HPV 16 kolposkopi+leep+patoloji süreci

erkeklerde sürüntü testi ile bakılıyormuş ancak onu da siğil olmadığında almıyor üroloji doktorları biz de baktıramadık erkek arkadaşımda ama o da 3 doz aşısını tamamlayacak benim de korkum leepten sonra bir daha pozitif çıkmak ve lezyon oluşması. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?
Biz de eşime test yaptırmadık, ben pozitif çıkınca o da aşı oldu. İkimiz birlikte olduk yani aşıyı.

Leep sonrası ben 2 kez daha hpv testi verdim 6 şar ay arayla. İkisinde de negatifi gördükten sonra hamile kaldım. Leep sırasında doktorum lezyonları gayet güzel temizlediğini söylemişti. Dediği gibi de oldu. Aşının bu noktada etkili olduğunu düşünüyorum ben kesinlikle. En azından yeniden bulaşı engelledi. Hpv negatife dönmeseydi tekrardan Kolposkopi olacaktım. Çıkan sonuca göre doktorum yönlendirecekti, gerekirse ikinci kez leep yapılır demişti ama gerek kalmadı.

Leep konusunda tek tereddütüm hamileliğin ilerleyen haftalarında düşük yapmak veya erken doğum yapmaktı. Ancak benim rahim ağzım normalde de biraz uzunmuş şansıma. Leep işlemi benim rahim ağzımı çok etkilememiş o yüzden. Hamilelik sırasında herhangi bir müdahaleye gerek kalmadı. Yani tek sefer leep işlemi kendi başına risk teşkil etmeyebiliyor her zaman. Tabi kişiye göre değişir. Şu anda doktorum 2-3 kez leep olmuş hastalarımda bile herhangi bir komplikasyon olmadı diyor hamilelikleri esnasında. Yani önemli olan hpvnin negatife dönmesi. Dönmezse de tekrar leep yapılır veya farklı bir tedavi uygulanır, ne olur bilmiyorum tabi doktor yönlendirir en doğru şekilde 🙏🏻

Biz de eşime test yaptırmadık, ben pozitif çıkınca o da aşı oldu. İkimiz birlikte olduk yani aşıyı.

Leep sonrası ben 2 kez daha hpv testi verdim 6 şar ay arayla. İkisinde de negatifi gördükten sonra hamile kaldım. Leep sırasında doktorum lezyonları gayet güzel temizlediğini söylemişti. Dediği gibi de oldu. Aşının bu noktada etkili olduğunu düşünüyorum ben kesinlikle. En azından yeniden bulaşı engelledi. Hpv negatife dönmeseydi tekrardan Kolposkopi olacaktım. Çıkan sonuca göre doktorum yönlendirecekti, gerekirse ikinci kez leep yapılır demişti ama gerek kalmadı.

Leep konusunda tek tereddütüm hamileliğin ilerleyen haftalarında düşük yapmak veya erken doğum yapmaktı. Ancak benim rahim ağzım normalde de biraz uzunmuş şansıma. Leep işlemi benim rahim ağzımı çok etkilememiş o yüzden. Hamilelik sırasında herhangi bir müdahaleye gerek kalmadı. Yani tek sefer leep işlemi kendi başına risk teşkil etmeyebiliyor her zaman. Tabi kişiye göre değişir. Şu anda doktorum 2-3 kez leep olmuş hastalarımda bile herhangi bir komplikasyon olmadı diyor hamilelikleri esnasında. Yani önemli olan hpvnin negatife dönmesi. Dönmezse de tekrar leep yapılır veya farklı bir tedavi uygulanır, ne olur bilmiyorum tabi doktor yönlendirir en doğru şekilde 🙏🏻
rahim ağzına dikiş atılmadan hamileliğinizi geçirdiniz yani, ne güzel umarım ilerde bana da nasip olur. Bu hpv ve leep süreci öyle yıpratıcı oldu ki benim için patoloji sonucunun cin1 çıkmasına üzüldüm başta boşuna mı oldum diye ama sonra sizin yazdıklarınızdan biraz daha içime sindi. Şimdiki korkum da 6 ay sonra negatife dönememiş olmak ya da tekrar bulaşması, henüz leep işleminin 2.haftasındayım. Beta glukan ve papiflor inmuno takviyelerini almaya devam ediyorum. Sanırım yapacağım başka bir şey yok değil mi?

rahim ağzına dikiş atılmadan hamileliğinizi geçirdiniz yani, ne güzel umarım ilerde bana da nasip olur. Bu hpv ve leep süreci öyle yıpratıcı oldu ki benim için patoloji sonucunun cin1 çıkmasına üzüldüm başta boşuna mı oldum diye ama sonra sizin yazdıklarınızdan biraz daha içime sindi. Şimdiki korkum da 6 ay sonra negatife dönememiş olmak ya da tekrar bulaşması, henüz leep işleminin 2.haftasındayım. Beta glukan ve papiflor inmuno takviyelerini almaya devam ediyorum. Sanırım yapacağım başka bir şey yok değil mi?
Evet çok şükür ki hamilelikte serklaja gerek kalmadı benim durumumda. Fakat doktorumun söylediği şey, rahim ağzın normale göre daha uzun olmasaydı, o zaman ciddi bir kısalmadan korkabilirdik olmuştu. Sizin durumunuzda korkulacak bir şey yok bence leep konusunda; çünkü lezyon küçükken küçük bir alana müdahale edilmiş. Sorun olmayacaktır diye düşünüyorum hamilelikle ilgili.

Bence siz fazlasıyla her şeyi yapmışsınız, yapıyorsunuz. Henüz çok yeni bir süreç. Artık sağlıklı olmayı bir hayat standartı haline getirmek önemli bu noktada. Onun dışında yapılacak pek bir şey kalmıyor maalesef.

Bu arada leep sonrası benim regl dönemlerim biraz daha yoğun geçiyordu. Aklınızda olsun. Korkulacak bir şey değil demişti doktorum. Yani normalde yarım bardak geliyorsa leep sonrası 1 bardak geliyordu gibi 😂 bir süre sonra yani iyileşme sürecinden sonra normale döndü. İnşallah sorunsuz geçer, negatifi görürsünüz. Ben kötü bir sonuç çıkacağını sanmıyorum 🙏🏻

Eşiniz de aşı olsun, böylece karşılıklı bulaş riskini azaltmış oluyorsunuz. Biz öyle yaptık açıkçası doktorumun yönlendirmesiyle. Tabi erkeklerde bunun testi yapılamıyor kadınlardaki gibi ama en azından benim testlerimin negatif çıkmasından işe yaradığını anlıyoruz. Maalesef zor evliyken bunu yaşamak. Ben ilk öğrendiğimde çocuk istediğimiz için aşı olmamıştım. O zaman gittiğim doktor da ister ol ister olma demişti. Keşke dinlemeyip olsaydım. Neticede çocuk da olmadı, hpv de ilerledi. Aşı dozlarını tamamlayın siz, takviyelerle inşallah ilerlemez. Aşı zaten yüksek oranda koruyor tamamlandıktan sonra.
Hpv dolayısıyla mı çocuğunuz olmadı başka bir sebepten ötürü mü 🥲

Hpv dolayısıyla mı çocuğunuz olmadı başka bir sebepten ötürü mü 🥲
Başka bir sebepten ötürü 🥹 tüplerimde tıkanıklık vardı. Tüp tıkanıklığı enfeksiyon kaynaklıydı. Tüplerim alındıktan sonra tüp bebek ile hamile kaldım. Doktorlar hpv kaynaklı değil dediler ama ilgisi var mıydı bilemiyorum tabi. Bence de ilgisi yoktu çünkü rahim ağzı ve tüpler farklı yerlerdeler 🫠

Başka bir sebepten ötürü 🥹 tüplerimde tıkanıklık vardı. Tüp tıkanıklığı enfeksiyon kaynaklıydı. Tüplerim alındıktan sonra tüp bebek ile hamile kaldım. Doktorlar hpv kaynaklı değil dediler ama ilgisi var mıydı bilemiyorum tabi. Bence de ilgisi yoktu çünkü rahim ağzı ve tüpler farklı yerlerdeler 🫠
Anladım bende çocuk istiyorum ama olmuyor bir türlü hpv negatif oldum ama sizin çocuk olmayınca yazınızı okuyunca korktum

Evet çok şükür ki hamilelikte serklaja gerek kalmadı benim durumumda. Fakat doktorumun söylediği şey, rahim ağzın normale göre daha uzun olmasaydı, o zaman ciddi bir kısalmadan korkabilirdik olmuştu. Sizin durumunuzda korkulacak bir şey yok bence leep konusunda; çünkü lezyon küçükken küçük bir alana müdahale edilmiş. Sorun olmayacaktır diye düşünüyorum hamilelikle ilgili.

Bence siz fazlasıyla her şeyi yapmışsınız, yapıyorsunuz. Henüz çok yeni bir süreç. Artık sağlıklı olmayı bir hayat standartı haline getirmek önemli bu noktada. Onun dışında yapılacak pek bir şey kalmıyor maalesef.

Bu arada leep sonrası benim regl dönemlerim biraz daha yoğun geçiyordu. Aklınızda olsun. Korkulacak bir şey değil demişti doktorum. Yani normalde yarım bardak geliyorsa leep sonrası 1 bardak geliyordu gibi 😂 bir süre sonra yani iyileşme sürecinden sonra normale döndü. İnşallah sorunsuz geçer, negatifi görürsünüz. Ben kötü bir sonuç çıkacağını sanmıyorum 🙏🏻
leep işleminizin boyutlarını biliyor musunuz acaba

Anladım bende çocuk istiyorum ama olmuyor bir türlü hpv negatif oldum ama sizin çocuk olmayınca yazınızı okuyunca korktum
Rahim filmi çektirdiniz mi hormonlar vs ne durumda acaba? Başka bir sebebi vardır. Biraz da rahat olmak gerekiyor ☺️

Hepinize çok geçmişler olsun arkadaşlar.
Leep işlemine gerek kalmadan atlatmayı çok istiyorum fakat negatife dönüp tekrar pozitif olanların yazılarını okuyorum. Malesef ümitsizliğe kapılıyorum, sanki hiç geçmeyecek gibi. Eşimi öcü gibi görüyorum :) Keşke bu illetle hiç karşılaşmamış olsaydık. Birde o kadar takviye immun vs kullanmama rağmen soğuk algınlığı olmuşum. Bağışıklık güçlendirelim dedik oda fos çıktı galiba. böyle şeyler yaşadıkça-okudukça üzülüyorum ya

Hepinize çok geçmişler olsun arkadaşlar.
Leep işlemine gerek kalmadan atlatmayı çok istiyorum fakat negatife dönüp tekrar pozitif olanların yazılarını okuyorum. Malesef ümitsizliğe kapılıyorum, sanki hiç geçmeyecek gibi. Eşimi öcü gibi görüyorum :) Keşke bu illetle hiç karşılaşmamış olsaydık. Birde o kadar takviye immun vs kullanmama rağmen soğuk algınlığı olmuşum. Bağışıklık güçlendirelim dedik oda fos çıktı galiba. böyle şeyler yaşadıkça-okudukça üzülüyorum ya
ümitsizliğe kapılma ben de daha yeni aynı süreçten geçtim maalesef buldu bi kere bizi en azından farkındayız yıllar geçince ve kansere çevirdiğinde bazı şeyler için geç olabilirdi

Bağışıklığı güçlendirecek vitaminler vs spor yapabilir aşı olabilir cinsellikte pinpon etkisi olmaması için korunabilir

Herkese merhabalar, sürecimi anlatıp fikir almak ve vermek istiyorum. 28 yaşındayım, bekarım. İlişki sonrası kanama ile birlikte jinekoloğa başvurdum. Smear testim negatif çıktı. HPV sonucum 16, 44 ve 52 pozitif geldi. Doktorum kolposkopi ve gerekirse leep işlemini aynı anda yaptığını söyledi. Genel anestezi ile bu işleme girdim ve çıktığımda leep işlemi de yaptığını öğrendim. Bana lezyonların fotoğrafını gösterdi CİN1 seviyesinde gelmeyeceğini 2 ve 3 olabileceğini söyledi. 1 hafta sonra çıkan patoloji sonucuma göre tamamı CİN1 geldi. Leep işlemimin boyutu da 2x1.5x0.8 şeklinde önemli olan derinlikmiş o da 0.8 herhangi bir rahim ağzı kısalığı yaşatmayacak seviyedeymiş ama benim kafamı karıştıran gereksiz yere CİN1'den mi leep işlemi oldum kendi kendine geçer miydi, sonuçta rahim ağzı tıraşlandı ve bir daha eski halini almayacak büyük ölçüde iyileşse de, aynı durumu yaşayanlar var mı? bu süreci de kimseyle paylaşamadığım için sizlerle sohbet etmek istedim.
Merhaba nerede yaptırdınız şehir ve doktor öğrenebilir miyim memnun kaldınız mı

Merhaba nerede yaptırdınız şehir ve doktor öğrenebilir miyim memnun kaldınız mı
Merhaba ankaradayım ben koru hastanesi dr fatma aslıhan dumlu en azından kolposkopiyi canlı canlı yapmaması ve leepin de aynı anda aradan çıkması iyi oldu

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Merhaba tekrar, size bir şey danışabilir miyim? 10 mayısta leep oldum doktorun dediği et suyu gibi akıntım oluyordu 1.hafta kontrole çağırmıştı her şey normaldi sonra regl oldum reglim 6-7 gün sürer bittiğini varsayıyorum o yüzden, şimdi kanamam kırmızı ve biraz yoğunlaştı bu normal mi? yoksa sonradan bir terslik olmuş olabilir mi?

Merhaba tekrar, size bir şey danışabilir miyim? 10 mayısta leep oldum doktorun dediği et suyu gibi akıntım oluyordu 1.hafta kontrole çağırmıştı her şey normaldi sonra regl oldum reglim 6-7 gün sürer bittiğini varsayıyorum o yüzden, şimdi kanamam kırmızı ve biraz yoğunlaştı bu normal mi? yoksa sonradan bir terslik olmuş olabilir mi?
Leep işleminden sonra benim de kanamalarım normalden daha yoğun oluyordu. Uzun süre bu şekilde devam etti 2 sene kadar. Leep öncesi ilk gün 5 ped değiştiriyorsam leep sonrası 10 gece pedi kullanmaya başlamıştım hatta öyle söyleyeyim. Normalde 3-4 gün süren regl 6-7 gün sürmeye başladı. Doktorum normal demişti, sonuçta çıkış yolunun biraz genişlediğini düşün, sıvı çıkışı daha fazla olabilir demişti. Korkulacak bir şey yok demişti sonuçta başlıyor ve bitiyor demişti. Sonrasında alıştım bu duruma. Zamanla da regl uzunluğum azaldı zaten yine 4-5 güne düştü.

Back
X