Bir yıl olmadan bıktım

10 senede nasıl kendini göstermez yahu

Bir ses yükseltme, bir argo laf hiç mi yoktu

Yoksa düzelir diye idare mi ettiniz. Ya da 10 sene diyorsunuz ama az mı buluşup görüştünüz.

Ben mesela erkek arkadaşımla yaklaşık 1 senedir aynı evde yaşıyorum şu an bi şok oldum konunuza ben de yaşar mıyım bunları diye…

Ailesini tanımıyordum ailesinden aurı yaşıyordu çünkü.Maaşını bilirdim ama nereye ne borcu vardı bilmezdim kendi de saklarmış zaten biraz sonradan öğrendim. Yani maaşını alıyor normal geçiniyor gibi bir durum vardı.yanında değilim ki neye ne verir çetele de isteyemem ki. Ha işaret şuydu arttıramazdı ama yanında aynı işi yapanlarda aynı ev arkadaşıyla filan dedim normali bu sanırım orada kira hayat pahalığı anca diye düşündüm

Evliliğin ilk yılları genel olarak zor geçiyor sanırım.yıllarca sevgili olsanda aynı evde yaşamak ayrı bişey.karşılıklı anlayış ve alttan alma,saygıyı kaybetmemek bu süreci daha katlanır kılabilir.

Hayır bağıra çağıra kavgamız olmadı bir kez argo küfür oldu o da bana değil konuya. S.çarım şuna bunun için mi tartışıyoruz gibisinden. Başka şehirlerde olunca olmuyor sanırım ya bağırıp çapırma düşündüm de yani. Bir bakışa bir yüz ifadesine daha çok kinleniyoruz belkş

Mutlu değilsen boşanacaksın bu kötü bir şey değil aksine sağlığın ve geleceğin için çok iyi. Ben 25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı dediğimde ohoo milletin aklından neler geçiyor daha evlenecekte çocuğu olacakta çok zorlanacak diye düşünüyorlar söylüyorlarda lakin kimse demek ki zamanı değilmiş nasibi gelmemiş sevememiş birini ki evlenmiyor diye düşümediği için çevre baskısı altında evleniyor kadınlarımız da maalesef. O yüzden sevgiden önce saygılı olacak biriyle evlenirim diyorum her zaman. Tabi ki %100 garanti veremezsin kimseye ama çoğu kişinin de karakteri belli aslında. Sevgiliyi bırak normal erkek arkadaşım bile ilk tanıştığımızda doğal olarak ilgili, saygılıydı ama belli süre sonra çokta yapamadı bu rolü tutmadı yani Saygısını yitirdi demek istediğim biraz zamana bıraksanız onlar zaten baştan belli ediyor kendini. Kuzenime çok dedim bak emin misin bu seni çok rencide ediyor insanların içinde hiç hafife alınacak bir durum değil diye önemsemedi şimdi acısını çekiyor maalesef...

Aynı evde yaşasam ya bunca yıl birbirimiz göre evrilirdik yada farklarımızı görürdük her açıdan avantajlı. Ayda bir iki görüşmeyle kavga olmuyor. Son 3 4 yıl beraberdik belki hasret kaldığımızdan bir tartışmamız olmadı.Aslında evlilik başka bir şey kavga kişisel değil biraz üstünlük kurma biraz gelen sorumluluklar biraz özgürlüklerin kısıtlanması başaka meseleleri kavgaya dönüştürütır. Sevgililikte herşeye kendine beraber yaşarsan bile izin verdiğin kadar paylaşırsın hayatı evlilik farklı

Aynı evde yaşasaydın da evlenince zorlanacaktın. Ben evliliğin ilk zamanlarının en zor zamanlar olduğunu düşünüyorum. Bir baş olma savaşı oluyor. Bence zaman ver evliliğine ve sürekli eleştirel bakma. Ha eleştireceksen de önce kendinden başla.

Ama saygı yoksa ki yok gibi, direkt ona haddini bildir.

Evet bazen dışarıdan görmek gerekiyor yapamıyoruz onu maalesef. Benim etrafımda ki herkes için pırlanta gibi biriydi hala da bir sitem etsem inanmazlar :/

Tabiki zorlanacaktım belki de hiç evlenmeyecektim. Avantajlı ama bir yere kadar tabi dediğim gibi evliliğin dinamiği ayrı. Biraz zaman vermeyi düşünüyorum ama çok değil bakalım ne olacak

Ben 10 yıllık evliyim hala sorunları asamadık esım tarafından sorun yok ıyıyız benım tarafımdan bakarsan ehh idare ediyoruz ancak esımın benımle derdi bitmiyor bık bık bık...

Evet bazen dışarıdan görmek gerekiyor yapamıyoruz onu maalesef. Benim etrafımda ki herkes için pırlanta gibi biriydi hala da bir sitem etsem inanmazlar :/
İyi oyuncular o zaman benimkiler gizleyemezdi pek Zaten karakter huy değişmez bunlar hep olan şeyler ama kimi evlenesiye kadar iyi oluyor kimi vakit geçiresiye kadar. Bir de gerçekten aynı evde çok uzun süre olmasa da zaman geçireceksin temiz mi çok mu pis, ruh hali seni etkiliyor mu, yardım ediyor mu, nasıl davranıyr bunları evde görüyorsun sürekli birlikte olduğun için dayanamıyor iç güdüleri Hayırlı olsun boşver umarım bundan sonra hayırlı biriyle karşılaşırsın.

Ya aslında evlılıklerde boyle süreçler olabılıyor.dpgru demıyorum yasananlar ama olabılıyor bunu bılın.sadece siz yasamıyorsunuz.iki ayrı bireysel gayattan aynı evın ıcıne girince işlet değişiyor sevgi aşk bir yana..beraber yasamak baska bı kafa.evlılık zor bı kurum zsten. Bence bıraz bu gergınlıklerden hırgürden uzaklaştırmaya calısın kendınızı.eskı zamanlarınıza donmeye calısın. Bıraz sakın olalım deyiin birnirinize.. silip atmak çekip gitmmrk kolay ve cabucak yapabileceğiniz bir secenek.bi de diger secenegi zorlayın derim

Ben simdi hanzo demiyorum ama bana fazla erkek ustunlugune gomulmus geldi.

Bence çok yanlış eşinizin cebindeki para sizinde cebinizdeki para demek yani onun maaşını bilmezseniz kime ne harcıyor ne gereksiz harcama yapıyor asla bilemezsiniz. Bu konuyu bastan anlatarak sonradan böyle olmaz dediğinizde ben sana en basindan demiştim demek icin anlatmış olabilir. Büyük sorun yani gercekten, kesinlikle kabul etmeyin böyle birseyi

Önce cebindekini söylemez,sonra borcları.Sonra bi bakmıssın adamın söylemediği borclarına para yetistiremiyorsun.
Bereketi kacar zaten kendi uydurması

Ben esimi 2009 dan beri tanıyorm tek kelime hakaretini duymadım.
Adam trafikte bile en sinirlendiğine en fazla ayı der.
5 yıldır 5 vkit namazında.
Valla Allahın isine karısmak gibi olmasında bazen bu da yapıyo ediyo namaza durmaya utanmıyoda diyorum
Adam kaynana gibi söylenmeye gelmis dğnyaya
Bakın tek kelime hakaret etmeden de ömür tüketebiliyor bazıları.
Ve öyle süpriz yumurta gibi cıkıveriyorlae anlamıyorsn

Manevi olarak düşmek istemiyorsaniz belki de onu takmayıp bosanabilirim o gücüm var durumunu hissettirmeniz gerek.
Maddi olarak da düştüm demişsiniz onun için de maaşınizi vermeyip kendinizi saklamali önceden nasıl geciniyorsaniz kendi maasinla yap bakalım demelisiniz. Maaşınız da kenarda durur işte ya da istediğiniz şeyleri yaparsınız, alırsınız.

O kadar iyi anlıyorum ki. Bizde şiddetli durumlar olmadi ama eşimde böyle çok mutsuz oluyor sanırım suçluluk hissediyor. Daha bugün hoşlanmadığım bir saka yaptı, modum düşünce anladı. Toparlamaya çalıştı mesela dediği gibi konuşmaktan kaçmadı bu sefer. Ama ben konuşunca yine aynı kendini suçlu hissetti seni mutsuz ediyorum gibi geliyor dayanamıyorum diyor.
Konuşa konusa anlatıcaz sanirim baska yolu var mi bilemiyorum.
Hayır ben seni suclamiyorum, sorunlarimizi çözüm bulabilmek umuduyla konuşuyorum. Hic konuşmasam asıl o zaman anla ki senin icin bir çabam yok vs dedim. Sorunları konuşurken sanirim en dikkat etmemiz gereken nokta suçlayıcı dil ile yapmamak. Bir de elbette alıştıkları hayatı devam ettirmek isteyecekler, direnç göstericekler. Anlıyorum tadinizin kaçmasını ama hevesim kaçıyor diye vazgecersek her şey olduğu gibi kalir. Bence üstelersek zamanla alışırlar sorun konuşmaya ☺ bilemedim ben hemen bosanmanizdan yana olamadım ancak siz yasiyorsunuz en iyi siz bilirsiniz ne boyutta olduğunuzu.

Aileniz mutsuz bi evliliği sürdürmenize daha çok üzülür bence. Her geçen gün zarardasınız, niye değerinizi bilmeyen biriyle zamanınız geçsin ki

Kadın erkeğin cebindeki parayı bilince bereketi kaçıyor ama kadın çalışınca beyefendiler o parayı isterken hiç bereketi kaçmıyor maşallah:) kendi anne babamdan da şahit olduğum için samimi gelmiyor hiç kusura bakmayın
Burda mesele ne kazandığımı bilme'den ziyade bilme de neyi nereye harcayacağıma karışama fikri gibi geliyor. Ortak bir hayat kurduğum insan böyle benim param havasına girse ben yapamazdım şahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…