, ben üstümü temizleyene kadar o da masayla yeri siliversin, ztn yarım kutu ayrandı çok azcık yere ve masaya döküldü bi bezle silse yeterdi. üstüme dökülmemiş olsa ben ztn temizlerdim söyletmezdim bile. neyse snr üstümü temizledim kuruladım biraz, geçtim odaya baktım hala ayran masa ve yer. dedi ki iş arkadaşım ben şeyyy, ben söyledim ama dedi ki, oraları kendi temizlesin, pek bişe yok ztn! snr ben kalakaldım şok oldum. bide içi şeker kırıntıları dolu bi çöp poşeti gördüm tam klavyemin üstünde. dedim ki bu ne? iş arkadaşım da dedi ki, sen masayı ve yerleri sildikten snr peçeteleri çöpleri bunun içine atacakmışsın, direk çöp kutuna değil!
Allahım nası sinirlendim, o zmna kadar hep derdim ki boşver, kalbini kırma, belki yapısı böyledir vs kendimi yatıştırırdım. ama bu olay yaşanınca gittim amirine şikayet ettim, ama sen misin eden. uyarı alınca bana gelip demez mi neden şikayet ettin, çok kırıldım. ben burdaki insanlara çok güvenirdim, çok kırıldım çok vs. gelde çileden çıkma. yani bazı insanlar neden böyle ya, neden yapılan şeyin iyilik, insaniyet namına yapıldığını görmüyolar, ya da neden hep onlara iyilik edenleri sömürme yoluna gidiyolar?