- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi marjinalfaydali
-
KIZLAR BOŞUNA TARTIŞIYORSUNUZ
Bugüne kadar pek çok programda sahtekarlık yapıldı. Zaman zaman sahte konuk hatta sahte izleyici kullanıldığına bile tanık olduk. Fakat devletin kanalında buna hiç rastlamamıştık.
TRT'nin çok eleştirilen programlarından birisi olan "Bir zahmet" adlı şaka programında yine ayarı kaçacak şekilde bir şaka yapılıyor. Programı yapan Gökhan Yıkılkan bu kez arabası bozulan bir vatandaş kılığına giriyor. Ve yoldan geçen herşeyden habersiz vatandaşları çevirip başlıyor şakasını yapmaya. Herşeyden habersiz diyoruz ama aslında herşeyden habersiz olanın izleyici olduğu sonradan ortaya çıkıyor. İzleyenler şakaya kurban giden vatandaşa kah gülüyorlar kah üzülüyorlar.
Bu şaka programı yayınlandıktan bir süre sonra izleyici bu şakazedeyi başka bir kanaldaki dizide manav olarak görünce TRT'nin yaptığı sahtekarlık ortaya çıktı. Show Tv'de yayınlanan Ezel dizisinin 9 Kasım Pazartesi günü yayınlanan bölümünde manavı canlandıran figüran, TRT'deki şakazedenin ta kendisiydi. Böyle bir rezaletin devletin kanalı TRT'de olması ise izleyenlerin tepkilerine yol açtı.
Ben o kadar emin değilim canım, tepki alınca belki bir kaç bölümlüğüne o yola gidilmiştir bazı şakalarda. Hangi birisi oyuncu sanki bunların, bir de korkudan hiç katılmayıp korkudan koşarak kaçanlar var ki ben onların da oyuncu olduklarını pek düşünmüyorum açıkçası. Umarım dediğin gibidir, en azından şaka yapılan kişiler sandığımız zararı görmüyordur. Böyle bile olsa yine de insanları magandalığa özendirdiği gerçeğini değiştirmez. Sokaklarda köşebaşlarında insanları durdurup onlara zorla birşey yaptırmak devlet kanalında bile yapılıyorsa serseri tipler neden bundan güç alıp kendi yaptıklarını meşru sanmasınlar ? Hiç mi bi akrabanızı kardeşinizi sıkıştırıp zorla telefonunu parasını isteyen serseriler olmadı ? O serseriler bu programı izleyip insnaları korkutarak herşeyi yaptırmanın mümkün olduğunu görüp iştaha gelmezler mi ?
sakamiymis bu resmen magandalik..cocukta cok mu saf anlamadim kimligini cikarip veriyor cagriyorlar oturuyor tiplerde serseri..sonra kufurler,baskilar,sac cekmeler vs..hic gulmedim..uzuldum..yazik yani..bize layik gorduklerine bakin ya..
Canım saflık değil, korku diyelim, iki tane tipsiz herif, bıçak mı çeker, silah mı çeker belli değil. Benim bahsettiğim bölümde çocuk resmen yalvarıyordu, abi beni bırak da gidiyim, nolur gidiyim diye. Lütfen kınamakla kalmayın, tepkinizi bildirin.
Merhaba herkese.Benim için bu aralar "bir derdim" olan şey şu :
TRT1'de yayınlanan BİR ZAHMET adlı "şaka programı" na denk geldim. Halkın vergilerini harcayan bir devlet programı bu kadar düzeysiz bir programa para aktardığı için utanmalı. Benim izlediğim bölümde 15-16 yaşlarında bir çocuk yoldan çevrilerek, şakacı tarafından sarhoş ve psikopat taklitiyle korkutulmak suretiyle çocuga istediklerini yaptırıyor.Çocuk korkudan ölüyordu. Sonunda da bir miktar parayı eline tutuşturup para hırsızlık malı mıdır, nedir ne değildir belli bile değil, arkasına bakmadan ve çocuga herhangi bir açıklama yapmadan koşarak uzaklaşıyor.Ödülmüş o ! Benim çocuguma bunu yapsalar herhalde o program hakkında dava açardım ! Böyle bir rezillik karşısında sessiz kalmayalım ve aktifhat@trt.net.tr adresine mail atarak ya da Radyo Televizyon Üst Kurulu olan rtükün sayfasından kısa bir form doldurarak vergilerimizin bu rezilliğe akıtılmasına engel olalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?