Bir yola girdiniz ve...

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
Merhaba . Başlangıçta 20 idi şuan 15 kilo fazlam var. Her gün spor yapıyorum, diyeti de çok iyi ypıyorum fakat çok yavaş gidiyor. Tartılınca umduğumu bulamayınca moralim bozuluyor. Ilk hafta 2.5, 2.hafta 1 kilo diğer son iki haftada 700 gram verdim toplam bir ayda 4.5 kilo..
Çikolata, hamur işi, kızartma yapmıyorum ,yemiyorum, almıyorumda ..fakat yarın askerde olan kaynım için kek ve börek yapınca dayanamayıp biraz fazla dilim yedim ve sporada bugün gitmedim . Bu hafta 4 gün spor yaptım. Neyse.. Moralim çok bozuk .tabiki üç dört ay daha devam spor da ama yq veremezsem böyle gıdım gıdım olursa Moralim bozuluyor..
Konum yanlış anlaşılmasın ben sadece iişin moral motivasyonundayım.
Vermeniz gereken 15 kilonuz olsa ve haftada 350 gram gitse napardınız ?

350 gr da olsa gittiğine şükrederdim ;) kilo vermek maalesef biraz sıkıntılı bi süreç bazen o kadar dikkat edip tartıda artı kilolar bile görebiliyor insan. o yüzden napıyoruzz motivasyonu düşürmüyoruz umudu kaybetmiyoruz ve ince fit bir vücuda sahip olduğumuzu hayal edip bunu gerçeğe dönüştürüyoruz ;) :halay:

Degerlerine baktirdin mi? Bunlar kilo vermeyi yavaslatiyor.
Sana 20kg vermis ve hala cabalayan biri olarak tavsiyem bugday ya da yulaf protein agirlikli,sebze destekli diyet.
Hem saglikli, hem de sarkma olmaz.
Ve boool su...

Ayda 4.5 kilo cok iyi. Az az gitsin kalıcı olsun :)
Daha önce bir defa akşam 8 den sonra hiçbirşey yemeyerek kilo vermiştim. Yatarken degıl yemek sonrası fırçalamıştım dişlerimi. Karatay öyle diyor :)
Birde leblebi ile kilo verdiğim bir dönem oldu. Acıkınca leblebi yiyordum onu da tavsiye ederim.
Limonlu yeşilçay mutlaka.

350 gr da olsa gittiğine şükrederdim :KK66: kilo vermek maalesef biraz sıkıntılı bi süreç bazen o kadar dikkat edip tartıda artı kilolar bile görebiliyor insan. o yüzden napıyoruzz motivasyonu düşürmüyoruz umudu kaybetmiyoruz ve ince fit bir vücuda sahip olduğumuzu hayal edip bunu gerçeğe dönüştürüyoruz :KK66: :halay:

Fazla kilo çok olunca çok yavaş da gidince aylarca yapmak lazım .şimdiye kadar bir aydan Fazla Hiç yapamadım bugün bir ay oldu inşallah bu ilk olacak fakat iradem kuvvetli değil çok uzun aylar devam ettiremeyeceğimi bildiğim için gram gram gitmesi moralimi çok bozuyor ya Hiç veremezsem diye telaş yapıyorum o zamanda veremeyeceksem yapmamın anlamı yok diyor beynim otomatik olarak ve motivasyon bitiyor

Degerlerine baktirdin mi? Bunlar kilo vermeyi yavaslatiyor.
Sana 20kg vermis ve hala cabalayan biri olarak tavsiyem bugday ya da yulaf protein agirlikli,sebze destekli diyet.
Hem saglikli, hem de sarkma olmaz.
Ve boool su...

Değerlerim normal. Iradem çok kuvvetli değil çok yavaş gidince kilolar telaş yapıyorum Hiç gitmezse diye aylarca devam ettiremem diye.

Değerlerim normal. Iradem çok kuvvetli değil çok yavaş gidince kilolar telaş yapıyorum Hiç gitmezse diye aylarca devam ettiremem diye.
Eger kararliysan olur. Bende cok pazartesi demisimdir ama kararli oldugumda olay bitme noktasina gelmisti.
Bir 10kg kaldi simdi spora da yazildim insallah yaza hedefimi tutturucam.
Kararli ol zayifladikca daha da diyeceksin insallah hedefine ulasirsin.
Ara da kacamaklar olur onemli olan ertesi gun devam ettirmemek.
Kacamak yaptiginda saati 5 i gecmemeli.

Ben hayatımda hiç diyet yapmadım. Psikolojisini bilmiyorum. Oruç gibi mi acaba yoksa daha mı zor? Aslında kilo veresim çok. Ama yeni bir sürü kıyafet aldım bolarirlarsa geri kıyafet almak sıkıntı.o_O En iyisi bunlar eskisin öyle deneyeyim. Kilo vermeye başlayınca belli bir yerden sonra yavaşlıyormus. Moral bozmamak lazımmış diyorlar. Umarım istediğiniz kiloya kalıcı ve sağlıklı olarak ulaşırsınız.

Fazla kilo çok olunca çok yavaş da gidince aylarca yapmak lazım .şimdiye kadar bir aydan Fazla Hiç yapamadım bugün bir ay oldu inşallah bu ilk olacak fakat iradem kuvvetli değil çok uzun aylar devam ettiremeyeceğimi bildiğim için gram gram gitmesi moralimi çok bozuyor ya Hiç veremezsem diye telaş yapıyorum o zamanda veremeyeceksem yapmamın anlamı yok diyor beynim otomatik olarak ve motivasyon bitiyor
Kendini bu şekilde şartlama sakın ya hiç veremezsem diye falan . Bak mesela burda bir çok forum var herkesin birbirine destek olduğu motive ettiği. Bence burayı değerlendir faydası olacaktır eminim.
Benimde iradem pek kuvvetli değil ama bişeyleri değiştirmekte sadece senin elinde . Bende bu süreçteyim mesela ve burda yüzlerce kişi aynı durumdayız. Önce kendine inan başarabileceğine inan ve başarmayı gerçekten iste. Söylemesi kolay diyebilirsin ama diyorum ya bende o süreçteyim ve birden bire büyük değişiklikler yapmadan hayatımda yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum bişeyleri sende bunu dene canım ve sakın pes etme

Merhaba . Başlangıçta 20 idi şuan 15 kilo fazlam var. Her gün spor yapıyorum, diyeti de çok iyi ypıyorum fakat çok yavaş gidiyor. Tartılınca umduğumu bulamayınca moralim bozuluyor. Ilk hafta 2.5, 2.hafta 1 kilo diğer son iki haftada 700 gram verdim toplam bir ayda 4.5 kilo..
Çikolata, hamur işi, kızartma yapmıyorum ,yemiyorum, almıyorumda ..fakat yarın askerde olan kaynım için kek ve börek yapınca dayanamayıp biraz fazla dilim yedim ve sporada bugün gitmedim . Bu hafta 4 gün spor yaptım. Neyse.. Moralim çok bozuk .tabiki üç dört ay daha devam spor da ama yq veremezsem böyle gıdım gıdım olursa Moralim bozuluyor..
Konum yanlış anlaşılmasın ben sadece iişin moral motivasyonundayım.
Vermeniz gereken 15 kilonuz olsa ve haftada 350 gram gitse napardınız ?

diyet + sporda en moral bozucu hafta 3. haftadır
ilk hafta 3 kilo civarı normaldir çünkü vücut ödem atar önce
sonraki hafta yani 2. hafta daha az kilo verilir
3. hafta hemen hemen hiç kilo verilmez çünkü vücut bir saldırıda olduğunu zannedip kendini korumaya alır
4. hafa biraz çözülme olur
sonra bir rutinde kilo verilir

bence gayet iyi gidiyorsunuz, moralinizi bozmayın
daha hızlı verirseniz spor da kurtaramayabilir sizi, sarkmalar olabilir

Maşallah bir ay da 4,5 kilo süper bence sakın pes etmeyin sakın . Şöyle bakın vermeyi istediğiniz kilonun yaklaşık 4 te biri gitmiş ve iradenizi korursanız bir ay sonra yarısı gitmiş olacak . Sonra gitsin kalan diğer yarısı . Süreç uzun gelebilir ama hedefinizi gerçekleştirdikten sonra kendinizle gurur duyacaksınız . Allah yardımcınız olsun . Darısı bizlerin de başına .

Ben hayatımda hiç diyet yapmadım. Psikolojisini bilmiyorum. Oruç gibi mi acaba yoksa daha mı zor? Aslında kilo veresim çok. Ama yeni bir sürü kıyafet aldım bolarirlarsa geri kıyafet almak sıkıntı.o_O En iyisi bunlar eskisin öyle deneyeyim. Kilo vermeye başlayınca belli bir yerden sonra yavaşlıyormus. Moral bozmamak lazımmış diyorlar. Umarım istediğiniz kiloya kalıcı ve sağlıklı olarak ulaşırsınız.

Oruç yanında çok haff kalır diyetin malesef .. Düşün herşey serbest ama bazılarını kısıtlamalısın hatta bazılarını kesmelisin hemde akşama kadar değil aylarca .. Tabi hedefe ulaşıncada o yasaklı gıdaları çok az yemelisin.

Oruç yanında çok haff kalır diyetin malesef .. Düşün herşey serbest ama bazılarını kısıtlamalısın hatta bazılarını kesmelisin hemde akşama kadar değil aylarca .. Tabi hedefe ulaşıncada o yasaklı gıdaları çok az yemelisin.
Ben de öyle düşündüm:olamaz: keşke sihirli bir değnek olsa diyete baslayacagin zaman yasaklı şeylerden tiksinsek yiyemesek:KK45:

Kendini bu şekilde şartlama sakın ya hiç veremezsem diye falan . Bak mesela burda bir çok forum var herkesin birbirine destek olduğu motive ettiği. Bence burayı değerlendir faydası olacaktır eminim.
Benimde iradem pek kuvvetli değil ama bişeyleri değiştirmekte sadece senin elinde . Bende bu süreçteyim mesela ve burda yüzlerce kişi aynı durumdayız. Önce kendine inan başarabileceğine inan ve başarmayı gerçekten iste. Söylemesi kolay diyebilirsin ama diyorum ya bende o süreçteyim ve birden bire büyük değişiklikler yapmadan hayatımda yavaş yavaş değiştirmeye çalışıyorum bişeyleri sende bunu dene canım ve sakın pes etme

Pes etmek yok haklısın . Inşallah başaracağız .spordaa da sorunlar yaşıyorum. Yürüyüşde kaval kemiğim ağrıyor ve ayak tabanımda nasır çıktı çok canımı yakıyor yine de yürümeye çalışıyorum haftanın 5 günü 45-50 dk tempolu

Haftada 700 / 800 gr vermek çok saglıklıdır diyordu diyetisyenim.Oldukça tanınan bir diyetisyen kendisi. Çünkü bu şekilde verilen kilolar geri gelmiyormuş.1 ayda 4,5 kilo aslında super :)

Maşallah bir ay da 4,5 kilo süper bence sakın pes etmeyin sakın . Şöyle bakın vermeyi istediğiniz kilonun yaklaşık 4 te biri gitmiş ve iradenizi korursanız bir ay sonra yarısı gitmiş olacak . Sonra gitsin kalan diğer yarısı . Süreç uzun gelebilir ama hedefinizi gerçekleştirdikten sonra kendinizle gurur duyacaksınız . Allah yardımcınız olsun . Darısı bizlerin de başına .

Amin . Inşallah :)

Back
X