Yani diyo ki bu insanligim evlenene kadar evlenince icimden bi hanzo cikacak smdiden bil de sasirma diyo. Eve giren parayi sen bilince biye bereketi kaciyomus? Ugursuz bereketsiz misin sen? Bu adamin baba olup kiz yetistirdigini dusun bi de. Kadin parayi bilince bereketi kacarmisBneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
Bilmiyorum artık ne derece doğru.. Evi geçindirecek olan benim diyor sen çalışmasanda olur ama çalışmak istiyorsan da daha rahat bir hayatımız olur diyor.
Ben kendim de çalışacağım için illaki bütçemizi birleştiririz. İllaki paramız ortak olur diye düşünüyorum.
Ama o diyorki bazı şeyleri bil ki evlenince şaşırma diyor. Ben söylemem cebimdeki parayı diyor. İstediğini alırım diyor eğerki alamıyorsam sen neden almadın deme bilki param yok. Ben onu öyle yada böyle alırım bi zaman diyor. Sen parayı sorma etme sadcee ne alacağını söyle diyor..
Sizce bu yanlış bir düşünce mi? Fikrinizi alayım.
Ya size birşey anlatacağım kızlar. Çok yakınım en yakın kız arkadaşım. Çok seviyorlar çok aşıktı ama bunlar 2 yılın içinde evlendiler. Ve hamileyken bilee bi kaç defa vurmuş. Küfür desen gırla..Uzun iliski sonrasi evliliklerde genelde bunu goruyorum son zamanlarda kavgada dovuste sinir yok. Saygi bitmis. Benm arkadasim 10 yil.ciktigi cocukla evlendi. 1 yil sonra cocuk yaptilar. Sonrasinda dayaklar aldatilmalar neler neler. Sevgiliyken imrenirdik bu cocuk.nasi guzel seviyo diye. Erkekleri anlamak cok.zor
Bu sizin bahaneniz....Ailem çok yaşlı kalp hastası bir kez dargınlığımız farkedildi çok üzüldüler ne sebeplerle ayrıldığımızı anlayamazlae jenerasyon farkı.Sanırım boşanırdım durum olmasa
Evliliğin ilk yılları hep böyle geçiyor nedense duzelirsiniz inşallah . Kaç defa boşanmadan döndük şuan kedi gibi pesimde herşeyi düzelttikMerhabalar başlıkda da dediği gibi evliliğimizde bir yıl dolmadı.Biz uzun bir beraberlik sonrası evlendik. Evliliktwn sonra rahatlanıldı mı ne oldu saygı hemen bitti. Bağırış çağırış kavga her gün. Her şey sebep.Sürekli kışkırtıp kışkırtıp bağırınca bağırma kalbini kırarım haddini bil demeler halbuki kendi demediği yok sonra ben düzgünce dedim normal konuştum. Her kavganın sonu bu. Evde huzurum yok. Maddi olarak da varlıktan yokluğa düştüm. Ben borçtan harçtan rahatsız olurum o yaptığı borcu unutur aileden aşınan paradan zerre hicap duymaz bizim paramız değil bu demez.Her ailenin kendi yağında kavrulması gerektiğini anlamıyor. Kimseye anlatmıyorum desede adım gibi eminim evin içinde olanlarıda anlatıyordur yakınları
Ne bileyim ya otuz yaşında evlendim çocuk ık isteyen biride değilim niye evlendim ki. Sadece dert tasa oldu. İki sevgi aşk öpücük tamam sonrası yine aynı.Hani bir artısı yok resmen bana boşuna huzursuzluk. Öyle dertleşmek istedim
Yanlış düşünce, cepteki parayı iki taraf da kuruş kuruş bilmeli. Bizde ödemeleri birikimi eşim yapar ama ben hangi hesapta kaç para var, ne kadar borç ne kadar yatırım var kuruşuna kadar bilirim. Çok şükür evimizi arabamızı aldık, tadilatımızı bile yaptık. Bereketi falan kaçmadı çok şükür. Safsata bunlar. Evlendiniz allah korusun adama bir şey oldu, siz nerede ne var nasıl bileceksiniz. Eşler birbirinin her türlü borcunu alacağını yarın diğeri ölecekmiş gibi bilmeli. Yarın kime ne olacağını kim bilebilir. Evlilikte şeffaflık farzdır. İsteyeceğinizi de bekleteceğinizi de çok iyi bilmelisiniz.Bneim sevgilim diyorki. Maaşımı şuan söylüyorum sana. Ama diyor evlenince söylemem diyor. (kadın erkeğin cebindeki parayı bilirse bereketi kaçarmış) öyle dedi.
Bilmiyorum artık ne derece doğru.. Evi geçindirecek olan benim diyor sen çalışmasanda olur ama çalışmak istiyorsan da daha rahat bir hayatımız olur diyor.
Ben kendim de çalışacağım için illaki bütçemizi birleştiririz. İllaki paramız ortak olur diye düşünüyorum.
Ama o diyorki bazı şeyleri bil ki evlenince şaşırma diyor. Ben söylemem cebimdeki parayı diyor. İstediğini alırım diyor eğerki alamıyorsam sen neden almadın deme bilki param yok. Ben onu öyle yada böyle alırım bi zaman diyor. Sen parayı sorma etme sadcee ne alacağını söyle diyor..
Sizce bu yanlış bir düşünce mi? Fikrinizi alayım.
Kısa sürede evlenince yan yana kişiliğiniz birlikte uyumlu değişir belkiBenim babamda anneme hiç söylemezdi. Ama parayı değil babam borcunuda söylemezdi. Sen napcan bneim borcum derdi.
Ama bencede bu ilerde sorun olabilecek bir konu. Ben bu konuyu bi konuşayım sevgilimle. Zaten bu Tür ileriye dönük konuları konuşmaktan zevk alıyoruz. İşte evlenince şunu nasıl yaparsın bunu nasıl yaparsın gibi konulardan. Ve sevgilim ne düşünüyorsa herşeyi olduğu gibi söylüyorum çünkü ilerde yok ben bunu bilmiyordum sen değiştin deme bana diyor. Sevgililik te böyle ama evlenince farklı olur bazı şeyler diyor..
Ama sizin fikrinizi almak istedim çünkü 10 yıl sevgililik sonra evlenmişsiniz değişiyor diyorsunuz.. Ee ben 3 yıldır tanıyorum. İnsan ister istemez şüpheye düşüyor..
Teşekkür ederim fikriniz için.
Canım öylede deme yaa..Yani diyo ki bu insanligim evlenene kadar evlenince icimden bi hanzo cikacak smdiden bil de sasirma diyo. Eve giren parayi sen bilince biye bereketi kaciyomus? Ugursuz bereketsiz misin sen? Bu adamin baba olup kiz yetistirdigini dusun bi de. Kadin parayi bilince bereketi kacarmis
Evet doğru en masum haliyle benim borcumu eşim bilsin isterim ki. Ölünce borçlu gitmek istememYanlış düşünce, cepteki parayı iki taraf da kuruş kuruş bilmeli. Bizde ödemeleri birikimi eşim yapar ama ben hangi hesapta kaç para var, ne kadar borç ne kadar yatırım var kuruşuna kadar bilirim. Çok şükür evimizi arabamızı aldık, tadilatımızı bile yaptık. Bereketi falan kaçmadı çok şükür. Safsata bunlar. Evlendiniz allah korusun adama bir şey oldu, siz nerede ne var nasıl bileceksiniz. Eşler birbirinin her türlü borcunu alacağını yarın diğeri ölecekmiş gibi bilmeli. Yarın kime ne olacağını kim bilebilir. Evlilikte şeffaflık farzdır. İsteyeceğinizi de bekleteceğinizi de çok iyi bilmelisiniz.
Yani bu zamana kadar hiç düşünmedim de sizin konuyu okuyunca etkilendim yani. Tavsiyelerinizi almak istedim..Kısa sürede evlenince yan yana kişiliğiniz birlikte uyumlu değişir belkiyıllara takılmayın hiç şans o biraz. Diğer konuda da ailenizden alışkınmışsınız şimdiye kadar sizin aklınıza takılmadıysa şimdi de takmayın belki size de normaldirde şimdi gözünüz korkmuştur
Haklısınız bencede..Yanlış düşünce, cepteki parayı iki taraf da kuruş kuruş bilmeli. Bizde ödemeleri birikimi eşim yapar ama ben hangi hesapta kaç para var, ne kadar borç ne kadar yatırım var kuruşuna kadar bilirim. Çok şükür evimizi arabamızı aldık, tadilatımızı bile yaptık. Bereketi falan kaçmadı çok şükür. Safsata bunlar. Evlendiniz allah korusun adama bir şey oldu, siz nerede ne var nasıl bileceksiniz. Eşler birbirinin her türlü borcunu alacağını yarın diğeri ölecekmiş gibi bilmeli. Yarın kime ne olacağını kim bilebilir. Evlilikte şeffaflık farzdır. İsteyeceğinizi de bekleteceğinizi de çok iyi bilmelisiniz.
He bu arada daha evlenmiyoz yaa. Daha bi 2 yılımız varKısa sürede evlenince yan yana kişiliğiniz birlikte uyumlu değişir belkiyıllara takılmayın hiç şans o biraz. Diğer konuda da ailenizden alışkınmışsınız şimdiye kadar sizin aklınıza takılmadıysa şimdi de takmayın belki size de normaldirde şimdi gözünüz korkmuştur
Yüzyıllardır erkek kendini bir pipi yüzünden üstün görmekten vazgeçmedi gerçekten. Çoğu babasından gördüğünü yapar karşıdakini annesi givi çaresiz sanar malesefSizinki iyi evlendikten sonra göstermiş benim ki çocuktan sonra gösterdi bu yüzünü. Benim eşim de 4 yıllık sevgililik dönemi boyunca çok saygılı, kibar ve naifti. Sonra coştu. Bana ilk "keseceksin sesini ve susacaksın" dediği zamanı çok iyi hatırlıyorum. Söyledi söyledi, saçma sapan bir olayı büyüttü ve bana karşımda dikilip parmak savurarak bunu söyledi. Kucağımda çocuk 3 aylık falandı o zaman. Gidip anahtarını alıp cebime koydum, s.kt.r g.t lan bu evden diye bağırdım. Defol git ,boşuyorum seni, ben seni çekemem, gidiyorsun, bende teyzemi arıyorum şu an diye bağırdım. Telefonuma yürüdüm. Teyzemin ev benim eve 3 dakika yürüme mesafesindeydi. Öyle bir pıstı ki, yalvarmalar özür dilemeler neler neler. Sonraki yıllarda da hep bunu gördüm, terbiyesizleşen erkekle evli kalmayı düşünüyorsan her an gemileri yakmaya hazır olacaksın. Baktın kendini düzeltiyor, çaba gösteriyor, önem veriyor devam. Yok atara gidere tribe devam ediyor, burnu kaf dağını aşmışsa gönder gitsin, hayat bunlarla harcanmayacak kadar değerli. Ben şahsen düşünüyorum çocuk olmadan bu yüzünü gösterse evli kalır mıydım diye, bilemiyorum. Gerçi bana yapamadığını çocuğa yapmaya çalışıyor bazen bu konuyla ilgili de çok büyük problemlerimiz var.
Seni ne mutlu edecekse hakkında hayırlısı o olsunHe bu arada daha evlenmiyoz yaa. Daha bi 2 yılımız var
Amin canım..Seni ne mutlu edecekse hakkında hayırlısı o olsun
Ya aslında aynen rahat batıyor bir zora girilse anlayacak ama ille oraya kadar beklemenin ne anlamı var. Mesela ayrılma fikri düşse ortaya o saatten sonra o düzelse ne olur düzelmese ne olur laçka olur zatenCok uzucu bu durum.. terbiyesiz saygisiz erkek zor… rahat batiyor bence bazisina.. bazende inceldigi yerden kopsun diyeceksin belki
O raddeye zaten kadin bitirince geliyorsun merak etme, dedigin gibi o saatten sonra duzelse ne duzelmese ne… insaninda bi delirme noktasi var. Saygi bitmisse ama ne yazikki uzun surmezYa aslında aynen rahat batıyor bir zora girilse anlayacak ama ille oraya kadar beklemenin ne anlamı var. Mesela ayrılma fikri düşse ortaya o saatten sonra o düzelse ne olur düzelmese ne olur laçka olur zaten
evlenmeden önce herşeyin 100% bilinebileceğine inanmıyorum..daha doğrusu bilsen bile değişmek de her zaman mümkün. o yüzden bir beklenmedik sürpriz olabilmesini her zaman anlarım180 derece değişmedide herşey. ben bilmiyordum mesela maddi durumu biliyordum ama hep elinden geleni yapıyor diye düşünüyordum yine yapıyor ama borçdan harçtan rahatsız olmadığını bilmiyordum aile bütçesinin ne olduğundan bir haber ailesinden öyle görmüş ben bunu bilmiyordum tabi. Ama saygı değişti
Aslında şöyle bişey var kimse değişmiyoruz biz görmezden geliyoruz o kadar emek verdim heba olmasın diyoruz yeni birini tanı sev alış zor geliyor haliyle olumsuz gelen şeyleride sineye çekip devam ediyoruz sonrada değişti diyoruz hayır değişmedi o hep öyleydi görmek istemedik bi yerden sonra sabır bitincede göze batmaya başlıyor.Her erkek aynı mıdır yani evlenince hepsi mi değişiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?