Benim babam yüzümüze siz daha ne başardınız ki deyip, arkamızı döndüğümüz an "yavrularım ya neler başarıyolar, gurur duyuyorum" diyenlerden
Arada söyleyince "ben öyle dediğimden başarılısınız zaten" der .
Oyüzden çok takılma derim. Okul konusuna gelince gazetecilik 4.sınıftayım ve sınıfımda 40 yaşını gerilerde bırakmak üzere olan bi' ablamız bi'de abimiz var. Sınıfta büyük olanlar nedense daha başarılı oluyor
Ayrıca ben de 22 yaşındayım ve eğitimime devam etmek istiyorum. Okumak için yaş problem değil inan ki...
Hatta şöyle söyleyim ben ilk önlisans mezunuydum ama sağolsunlar gerek akraba, gerekse arkadaş olsun iki yıl eğitimi küçümseyici cümleler kurunca ilk üzülüp, içerleyip sonra "ya hu ne ağlıyorsun, çalış, başar da utandırsana" derken buldum kendimi. Sen de ayağa kalk ve başarabileceğini göster babacığına
ben 2 yıllık mezunum, 23 yaşındayım. şimdi biyandan da aöf işletme okuyorum. benim anne babam ayrı. dayım bizim ailede baba gibidir ama sen onu birde bana sor. bulduğu her fırsatta aşağılar. okudğum bölümü beğenmez. 4 yıllık okumamış olmam onun için sorundur vs. sanırım onu memnun etmek için tıp fln okumam gerekiyordu. ama okuyamadım, çnk yaşıtlarım lise sonda dersaneye giderken, bana dediki dersaneye giden kızların niye gittiğini biliyorum ben. o.... luk yapmak için. gerçekten kafan basıyorsa dersane olmadanda kazanırsın. çobanlık yapanlar örnek dedi kapattı konuyu. şimdide her fırsatta aşağılar..
birbirimizi motive edelim demişsin ama sanırım ben pek motive edemedim seni. tek diyebilceğim, hayatta bzn böyle insanın sabrını sınamak için dünyaya gelmiş insanlar mevcut. sen babanın bu incitici laflarına bakma. değil 22, 82 yaşında olsan yinede okursun. okumanın, bişeylere yeniden başlamanın yaşı yok. umudunu yitirme.
Baban belli ki seni motive etmek için ters psikoloji uygulamış.
Üniversitedeyken bir arkadaşım, hemşerim tam 30 yaşındaydı :) Biz 19 yaşımızı sürerken o da bizle birlikte okudu, mezun oldu ve atandı
İnsan istedikten sonra yaşın bir önemi yok.
Bende aslinda gec kaldigimi düsünmüyorum. Evde kaldum moduna da hic girmedim daha. 25-26'dan önce evlenmeyi düsünmüyorum zatenÖnce meslegim! Bence bir bayanin evlenmek icin en ideal yasi 25-26. O yüzden önce hedeflerime odaklandim, baska seylere yer yok kafamda.
Benim hevesim okadar büyük ki, içimde fıttınalar kopuyor resmen
Ama babam tek bir cümlesiyle o hevesı kursağımda bırakıyor. Kendimi faydasız hissediyorum.
"Senden bi b*k olmaz" lafını da az duymadım
Az önce bi kaza geçirdim kızlar elim ayağım titriyor
Az önce bi kaza geçirdim kızlar elim ayağım titriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?