- Konu Sahibi arwen10_19
-
Annen su an nerde kaliyor tam olarak anlayamadim? Yalniz basina kiralik bir evde mi yasiyor? ve baban da baska bir evde yalniz yasiyor sen ise ikisinin maddi ihtiyaclarini gonderiyorsun, kira vs gibi, oyle mi?
Peki babanin emeklilik maasi babani idare etmiyor mu canim? Sayet sen iki eve ayri ayri katki sagliyorsan gercekten durumun zor. Ancaaaaak, bundan dolayi kendini ne "kredi karti" gibi hisset, ne de kullaniyormus hissine kapil... Onlar senin ailen kimse kusura bakmasin, en kotu anne ve babanin hakkini dahi bir evlat ne yaparsa yapsin odeyemez, bu da boyle biline... Sadece sorun su ki, sen maddi anlamda yoruluyorsun. Sakin abine ve kardesine para gonderme, onlar kendi baslarinincaresine baksinlar. Ustelik sana karsi hem soguk hem kirici olduklari halde para pul isterlerse iste bu somuru olur asil. Ama anne ve babanin kirginliklarini, beklentilerini mazur gor canim... Insanin yaslanacak dali olmamasi ne kadar zordur... ustune bir de yaslilik, acizlik... Belki annen için onun standartlarinda insanlarla ortak evlerde kalmasini saglayabilirsin. Ev arkadaslari bulabilirsin yani. Boylece masraflar bolunur. Makul ve temiz ve guvenilir insan olduktan sonra olmayacak sey degil...
canim yasadiklarini cok iyi anliyorum buda senin imtihanin ama bir anne baba icin yapilanlar asla onlarin fedakarliklarini kapatamaz anne ve babanin degeri cok ayiridr evet gelecekte cocugun olur o zaman anlarsin anne ve babanin yasadigi zorlugu onlar icinde hic kolay dgeildir evlat eline bakmak kim isterki uzucu bir durum ama erteledigin herseyi zamanla alirsin allah korusun annen ve baban hayattan goctugunden milyarlarla onlari geri getirmezsin ve yapmazsan pismanlik duyarsin bizler ne yaparsak yapalim anne ve babamizin hakkini odeyemeyiz esiniz bir yandan destek olur gibi gozukurken bir yandanda laf soylemesi cok tuhaf rengi belli degil yanliz sunu soyleyebilirim sen ayaklari uzerinde duran bir kadinsin evine katkinin olmasini zamani gelince fazlasiyla yaparsin ne olursa olsun asla ailenden yuz cevirme sende birgun yaslancaksin basina neler gelcek nerden bilebilirsinki? abilerine gelince hic arkana bile bakma cunku tasi siksa suyu cikar herkes dursun ayaklari ustunde ama inan alah bunlarin mukafatini fazlasiyla verecektir aslada esinin ailesine karsi kendini mahcup hissetme esine karsida sen daha ne ceyiz goturcen bugun universite okumak kolaymi bir ev parasi hepimiz gectik bu yollardan senin ceyizin diplomandir kendini sakin ezdirme bilerek gelin olarak aldilar ailene dil uzatma hakkina sahip degil ne esin ne ailesi mesafeni korumani tavsiye ederim insana insan oldugu icin deger verilir kazandigi yada aldiklari icin degil sende bunu bekle karsindakilerden eger bunu basariyorsa iyi insanlardir esinde aileside
annenle baban neden ayrildi canim???
annenle babanin maddi olanaklari olsa veya abilerinin bakacagini bilseler( ki erkek evlat mecbur muhtac anneye babaya bakmaya,, ama muhtac diyorum..oyle fuzuli degil)..cok gereli bi sebep varsa ayni cati altinda duramayacak kadar amenna..
ama oyle kavga ediyoruz anlasamiyoruz tarzi bi sebepse valla kusura bakma ama..ben onlarin yerinde olsam yataklari ayirip ayni evin icinde iki dost gibi yasar evlatlarimin sirtina yuk olmazdim..ne yani kendi inatlari ugruna olan sana oluyor..,kendileride sefil oluyor,, tabi sebebini bilmiyorum ama isteseler bu sartlar altinda beraber kari-koca olarak olmasada,,maddiyat acisindan ayni evde yasayamazlarmiydi,,ev arkadasi gibi yani,,bu yastan sonra ayri hayata ne gerek varki..genc olsa neyse dicemde..ha annen siddet filan goruyordur onu bilemem ama sanmamda acikcasi..yani bu maddi zorluklar icerisinde hangi BUYUK sebeten dolayi ve neye guvenerek ayri ayri yasamaya kalktilar onu anlayamiyorum..
cok uzuldum canim.. annene de yazik..kadin bu yasta siddet gormus..baban eker hastasi filan mi canim.. psikolojik hasta filan mi yoksa.. tedavi olmaya yanasmazda sanirim..
ama bunlarda bi imihan canim..isyan etme sakin..neden boyle filan..zor tabi biliyorum.. bz bu kadarcik beynimizle bunlari dusunuyoruz,,Rabbiminde bi bildigi vardir elbet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?