- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
Merhaba herkese.Benim için bu aralar "bir derdim" olan şey şu :
TRT1'de yayınlanan BİR ZAHMET adlı "şaka programı" na denk geldim. Halkın vergilerini harcayan bir devlet programı bu kadar düzeysiz bir programa para aktardığı için utanmalı. Benim izlediğim bölümde 15-16 yaşlarında bir çocuk yoldan çevrilerek, şakacı tarafından sarhoş ve psikopat taklitiyle korkutulmak suretiyle çocuga istediklerini yaptırıyor.Çocuk korkudan ölüyordu. Sonunda da bir miktar parayı eline tutuşturup para hırsızlık malı mıdır, nedir ne değildir belli bile değil, arkasına bakmadan ve çocuga herhangi bir açıklama yapmadan koşarak uzaklaşıyor.Ödülmüş o ! Benim çocuguma bunu yapsalar herhalde o program hakkında dava açardım ! Böyle bir rezillik karşısında sessiz kalmayalım ve aktifhat@trt.net.tr adresine mail atarak ya da Radyo Televizyon Üst Kurulu olan rtükün sayfasından kısa bir form doldurarak vergilerimizin bu rezilliğe akıtılmasına engel olalım.
ben bu tür şaka programlarını hiç sevmiyorum zaten.çok aşağalayıcı buluyorum.heleki çocuğa yapılmış ççok yazık çok sinir bozucu ya..
ama kızlar adı üstünde şaka bu. kamera şakaları hep böyle. hatta japon ve arap şakaları ülkemize göre daha katı. adamlara nerdeyse kriz geçirtecekler. bahsettiğiniz şaka otoparkın önünde geçen mi?
Canım eşek şakası diye bir tabir vardır hani, bu ondan işte. Japonların arapların bu konudaki yozlaşmışlıkları bizi bağlamalı mı ? Bence hayır. Belki o ülkelede toplum güveni daha fazladır da insanalr kendilerine bir zarar gelmeyecegi için daha korkmuyorlardır. Ama bizim yoplum belli, o onun kafasını kesiyor, bu ötekini yoldan çevirip kaçırıyor.Size yol ortasında öyle bir şey yapılsa, ilk düşüneceğiniz şey "şaka yapıyorlarıdır" mı olur, yoksa "acaba öldürececekler mi , tecavüz mü edecekler, napıcaklar bana" mı olur ? Belki kalp hastalığım var, belki ömrüm boyunca bende kalacak bir korku yaratıyorlar ? Böyle saçmalık olmaz! Kaldı ki sonundaki o ödül denen şeyi de açıklama yapmadan eline tutuşturup gidiyor. İnsan mı, yoksa üstünden para kazanılan bi sirk hayvanı mı o şaka yapılan kişi, belli değil.
aa valla bız esımle çok severek ızlıyoruz tmm bazı sakaları agır oluyor fakat orda ben ınsanların nekadar ıyımser oldugunuda gördum hıç sızın duşundugunuz gıbı duşunmemıştım gercı herkesın göruş meselesı farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?