Bir yaştan sonra artık aileyle yaşanmamalı mı ?

sevimlihayalet101

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2016
110
106
103
29
Mesleğini eline aldıktan sonra hayatını düzene soktuktan sonra aileden ayrılınmalı mı ? Kendi ayakları üstünde durmalı ve kendi hayatını mı yaşamalı ?

Duruma göre değişir bence. Ailenizin maddi- manevi durumu gibi faktörler kararınızda etkili olabilir

Yasanilan sehre ve aileye gore degisir.kucuk sehirde ayri yasamak sacma olur.ortak yasanilan evde de kendine ait odan,duzenin olacaksa yasanir.aksi halde zor...

Maddi manevi hazir olan ayrilmali, kendi hayatini kurmali.
Evet isten/okuldan gelip hazir yemek bulmak, kira - fatura derdi cekmemek, temizligi vs tek basina ustlenmemek guzel ama insana sorumluluk duygusunu kazandiran da bunlar.
Ayrica eve arkadas cagirmak, giris çıkış saatlerini sorunsuz halletmek pek de mumkun olmuyor bizim toplumda, o yuzden ayri ev olmali.

Aileye, sana sunduklari imkanlara, karsilikli sevgi, saygi anlayisa gore degisir cevabi.

Ama aile ile yasiyorsan onlarin kurallarina uymalisin bence. Ekmek elden su golden yasarken, gece 10 da evde olmak zorundayim diye aglamaya hakki yok evladin

Ailen hayatina karışmıyorsa aileyle kalmak avantajli bence. O sırada para biriktirip ya da kredi cekip bir ev alinabilir nasilsa giderin minimum olacaktir. Sonra aldigin evi kiraya verip birikim yapabilirsin. Zamanımızda bir şeyler almak cok kolay degil hazir elinde firsat varken kullan bence.

Aileyle aradaki ilişkiye göre değişir. Ben şu an okuyorum eve geldiğimde üç ay bile annemle geçinemiyorum. O yüzden evlenmesem bile kendim ayrı evde hatta ayrı şehirde yaşamak istiyorum. Aradaki ilişki güzelse gerek yok ama bence.

Bence yaşanmamalı. Şu an üniversite öğrencisiyim, okulu bitirip para kazanmaya bağladığımda ben de ayrı yaşamak istiyorum. Hatta bu yolda planlar yapmaya başladım.
Bizde şöyle bir şey var ; Kızlar evlenene kadar ailesinin dizi dibinde yaşamalı, genelde aileler de müsade etmiyor.
Benim ailem de... Fakat ne yapıp edip kendime bir yaşam kurayacağım. Kendi başımın çaresine bakmayı, kendi düzenimin olmasını ve en önemlisi de sorumluluk almayı çok istiyorum.... Bunun için de illa evlenmeyi beklemek de istemiyorum. Biraz özgür takılmak istiyorum... :)

Mesleğini eline aldıktan sonra hayatını düzene soktuktan sonra aileden ayrılınmalı mı ? Kendi ayakları üstünde durmalı ve kendi hayatını mı yaşamalı ?

Bu sorunun -meli, -malı ekleriyle cevaplanacak bir soru olduğunu düşünmüyorum. Kişiye göre değişir bu tercih.

Mesleğim elimde, çalışıyorum, hayatımın belirli bir düzeni var ve de hala ailemle yaşıyorum. Onlardan ayrılıp ayrı bir eve çıkmayı şu an için düşünmüyorum. Halimden oldukça memnunum.

Ben üç senedir ayriyim.ama aramizda 700km var
Isim ailemin bulunduğu yerde olsaydı, aileden ayrı bir düzen kurmayı düşünmezdim çünkü zaten bir odam, kendime ait bir alanım vardı
Kardesim ailemle yasiyor, rahat birikim yapıyor arabasini aldi benimse hala daha yarisini alacak durumum bile yok çünkü kira, faturalar, kredi karti, mutfak masrafı vs derken birikim yapmak zorlaşıyor

O sizin önceliklerinize göre evdeki aileye göre değişir

Çalışırken ailem ile çok kısa yaşadım sonra şehir değiştirdim

Görümcem annesi ile anlaşamıyor istanbul a taşındı sırf burada ayrı ev olmuyor diye geri geldi arkadaşı ile kalacakmış yaşı 40 bu arada

Annesi ona bir işin ucundan tutmuyor diye kızar o annesine her an bir iş buyurur onu al bunu al der diye kızar bu arada onu al bunu al da eve gelirken yoğurt al tarzı yani yanlış olmasın

Ben ailemle yaşarken evin alışverişini yapardım üni okurken vs tabii onların parası ile çalışınca da ben yapacağım ayy iki yumurta aldım parasını sen ver anne de diyemezdim sanırım

Aynı evde kalan da maaşın bir bölümünü bir yere bağlayıp birazını da aileye harcamalı gibi

Ama yaş 30 oldu ise de ayrılıp tekil hayatı da denemeli yoksa hem aile hem çocuk bağımlı oluyor evlenseler de garip ilişkiler çıkıyor ortaya

Sartlara gore degisir ama evlilik hayatina gecmeden kendi basina en az 1 sene yasanmali diye dusunuyorum ben, tabi ileride evlilik hayati plani varsa yani. Anne baba ile yasanilan hayattan direk evlilik-cift hayatina gecilirse her sekilde dert olur. Bir kere ev idare etmekten haberin olmaz en basitinden konusuyorum...

yalnız yaşamak pek kolay değil
o yüzden aile ile ilişkilerde sıkıntı yoksa aile ile yaşanması gerektiğini düşünüyorum.

ben 6 ay yalnız yasıyorum. bazen yemek temızlık bıktırıor. aılemleyken hıc dusunmezdm. ustelık faturalarda cabası. bırıkm cok az yapabılıorum. ama aılemleyken cok rahat bırıkım yapıp keyfıme bakıorum :)

Aile candır bu düşüncelere kapılmak ise sadece heyecan. Bence ailenizden kopmayın. Zaten bunun Allah gecinden versin ölümü var. Evlenmesi var. Çok pişman olursunuz. Keşke dememek için onları bırakmayın

Maddi durumunuza ve ev içindeki yaşantınıza bağlı bence. Eğer ev ortamında huzurluysanız, rahat bir hayat yaşıyorsanız, ailenizin yanında kalabilirsiniz, birikim yaparsınız hem.
Ama yalnız yaşamanın da çok güzel bir tadı var. Hemen okul açılsa keşke demeye başladım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…