- 16 Ağustos 2024
- 2.205
- 3.115
- 48
Biz de eşime test yaptırmadık, ben pozitif çıkınca o da aşı oldu. İkimiz birlikte olduk yani aşıyı.erkeklerde sürüntü testi ile bakılıyormuş ancak onu da siğil olmadığında almıyor üroloji doktorları biz de baktıramadık erkek arkadaşımda ama o da 3 doz aşısını tamamlayacak benim de korkum leepten sonra bir daha pozitif çıkmak ve lezyon oluşması. Siz nasıl bir yol izlediniz acaba?
Leep sonrası ben 2 kez daha hpv testi verdim 6 şar ay arayla. İkisinde de negatifi gördükten sonra hamile kaldım. Leep sırasında doktorum lezyonları gayet güzel temizlediğini söylemişti. Dediği gibi de oldu. Aşının bu noktada etkili olduğunu düşünüyorum ben kesinlikle. En azından yeniden bulaşı engelledi. Hpv negatife dönmeseydi tekrardan Kolposkopi olacaktım. Çıkan sonuca göre doktorum yönlendirecekti, gerekirse ikinci kez leep yapılır demişti ama gerek kalmadı.
Leep konusunda tek tereddütüm hamileliğin ilerleyen haftalarında düşük yapmak veya erken doğum yapmaktı. Ancak benim rahim ağzım normalde de biraz uzunmuş şansıma. Leep işlemi benim rahim ağzımı çok etkilememiş o yüzden. Hamilelik sırasında herhangi bir müdahaleye gerek kalmadı. Yani tek sefer leep işlemi kendi başına risk teşkil etmeyebiliyor her zaman. Tabi kişiye göre değişir. Şu anda doktorum 2-3 kez leep olmuş hastalarımda bile herhangi bir komplikasyon olmadı diyor hamilelikleri esnasında. Yani önemli olan hpvnin negatife dönmesi. Dönmezse de tekrar leep yapılır veya farklı bir tedavi uygulanır, ne olur bilmiyorum tabi doktor yönlendirir en doğru şekilde