- 3 Şubat 2018
- 6.640
- 25.396
- 548
- 28
Ailesini tanımıyordum ailesinden aurı yaşıyordu çünkü.Maaşını bilirdim ama nereye ne borcu vardı bilmezdim kendi de saklarmış zaten biraz sonradan öğrendim. Yani maaşını alıyor normal geçiniyor gibi bir durum vardı.yanında değilim ki neye ne verir çetele de isteyemem ki. Ha işaret şuydu arttıramazdı ama yanında aynı işi yapanlarda aynı ev arkadaşıyla filan dedim normali bu sanırım orada kira hayat pahalığı anca diye düşündümevlenmeden önce herşeyin 100% bilinebileceğine inanmıyorum..daha doğrusu bilsen bile değişmek de her zaman mümkün. o yüzden bir beklenmedik sürpriz olabilmesini her zaman anlarım
ama siz para yönetimi konusunu nasıl fark edemediniz onu çözemedim
çünkü aileden öyle görmüş diyorsunuz
yeni de değil hep öyleydi, benim anladığım
kaldı ki şimdi 30 yaşında bu adam 20sinde daha da betermiştir
ben de hiç birlikte yaşamadım sevgilimle, kimsenin aylık gelirini sormadım, ölçmedim. ortak bütçem olmadı.
ama ne kadar kazanıyor ne kadar harcıyor para yönetmeyi biliyor mu bilmiyor mu abii ki bunların farkındayım..bunlar basit konular değil ki...
bence bir insanın 1)dini/siyasi/ideolojik görüşü (tabii sadece dildeki değil pratikteki) 2)bütçe yönetimi 3)cinsellikte uyum 4)birbirini dinleyebilme orta yol bulabilme yeteneği evlilik gibi bir ilişki düşünülüyorsa en başta bakılacak 4 şey...
bir insan bütçe yönetemiyorsa e sizinle orta yolu da bulamıyorsa olmaz o iş. başa çıkılmaz ki bunul hele bu devirde...
Hayır bağıra çağıra kavgamız olmadı bir kez argo küfür oldu o da bana değil konuya. S.çarım şuna bunun için mi tartışıyoruz gibisinden. Başka şehirlerde olunca olmuyor sanırım ya bağırıp çapırma düşündüm de yani. Bir bakışa bir yüz ifadesine daha çok kinleniyoruz belkş10 senede nasıl kendini göstermez yahu
Bir ses yükseltme, bir argo laf hiç mi yoktu
Yoksa düzelir diye idare mi ettiniz. Ya da 10 sene diyorsunuz ama az mı buluşup görüştünüz.
Ben mesela erkek arkadaşımla yaklaşık 1 senedir aynı evde yaşıyorum şu an bi şok oldum konunuza ben de yaşar mıyım bunları diye…
Mutlu değilsen boşanacaksın bu kötü bir şey değil aksine sağlığın ve geleceğin için çok iyi. Ben 25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı dediğimde ohoo milletin aklından neler geçiyor daha evlenecekte çocuğu olacakta çok zorlanacak diye düşünüyorlar söylüyorlarda lakin kimse demek ki zamanı değilmiş nasibi gelmemiş sevememiş birini ki evlenmiyor diye düşümediği için çevre baskısı altında evleniyor kadınlarımız da maalesef. O yüzden sevgiden önce saygılı olacak biriyle evlenirim diyorum her zaman. Tabi ki %100 garanti veremezsin kimseye ama çoğu kişinin de karakteri belli aslında. Sevgiliyi bırak normal erkek arkadaşım bile ilk tanıştığımızda doğal olarak ilgili, saygılıydı ama belli süre sonra çokta yapamadı bu rolü tutmadı yaniMerhabalar başlıkda da dediği gibi evliliğimizde bir yıl dolmadı.Biz uzun bir beraberlik sonrası evlendik. Evliliktwn sonra rahatlanıldı mı ne oldu saygı hemen bitti. Bağırış çağırış kavga her gün. Her şey sebep.Sürekli kışkırtıp kışkırtıp bağırınca bağırma kalbini kırarım haddini bil demeler halbuki kendi demediği yok sonra ben düzgünce dedim normal konuştum. Her kavganın sonu bu. Evde huzurum yok. Maddi olarak da varlıktan yokluğa düştüm. Ben borçtan harçtan rahatsız olurum o yaptığı borcu unutur aileden aşınan paradan zerre hicap duymaz bizim paramız değil bu demez.Her ailenin kendi yağında kavrulması gerektiğini anlamıyor. Kimseye anlatmıyorum desede adım gibi eminim evin içinde olanlarıda anlatıyordur yakınları
Ne bileyim ya otuz yaşında evlendim çocuk ık isteyen biride değilim niye evlendim ki. Sadece dert tasa oldu. İki sevgi aşk öpücük tamam sonrası yine aynı.Hani bir artısı yok resmen bana boşuna huzursuzluk. Öyle dertleşmek istedim
Aynı evde yaşasam ya bunca yıl birbirimiz göre evrilirdik yada farklarımızı görürdük her açıdan avantajlı. Ayda bir iki görüşmeyle kavga olmuyor. Son 3 4 yıl beraberdik belki hasret kaldığımızdan bir tartışmamız olmadı.Aslında evlilik başka bir şey kavga kişisel değil biraz üstünlük kurma biraz gelen sorumluluklar biraz özgürlüklerin kısıtlanması başaka meseleleri kavgaya dönüştürütır. Sevgililikte herşeye kendine beraber yaşarsan bile izin verdiğin kadar paylaşırsın hayatı evlilik farklı10 senede nasıl kendini göstermez yahu
Bir ses yükseltme, bir argo laf hiç mi yoktu
Yoksa düzelir diye idare mi ettiniz. Ya da 10 sene diyorsunuz ama az mı buluşup görüştünüz.
Ben mesela erkek arkadaşımla yaklaşık 1 senedir aynı evde yaşıyorum şu an bi şok oldum konunuza ben de yaşar mıyım bunları diye…
Evet bazen dışarıdan görmek gerekiyor yapamıyoruz onu maalesef. Benim etrafımda ki herkes için pırlanta gibi biriydi hala da bir sitem etsem inanmazlar :/Mutlu değilsen boşanacaksın bu kötü bir şey değil aksine sağlığın ve geleceğin için çok iyi. Ben 25 yaşındayım hiç sevgilim olmadı dediğimde ohoo milletin aklından neler geçiyor daha evlenecekte çocuğu olacakta çok zorlanacak diye düşünüyorlar söylüyorlarda lakin kimse demek ki zamanı değilmiş nasibi gelmemiş sevememiş birini ki evlenmiyor diye düşümediği için çevre baskısı altında evleniyor kadınlarımız da maalesef. O yüzden sevgiden önce saygılı olacak biriyle evlenirim diyorum her zaman. Tabi ki %100 garanti veremezsin kimseye ama çoğu kişinin de karakteri belli aslında. Sevgiliyi bırak normal erkek arkadaşım bile ilk tanıştığımızda doğal olarak ilgili, saygılıydı ama belli süre sonra çokta yapamadı bu rolü tutmadı yaniSaygısını yitirdi demek istediğim biraz zamana bıraksanız onlar zaten baştan belli ediyor kendini. Kuzenime çok dedim bak emin misin bu seni çok rencide ediyor insanların içinde hiç hafife alınacak bir durum değil diye önemsemedi şimdi acısını çekiyor maalesef...
Tabiki zorlanacaktım belki de hiç evlenmeyecektim. Avantajlı ama bir yere kadar tabi dediğim gibi evliliğin dinamiği ayrı. Biraz zaman vermeyi düşünüyorum ama çok değil bakalım ne olacakAynı evde yaşasaydın da evlenince zorlanacaktın. Ben evliliğin ilk zamanlarının en zor zamanlar olduğunu düşünüyorum. Bir baş olma savaşı oluyor. Bence zaman ver evliliğine ve sürekli eleştirel bakma. Ha eleştireceksen de önce kendinden başla.
Ama saygı yoksa ki yok gibi, direkt ona haddini bildir.
İyi oyuncular o zaman benimkiler gizleyemezdi pekEvet bazen dışarıdan görmek gerekiyor yapamıyoruz onu maalesef. Benim etrafımda ki herkes için pırlanta gibi biriydi hala da bir sitem etsem inanmazlar :/
Ya aslında evlılıklerde boyle süreçler olabılıyor.dpgru demıyorum yasananlar ama olabılıyor bunu bılın.sadece siz yasamıyorsunuz.iki ayrı bireysel gayattan aynı evın ıcıne girince işlet değişiyor sevgi aşk bir yana..beraber yasamak baska bı kafa.evlılık zor bı kurum zsten. Bence bıraz bu gergınlıklerden hırgürden uzaklaştırmaya calısın kendınızı.eskı zamanlarınıza donmeye calısın. Bıraz sakın olalım deyiin birnirinize.. silip atmak çekip gitmmrk kolay ve cabucak yapabileceğiniz bir secenek.bi de diger secenegi zorlayın derimSevgi var zaten bizi barıştıran tek şey sevgi yoksa üzülmüşüz kırılmışız önemli değil.kavgalarımız bir sürü sebebi var bir laf bir iş bir bakış bile hatta tekrarlı sebaplerden çok anlık sebepler yani. ama sonunda bağlanan sebep bana emir kipli höt höt konuşup ben tepki verince kendi mazbut ben cıngar çıkaran oluyorum. Yüz defa anlatsanda o haklı o düzgünce konuşmuş ben kavga çıkarmaya meraklı oluyorum.
Ben simdi hanzo demiyorumCanım öylede deme yaa..
Ama haklısın bencede daha evlenmedim sonuçta sizden fikir alıyorum iştw onunla konuşacağım bu konuları. Bi çok konuyu konuşuyoruz zaten. Dediğin gibi hanzo değil yaa hemen 1 olaydan şeyapma sevdiğime
Bence çok yanlış eşinizin cebindeki para sizinde cebinizdeki para demek yani onun maaşını bilmezseniz kime ne harcıyor ne gereksiz harcama yapıyor asla bilemezsiniz. Bu konuyu bastan anlatarak sonradan böyle olmaz dediğinizde ben sana en basindan demiştim demek icin anlatmış olabilir. Büyük sorun yani gercekten, kesinlikle kabul etmeyin böyle birseyiBneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
Bilmiyorum artık ne derece doğru.. Evi geçindirecek olan benim diyor sen çalışmasanda olur ama çalışmak istiyorsan da daha rahat bir hayatımız olur diyor.
Ben kendim de çalışacağım için illaki bütçemizi birleştiririz. İllaki paramız ortak olur diye düşünüyorum.
Ama o diyorki bazı şeyleri bil ki evlenince şaşırma diyor. Ben söylemem cebimdeki parayı diyor. İstediğini alırım diyor eğerki alamıyorsam sen neden almadın deme bilki param yok. Ben onu öyle yada böyle alırım bi zaman diyor. Sen parayı sorma etme sadcee ne alacağını söyle diyor..
Sizce bu yanlış bir düşünce mi? Fikrinizi alayım.
Önce cebindekini söylemez,sonra borcları.Sonra bi bakmıssın adamın söylemediği borclarına para yetistiremiyorsun.Bneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
Bilmiyorum artık ne derece doğru.. Evi geçindirecek olan benim diyor sen çalışmasanda olur ama çalışmak istiyorsan da daha rahat bir hayatımız olur diyor.
Ben kendim de çalışacağım için illaki bütçemizi birleştiririz. İllaki paramız ortak olur diye düşünüyorum.
Ama o diyorki bazı şeyleri bil ki evlenince şaşırma diyor. Ben söylemem cebimdeki parayı diyor. İstediğini alırım diyor eğerki alamıyorsam sen neden almadın deme bilki param yok. Ben onu öyle yada böyle alırım bi zaman diyor. Sen parayı sorma etme sadcee ne alacağını söyle diyor..
Ben esimi 2009 dan beri tanıyorm tek kelime hakaretini duymadım.Ya size birşey anlatacağım kızlar. Çok yakınım en yakın kız arkadaşım. Çok seviyorlar çok aşıktı ama bunlar 2 yılın içinde evlendiler. Ve hamileyken bilee bi kaç defa vurmuş. Küfür desen gırla..
Huzursuzluk kavgalar falan..
Ama evlenmeden önce herşey gerçekten çok açık ortada idi.. Yani evlenmeden önce büyük kavgaları oldu. Küfür ediyordu sevgilisi falan. Ve alkol kullanıyordu.. Biraz bişeyler gözüküyor demek istediğim süpriz yumurta da değil bence bu işler..
O kadar iyi anlıyorum ki. Bizde şiddetli durumlar olmadi ama eşimde böyle çok mutsuz oluyor sanırım suçluluk hissediyor. Daha bugün hoşlanmadığım bir saka yaptı, modum düşünce anladı. Toparlamaya çalıştı mesela dediği gibi konuşmaktan kaçmadı bu sefer. Ama ben konuşunca yine aynı kendini suçlu hissettiNe kadar tatlı anlamışsınız. Ben bir sorunum olunca direkt kendini korumaya geçiyor yada ofluyor ama hiç düşünmeden. sonra ben derdimi anlatıyıncaya kadar hem keyfim kaçıyor hem bıkıyorum. Sonra tamam aşkım diyor tamamı mı kaldı başta bir dinle ne diyorum.sanırım en çok para idaresinin, aile bilincinin olmaması sıkıyor beni.
En azından bu işte bir terslik olduğunu onlara belli etmeye çalışıyorum.bu bile rahatsızlanmasına sebep oluyor. Üzülmesinin sonucu maalesef kalbine vuruyor. Tabiki bir ömür beklemiycem ama en azından kızım denedi olsa olurdu derler bu kadar erken olunca düzelir kafasındalar hep.
Kadın erkeğin cebindeki parayı bilince bereketi kaçıyor ama kadın çalışınca beyefendiler o parayı isterken hiç bereketi kaçmıyor maşallah:) kendi anne babamdan da şahit olduğum için samimi gelmiyor hiç kusura bakmayınBneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?