• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz medeniyet lütfen 😔

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.061
248
Ayyy gece gece cama çıkıp "susun artık be" dememek için kendimi zor tutuyorum! Dışarıdan bu saatte gruplar halinde sesler geliyor. Balkonlarında yüksek sesle konuşanlar, müzik açanlar..! Evimde değilim, annemlere geldik. Kendi evimde olsam yapardım artık gerçekten tahammülüm kalmadı. Kış gelse de bu lanetten kurtulsam diye bakıyorum artık.

Sadece burada değil kendi evimde de bebeğimi uyutuyorum, yerine koyuyorum. Dışardan egzoz patlatanların, son ses müzikle tur atan kekoların dırıltısı dinmiyo! Çocuk artık dalana kadar bin takla atıyorum. En son ne zaman huzurla bi uyku uyudum hatırlamıyorum bile. Yine aynı şekilde bebeği yerine koyarım. (anneler bilir en ufak şeyde bile aman organik olsun, aman kimyasal olmasın diye diye her şeylerine binbir özen gösteririz) Bi bakarım bebeğimin odası sigara kokusu dolmuş. Arabayla trafiğe çıkarsın, yayası ayrı, sürücüsü ayrı beyin yoksunluğu örneği gösterir. Yani daha da çok sayarım ama bi çırpıda sinirle yazdım işte. Yemin ederim medeniyet nerdeyse koşarak kaçasım var! Ama işte...

Medeniyet için uzaya çıkmak lazım
Uzaktan hoş görünür dünya
Daha geçen 2 çocuklu bi adam evinin önünde gürültü yapan gençleri uyarmak için çıkıp vurulup öldürüldü
Ortalık kötü yaşamak için çabalamak bazen de kulakları tıkamak gerekiyor malesef çok sinir bozucu ama durum vahim

+1
Ben az evvel uyardım çıkıp valla. Yatak odamın penceresinin aşağısında bir yer var, siteden olan olmayan kim varsa orada oturuyor. Çay içenler bile var. Hayır yani park falan da değil ki. Saat 10 oluyor, 11 oluyor hiç giden yok. :olamaz:
En son kahkaha patlatan bir kadın duyunca çıktım uyardım ya. Yani bu cephe hep yatak odası bir de. Millet yarın işe gidecek belki, ama işi olmayanların gece sefasını dinliyoruz hep beraber.

Medeniyet için uzaya çıkmak lazım
Uzaktan hoş görünür dünya
Daha geçen 2 çocuklu bi adam evinin önünde gürültü yapan gençleri uyarmak için çıkıp vurulup öldürüldü
Ortalık kötü yaşamak için çabalamak bazen de kulakları tıkamak gerekiyor malesef çok sinir bozucu ama durum vahim
Tıkaya tıkaya kulak kalmadı. Uzay değil de biraz kuzeye çıkabilsek keşke

+1
Ben az evvel uyardım çıkıp valla. Yatak odamın penceresinin aşağısında bir yer var, siteden olan olmayan kim varsa orada oturuyor. Çay içenler bile var. Hayır yani park falan da değil ki. Saat 10 oluyor, 11 oluyor hiç giden yok. :olamaz:
En son kahkaha patlatan bir kadın duyunca çıktım uyardım ya. Yani bu cephe hep yatak odası bir de. Millet yarın işe gidecek belki, ama işi olmayanların gece sefasını dinliyoruz hep beraber.

Değil iş, ertesi gün üniversite sınavı varken binaların arasında gece 12 ye kadar düğün yaptılar bizim evin orada

Değil iş, ertesi gün üniversite sınavı varken binaların arasında gece 12 ye kadar düğün yaptılar bizim evin orada
Sokak düğünlerinden nefret ediyorum. Yav geçen gün 35 derece sıcakta davullu zurnalı düğün vardı. Ölürsünüz be o sıcakta, ne düğünü? :olamaz:
Kendi evimde sessiz ve huzurlu olmak istiyorum, çok mu?
Üst katımdaki adamın gecenin bir vaktinde kulağa hiç de hoş gelmeyen bir dildeki konferans konuşmalarını dinlemek istemiyorum. Bir gece delirmiştim artık, ertesi sabah art arda bir sürü dersim vardı. Oklava ile tavana ve kalorifere giriştim. Çılgın gibi ses çıkardım, anlasın gecenin bir vakti böğürmeyi diye. :olamaz:

Aynı sitedemiyiz acaba aynı şeyleri yaşıyorum sitenin hemen yanında koca bi park var gençler çok gelir sürekli gürültü eksik olmuyor hele o arabalar ikide bir poliste gelip dolanıyor ama çare bulamıyorlar bu saat oldu hala gürültü devam

Aynı sorun bende de var, evin dibinde park var, 3. kattayız ama ne top oynayan çocuklar ve çığlıkları bitiyor, ne çay kahve içen teyzeler ne de işsizler bitiyor yani. Ben yeni taşındığımız dönem saat 1'den sonra bakın bildiğiniz gece 1'den sonra gürültü yapanları birkaç kez güzelce uyardım. Ya pardon tamam deyip geçiştirdiler ya da ters karşılık verip benimle kavga ettiler. Ben de başıma bela almamak için rahatsız olduğum zamanlarda polisi aradım. Sağolsunlar bazen polis bazen bekçi ilgileniyor, gürültü yapanları evlerine yolluyor falan. Artık milletin haline tavrına bakıp parkta ne kadar süre kalacaklarını anlar oldum. Eğer alkol almıyorlarsa maksimum yarım saat takılıp gidiyorlar geç saatleri kastediyorum tabii. Ama alkol alan tipler varsa onlar için kesinlikle polisi arıyorum çünkü onlar belli ki alışveriş yapıp zaman doldurmaya gelmişler oraya. Polisi de gözlemliyorum yani gelip de bişey yapmazlarsa veya yarım saat içinde gelmezlerse tekrar arıyorum falan. Tabii her zaman aramıyorum sadece dayanamadığım zaman arıyorum ki ihbarlarımı ciddiye alsınlar. Polistir bekçidir tiplerinden falan anlıyor zaten.

Geçen gece iki tane amca içmeye gelmişti gecenin ikisinde. Kükreye kükreye konuşuyorlardı. Aradım polisi, gelip dağıttılar. Bir hafta geçmeden aynı adamlar aynı yere yeniden aynı biçimde geldi. Yine aradım, bekçi geldi evlerine postaladı. Dadanmasınlar diye uğraştım resmen çünkü daha önce hiç görmediğim ama ikidir o saatlerde keyif yapmaya gelen tiplerdi.

Bunlar çözüm mü tabii ki değil hepsi geçici çözüm ve yorucu. Çok kötü ya gecenin ikisinde üçünde evimde huzurla uyuyabilmek için çektiğim çile bu.

Arkadaşım güzel bir muhite taşındı, 5000 TL kirası. Çocuk parkı varmış çocuk sesi bitmiyor diyor şaka gibi 😅 her yerdeler her yerde.

Sokak düğünlerinden nefret ediyorum. Yav geçen gün 35 derece sıcakta davullu zurnalı düğün vardı. Ölürsünüz be o sıcakta, ne düğünü? :olamaz:
Kendi evimde sessiz ve huzurlu olmak istiyorum, çok mu?
Üst katımdaki adamın gecenin bir vaktinde kulağa hiç de hoş gelmeyen bir dildeki konferans konuşmalarını dinlemek istemiyorum. Bir gece delirmiştim artık, ertesi sabah art arda bir sürü dersim vardı. Oklava ile tavana ve kalorifere giriştim. Çılgın gibi ses çıkardım, anlasın gecenin bir vakti böğürmeyi diye. :olamaz:

Evet maalesef sessiz bi ortamda huzurla uykuya dalmayı istemek bile çok artık. Ve daha da kötüye gidiyor her şey

Ayyy gece gece cama çıkıp "susun artık be" dememek için kendimi zor tutuyorum! Dışarıdan bu saatte gruplar halinde sesler geliyor. Balkonlarında yüksek sesle konuşanlar, müzik açanlar..! Evimde değilim, annemlere geldik. Kendi evimde olsam yapardım artık gerçekten tahammülüm kalmadı. Kış gelse de bu lanetten kurtulsam diye bakıyorum artık.

Sadece burada değil kendi evimde de bebeğimi uyutuyorum, yerine koyuyorum. Dışardan egzoz patlatanların, son ses müzikle tur atan kekoların dırıltısı dinmiyo! Çocuk artık dalana kadar bin takla atıyorum. En son ne zaman huzurla bi uyku uyudum hatırlamıyorum bile. Yine aynı şekilde bebeği yerine koyarım. (anneler bilir en ufak şeyde bile aman organik olsun, aman kimyasal olmasın diye diye her şeylerine binbir özen gösteririz) Bi bakarım bebeğimin odası sigara kokusu dolmuş. Arabayla trafiğe çıkarsın, yayası ayrı, sürücüsü ayrı beyin yoksunluğu örneği gösterir. Yani daha da çok sayarım ama bi çırpıda sinirle yazdım işte. Yemin ederim medeniyet nerdeyse koşarak kaçasım var! Ama işte...
İşte bu yüzden uzağa taşındım. Çocuğum yok fakat kendi psikolojim alt üst olmuştu. Ki cadde üstünde değil müstakil evlerin olduğu bir mahalledeydim ama anneme bu evi satıp daha sakin bir yere taşınıcaz dedim. O önce istemedi tabi ama o zamanlar imkanlar böyle kısıtlı değildi o zaman dediğimde 1.5 sene önce :D çok şükür şuan terapi gibi gelen bi yerdeyim ama sonsuza kadar annemle yaşayamam tabi açıkçası napıcam gittiğim yerde diye düşünüyorum zira bırak müstakili bir daire bile alamam kendime :) Allah sabır versin sizede. Benim en çok istediğim şeydir az insan çok huzur. Şehrin dışında uzakta bile yaşarım yeter ki gürültü olmasın.

Aynı sitedemiyiz acaba aynı şeyleri yaşıyorum sitenin hemen yanında koca bi park var gençler çok gelir sürekli gürültü eksik olmuyor hele o arabalar ikide bir poliste gelip dolanıyor ama çare bulamıyorlar bu saat oldu hala gürültü devam

Artık hepimiz aynı dertten muzdaribiz maalesef. Hızla ve çokça gelen göçlerle de bu tür şeylere maruziyetin arttığını düşünüyorum

Sigaradan muzdaribim ben.
Karşı komşu evinde sigara içiyor, koku bizde içilmiş gibi eve doluyor.
Evinde içme şunu diyemeyeceğime göre çözümsüz.
Aynen öyle. Biz de diyemiyoruz ne diyeceğiz ki... Eşim de bende sigara kullanmıyoruz ama çocuğum sigara dumanına maruz kalıyor.

Bizim evin karşısında park var. Ilk sene gece 3 4lere kadar oturanlar, içenler, semaver yakanlar vardi (dumanı evime dolardı) Kaç kez aradim polisi, yok bir kez bile gelmediler. Geçen sene evimin karşısına gelen parkın bir kısmını çitlerle çevirdiler. 1 sene oh be demiştik ki bu sene de o çitin arka kısmında sote yerde kalan kaldırımda içmeye başladılar.
Parktaki çocuk sesleri, egzoz patlatanların gürültüleri 1'de yine bitiyor ama bu içenlerin haftasonları gece 3-4 e kadar sohbeti, kahkahası müziği devam ediyor ve bir çözüm de bulamıyoruz.

Artık hepimiz aynı dertten muzdaribiz maalesef. Hızla ve çokça gelen göçlerle de bu tür şeylere maruziyetin arttığını düşünüyorum
Tam şu an son ses arabesk müzik açmış biri geçiyor saat 1 gece yani nasıl oluyor da ileri gideceğimize geri gidiyoruz oturduğum muhit kenar mahalle falan da değil gayet şehrin göbeği diğer yerleri düşünemiyorum bu halk nasıl düzelecek

İşte bu yüzden uzağa taşındım. Çocuğum yok fakat kendi psikolojim alt üst olmuştu. Ki cadde üstünde değil müstakil evlerin olduğu bir mahalledeydim ama anneme bu evi satıp daha sakin bir yere taşınıcaz dedim. O önce istemedi tabi ama o zamanlar imkanlar böyle kısıtlı değildi o zaman dediğimde 1.5 sene önce :KK70: çok şükür şuan terapi gibi gelen bi yerdeyim ama sonsuza kadar annemle yaşayamam tabi açıkçası napıcam gittiğim yerde diye düşünüyorum zira bırak müstakili bir daire bile alamam kendime :) Allah sabır versin sizede. Benim en çok istediğim şeydir az insan çok huzur. Şehrin dışında uzakta bile yaşarım yeter ki gürültü olmasın.
Neresi orası? Söz, gelmicez 🙄😂

Tam şu an son ses arabesk müzik açmış biri geçiyor saat 1 gece yani nasıl oluyor da ileri gideceğimize geri gidiyoruz oturduğum muhit kenar mahalle falan da değil gayet şehrin göbeği diğer yerleri düşünemiyorum bu halk nasıl düzelecek

Çok zor... Yani koca bi siteden ev alsan (para varsa) sorun çözülür mü ki? Müstakil ev vs zaten hayal bile edemiyorum

En medeni okullardır di mi öyle biliriz eğitim yuvası ya hani...Evimin tam karşısındaki özel kolejde sabah 8 de bahçeye ve aynı zamanda tüm mahalleye müzik yayını yapılıyor.Defaten uyarmamıza rağmen..Hele nisan ayı geldimi müzikten evde durulmuyor.Balkonda keyif filan yapmak hak getire zaten.Kimsenin kimseye saygısı yok malesef

Neresi orası? Söz, gelmicez 🙄😂
:D Küçük bir şehirde yaşıyorum aslında ben ama küçük olması bir dezavantaj çünkü pandemide herkesin ev arsa arayışı ve inşaatların hızlandırılması ile şehirde arsa kalmadı :D Mecburen şehrin dışına gidecekler artık. Zaten burada özellikle şunu fark ettim doktorlar yani ekonomik durumu çok iyi olanlar köye villa yaptırıyorlar zaten hepsinin arabası var. Köy hayatına dönüş hızlandı :D

Çok zor... Yani koca bi siteden ev alsan (para varsa) sorun çözülür mü ki? Müstakil ev vs zaten hayal bile edemiyorum
Oturduğum site 11 bloklu bi site tamamen etrafımızda bu sitelerden oluşuyor zaten bu gürültüyü burda oturanlar yapmıyor çevrede ki mahallelerden geliyorlar gezme yeri yapmışlar burayı boşuna benzin harcayıp duruyorlar işte

Back
X