- Konu Sahibi lepistesss1
-
Şimdi benim kızım büyüyecek İstanbul'larda İzmirler'de..
Elin adamı gelip götürecek Muş'a,Hakkari'ye..
Yok öyle..
Ben sorun çıkartırım,hatta kızımın farklı bir şehire gitmesini bile istemem.
Ha gidecekse bile benden uzak olmasini istemem.
Yani ailen itiraz ediyor ise ben hak veriyorum onlara.
Tamamen farklı bir şehire,tamamen tezat bir kültüre sırf evlilik için gidilmez.
Sonra adam gidecek ise,sen sabahtan akşama kadar evde..
Psikolojik olarak,gün geçtikce daha da kötü hissettirecek.
Sırf evlilik için bütün alışkanlıklarınızı,alismisliklarinizi değiştirmeyin derim.
Küçük şehirden (Batı Karadeniz )büyük şehire (Akdeniz) gelin geldim tamda anlattığınız şekilde.ailem başta sorun çıkardı çok uzak (700km)sana nasıl yetişiriz gözümüzün önünde ol o buraya gelsin alışamazsın vs.o zamanlar herşey çok güzel olacak sanıyordum.ama bu gidiş içimde kanayan bir yara olarak kaldı.çümkü 4 sene geçmesine rağmen havasına suyuna yemeklerine kültürlerine alışamadım. Eşimle tartıştığım da kapıyı çarpıp gidicek kafamı dağıtacak bir aile evim yoktu.bayram seyran özel günler hep bir şekilde sekteyen uğruyor.aynı şehirde olduğunuz gibi değil. yol çok uzun zırt pırt gidip gelemiyorsunuz.gittiğinizde anneniz babanızı daha da yaşlanmış buluyorsunuz 3 4 aydır görmemişssiniz mesela. Ben eşimin tüm ailesiinin olduğu şehre geldim buda 2.büyük hataymış.ailenizden ayrı şehirlerde yaşayacaksınız onunda ailesinin olmadığı bir yer olmalıymış.çünkü ilk başta zaten evlilikle ilgili sorunlar yaşıyorsunuz bide eşim beni kimsesiz görüp daha çok uzatırdı konuyu.bir kaç ay sonra fark edip önlem aldım da bidaha yapamadı.yani mecbur değilseniz ailenizin olduğu şehirden çıkmayın derim ben.Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Ben de memurum. O işi dolayısı ile yer değiştiremez. Çok mu uzak mesafeler?Memurum ben. Çalıştığım yerde tanıştık biz o işinden dolayı çakılı. Ne ben oralıyım ne o oralı ama ikimizde yıllardır orada çalışıyoruz. Benim işsizlikle ilgili sorunum olmaz yani.
Mecburiyse eğer giderim tabiki. Mesleğinden ötürü atanan insanlar var mesela mecburi olarak isteselerde istemeselerde oraya gitmek zorundalar. Ben de ayak uydururum tabiki iş hayatımı ona göre sekillendiririmArkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Evet uzak. Ama ben de senelerdir orada olduğum için benim çevremde var, onun çevresi de var ve hepsiyle tanıştım. Sosyallik konusunda da sıkıntım olmaz.Ben de memurum. O işi dolayısı ile yer değiştiremez. Çok mu uzak mesafeler?
Memurum ben. Çalıştığım yerde tanıştık biz o işinden dolayı çakılı. Ne ben oralıyım ne o oralı ama ikimizde yıllardır orada çalışıyoruz. Benim işsizlikle ilgili sorunum olmaz yani.
Hayatımin ne getireceği belli olmaz ama sizin yaşadığınız bu durum da zaten çok kişinin başına gelmez3 sene sonra 1 yaşında çocukla avrupaya taşındık. Ondan sonra da amerikaya. Hayatın ne getireceği belli değil :)
Hiç anlamamissiniz.Şimdi sizin sıkıntınız dogudaki şehirlerlemi yoksa evladınızın sizden uzaga gitmesimi?
Bu kadar öcü gibi görmeyin oraları olurmu?
Orda yaşayanlarda insan ya hani...
Benlik sıkıntı yok çünkü dediğim gibi önceden beri ben de orada yaşadığım için bi sıkıntı çekmem. Tek sıkıntım ailemi ikna etmek ben bunu sormuştum aslında.Yani sen bilirsin tabi konu sahibesi, sen nasıl mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Senin mutluluk kriterlerin nedir mesela? Olduğun yeri seviyor musun, mutlu musun, ben burda yaşarım diyor musun?
Evet çıkardılar ..Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Nereden nereye gideceksiniz ?Arkadaşlar iyi geceler. Hayatınızdaki insanın işinden veya memleketinden dolayı kendi ailenizin yaşadığı şehirden onun olduğu şehire gelin giden ya da gidecek olan var mı aranızda? Ve ilk ailenize bunu belirttiğinizde sorun çıkardılar mı? Çıkardılarsa nasıl aştınız aşabildiniz mi? Aşabilen varsa çok merak ediyorum gerçekten biraz hikayelerinizi okuyarak umutlanmam gerekiyor olabiliyormuş demek ki diyebilmem gerekiyor kendime.
Bence siz ifade edememişsiniz izmirde dogup bir süre bitliste yaşayan bi insan olarak yaziyorum bunu. Gayette sevdim oralari insanlarini.Hiç anlamamissiniz.
O öcü gibi görme işi tamamen sizin kendinizi kosullandirmaniz.
Benim öyle bir gondermem bile olmamış.
Şöyle örnek vereyim,Doğma büyüme İstanbullu bir insanı ; nüfus bakımdan,usul bakimindan,kültür bakımından çok daha farklı bir yere gönderirseniz yapamaz.
Zorlarsa hoşuna gidiyormuş gibi yapabilir belki eşini üzmemek adına ancak her geçen gün biraz daha karamsarlasir ruh hali.
Eski çevresini,eski imkanlarını özler.
İnsan iyiye lükse ve güzele cabuk alisir ancak bu imkanları değişirse uyum konusunda problem yaşayabilir.
Doğudan bir misafirimiz oldu ; bulunduğumuz şehrin trafiğinden,gürültüsünden,kalabalığından kaçar gibi gitti kızcağız apar topar..
Zorda kalmadıkça asla bu şehire yerlesmem dedi ve gitti.
Özetle bu..
Hala o coğrafyada yaşayan insanlari dahil etmeye çalışıyorsunuz bu konuya .Bence siz ifade edememişsiniz izmirde dogup bir süre bitliste yaşayan bi insan olarak yaziyorum bunu. Gayette sevdim oralari insanlarini.
Savunurum tabiki benim bunu savunmam neden sizi rahatsiz etti anlamadimHala o coğrafyada yaşayan insanlari dahil etmeye çalışıyorsunuz bu konuya .
Amacınızi anlayamadım ki ben.
Kimse oradaki insanları kucumseyip,kotulemiyor size.
Bunu siz kuruyorsunuz,ben bu şekilde bir atıfta bulunmuyorum.
Sürekli bir savunma hali var üzerinizde.
Eğer geçmişten gelen birşey ise benim yazmış olduklarımla bagdastirmayin.
Siz seviyor olabilirsiniz,ben bunu bir kisiyi özel yazmiyorum,çevremdekilerden deneyimleyip gördüklerimi baz alıyorum.
Ben yapamazdim (tercih imkanım varsa) misal,oradaki insanlar yahut yerleşke kötü demek değil ki bu.
Sadece benim alışmış olduğum düzenin dışında.
Hala o coğrafyada yaşayan insanlari dahil etmeye çalışıyorsunuz bu konuya .
Siz seviyor olabilirsiniz,ben bunu bir kisiyi özel yazmiyorum,çevremdekilerden deneyimleyip gördüklerimi baz alıyorum.
Ben yapamazdim (tercih imkanım varsa) misal,oradaki insanlar yahut yerleşke kötü demek değil ki bu.
Sadece benim alışmış olduğum düzenin
Hala o coğrafyada yaşayan insanlari dahil etmeye çalışıyorsunuz bu konuya .
Sadece benim alışmış olduğum düzenin dışında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?