• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bırakayım Dağınık Kalsın" mı?

Çocuğum yok çalışıyorum ama aynı senin gibiyim,plan yapmaktan ,zamanı ayarlamaktan,herşeyi yetiştirmeye çalışmaktan çok yoruluyorum..Kazancımızı bile ağız tadıyla yiyemiyoruz aceleden:işsiz:Hayat bazen çok zor :KK34::confused:

İyi geceler bu saatte uyanık hanımlar;

Benim derdim kendimi paralarcasına iş yapmam, herşeye yetişmeye çalışmam.

Örnek verecek olursam. Bugün annemlere geldim (evliyim, 22aylık oğlum var). Kardeşim askere gidecek. Sabah tüm detayıyla evimin işini yaptım geldim. Diyemiyorum ki " aman mutfağı toplasam yeter diğer yerler öyle kalsın" öğlen olmadan hızlı hızlı hepsini yetiştirdim. Bu işler ortalığı topla, banyo wc yıka , mutfağı topla gibi günlük işler.

Mesela evden çıkcam annem de yatılı kalcam diye iki tane küçük valize oğluma kendime eşya koydum ( mükemmeliyetçi bir şekilde her şey tam olacak asla birşeyi unutmamam lazım, sanki yıllık gidiyo gibi oğlumun meyvesine dahil götürürüm. ) dur aman çöpleri de atayım dedim ( oldu mu elimde iki küçük valiz , kol çantam , çöp, oğlum...

Öğlen anneme geldim ; buranın tüm işlerini yaptım annem öyle peşimde dolandı. Yaptığı Bi iş yok oğlumla da ilgilenmiyor, oyalayamıyor bile ki ben bir rahat iş yapayım.

Çocuk kucağında hızlıca markete git gel. Gelince yemek yap. Üç kere bulaşık makinesi çalıştır boşalt.

Akşam oğlumu yıkadım annem o ara dizi izliyor. Seslendim gel suyu tut bari çocuk üşümesin. Öyle geldi. Yani demesen birşey yapmıyor.

Şimdi saat 2 den beri oğlumu uyutmaya çalışıyorum yerini yadırgadı. Annem öyle yatıyo. Bu çocuk ağladı bu kız yoruldu. Bi bakayım.yoookkkk...

Hep özenirim anne evin de rahat edenlere; mis gibi annesi yapar o yer, annesi bırak kendi evini temizlemeyi, kızına da iş öğretir hiç biri olmadı bende.

İş yapmaktan gocunmuyorum içim asla rahat etmez Bi yer pis, dağınık tansiyon düşük halde Bi yandan çocuğumla ilgilenip. Asla evimi de dağınık , yemeksiz bıraktığım olmamıştır.

Şunu da belirteyim oğlum çok zor bir çocuk hala gece deliksiz uyumadım 22 aydır. Bi kere usluca oturduğunu , oynadığını görmedim.

Örnekleri geçersek "ben Nasıl bırak dağınık kalsın yapcam ?"

annemın evınde cok rahat ederım cok sukur
ama bende amaan bırak dagınık kalsın yapamam
cumartesı pzr evdeyım her ıse yetısmeye calısıyorum
zor cokzzor anne olmak

Bi kere dinlenmenin, evladinla huzurla ilgilenmenin mutlulugunu yasarsan hep yaparsin. Tabi ki pis olmazsin yemegini de yaparsin. Gerisini abartma. Bende senin gibiydim ama sinir harbi yasiyordum sonra. Ogluma da yansiyordu bu durum. İdare eder sekilde temiz olsa yetiyor bana artik.. Mutfak banyo temiz olsun yerler temiz olsun.. Zaten hep temiz tutunca cok bi is olmuyor.
Ama esinde yardim etsin azcik. Gerci sen bu kadar is yapinca adama birsey kalmiyodur ki..

Eşim halinden çok memnun; evinde özel hayatında herşey düzen de bu hoşuna gidiyor.

Kalırsa birşey olmaz ama kafamın içinde beni rahatsız ediyor. Boş duramıyorum asla Bi kahve Bi çay tv keyfi yapamam/

Bu durumdan aşırı rahatsızım diye konu açtım zaten.

kendine yediremediğin ne ?
kadın olmanın gereklerini fazla abartıyorsun bence..

Evet abartıyorum maalesef ve istemiyorum artık bunu yoruldum ciddenS

Anne Fadakar olmalı,iş bilmeli' çekip çeviren hamarat becerikli, eş bakımlı temiz olmalı fln çok anlamlar yüklüyorum. Yanlış yapıyorum

kendine yediremediğin ne ?
kadın olmanın gereklerini fazla abartıyorsun bence..

Evet abartıyorum maalesef ve istemiyorum artık bunu yoruldum ciddenS

Anne Fadakar olmalı,iş bilmeli' çekip çeviren hamarat becerikli, eş bakımlı temiz olmalı fln çok anlamlar yüklüyorum. Yanlış yapıyorum

Bayağı iç döküş oldu ;

Duygularımı bile acele yaşamaya başladım. Ben yapıyorum diye herkes de yapmalı gibi düşünmeye başladım.

heryerinden fıtıklar fırlayınca ve eğilip kalkamayınca o zman bırakacaksın....

farkındayım rahat edemıyoruz ama ınan bana kendımıze yazık...insanın kendısıne verdıgı zararı dusmanı olsa vermez...
ben suan oyle pişmanım kı...her gun dayak yemış gıbı kalkıyorum...cunku ıkızlerımı aynı anda kucagıma aldım aylarca...gaz krızlerı oldu aldım...bırı sırtımda bırı kucagımda yemek yaptım...nıye kocam gelsın sıcak yemek bulsun.madalya mı takılar yoooo !!

valla yazık gunah bıze bırak evı bok gotursun..mutfagı topla bulundugun odayı supur tamam.haftada 1 gun yap temızlıgıını..

Kalırsa birşey olmaz ama kafamın içinde beni rahatsız ediyor. Boş duramıyorum asla Bi kahve Bi çay tv keyfi yapamam/

Bu durumdan aşırı rahatsızım diye konu açtım zaten.

benim annem sizin gibiydi,hic hatirlamam 1 dk oturup dinlendigini..
butun isleri bitirir kahve yapar kendine,bi bakarim haliya kapaklanmis halida kirpiklari eliyle yoluyor,kucuk saclar varsa onlari topluyor filan..
50 yasinda suan ve o kadar hor kullandi ki vucudunu,hicbiryeri tutmuyor.
belinde kayma ve fitik olustu.
ayak tabani asiri zorlama ve hareketten coktu.
boyun fitigi ve kollarinda kirecleme var.
daha yasi 50.
ben onu gordukce olurum de senin gibi olmam dedim.
cok sukur olmadim da.
aksam iki tabak tezgahta kalsin takmam,aksam yemegim olmasin esim gelince beraber yapariz.
oyuncaklar dagilir ancak aksam toplariz oglumla yatmadan once.
biraz rahat olun,erkenden sagliginizi kaybedersiniz.

Eşim halinden çok memnun; evinde özel hayatında herşey düzen de bu hoşuna gidiyor.

eşin gerçeklerin farkında değil henüz.. yıllar sonra ruhsal ve fiziksel olarak çökmüş bir kadınla başbaşa kalacak ..
bende olsam bende memnun olurum oh eve geliyorum mis gibi yemek hazır karım bakımlı çocuk mis gibi.. üstelik kafamda evle ilgilide çocuğun bakımı ile de ilgili tek bir soru işareti tek bir endişe yok.. nasıl olsa benim için herşeyi yapan herşeyi düşünen biri var.. bütün bu ıvır zıvır! işleri benim için düzenleyen yoluna koyan biri var ..

benim annem sizin gibiydi,hic hatirlamam 1 dk oturup dinlendigini..
butun isleri bitirir kahve yapar kendine,bi bakarim haliya kapaklanmis halida kirpiklari eliyle yoluyor,kucuk saclar varsa onlari topluyor filan..
50 yasinda suan ve o kadar hor kullandi ki vucudunu,hicbiryeri tutmuyor.
belinde kayma ve fitik olustu.
ayak tabani asiri zorlama ve hareketten coktu.
boyun fitigi ve kollarinda kirecleme var.
daha yasi 50.
ben onu gordukce olurum de senin gibi olmam dedim.
cok sukur olmadim da.
aksam iki tabak tezgahta kalsin takmam,aksam yemegim olmasin esim gelince beraber yapariz.
oyuncaklar dagilir ancak aksam toplariz oglumla yatmadan once.
biraz rahat olun,erkenden sagliginizi kaybedersiniz.

Aynen bende öyle çay içerken Bi anda kalkıp perdeyi düzeltirim illa düzenli simetri duracak.

Bakın şimdi, kendi evinizi temizleyip gittiniz, sonra gider gitmez annenizin evini de temizliyorsunuz. Bulaşıkları 3 kez makineye diz boşalt yaptınız, üzerine yemeği siz yapıyorsunuz; kadının market alışverişine de siz çıkarken; "bırak çocuğu ben oynatırım, ne peşine takıyorsun bile demiyor"; çocukla alışveriş yapıp, bir elinizde torbalar, diğerinde çocuk eve geri dönüyorsunuz.

El insaf hakkaten; demek ki, siz kendi canınızı düşünmedikçe kimse sizi düşünmüyormuş. Şimdi gençliğin verdiği enerji var; ama ilerki yaşlarda çıkıyor bu beyine, bedene fazla yüklenme.

mutlu olman gerektiği anlamını yüklemeyi ne zaman düşüneceksin peki ?

İşte bunu bilmiyorum; Mutlu muyum bu Halimle yani kendim için mi yapıyorum yoksa elalem için mi onu Bi türlü anlayıp ayırt edemiyorum.

Mesela kaynanam gelecek evim pırıl pırıl olmalı; yemeğim çeşit çeşit tam olmalı. Ama bunları koştur koştur çocukla canımı dişime takip yapıyorum; kaynanam gelin şöyle böyle demesin diye mi yoksa ben hizmet etmekten mi Mutlu oluyorum bu ikilemdeyim.

Aynen bende öyle çay içerken Bi anda kalkıp perdeyi düzeltirim illa düzenli simetri duracak.

cok can sIkici,cocuk icin bile o kadar sIkici bisey ki bu.
ben annemin beni can kulagiyla dinledigine deger verdigine hic inanmadim bu yuzden.
hep bi eli gozu isteydi ve ben o oyle oldukca ise sorumluluklara karsi resmen alerji gelistirdim.
diyorsunuz ya utu yaparken boyama yapiyorum oglumla,emin olun tatmin olmuyor ben asla tatmin olmadim annemin beni isin arasina sIkistirmasindan.buyudukce bu bosluk daha cok artiyor.
buyudum,iki lafin belini kirdigimizi hatirlamam rahatca,ya yemek karistirir,ya perde duzeltir ya hali yolar ya da o kadar yorgun olur ki bosbos dalar gider.
biraz kendinizi birakin.

Bakın şimdi, kendi evinizi temizleyip gittiniz, sonra gider gitmez annenizin evini de temizliyorsunuz. Bulaşıkları 3 kez makineye diz boşalt yaptınız, üzerine yemeği siz yapıyorsunuz; kadının market alışverişine de siz çıkarken; "bırak çocuğu ben oynatırım, ne peşine takıyorsun bile demiyor"; çocukla alışveriş yapıp, bir elinizde torbalar, diğerinde çocuk eve geri dönüyorsunuz.

El insaf hakkaten; demek ki, siz kendi canınızı düşünmedikçe kimse sizi düşünmüyormuş. Şimdi gençliğin verdiği enerji var; ama ilerki yaşlarda çıkıyor bu beyine, bedene fazla yüklenme.

Teşekkürler cevabınız için; annem bırak dese de oğlum durmuyor ve ben bırakıp ağlayacağına annem oyalamaya çalışacağına ben yanımda götüreyim ben eziyet çekeyim kimse çekmesin mantığındayım.

Markete de annemlerin avize üçlü ama sadece birinde ampul var oda karanlık duruyo, diğerlerine de alayım da ev aydınlık olsun diye gittim.

Kimsenin işini yapmam kimsede işimi yapmasin anneme gidince yayılırım dediğin gibi kv de bile öyledir genelde :KK45: iş yapmaya gelmişsin belliki bu dünyaya annem oyle sürekli iş yapar temizlik yemek o bu :temizlik: yaptıda ne oldu evden başka hayatı yok yaşlandı artık bir dünya hastalığı var ömrünü boşa harcama az rahat bırak kimse madalya vermiyor ;)

cok can sIkici,cocuk icin bile o kadar sIkici bisey ki bu.
ben annemin beni can kulagiyla dinledigine deger verdigine hic inanmadim bu yuzden.
hep bi eli gozu isteydi ve ben o oyle oldukca ise sorumluluklara karsi resmen alerji gelistirdim.
diyorsunuz ya utu yaparken boyama yapiyorum oglumla,emin olun tatmin olmuyor ben asla tatmin olmadim annemin beni isin arasina sIkistirmasindan.buyudukce bu bosluk daha cok artiyor.
buyudum,iki lafin belini kirdigimizi hatirlamam rahatca,ya yemek karistirir,ya perde duzeltir ya hali yolar ya da o kadar yorgun olur ki bosbos dalar gider.
biraz kendinizi birakin.

İşte bu Msj beni kendime getirmeye başladı. Ütüyü kocam için yapıyorum aman eskiği kırışığı olmasın, Bi yandan oğlum da oyalansın , olan bana olsun.

Haklısınız...

Back
X