Birbirimizi motive edelim :)

Bu okul bana pahalıya parlayacak. Aylık ücreti yaklaşık 400 €. Onca borcun yanımda bide bunu ödeyeceğim. E hakkını vermem lazım bu durumda okadar masrafın ve emeğin :)
İnşallah o günleri görmek nasip olur babamın yüz ifadesini şimdiden çok merak ediyorum.

Benim hevesim okadar büyük ki, içimde fıttınalar kopuyor resmen
Ama babam tek bir cümlesiyle o hevesı kursağımda bırakıyor. Kendimi faydasız hissediyorum.
"Senden bi b*k olmaz" lafını da az duymadım

bunun seni motive etmesi gerek aslında daha da çalışıp işte oldu demen için.olumlu yönde yani.
neden olumluları görmüyorsun?
bunları buraya yazdığına göre sağlığın bunları yapabilecek kadar yerinde demek ki derste çalışabilirsin

ben 21 yaşında başladım üniversiteye
senin gibi çok kaygılanmıştım ama o zaman sınav zor oluyordu
benm gibi geç kazanmış 7-8 kişi vardı sınıfta hatta daha büyüklerde vardı
ama 2 alt devremize bakacak olsak liseden çıkma çocuklar resmen
zaten sınavda çok kolaylaştı her taraf çocuk kaynıyo bunu dip not olarak eklemeliyim mecburen

24 yaşında bir arkadaşımda bu sene kazandı 2 yıllık okumuştu o
4 yıllık okuma isteği vardı hep. o da söylüyor sınıftakiler çok küçükmüş
bir arkadaşımda 22sinde kazandı
yani bunlar olabiliyor önemli olan sen etrafındakileri takmayacaksan olur neden olmasın

Konu anne baba olunca ister istemez takıyor insan, bir defa değil sürekli laf duyduğun zaman gel de takma

Uzaktan egıtım fılan yokmunsızın orda

Hanı ınsanın almayada gelırınkadar gıderıde vardır muahkkak ama baya pahalıymıs yanı bızım burda okulmtaksıtlerı 1000. 1800 tl sızın oralar cok pahalınya bıde acıkogretım dıyosun

Benım arkadasım abd okuyor aylık 200 dolar oduyo
Hanı acıktan okucaksan daha uygun fıyatlı yer degerlendır. Ama maddı acıtan oderım dıosan sımdıden basarılar:)

Konu anne baba olunca ister istemez takıyor insan, bir defa değil sürekli laf duyduğun zaman gel de takma

canım anlatamadım yani okuduğun okulda sınıftakiler senden küçük olursa takmayacaksan sorun yok demek istemiştim

anne baba illaki takılıyor
bende bilmem kaç sene dersaneye gittim orayı yazma burayı yazma gelmedi hiç bir yer
babamda söylenirdi hafiften ben o zaman hırslanacağıma hiç çalışamazdım sen de öylesin sanırım
hiç hırslı biri olamadım hayatta

İstediğim bölüm tek bu fakültede olduğu için seçme gibi bir lüksüm yok
Bi şekilde ödeyeceğim napiim. Hemdevlet de bi miktar yardım ediyor başvurunca.

35 Yaşındayım. Aöf Sosyoloji 2. Sınıfım...
Yaştan dolayı sıkıntı yaşamazsam. Aile Danışmanı olmak istiyorum.
Bu yaşına kadar neredeydin diye sorarsan, 15 yıllık evliliğim bitti (sayılır)
E hayata bir yerden tutunmak lazım. Lise mezunu olarak seçeneğim de yoktu ben de böyle bir karar aldım.
İnşallah hedeflerime ulaşabilirim. Tek sıkıntım yaş. Keşke diyorum bir kaç yıl önce başlasaydım.
Ama vardır bir hayır, bir kapı kapanırsa başka bir kapı açılır.. :)

Sen henüz çok gençsin.. Daha dur bakalım..
Hem farklı bir perspektifte bak; 18 yaşında üniversiteye girip mesleğini eline almış kişiler, genelde verdikleri karardan pek memnun olmuyorlar. Pişmanlık yaşıyorlar...

canım sen yurt dışında mıydın
ordaki sistemi bilmiyorum ama lise bitince direk okuyacağın bölümü seçmiyor musun kuzenlerim öyleydi benim

Görüyorum, görmesem okula yazılmazdım. Ama onca hevesin arasında senin baban sana öyle dese kırılmazmısın?

Maşallah diyeyim ozaman :) Allah yardımcın olsun inşallah hedeflerine ulaşırsın.
Ne demişler Geç olsun Güç olmasın :)

canım sen yurt dışında mıydın
ordaki sistemi bilmiyorum ama lise bitince direk okuyacağın bölümü seçmiyor musun kuzenlerim öyleydi benim

Evet şeçtim ama bıraktım, çok zorlandım. Şimdi bambaşka bir bölüme yazıldım. Medya alanı çok ilgimi çekiyor. Hem pratiği daha çok hem yaratıcılık ön planda
İlk üni'de işletme enformatiği okuyordum. Bütün günüm bilgisayar'da geçiyordu ve af edersin bi b*k anlamıyordum

hımmm anladım canım...

Görüyorum, görmesem okula yazılmazdım. Ama onca hevesin arasında senin baban sana öyle dese kırılmazmısın?

benim babamda beni hırslandırmak için yapamazsın,edemezsin der:)ama bilirim ben kötü niyetle söylememiştir.o senin baban hiç kötü olmanı istemez.
bazı insanlar söylemek istediklerini yanlış bir dille söylerler karşındakinin kırıldığını farketmezler.baban da böyle.
bak sen akıllı bi kızsın çünkü ne kadar üzülsende yapabilir miyim acaba diye düşünüyorsun.yapabilirsin sadece biraz destek lazım sana :)

Baban cok sacmalamis, ne alaka, 22 de yas´mi. Bu sözleri sana olsa olsa 42 yasina gelince söylesin, oda hic isin gücün olmassa o zamana kadar, veya hic cocugun olmassa büyütmediysen veya büyütemediysen, yada evlatlarini cok kötü yetistirdiysen, hic ailen akraban etrafinda olmassa, hic arkadaslarin olmassa, hapise düsersen veya basina baska -kendi sucunla- felaketler acarsan. Tövbe tövbe ya. Ne bekliyormus senden, 22 yasinda fuze´mi kaldirttiracaktin NASA´da, hayret birsey ya....

Ablam da 22 yaşında ve o da yeni kazandı üniversiteyi.
Şu an 1. sınıf.
Ama bu bizim için sorun değil.
Çünkü gerçekten çok çalışmasına rağmen, yüksek puanlar almasına rağmen bir şekilde olmadı bu zamana kadar.
Kısmet dedik dedik bu sene nasip oldu üniversiteye gitmek.
Sende takma bence.
Okulunu kalmadan bitirmeye bak.
Sonunda iyi bir iş sahibi olman , babana gereken cevabı vermiş olman demektir.

Ablam da 22 yaşında ve o da yeni kazandı üniversiteyi.
Şu an 1. sınıf.
Ama bu bizim için sorun değil.
Çünkü gerçekten çok çalışmasına rağmen, yüksek puanlar almasına rağmen bir şekilde olmadı bu zamana kadar.
Kısmet dedik dedik bu sene nasip oldu üniversiteye gitmek.
Sende takma bence.
Okulunu kalmadan bitirmeye bak.
Sonunda iyi bir iş sahibi olman , babana gereken cevabı vermiş olman demektir.

yaşın 22, genceciksin daha. ünv okumak için kesinlikle yaşı bahane etme. yükseköğretimde yaştan dolayı sıkıntı olmaz. hatta daha bilinçli bir öğrenci olursun, ne yapmak istediğini daha iyi bilirsin 18 lik birine göre...
30 lu- 40lı yaşlarda olup ünv okuyan çok kişi var yakın çevremde, gayet başarılılar
bilinçli bir tercih yap, istediğin bölümle ilgili ön araştırma yap, ona göre tercihini belirle.

babanın söylediğini kesinlikle doğru bulmuyorum, ama ona birşeyler ispatlamaya çalışma. söylediklerinin sendeki etkisini düşünemeden konuşmuştur.
ne yaparsan kendin için yap, en güzel sonuçları bu şekilde alırsın.
ev için yaptığın yatırımlara ara ver, kendine ve eğitimine yatırım yap. ileride çok daha fazlasını yaparsın evine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…