Bırak gitsin- yok yahu ne işi var

ben eger o gune ozel bir engel yoksa pek karismama taraftariyim.
arada bir takilmak herkese iyi gelir diye dusunuyorum.
tabi ki cok sik olmamak kaydiyla.
ayda iki bana gorefazla geldi mesela, ayda bir olabilir diye dusundum.

bir de tabi bunun bedeli de oluyor bizde o gun arkadaslariyla ciktiysa diger gun full cocuklarla o ilgilenir, ben de kendim plan yaparim.
Veya bir plani olmus olsa bile cocuklarla ilgili herhangi bir mevzu bu plani aninda bozabilir, bu bilincte olmasi yeterlidir benim icin.

Gidemez. Çünkü o benim oturmama izin vermiyor.
Ha gideceğim diye söylenirse de tertemiz bir delirmene bakar herşey.

Ben asla kıskanç biri değilim ama izin vermem. Ben evde bebek bakarken, ki çocuk en çok anneyi yoruyor, o tek başına keyif yapamaz ayda 2-3 kere rakı sofralarında. O kadar eğlenmek istiyorsa sizi de götürsün.

Bizde öyleydik hala öyleyiz aslında işte bebekten sonra ben daha fazla fedakarlığın içinde buldum kendimi.
Uyarımdan sonra evde içti bir iki ama dışarı kadar haz vermediğine eminim

Herkesin aile dinamikleri farklıdır. Şöyle bir soru sorayım. Bebek bakmak da oldukça stresli ve yorucu bir iş. Eşinize aynı teklifi sunsanız. Ayda bir iki kere sen çocuğu idare et, ben gece kızlı erkekli içki içmeye gideceğim deyin. Eğer "tabi hayatım ne demek" diyorsa, bırakın o da kafa dağıtsın. Yok size tepki veriyorsa "ne işin var" diye, siz de ona müsaade etmeyin.

Benim eşim böyle bir ortamda bulunmaz. Çünkü ben de bulunmam. Karı kocanın ortak kararı buysa, aile yapıları bunu gerektiriyorsa ikisi de bu tarz eylemlerde bulunmaz. Karı koca gece arkadaşlarla çıkıp birkaç kadeh içmekte sakınca görmüyorsa, her ikisi de bunu yapabilir. Kadın erkek ayrımı olmadan. Dediğim gibi, sizin yaşam tarzınızla alakalı vereceğiniz tepki.

Ben asla kıskanç biri değilim ama izin vermem. Ben evde bebek bakarken, ki çocuk en çok anneyi yoruyor, o tek başına keyif yapamaz ayda 2-3 kere rakı sofralarında. O kadar eğlenmek istiyorsa sizi de götürsün.
Ben gidemem. Kızım 8 de uyuyor sık sık emmeye kalkıyor nasıl gideyim

Buna iki cevabım var .
eğer siz de yapıyorsanız evet normal , yoksa değil .
Ben eşime bu konuda karışmam çünkü yaklaşık 20 kişilik müşavir ve denetmen grubum var yarısı erkek . Rakı da içiyoruz. Çocuklar o akşam eşimde oluyor .
O da dışarı çıkınca bayan arkadaşları olabiliyor .
Ama mesela geçen hafta pazar kahvaltısı yapalım dedik .Eşli çocuklu gittik .
Orada tanışmış oldular . Ben de iş arkadaşlarını tanırım . Hep beraber çıkmışlığımız var .

Bizde öyleydik hala öyleyiz aslında işte bebekten sonra ben daha fazla fedakarlığın içinde buldum kendimi.
Uyarımdan sonra evde içti bir iki ama dışarı kadar haz vermediğine eminim
Evlilik fedakarlıksa,ana-baba olmak bu fedakarlığın bilmem kaç katı siz anneler daha iyi biliyorsunuz.
Artık bir zahmet alacağı hazların yönünü değiştirme vakti geldiğini farketmeli.

Ben söyleyince hak verdi zaten birdaha teklif etmedi
Bu sefer acaba ben mi haksızlık ettim bırakayım kafasını dağıtsın diye düşündüm ki yorumlarla anladım ki fazla anlayışlıymışım :)

Erkeklerin kafasini ne cok dusunuyorsunuz, sizdeki kafa degil mi? Kendisi bebege bakip sizi gece yarisi arkadas takilmalarina yolluyor mu veya yollar mi? Samimi olarak cevabiniz evetse birakin gitsin. Degilse bile birakmak istiyorsaniz yine birakin, sizin evliliginiz sonucta.
Benim esimde yogun, bazen stressli. Eve is getiriyor bazen sabahlara kadar kafa patlatiyor. Hic ickiyle kafa dagitmam lazim dedigini duymadim 4 senedir zaten alkol kullanmaz.
Kafa dagitmak illa baskalarinin yanina gidip icmek gerektirmiyor ama siz zaten alkol ve gece cikmalarina bile takilmiyorsunuz sadece kadinlardan rahatsiz olmussunuz ve dogal bisey. Ben de evde butun gece bebek pispislasam esim elin kadinlariyla icki sofrasinda haha hihi gecirsin istemem.

Yorumlarını sevdiğim üyelerdensiniz. Hiç öyle bi ortamım olmadı bu şehire 5 ay önce tasındık bir iki komşu harici kimsem yok. Memleketime gittiğimde kız arkadaşlarımla çıkardım ( bebekten önce) birsey demeZdi. Öyle bi ortamım olsaydı bırakrmıydı sanmıyorum idrak. Böyle devam ozaman hiç aman kafasını dağıtsın diye melek olmaya gerek yok

Hahahah aynı ben :)
Rövanşı hemen alanlardanım :)

siz çocuğu ona bırakıp ayda 1-2 kere dışarı çıkabilir misiniz?

Erkeklerin kafasını değil hayat arkadaşımın kafasını düşünüyorum. Yollamaz sanırım grupta birkaç evli erkek var ve dediğiniz gibi birinin karısı gece yarıları eve dönüyormuş karı-koca olarak içki arkadaşları farklı imiş. Her ailenin dinamiği farklı ben evde bebek pışpışlıyorum onun gibi olsaydım bu karma gruptan ben de rahatsız olmazdım. Kızlardan biride nişanlı bi biz böyle karışıyoruz galiba anlamadım ki herkes pek bi anlayışlı :/

Benim en sinir olduğum konu anneye yapılan muamele, çocuk sadece onunmuş gibi ve tüm bakımından o görevliymiş gibi davranılması. En çok kafa dağıtmaya ihtiyacı olan kişi annedir. Eşiniz sizin dışarı çıkmanız, arkadaşlarınızla plan yapmanız halinde bebeğe bakmayı üstleniyor mu? Cevabınız hayırsa kusura bakmasın ama onun da kafası falan dağılmasın arkadaş.

Önerim bebek var diye eve tıkılıp kalmayın, bebekle gidilebilecek çok güzel nezih restaurantlar var, gayet rakı da içilebilen. Eşiniz bir zahmet öyle bir yer tercih etsin ve arkadaş toplantılarına sizde katılın.

Aynı olayı yaşasam yani ben evde çocuk pişpişlerken kocam tanımadığım kız arkadaşlarıyla 15 günde bir mütemadiyen rakı içme planı yapsa valla olay çıkarırım.

Son düzenleme:
Hahahah aynı ben :)
Rövanşı hemen alanlardanım :)

benim cocuklar babaya cok duskunler zaten,
o da cocuklarina cok duskun.

yani ben rovans almak istemesem bile ertesi gun onlar minnos minnos birlikte olmak istiyorlar.
ben o yuzden bu tarz olaylari gayet de avantajli buluyorum

Yok anacım benim bünyeye bu kadar ferahlık ters..
İlla o kadınlar olacaksao ortamda otursun evde bana sofra kursun

Aynen devam. Evlilikte çifte standart olmaz. Onun size engel olacağını düşünüyor iseniz, siz de ona engel olun. Ben eşimin arkadaşlarıyla ara sıra aktivite yapmasına ses etmem. Ses etmek gibi bir hakkım da yok zaten. Sosyalleşmek, her canlının ihtiyacı. O da benim arkadaşlarımla çıkmama ses etmez. Ancak biz gece içkili mekanlara çıkmıyoruz. Ne o, ne de ben. Şayet o çıksaydı ve bana sen çıkamazsın deseydi gelsin kıyametler :)

Bebek olunca kadının görevi, sadece bebeğe bakmaktır algısı oluşuyor erkeklerde. Kendileri stresli ve yorucu iş bahanesi ile kafa dağıtırken, annenin kafa dağıtmaya ihtiyacı olduğunu kabul etmiyorlar. Sakın bunun böyle devam etmesine müsaade etmeyin. Ben o hatayı yaptım, şimdilerde telafi etmeye çalışıyorum.

Yok artık ya şu her duruma "boşan" diyen kişileri de bir türlü anlamıyorum. O kadar kolay mı ya evlenmek, boşanmak. Ayrıca konunun boşanmayı gerektirecek neyi var ?

Konu sahibi, bence çok sık tekrarlandığı taktirde rahatsız olmalısınız. Arkadaşları ile bir şekilde tanışmayı deneyin. Belki de rahatsız olacağınız bir durum yoktur. Çiftlerin kendilerine ve arkadaşlarına da ayırmaları gereken bir zaman olması gerektiğine inanıyorum ben. Yalnız ,bu durum ,siz evde sürekli çocuk bakarken eşiniz de sürekli kadınlı-erkekli ortamlarda eğlenmesine dönüşüyorsa orada sıkıntı var bence. Durum böyle midir değil midir bilmiyorum tabi bunu siz daha iyi bilirsiniz. Rahatsız olduğunuz noktaları paylaşmayı deneyin. Arada çocuğu bırakacağınız bir yer olursa sizde eşinize katılın. Belki böylelikle rahatsız olduğunuz noktalar üzerinden daha iyi düşünme fırsatı yakalarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…