Biraz korkuyorum (ameliyat)

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.973
13.916
448
Ankara
Herkese merhaba
Yarın leep işlemi için ameliyata gireceğim genel anestezi olacak denildi 1 gün yatış denildi
Öncesinde ben smear verdim hpv16 pozitif çıktı biyopsi istendi onu verdim biyopsi tekrarlansin yazıyordu sonuçta
Ben tekrarlanacak düşüncesiyle doktora sonuç göstermeye gittim doktor bana dedi ki Rahim traşlama işlemi yapılacak o da patolojiye gidecek
Durum bundan ibaret
Başından geçen var mı
Neden lokal anestezi ile yapılmıyor
Genel anestezi beni korkutuyor nedense

lokal anestezi zaten daha travmatik olur.
Bence genel olması daha iyi.
Tip 16 yüksek riskli grupta. Biyopsiyi tekrar istemeleri sınırların tam belli olmamasından kaynaklı muhtemelen. Dokusal değişikliklere göre temizleyecekleri alan da değişecek yani. Genel anestezi o yüzden daha güvenli.
Genel anestezi biraz korkutucu ama, lokal anestezinin de riskleri yok değil.
Vücudumuza aldığımız her ilaçta bu riskler az ya da çok var.
İçinizi ferah tutun en kısa zamanda bu süreçleri bitirirsiniz umarım. Geçmiş olsun

lokal anestezi zaten daha travmatik olur.
Bence genel olması daha iyi.
Tip 16 yüksek riskli grupta. Biyopsiyi tekrar istemeleri sınırların tam belli olmamasından kaynaklı muhtemelen. Dokusal değişikliklere göre temizleyecekleri alan da değişecek yani. Genel anestezi o yüzden daha güvenli.
Genel anestezi biraz korkutucu ama, lokal anestezinin de riskleri yok değil.
Vücudumuza aldığımız her ilaçta bu riskler az ya da çok var.
İçinizi ferah tutun en kısa zamanda bu süreçleri bitirirsiniz umarım. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
İnternet biliyorsunuz bilgi çöplüğü olmuş durumda ama araştırmadan da duramıyorum kendime engel olamıyorum
Hpv 16 pozitif olması kanser olduğum anlamına gelmiyor değil mi
Yatkınlık anlamına mı geliyor acaba

İnternet biliyorsunuz bilgi çöplüğü olmuş durumda ama araştırmadan da duramıyorum kendime engel olamıyorum
Tip 16 kansere neden olabilen tiplerden biri. İlla kanser olacak diye bir durum yok, ama ön hazırlık gibi düşünün. Kanser ihtimalini arttırıyor.
Düzenli smear ve gerekirse kolposkopi kontrolleriyle devam edersiniz.
Dokuda bir bozulma varsa bile bu illa direkt kanser çıkacak değil, kansere dönüşebilecek doku bozukluğu oluyor genelde.

Tip 16 kansere neden olabilen tiplerden biri. İlla kanser olacak diye bir durum yok, ama ön hazırlık gibi düşünün. Kanser ihtimalini arttırıyor.
Düzenli smear ve gerekirse kolposkopi kontrolleriyle devam edersiniz.
Dokuda bir bozulma varsa bile bu illa direkt kanser çıkacak değil, kansere dönüşebilecek doku bozukluğu oluyor genelde.

Canım hpvnin riskli tipleri doku değişikliği yapıyor. Testlerdeki cin 1-2-3 de bu değişikliğin oranını gösteriyor gibi düşünün. Zaten kanser dediğimiz şeyin temelinde çoğalmaması gereken hücrelerin çoğalıp farklılaşması var. İlla olacak demek değil tabi ama doktorlar doku değişikliklerini ordan temizliyor riski en aza indirmek için.
Bu işlemi olduktan sonra düzenli kontrollere gideceksiniz, sağlıklı beslenip takviyelerle devam ediceksiniz. Bu şekilde negatife dönen bir sürüüü kişi var.
Çok şükür ki teşhis konulmuş ve tedaviye başlamışsınız. Tabi ki şu an kanser değilsiniz :)

Canım hpvnin riskli tipleri doku değişikliği yapıyor. Testlerdeki cin 1-2-3 de bu değişikliğin oranını gösteriyor gibi düşünün. Zaten kanser dediğimiz şeyin temelinde çoğalmaması gereken hücrelerin çoğalıp farklılaşması var. İlla olacak demek değil tabi ama doktorlar doku değişikliklerini ordan temizliyor riski en aza indirmek için.
Bu işlemi olduktan sonra düzenli kontrollere gideceksiniz, sağlıklı beslenip takviyelerle devam ediceksiniz. Bu şekilde negatife dönen bir sürüüü kişi var.
Çok şükür ki teşhis konulmuş ve tedaviye başlamışsınız. Tabi ki şu an kanser değilsiniz :)
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için Allah razı olsun

Back
X