Biraz umuda ihtiyacım var

lepistesss1

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2023
51
23
8
32
Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.

Ablam başka bir şehire gelin gitti .ailem kararlarımızı saygılıdır bu nedenden bişey demediler ama ablam yıllar geçtiği halde alışamadı gittiği şehir küçük bı yer belki onun etkisi bilemiyorum.bir de gurbet psikolojisini aşamadı bir türlü. eşimin kuzenide başka şehirde o da zaman zaman zorlandığını dile getiriyor pek iç açıcı şeyler yazamadım ama benim çevremdeki örnekler bu şekilde

Şimdi benim kızım büyüyecek İstanbul'larda İzmirler'de..
Elin adamı gelip götürecek Muş'a,Hakkari'ye..
Yok öyle..
Ben sorun çıkartırım,hatta kızımın farklı bir şehire gitmesini bile istemem.
Ha gidecekse bile benden uzak olmasini istemem.
Yani ailen itiraz ediyor ise ben hak veriyorum onlara.
Tamamen farklı bir şehire,tamamen tezat bir kültüre sırf evlilik için gidilmez.
Sonra adam gidecek ise,sen sabahtan akşama kadar evde..
Psikolojik olarak,gün geçtikce daha da kötü hissettirecek.
Sırf evlilik için bütün alışkanlıklarınızı,alismisliklarinizi değiştirmeyin derim.

Başka şehire gelin gitmedim. Eşimi bizim şehire damat aldım. 3 sene sonra 1 yaşında çocukla avrupaya taşındık. Ondan sonra da amerikaya. Hayatın ne getireceği belli değil :)

Başka şehire gelin gitmedim. Eşimi bizim şehire damat aldım. 3 sene sonra 1 yaşında çocukla avrupaya taşındık. Ondan sonra da amerikaya. Hayatın ne getireceği belli değil :)
Bak..
Misal akılli bir kadın.
Kurulu düzenini bozmadan adami entegre edivermis yaşantısına.
Adamin sürüklediği yere gitmeyeceksin,adami senin istediğin yere gelmesi konusunda ikna edeceksin
Gerçi Avrupa olunca adam ışık hızıyla gelmiştir o da ayrı bir mevzu pek tabi

Yani biraz bencilce değil mi yapılan? Kızınız sevmişse karşı tarafta iyiyse. Elin adamı dediğiniz kızınızın sevdiği biri bir de öyle düşünün. Ben pek haklı göremiyorum. Bir de ben de çalışıyorum zaten evde oturacağım diye bir şey yok kaldıki 4 senedir işim gereği bende ailemden uzaktayım. Farklı kültürde değiliz ikimiz de aynı kültürlere aitiz.

Doğrudur ama işte herkesin şartları aynı olmuyor maalesef işinden dolayı şu an olduğu yere çakılı kıpırdayamıyor.

Bence değil,sen bu kadar kendinden eminsen konu açmaya ne hacet zaten.
İnsanlar sevdikleri zaman mantıklı düşünmek konusunda bazı zorluklar yasarlar.
İşte o anlarda aileler girer devreye.

Ben başka ülkeden gelin geldim Yurtdışında yaşıyordum. Geldiğim şehirle de hiç alakam yok, daha önce de hiç gelmemiştim. Bizde bir sorun olmadı. Kültürlerimiz de çok farklı, mezheplerimize kadar. Babam nedense sorun çıkarmadı, ben daha zor olacağını bekiyordum en son durdu duramadı bi kavga çıkardı evde ama ertesi gün düzeldi. Hiç pişman olmadım. Evet, burası bana uygun bir yer mi değil. Ama eşim bana uygun

Ben uzak mesafeye gelin gittim. İlk basta zorluk cikardılar. Zorluk dedigim uzak diye istemediler ayrılırsınız zaten diye beklediler baktılar seviyoruz ayrılmıyoruz tamam dediler . Esimle hic tanismamislardi bir sans verdiler ve cok sevdiler suan benden daha iyi araları esimle. Hatta bayrama yanlarına geldik benim ýüzüme bakan yok Nasip meselesi hersey. Karşındakinden eminsen yer degisikliginin önemi yok.İlla onun sehri degil baska yere is sebebiylede gidilir yani . Omur boyu ailenin dizinin dibinde kalamazsin oyle olmayi bende isterdim ama olmuyor iste.Ben dursam onlar bir yerlere dağılıyor herkes bir tarafa iste. Kimse oldugu gibi kalmıyor etrafında.Düzenini nerde nasıl kuracagina mutlu olacagina inaniyorsan ona göre davranmalisin.

Ben nisanlanip ayrıldım.Baska şehirden hiç sorun olmadı.Sadece uzak dediler.Benim için mesafe sorun değildi.Hatta doğup büyüdüğüm yerdeki insanlardan kaçmak istiyordum.Olmadi anlaşamadık anlasamayinca mesafe çok geldi aileme.

Yanlis anladiniz :) Turkiyede bir sehirde evlendik ve yasamaya basladik. Sonra baktik ulkenin gidisati iyi degil, minicik bir kizimiz var, yurtdisina gecme karari aldik.

Yanlis anladiniz :) Turkiyede bir sehirde evlendik ve yasamaya basladik. Sonra baktik ulkenin gidisati iyi degil, minicik bir kizimiz var, yurtdisina gecme karari aldik.
Tamam işte..
Türkiye'de evlendiniz ancak kocanızin ikamet ettiği yere gitmediniz ; kocanız sizin yanınıza geldi.
Yani siz kendi düzeninizde devam ettiniz,o iştirak etmiş oldu.
Mantık olarak aynı,sonuçta o sizin yanınıza gelmiş.
Ben sizi Avrupa'da sandım,orası yanlış olmuş

Uzak mesafeye göre değişir, Ispanyaysa Malibuysa vınlarım; Afganistansa İransa gitmem tabi Hayattan beklentiye göre değişir, sosyalliks even biriysen istanbuldan uzaklaşırsan mutsuz olursun mesela, ya da çalışmayıs even biriysen işsiz kalacağın bir yere gitmemelisin. ben işsiz kalacağım bir yere ölsem gitmem mesela benim için her şeyden önemli. Evleniyorum diye hayatını çöpe atıp koca-köylü olmayı ben doğru bulmuyorum.

Son düzenleme:
İlk evlilğimde öğretmen eşiydim ve gurbet gurbet gezdim.
Boşanıp İstanbul'a döndüm, tekrar evlendim bu kez Mersin'e yerleştim. Hiçkimse de mesafe için bir şey demedi. Kim ne karışır yahu?
Zaten aynı şehirde yaşarken bile insanlar kendi derdinde, gene görüşemeyen görüşemiyor.
Hem bize de bir kapı açılmış oldu gidecek diye düşünüyor her biri. Birini ikna etmeye çalışmak bana uzak bir kavram.

Şimdi sizin sıkıntınız dogudaki şehirlerlemi yoksa evladınızın sizden uzaga gitmesimi?
Bu kadar öcü gibi görmeyin oraları olurmu?
Orda yaşayanlarda insan ya hani...

Kişiden kişiye, beklentiye göre değişir. Benim kardeşim, Ankara merkezden Antalya merkeze gitti. Zaten sevdiği bir şehir ve kültür, hayat tarzı vs. hiçbir konuda zorlanmadı ama Çankaya'da doğup büyüyüp, doğuda küçük bir şehre gidip (yanlış anlaşılmasın, örnek verdim sadece), hele çalışmıyorsa sabahtan akşama kadar evde yalnız takılıp adamın işini görecekse... Şu an sıkıntı bastı mesela beni. Ben kabul etmezdim sanki. Hem bir erkek, böyle kolay düzen bozmuyor. Onlar olsa kabul etmez bence. Çok iç açıcı olmadı ama umarım doğru kararı verir ve mutlu olur

Ben gideceğim,korkularım var. Annem müstakbel nişanlımı çok sevdiği için sorun etmedi. Çok uzak da değil. 2 saatlik yol. Ama o orada büyüdü tüm çevresi orada olduğu için orada yalnız kalmaktan korkuyorum. Kaç yıldır annemle evde ikimiz olduğumuz için baya bağlıyız,ayrılmak çok zor gelecek biliyorum.

Ben yapamazdım. Keza herifi ayağıma getirttim. Gideceğiniz yere bağlı da değişir tabi. Daha kötü bir bölge söz konusu ise evlilik için falan gitmezdim asla.

Memurum ben. Çalıştığım yerde tanıştık biz o işinden dolayı çakılı. Ne ben oralıyım ne o oralı ama ikimizde yıllardır orada çalışıyoruz. Benim işsizlikle ilgili sorunum olmaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…