HPV 16 kolposkopi+leep+patoloji süreci

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun umarım bi daha böyle bir şey ile karşılaşmazsın.Bende 2 ay önce Hpv 16 tanısı aldım ilk doz aşımı oldum ama doktor eşime aşı ol demedi.şimdş ben zamanla inşallah negatife dönsem bile eşimden tekrar bulaşacak bu durum.Bu çok kafamı karıştırıyor.Eşim aşı olmalı dimi

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun umarım bi daha böyle bir şey ile karşılaşmazsın.Bende 2 ay önce Hpv 16 tanısı aldım ilk doz aşımı oldum ama doktor eşime aşı ol demedi.şimdş ben zamanla inşallah negatife dönsem bile eşimden tekrar bulaşacak bu durum.Bu çok kafamı karıştırıyor.Eşim aşı olmalı dimi
Aşı tekrar bulaşı önlüyor. Yani aşıdan sonra bir kısırdöngü söz konusu olmuyor. Eşin olması şart değil. Biz eşimin de sağlığı için olması yönünde karar vermiştik.

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun ben de korkuyorum bir daha bulaşmasından eşinizin de aşılarını tamamlatın böylelikle birbirinize bariyer etkisi göreceksiniz doktor da böyle söyledi

Bugün kontrol randevum vardı doktor patoloji ile kolposkopi farklı geldi ben de şaşırdım dedi kendisi hala cin 1 olmadığını düşünüyor isterseniz tekrar parça alıp gönderelim patolojiye dedi ama zaten 2 ya da 3 gelse de fark etmeyecek artık cerrahi sınırın pozitif olsa bile bir işlem yapmayacaktım bekleyecektik 6 ay dedi
Size üzgünüm yanlıs tedavi yapılmıs boş yerre leep yapmıs… asla ve asla kolposkopi biyopsi sonucı gelmeden leep yapamazz. Cın1 özellıkle aslaaaa. İşte bu yüzden her doktora güven olmuyor. Birde hala cın1 düşünmüyorum diye kendını savunuyor böyle işte doktorlar maalesef.

Size üzgünüm yanlıs tedavi yapılmıs boş yerre leep yapmıs… asla ve asla kolposkopi biyopsi sonucı gelmeden leep yapamazz. Cın1 özellıkle aslaaaa. İşte bu yüzden her doktora güven olmuyor. Birde hala cın1 düşünmüyorum diye kendını savunuyor böyle işte doktorlar maalesef.
Selam kolposkopi esnasında aynı anda leep yapıldı ama öncesinde başka doktora gitmiştim o da cin 1 ve 2 için leep yaptığını söyledi ve burda başka bir hanımefendi de cin 1 olup bekleyip cin 3e döndüğünü paylaştı oldu artık napalım yapısal olarak heyecanlı ve çok kafaya takan biriyim o cin1 ile de duramazdım muhtemelen

Şahsen ben hpv 16 taşıyıcısı olduğumu öğrendiğimde doktorum (Antalya’da çok tanınan bir doktor) takibi yapılır, bazı şeylere dikkat etmelisin demişti. 2 sene içerisinde cin3 sebebiyle leep olmak durumunda kaldım. Üstelik kendimi bildim bileli sağlıklı beslenirim, sigara ve alkol kullanmıyorum. Düzenli tahlillere, kontrollere, 6 ayda bir yapılan kolposkopilere, ilaç tedavilerine ve bağışıklık güçlendirici takviyelere rağmen bu şekilde ilerledi. Ve hatta bu doktorum aşıyı da benim tercihime bırakmıştı.

Sizinki çok iyimser bir yaklaşım. İhtimali yok demeyeyim de istatistiklere göre %30 ile %60 arasında oran veriliyor dünya geneli için. Yüksek ihtimaller değil diyeyim.

Hayattaki en büyük pişmanlığımdır, kendi kendine geçecek cümlesine inanmam ve aşı olmamam. Sonuçları benim için çok ağır oldu, dilerim hiçbir kadın için olmasın.
Peki leepten sonra temizlendi mi?

Merhaba teşekkür ederim detaylı yorumunuz için aşılarımı tamamlayacağım bu hafta ikinci dozu oluyorum. Gereksiz yere mi leep oldum diye düşündüm ama doktor kolposkopi ile biyopsi uyumsuz geldi dedi kendisi alınması gereken lezyonlar görmüş bu arada ben de buralarda çok fazla şey okudum telaş içinde ama leep olanlar da bir nebze rahatlayabilir tıraşlanan rahim ağzı büyük oranda iyileşiyormuş küçük bir fark kalıyormuş umarım herkes atlatır ve bir daha yaşamaz
Merhaba aşıdan sonra lenf bezlerinizde şişme gibi bir yan etki yaşadınız mı ben 1. Yi vuruldum 2 gğn sonra lenf bezlerim şişti kaşığımda yabancı kaynaklarda baktım yan etkilerinde bu yazıyor geçici diyor ama ben yine de size sorayım dedim

Normal şartlarda Kolposkopi sonucuna göre leep yapılırdı. Fakat sizde zaten en tehlikeli tür varmış. Yani tür 16. Bunun kendi kendine geçme ihtimali maalesef yok. Zamanla cin2-3 olması çok daha yüksek ihtimaldi. O yüzden bence içiniz rahat olsun. Rahim ağzının daha büyük oranda telaşlanmasına sebep olabilirdi cin2 ya da 3 olmasını beklemeniz. Yani lezyon alanı artabilirdi. Rahim ağzının kısalmamış olması büyüm bir artı, ilerde hamilelikte sıkıntı yaşamazsınız yüksek ihtimalle. Başka bir riski de yok zaten hamilelik dışında. Bu arada hpv aşısı olmanızı öneririm, doktor da mutlaka önermiştir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.
Ben 16.18 di bir yl sonraki testlerim negatif di .bunun kendi kendine geçme ihtimali tabiki var cnm neden böyle bir şey yazdnz bilmiyorum benim biyopsi yaplmıştı ve beyaz alan görmüştü buna rağmen temiz geldi şükür yani demem oki evet bazen mücizelerde oluyor sevgiyle kalın 🤗

Ben 16.18 di bir yl sonraki testlerim negatif di .bunun kendi kendine geçme ihtimali tabiki var cnm neden böyle bir şey yazdnz bilmiyorum benim biyopsi yaplmıştı ve beyaz alan görmüştü buna rağmen temiz geldi şükür yani demem oki evet bazen mücizelerde oluyor sevgiyle kalın 🤗
Konu başında detaylı anlattım yorumları okuyabilirsiniz, geçmiş olsun ☺️

Ek olarak dünya genelinde 16-18 tiplerinin %30-60 arasındaki iyileşme ihtimali oranı için geri kalan yüzdeyi riske atmak ne kadar mantıklı bilmiyorum. Benim geçmedi mesela. Sonucunda hamileliğimi diken üstünde geçirdim leep sebebiyle erken doğum yapar mıyım diye… Dediğiniz gibi sizin başınıza gelen gerçekten mucize 🥰

Merhaba aşıdan sonra lenf bezlerinizde şişme gibi bir yan etki yaşadınız mı ben 1. Yi vuruldum 2 gğn sonra lenf bezlerim şişti kaşığımda yabancı kaynaklarda baktım yan etkilerinde bu yazıyor geçici diyor ama ben yine de size sorayım dedim
Merhaba böyle bir etki yaşamadım ama endişe etmeyin bence geçicidir

Back
X