• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bırakayım Dağınık Kalsın" mı?

Evet hırkamı bile kendim götürmeliyim düşüncesi var, sadece Bi gece kaldık. Törpülemem lazım haklısınız, madalya vermiyorlar hakkaten.

O kadar didiniyorum, halıya çay döküldü sildim. O akşam kaynanam geldi o lekeyi vurdu yüzüme. Belli belirsiz idi leke. Diğer yerleri takdir etmek yok ama leke lafa geldi.

ben yazacaktım siz yazmışsınız

madalya vermiyorlar

üstüne en ufak eksik de göze çarpar diye

bakın buradan bile bazı şeyleri abarttığınız anlaşılabiliyor

hırkanıza kadr düşündüğünüzü vs görebiliyirom buradan

niye az çok benzer huylara sahip çok kişi gördüm

biri de benim nbelki

ama herkesin üstüne düştüğü konu farklıdır

mesela eşim kırışık işe gider
bana ne

ben onun eşiyim hizmetçisi değil

oğlum da kırışık gidebilir

o çocuk önemli olan sıcak olması

hatta temiz bile olmayabilir yani üstünde bir leke olsa da o hırka sıcak ise onu giydiririm

ayy el alem ne pis annesi var derse desin çok da tınn

ama iş ile ilgili yaptığım şeyler tam olmalı

böyle 6 yıl geçirdim

kendim paraladım hiç işe gitmediğim gün olmadı vs vs

sonra bir gün kendimi kapının önünde buldum ve bu süreçte herkes yıllardır yaptığım mükemmel işleri değil de farklı yorum yaptığım tek bir işi taktı herkes

sen nasıl böyle yaparsın vs vs arkadan da konuştular muhtemelen

öğrendim ki giden bizden gidiyor

madalya verilemiyor

bir de temizlik vs fiziksel çok yıpratır

cidden çocuğunuzda dağıtın ortalığı bırakın dağınık kalsın size batsın üç beş gün ellemeyin

ne siz ne çocuğunuz ne de eşiniz bunun için hasta vs olmaz

sen biraz benle takılsan kendini bile unutursun :)
şaka bi yana ben aynı bahsettiğin gibiyim hep aman bırak dağınık kalsın modundayım yumurta kapıya dayanırsa ancak toplarım :D

peki ona kızmıyor musunuz

burayı dağıttın işte şunu döktün vs vs diye

ne bileyim adam fıstık yedi kabuğu yere döküldü

hemen süpürge geldi

koltuk çekildi vs gibi bir görüntü canlandı gözümde de onun için öyle dedim

Kızmıyorum, döke saça yiyoruz; ama sabah zaten süpürecek olmama rağmen yemeğimiz bittikten sonra süpürüyorum.:)

Yani sorunum şu; Bi gece o fıstık kabuğu yerde kalsın zaten sabah süpürecem diyemiyorum

Kızmıyorum, döke saça yiyoruz; ama sabah zaten süpürecek olmama rağmen yemeğimiz bittikten sonra süpürüyorum.:)

Yani sorunum şu; Bi gece o fıstık kabuğu yerde kalsın zaten sabah süpürecem diyemiyorum

işte eşiniz üff neden demiyor

ne bileyim sizinle geçireceği zamanı süpürerek geçiriyorsunuz

ya da üçünüz geçireceğiniz zamandan geçiyor

üçünüz de oynamalısınız

yani akşama kadar ben çocukla oynadım akşam babası oynadı ben iş yaptım yok

o arada da hep beraber de oynanacak zaman dilimi lazım ki aile olunsun

bir de cidden ertesi gün tekrar mı süpürüyorsunuz

ne oluyor bu yerlerde böyle

bizim evde haftada bir süpürge çalışıyor

bakın hepimiz yaşıyoruz hala

Mesela tüm gün dağılıyo ben topluyorum, bırakamıyorum öyle Dursun sonra toplarım.

Biri demişti burda tüm gün keyif yapıyorum kocam gelmesine yakın Bi topla Bi süpür ev misS . Ben bekletmiyorum yapacağım işi hemen yapacam illa.

Çözümü doktor da Mıdır?

Tamam temiz toplu olmak güzel birşeyde ben üzülüyorum valla böyle insanlara. Temizliği düzeni hayatınızın merkezine koymayın yaa. Salın birazcık. Canınıza yazık. Annem dahil ne kadar böyle insan tanısam ilerde birçok hastalık sahibi oldular. Annemde en ufak bulaşık veya farklı bi iş olsun asla oturamaz aklı o işte kalır. Böylede mutlu olamazki insan sürekli iş düşünerek. Canınızın kıymetini gençken bilin gençken bence kendinizede vakit ayırın

işte eşiniz üff neden demiyor

ne bileyim sizinle geçireceği zamanı süpürerek geçiriyorsunuz

ya da üçünüz geçireceğiniz zamandan geçiyor

üçünüz de oynamalısınız

yani akşama kadar ben çocukla oynadım akşam babası oynadı ben iş yaptım yok

o arada da hep beraber de oynanacak zaman dilimi lazım ki aile olunsun

bir de cidden ertesi gün tekrar mı süpürüyorsunuz

ne oluyor bu yerlerde böyle

bizim evde haftada bir süpürge çalışıyor

bakın hepimiz yaşıyoruz hala

Ya üçümüzde oynuyoruz, ayrı ayrı da takılıyoruz. Kocamla başbaşa da kalıyorum ama herşey bittikten sonra evi Bi elden geçirmeden ya-ta-mı-Yo-Rum

Ve evet her gün süpür, iki gün de bir sil toz al.

Tüm konuşulanlardan anladığım kadarıyla bnm ki aile yapım ve çocukluğumla alakalı kabul görme , beğenilme çabası.

Doktora gideceğim en kısa zamanda

Kızım 4.5 yaşına geldi şu an derli toplu temiz vs eve ben de önem verir oldum.. o okulda iken herseyi yapabiliyorum..

Ama 3.5 yaşına kadar hiç umursamazdim
Bol bol oyun park onunla gezmek vs benim merkezimdi.. ev ortalama temiz ve toplu idi yetiyordu bana.. oyun gibiydi ev isi de beraber yapiyorduk yaya yaya :) çocuğun bu güzel yılları geri gelmiyor..

Eleştiren de aferin diyen de oluyordu..

Bence zamanınızı ev işine bu kadar ayirmayin..ama böyle mutlu iseniz o da önemli.. mutsuz olmayacaginiz ve mutsuz etmeyeceginiz yolu seçin..

Ben abartıyorum kendime acımıyor olabilirim ama, bakın şimdi;

Abim boşandı annemlerin üst katında oturuyo. Evinin eşyaları olduğu gibi duruyo. Oğlumu uyuttum burayı süpürmeye çıktım, annem pazara gitmiş , oğlum alt katta yalnız uyuyo, uyansa kimse yok.

Vileda aldım anneme yeni çıkanlardan, eski vileda kovasını tuvalete koymuş su doldurmak için ya o Oraya yakışıyor mu , o oraya olur mu ? Gelde karışma, sadece bende değil bu suç.

Bende örnekteki gibiyim.Çünkü çalışıyorum.İpin ucu kacarsa yakalayamam korkusu var.. Ama işi paylasıyorum fırsat buldukca.. Eşime, ablama yada ailemden birine ben cok yorgunum bu işi de sen halledebilri misin demem kafi...

Bende örnekteki gibiyim.Çünkü çalışıyorum.İpin ucu kacarsa yakalayamam korkusu var.. Ama işi paylasıyorum fırsat buldukca.. Eşime, ablama yada ailemden birine ben cok yorgunum bu işi de sen halledebilri misin demem kafi...

Bende kız kardeş yada o yükü paylaşacak kimse yok. Manevi olarak da anlayan yok. Bekara desen anlamıyo, evliye desen çocuğu olmadan anlamıyo,

Ve saçma bir şekilde kendime yediremiyorum başkasının bnm evimde iş yapması.

Ben abartıyorum kendime acımıyor olabilirim ama, bakın şimdi;

Abim boşandı annemlerin üst katında oturuyo. Evinin eşyaları olduğu gibi duruyo. Oğlumu uyuttum burayı süpürmeye çıktım, annem pazara gitmiş , oğlum alt katta yalnız uyuyo, uyansa kimse yok.

Vileda aldım anneme yeni çıkanlardan, eski vileda kovasını tuvalete koymuş su doldurmak için ya o Oraya yakışıyor mu , o oraya olur mu ? Gelde karışma, sadece bende değil bu suç.

eee oğlunu neden bıraktın, annenin umursamadığını bile bile

abinin evinden sana ne

yaşlıların evine karışma

istediği yere istediği yakışır

bana ne de geç

O kadar yorgunluktan sonra bebeğinizle ilgilenecek haliniz kaliyormu peki?
Sizin mutlu ve enerjik olmanız lazım ki bebekte öyle olsun. onunla kaliteli vakit geçirmek için ev işlerini biraz bosvermek zorundasınız.
Bebeğinizin bu yaşları birdaha geri gelmeyecek.her anının tadını çıkarın.
O ev işleri herzaman olacak ve bitmeyecek.
Bırakın dağınık kalsın ama siz ve bebeğiniz mutlu olun.

Ben anne evinde is yapmayanlardanim.
Yani annemin bir duzeni var
Ve o da yapma Diyor bana.
Annem daha rahattir.
Ben daha herseyi halletmeliyim kivamiyim.

Sen zaten evinde yapiyosun,cocugun var yoruluyosun der yaptrmaz.
Kendide biraz rahat oldugundan pek umursamaz.

Kendi evimde duzenliyim yani duzenli olmaya cabaliyorum.
Sabah kalkinca yataklarimi kapatim,ortalikdakileri toparlim aman bulasigim olmasin.
Wc bi yikim.
Supurim vs

Bi yerden biri gelir bisi olur endise var bende de hep.
Ama detayciyim.

Bence kndinizi cok hirpalamayin.
İnsanlarin sinir sisteminini ve bedenini fena yoruyo bu tip takintilar.

İyi geceler bu saatte uyanık hanımlar;

Benim derdim kendimi paralarcasına iş yapmam, herşeye yetişmeye çalışmam.

Örnek verecek olursam. Bugün annemlere geldim (evliyim, 22aylık oğlum var). Kardeşim askere gidecek. Sabah tüm detayıyla evimin işini yaptım geldim. Diyemiyorum ki " aman mutfağı toplasam yeter diğer yerler öyle kalsın" öğlen olmadan hızlı hızlı hepsini yetiştirdim. Bu işler ortalığı topla, banyo wc yıka , mutfağı topla gibi günlük işler.

Mesela evden çıkcam annem de yatılı kalcam diye iki tane küçük valize oğluma kendime eşya koydum ( mükemmeliyetçi bir şekilde her şey tam olacak asla birşeyi unutmamam lazım, sanki yıllık gidiyo gibi oğlumun meyvesine dahil götürürüm. ) dur aman çöpleri de atayım dedim ( oldu mu elimde iki küçük valiz , kol çantam , çöp, oğlum...

Öğlen anneme geldim ; buranın tüm işlerini yaptım annem öyle peşimde dolandı. Yaptığı Bi iş yok oğlumla da ilgilenmiyor, oyalayamıyor bile ki ben bir rahat iş yapayım.

Çocuk kucağında hızlıca markete git gel. Gelince yemek yap. Üç kere bulaşık makinesi çalıştır boşalt.

Akşam oğlumu yıkadım annem o ara dizi izliyor. Seslendim gel suyu tut bari çocuk üşümesin. Öyle geldi. Yani demesen birşey yapmıyor.

Şimdi saat 2 den beri oğlumu uyutmaya çalışıyorum yerini yadırgadı. Annem öyle yatıyo. Bu çocuk ağladı bu kız yoruldu. Bi bakayım.yoookkkk...

Hep özenirim anne evin de rahat edenlere; mis gibi annesi yapar o yer, annesi bırak kendi evini temizlemeyi, kızına da iş öğretir hiç biri olmadı bende.

İş yapmaktan gocunmuyorum içim asla rahat etmez Bi yer pis, dağınık tansiyon düşük halde Bi yandan çocuğumla ilgilenip. Asla evimi de dağınık , yemeksiz bıraktığım olmamıştır.

Şunu da belirteyim oğlum çok zor bir çocuk hala gece deliksiz uyumadım 22 aydır. Bi kere usluca oturduğunu , oynadığını görmedim.

Örnekleri geçersek "ben Nasıl bırak dağınık kalsın yapcam ?"
bu esnada oglunuzla duygusal olarak ilgilenmeye firsatiniz oluyor mu?

nasıl dağınık bırakırsınız bimem de
evladınıza üzüldüm açıkçası ilgisiz kalıyordur bayağı diye düşündüm

evladınız için dağınık bıraksanız ve annenizde olsun herşeye koşmasanız?

Back
X