• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz medeniyet lütfen 😔

Ülkemizde ne yazık ki, kıroluk ve görgüsüzlük aldı başını gidiyor. Bir kızım var, iyi yetiştirip yetiştiremeyeceğimden emin değilim. Çünkü son 10 yıldır kırolaşma ve görgüsüzlük pirim yapar oldu. En ufak uyarıda kavga çıkıyor, insanlar ölüyor bile. Ortada bir şey yok. Adalet bitik, suçun cezası kalmadı artık.

Şu sigara illetine devletler nasıl izin veriyor, anlamıyorum. İnsana ve çevreye bu kadar zararlı bir şey nasıl üretiliyor, satılıyor, anlamıyorum.

Sigaradan vergi aldiklari icin muhtemelen ve arkasinda bir sürü para var. Coronadan sonra en azindan toplu insan oldugu yerlerde yasaklanir diye umuyordum ama yok. Türkiyede bir cok yerde disarda cafelerde ve restoranlarda oturmak mümkün degil. Heleki cocuk varsa. Bebeginin yaninda nargileyi de icine gördük. Biz mi fazla pimpirikliyiz ne

geçen gece 1 de öyle bir bağırdımki artık susacakları yoktu yani. hafta içi sabah 6 da kalkıp işe gidicem hala sesler geliyor ben bağırınca diğer rahatsız olan komşularda destek verdi herkes beni bekliyormuş nerdeyse. o günden beride 11-12den sonra ses olmadı. hayır ses tabiki olacak apartmanda yaşıyoruz sonuçta ama ben gece 2 de oturuyorsam sabah işim yoksa bile insanları rahatsız etmem

Bugün bizde ailece insanların toplu yaşam kurallarından bi‘haber olduklarından şikayet ederken, gerçek mi fake haber mi bilmiyorum ama kızım sosyal medyada gezen şu haberi gösterdi:
F46A71B8-D021-4E84-8438-B26E0C55E75C.webp

biri camilere de özellikle sabah ve yatsı ezanları vakitlerinde hoparlörü köklememelerini söylesin, çocuğum sabah uykusundan sıçrayarak uyanmaktan helak oldu.

Kızlar gece 02:00'de ancak sızmışım seslerden. Sesler kesilmedi hiçbi şekilde ama cama çıkmadım. Bakalım belki bu gece çığırırım bi 😂

Ayyy gece gece cama çıkıp "susun artık be" dememek için kendimi zor tutuyorum! Dışarıdan bu saatte gruplar halinde sesler geliyor. Balkonlarında yüksek sesle konuşanlar, müzik açanlar..! Evimde değilim, annemlere geldik. Kendi evimde olsam yapardım artık gerçekten tahammülüm kalmadı. Kış gelse de bu lanetten kurtulsam diye bakıyorum artık.

Sadece burada değil kendi evimde de bebeğimi uyutuyorum, yerine koyuyorum. Dışardan egzoz patlatanların, son ses müzikle tur atan kekoların dırıltısı dinmiyo! Çocuk artık dalana kadar bin takla atıyorum. En son ne zaman huzurla bi uyku uyudum hatırlamıyorum bile. Yine aynı şekilde bebeği yerine koyarım. (anneler bilir en ufak şeyde bile aman organik olsun, aman kimyasal olmasın diye diye her şeylerine binbir özen gösteririz) Bi bakarım bebeğimin odası sigara kokusu dolmuş. Arabayla trafiğe çıkarsın, yayası ayrı, sürücüsü ayrı beyin yoksunluğu örneği gösterir. Yani daha da çok sayarım ama bi çırpıda sinirle yazdım işte. Yemin ederim medeniyet nerdeyse koşarak kaçasım var! Ama işte...
Benım evın arkasdında Surıyelılerın cafesı var.Ben anlamıorm bunlara yasak yok mu?Muzık sesı 24.00 son değil mı ?Bunlr gece 2lere kadar tepınıyolr.Bısyde yapan yok.Arayıp sıkayet ediyorsn gelıp bakmıyolar bıle.

Uzaya taşınmak en iyisi. Orada ses de yayılmıyor. Oooh, miss! Benzer konuda ben de muzdaribim. Sokağımızdakilerin bir kısmı 20 küsur yıllık komşularımız. Çocukları düşman başına. Gece gündüz demeden en çok kim annesine sövdürecek oynuyorlar. Gece yarısı sonrası da gürültüsü cabası. Zaten TV'yi son sese verip tüm sokağın dinlemesi de ayrı olay. Bir takımın maçının olduğunu ve kaç tane gol attığını TV'den değil bağırışlardan anlıyoruz ve sayıyoruz. Medeniyetsiz komşumuzun kapıda kalınca gece yarısı bile anırmasından bahsetmeyeceğim.

hayır muhitle alakası bile yok, etraftan geliyorlar.
arkadaş izmir bornova'da 5000 tl kiraya ev tuttu, tam karşıda park var çocuk sesinden başım ağrıyor, gürültüden salonda oturamıyoruz diyor.

Valla haklisin. Biz de izmir'deyiz. Çok şükür medeni şehir 😂

Benım evın arkasdında Surıyelılerın cafesı var.Ben anlamıorm bunlara yasak yok mu?Muzık sesı 24.00 son değil mı ?Bunlr gece 2lere kadar tepınıyolr.Bısyde yapan yok.Arayıp sıkayet ediyorsn gelıp bakmıyolar bıle.
Yani gerçekten ırk belirtince kötü olur diye de diyemiyorum ama dün gece hiç türkçe ses gelmiyordu. Hep yabancı konuşmalardı

Ya dün gerçekten çığlık atacaktim sinirden..
Harika bir gün geçirdim, dönüşte gece vapuruna bindim. 90 dakikalık yolum var.
Acikhavadaki sandalyelere oturdum, yanımda sigara içtiler,burnuma geldi. Kalktım beş on kişi yanda boş alan vardı, oturdum. Orada da sigara içtiler. Ya sabır, biraz daha ilerledim başka yere oturdum, bir grup arkadaş kendi arasında bas bas bağırarak ,gülerek arapça konuşuyor. Rahatsız oldum kalktım vapurun diğer tarafına geçtim, yine sigara...biraz daha ilerledim. Burnumda nargile kokusu. Gemide nargile olamaz diye düşündüm,elektronik sigara iciyormus hıyar ağası. Yarabbim, ya sabır. Oradan da ayrıldım. Nihayet sakince bir yer buldum. Yanımdaki adam açtı telefonu, görüntülü konuşuyor . Zaten sohbete tanık olmayı sevmiyorum,bir de karşısındakinin sözlerine tanık olacağım.. birkaç sıra öteye gittim, yine sigara. İçen de izmaritini denize fırlatıyor. Sonra biri yanıma oturdu, açtı youtube'i kulakliksiz dizi izledi.
Hava da soğumaya başladı,içeri gittim. İçerisi zaten kalabalık, bir de kadınlar üç kişilik koltuga camis gibi yatmışlar , yer yok oturmaya. Çocuklu bir aile var , çocuk değil başka bir şey evlatları. Korkup yanına da almıyorlar, çocuklar gürültüyle koşturup dövüşüp duruyorlar. Nihayet bir boş yer buldum,oturdum. Karşımdaki kadın telefonla konuşmaya başladı. Hiç durmadan...baktım susacagi yok, başka boş yere gittim. Yanımda bir aile vardı,nispeten sessiz. Sonra bağdaş kurmuş adam,ayakkabısını cikarmis ayak parmaklarını minciklamaya başladı. o kadar mincikladi ki unla suyu o kadar minciklasan hamur elde edersin.
Yani gerçekten insanlar medeniyetten nasibini almamış. Keyifli bir yolculuk yapayım dedim, kavga etmemek icin kendimi zor tuttum.

Yok yani gerçekten saygı hiçbi şey kalmadı. Tek kişi bile olsa alıyo telefonu eline o tek kişi her şeyin içine edebiliyo

Sokak düğünleri de artık son bulsun ya 😫 işlek bir caddede oturuyoruz, gelip tam da evimizin önüne kuruyorlar düğünleri. 3 5 kişi ortada oynayacak diye niye tüm mahalle huzurundan, uykusundan oluyor ki! (Şu an kızımı uyutmaya çalışıyorum ama kalkıp kalkıp oynuyor düğün sesine, çıldıracağımm!!!)

Ayyy gece gece cama çıkıp "susun artık be" dememek için kendimi zor tutuyorum! Dışarıdan bu saatte gruplar halinde sesler geliyor. Balkonlarında yüksek sesle konuşanlar, müzik açanlar..! Evimde değilim, annemlere geldik. Kendi evimde olsam yapardım artık gerçekten tahammülüm kalmadı. Kış gelse de bu lanetten kurtulsam diye bakıyorum artık.

Sadece burada değil kendi evimde de bebeğimi uyutuyorum, yerine koyuyorum. Dışardan egzoz patlatanların, son ses müzikle tur atan kekoların dırıltısı dinmiyo! Çocuk artık dalana kadar bin takla atıyorum. En son ne zaman huzurla bi uyku uyudum hatırlamıyorum bile. Yine aynı şekilde bebeği yerine koyarım. (anneler bilir en ufak şeyde bile aman organik olsun, aman kimyasal olmasın diye diye her şeylerine binbir özen gösteririz) Bi bakarım bebeğimin odası sigara kokusu dolmuş. Arabayla trafiğe çıkarsın, yayası ayrı, sürücüsü ayrı beyin yoksunluğu örneği gösterir. Yani daha da çok sayarım ama bi çırpıda sinirle yazdım işte. Yemin ederim medeniyet nerdeyse koşarak kaçasım var! Ama işte...
Valla ben de yaşadığım için çok iyi anlıyorum

Dün gece evin önündeki parka üç erkek geldi. Banklara yayıldılar maşallah biraları da almış gelmişler. Saat gecenin ikisi. İçtikçe sesleri yükseliyor saati unutuyorlar. Biri telefondan saçma sapan videolar açıyor diğerleri izliyor kahkahalarla mahalleyi inletiyorlar vs. Hafta ortası ve saat gece iki. Baktım gitmiyorlar, aradım polisi. Bekçi mekçi kim müsaitse ilgilensin lütfen dedim tamam dediler. Normalde on dk içinde damlar bekçiler, bu kez gelmedi kimse. Ben de psikopata bağlıyorum böyle durumlarda, balkondan dikizliyorum gelip gelmeme durumlarını. Yarım saat bekledim gelmediler. Bir daha aradım. On beş dk içinde 3 kişilik polis geldi kibarca yolladılar bunları. Uyarmayı da düşündüm ama ifşa olmak istemedim. Gelip insan gibi içeceğini içip sohbet edene lafım yok ama bangır bangır telefondan bişeyler açıp kön kön kahkahalarla gülüyorlarsa ben onların rahatını bozarım arkadaş. Dağılırken ikisi motora biri de arabaya bindi. Kim bilir nereden geldiler bizim parka.

Dün gece evin önündeki parka üç erkek geldi. Banklara yayıldılar maşallah biraları da almış gelmişler. Saat gecenin ikisi. İçtikçe sesleri yükseliyor saati unutuyorlar. Biri telefondan saçma sapan videolar açıyor diğerleri izliyor kahkahalarla mahalleyi inletiyorlar vs. Hafta ortası ve saat gece iki. Baktım gitmiyorlar, aradım polisi. Bekçi mekçi kim müsaitse ilgilensin lütfen dedim tamam dediler. Normalde on dk içinde damlar bekçiler, bu kez gelmedi kimse. Ben de psikopata bağlıyorum böyle durumlarda, balkondan dikizliyorum gelip gelmeme durumlarını. Yarım saat bekledim gelmediler. Bir daha aradım. On beş dk içinde 3 kişilik polis geldi kibarca yolladılar bunları. Uyarmayı da düşündüm ama ifşa olmak istemedim. Gelip insan gibi içeceğini içip sohbet edene lafım yok ama bangır bangır telefondan bişeyler açıp kön kön kahkahalarla gülüyorlarsa ben onların rahatını bozarım arkadaş. Dağılırken ikisi motora biri de arabaya bindi. Kim bilir nereden geldiler bizim parka.
Yenim ederim sınanıyorız. Kış gelse diye bekliyorum yemin ederim. Az bi serinlik başlasın anında kapıyı bacayı kapatıcam. Kim ne halt yiyosa yesin . Benim tek şansım komşularım. Yaşını başını almış insanlar var binada. Başka da katlanılır bi şey yok

Yenim ederim sınanıyorız. Kış gelse diye bekliyorum yemin ederim. Az bi serinlik başlasın anında kapıyı bacayı kapatıcam. Kim ne halt yiyosa yesin . Benim tek şansım komşularım. Yaşını başını almış insanlar var binada. Başka da katlanılır bi şey yok
Benim de binamda sorun yok, ne oluyorsa hep park yüzünden oluyor. Cam pencere kapanınca bi nebze daha iyi oluyor. Yarın öbür gün yağmur falan da başlarsa bir süre öyle idare ederiz. Sonra kış gelir, hava soğur, gelen de çok duramaz gider. Evet bunları tek tek düşünüyorum sahiden 😅 ama en zoru kapı pencere açık tutmak zorunda olduğumuz yaz mevsimi.

Sürekli cama çıkıp ona buna bağırmaktan artik kendimi huysuz ihtiyarlar gibi hissetmeye başladım. Koskoca sokakta bir ben tepki gösteriyorum kimsenin sesi çıkmıyor. Saat 00.16 yine kahkaha seslerini dinliyorum. Gençler oturmuş sohbet ediyor. Tamam konuşursun oturursun da hiç mi aklına gelmiyor bu ses bu evlere gider diye. Sabahtan akşama kadar camlarda bağıran çocuklar. Tabiki çocuk bu bağıracak ses çıkaracak ama hiç durmadan her gün aynı çocukların ne yaşadığını an an bilmek zorunda mıyım? Ben 2 yaşında cocuguma gerektiğinde saatin geç olduğunu anlatıyorum gürültü yapmasını engelliyorum. Bu insanlar neden yapmıyor? Gecenin bir yarısında sandalye çeken üst komşu. Sabaha kadar sokaktan bağıra çağıra geçen insanlar. Geçerken evin önüne çöplerini sallayan insanlar. Valla hepsinden nefret ediyorum. Uyardikca da garip olan suçlu olan ben oluyorum. Şu hayatta medeniyetsiz görgüsüz insanlardan o kadar bıktım ki. Sayenizde içimi döktüm :)

Back
X