Bir zahmet..mi !!!

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Merhaba herkese.Benim için bu aralar "bir derdim" olan şey şu :

TRT1'de yayınlanan BİR ZAHMET adlı "şaka programı" na denk geldim. Halkın vergilerini harcayan bir devlet programı bu kadar düzeysiz bir programa para aktardığı için utanmalı. Benim izlediğim bölümde 15-16 yaşlarında bir çocuk yoldan çevrilerek, şakacı tarafından sarhoş ve psikopat taklitiyle korkutulmak suretiyle çocuga istediklerini yaptırıyor.Çocuk korkudan ölüyordu. Sonunda da bir miktar parayı eline tutuşturup para hırsızlık malı mıdır, nedir ne değildir belli bile değil, arkasına bakmadan ve çocuga herhangi bir açıklama yapmadan koşarak uzaklaşıyor.Ödülmüş o ! Benim çocuguma bunu yapsalar herhalde o program hakkında dava açardım ! Böyle bir rezillik karşısında sessiz kalmayalım ve aktifhat@trt.net.tr adresine mail atarak ya da Radyo Televizyon Üst Kurulu olan rtükün sayfasından kısa bir form doldurarak vergilerimizin bu rezilliğe akıtılmasına engel olalım.

ben o bölümü izlemedim ,sarhoş olarak şaka yapmaya kalkışmışsa o kişi ,biraz abartmış tabi ama genel anlamda böyle şeylerle insanlara yaklaşmıyor.....ha çok mu gerekli bir program, gülmek anlamında belki evet belki hayır....

Yani gülmek için buna ihtiyacımız varsa yazıklar olsun bize !!! Bir annenin çocuhu yol ortasında korkutuluyor, biz de gülmek için ona ihtiyaç duyacağız öyle mi? Öyleyse benim aldığım nefese , harcadığım oksijene yazık. Koyun kendinizi o annenin yerine. Ya çocuk korkudan bayılsa? Ki sadece o bölüm değil, adamların şaka anlayışı bu. Birilerini dövmekle tehdit etmek vs. Bir kez de fragmanında rastlamıştım. Ne bakıyosunn koçummmm diye üzerine yürüyüp adama sopalarla girişiyorlardı. Kusura bakmayın, ben bunlara gülemem, gülene de çiğlikten başka sıfat veremem!

Izlemedım ama yazdıklarınıza baglı olarak bende kınıyorum.Hangı akla hızmet böyle bır sey akıllarına gelmıs...Madem ödül vereceksın cocuga daha verıcı faydalı yöntemler uygula...

ben bu tür şaka programlarını hiç sevmiyorum zaten.çok aşağalayıcı buluyorum.heleki çocuğa yapılmış ççok yazık çok sinir bozucu ya..

bu tur saka programlarından ne anlıyolar bılmıyorum.
bır gun bırı bana denk gelse dava bıle acarım. hakları mı var boyle sacma sapan seyler yapmaya ustelık bunu tvde herkese ızletmeye? kımden ızın alıyolar.
tamamen terbıyesızlık.

Tepkisiz kınamanın faydası yok arkadaşlar, verdiğim linklere bi zahmet tıklayın ve görüşününüzü belirtin ilgili mercilere. Bu internet çağında tepkiyi bildirmek bu kadar kolayken, bildirmemek ve bunların benzerlerine yol vermek ahlaki sorumluluktur diye düşünüyorum.

ama kızlar adı üstünde şaka bu. kamera şakaları hep böyle. hatta japon ve arap şakaları ülkemize göre daha katı. adamlara nerdeyse kriz geçirtecekler. bahsettiğiniz şaka otoparkın önünde geçen mi?

Artık televızyonlar bataklıgın ıcınde yuzuyorlar anladık da
helede colugu cocugu alet etmelerıne cok cok sınırlenıyorum
boyle ınsanların zaafıyetlerını kollayarak korkutmak urkutmek sonrada aaa size saka yapmıstık dıye el sallttrımak hıc ınsanı gelmıyor bana
hele de bu cocuga yapılıyosa hıc hıc affedılebılır degıl
sınırlenmemek elde degıl coluga cocuga uzattılar ellerını sımdıde
bende bıldırıyorum tepkımı hemen tesekkurlr arkadasım duyarlılıgın ıcın

hiç izlemedim hatta böyle bir programın varlığından bile haberim yok..
bu kadar saçma bir saka da hayatımda duymadım..
devlet kanalı iste..devletten ne hayır gördük ki kanalından görelim..

Canım eşek şakası diye bir tabir vardır hani, bu ondan işte. Japonların arapların bu konudaki yozlaşmışlıkları bizi bağlamalı mı ? Bence hayır. Belki o ülkelede toplum güveni daha fazladır da insanalr kendilerine bir zarar gelmeyecegi için daha korkmuyorlardır. Ama bizim yoplum belli, o onun kafasını kesiyor, bu ötekini yoldan çevirip kaçırıyor.Size yol ortasında öyle bir şey yapılsa, ilk düşüneceğiniz şey "şaka yapıyorlarıdır" mı olur, yoksa "acaba öldürececekler mi , tecavüz mü edecekler, napıcaklar bana" mı olur ? Belki kalp hastalığım var, belki ömrüm boyunca bende kalacak bir korku yaratıyorlar ? Böyle saçmalık olmaz! Kaldı ki sonundaki o ödül denen şeyi de açıklama yapmadan eline tutuşturup gidiyor. İnsan mı, yoksa üstünden para kazanılan bi sirk hayvanı mı o şaka yapılan kişi, belli değil.

sadece o program değilki, bir şarkısın sen adlı çocuk şarkı yarışmasından yaş 15 şarkı yarışmasından, izdivaç programlarından hepsinden iğreniyorum, ben defalarca bu programlarla ilgili rtüke şikayet mailleri attım. sonuç koca bir SIFIR.

hele hele o izdivaç programları..
ne kadar rezil bir millet olduk biz ya..hiç bı deger kalmadı artık..o kadar sinirleniyorum ki o izdivaç programlarına..
geçenlerde anne oğul katılmış kadın hiç utanmadan bı baba kız bulsak ne iyi olur dedi..yuh be yuh!!!!

canım bu konuda duyarlı davranmakta haklısın. mesela bende tansiyon var, Allah korusun başıma öyle bişey gelse şak diye bayılırım. hatta şaka yapanın öldürüldüğü bi şaka var, bulursam ekleyeceğim. adam korkuyor ve çöp kovasının içine kurşun yağdırıyor, malesef şaka yapan ölüyor. ama insan psikolojisini bozan o kadar program var ki malesef bunlar rating alıyor, insanlar izledikçe prim verdikçe daha da abartarak yayınlamaya devam ediyorlar. kamera şakası sektörü de böyle işte.

aa valla bız esımle çok severek ızlıyoruz tmm bazı sakaları agır oluyor fakat orda ben ınsanların nekadar ıyımser oldugunuda gördum hıç sızın duşundugunuz gıbı duşunmemıştım gercı herkesın göruş meselesı farklı

Valla ben o herkesin farklı bakış açısından bakmayı çok denedim ama o rezil programda malesef yapmadım.Sizin severek izlemeniz de çok tuhafıma gitti açıkçası. Bu kadar esnek olabilip ,güzel bir dünyada yaşadığımı düşünebilmeyi ben de çok isterdim inanın.

Diğer yarışmalarla farkına gelince, İzdivaç, çocuk şarkı yarışması , tamam hepsinde rezil şeyler var ama orada katılımcılar isteyerek katılıyor en azından. Siz katılmadğınız sürece kimse sizi zorla kolunuzdan çekip o yarışmalara katmıyor. AmA bu programdaki olay, insanların bilmeden işin içine dahil edilip dalga geçilmesi. Rtüke şikayet ettim ama sonuç sıfır demeyin bence, diğerleriyle bu yarışmayı ayıran fark bu, ve bu yüzden bu sefer etki edebilir. En azından kanalın kendisi bi kez daha düşünür.

emin olun bu program özel bir kanalda yayinlansaydi kalkardi..ama kanal devletin RTÜK devletin..ne demek istediğimi anlamissinizdir umarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…