Birbuçuk yaşında kızım ve komşum...

Anlamadığım şu, siz neden sürekli suçlu gibi görünüyorsunuz. Siz de onların seslerini duymamış mıydınız?
Benimde oğlum var ve çok hareketli bir çocuk, bir katta dört daire var, duvarlar kağıt gibi, muhabbetlerimiz bile duyuluyor. Allah'tan hepsi çocuklu ve hiç birimiz tık'tan pıt' tan rahatsız olan insanlar değiliz. Yahu insanlık hali bardakta düşer, kumanda da düşer, yanlış anlamayın gürültüden rahatsız olana hak vermediğimden değil, ama bu bahsedilen normal sesler, kasıtlı bir şeyleri atıp durmuyorsunuz ya evde? Benim oğlum eline ne geçirirse duvara, tv sehpasına, cama, kapıya aklına neresi gelirse hatta parkeye vuruyor. Engelliyoruz tabii ama yani en azından hepimiz aynıyız ki rahatsızlık duyamıyoruz. Yoksa çocuğu olmayan insan olsa gerçekten dayanılması zor da ama bu da demek değildir ki çıt sesi gelmeyecek hiç bir şekilde, kadın pusuya yatmış gibi bekliyor.
kasti bişey yapma huyu yok kızımın atayım savurayım huyuda yok çocuk oyuncaklarını taşırken elinde düşürüyo.olan biten bu yani dün kapıma geldiğinde kızımın elinde suluğu vardı bu sesten mi rahatsız oldun diye suluğu yere attım okadar sesi bu suluk mu yapıyo diyo bana ne sanıyosun evde masa sandalye falan kırmıyoruz diyorum inanmıyo bana önceden böyle şeyler olmazdı diyo çocuk büyüdü ayaklandı oyun çocuğu diye izah ediyorum yok tutturmuş kasti yapıyosunuz diye çemkiriuo bana hala

Vallahi alt komşuma gideyim de sarılayım bari. Çocuk bu ne kadar söylesen de atıyor elindekileri. Bazen elinden alıyorum atmasın rahatsız etmeyelim kimseyi diye ama anlamıyor işte. Sağolsun komşum da anlayışlı bir kez bişey demedi. Üst katımda da iki küçük çocuk var onların da sesi bize geliyor ama ne yapalım çocuk bunlar. O komşunun çocuğu olunca ne yapacak merak ediyorum. Size böyle konuşmasına hele ki anneliğinize laf etmesine müsaade etmeyin. Polis çağırsa ne olur yapabileceği bişey yok ki.

Canim komşum valla kadina şükrettim şu an.
Oğlum aşırı hareketli bir bebek ve 2 yaş sendromu yaşıyor şu anda bazen aglama krizleri bazen tutturmalar...
Bugune kadar asla lafini etmedi hatta benim callistigimi bildigi icin evinde ne pişirse bana da getirir falan
Ne büyük nimetmis meğer
iki yaş sendromu olsa bıçaklar havada uçuşur herhalde.Valla komşunuzu çok sevdim inşallah banada nasip eder böyle bi komşu

Apartman hayatinda dikkat etmek gerekiyor ozellille yeni binalarda ses izolasyonu kotu ha benim icin dikkatten kasit aksam saat 23 sonrasi sabah saat 8:30 oncesi (haftasonuda 9:30 oncesi) onun disinda gun icinde bebenin dusen biberonundan rahatsiz olan apartmanda oturmayacak mustakil evde oturacak

Siz gece yurutecle bebek yurutup sabah altida ziplayip cekmece vurup yere oyuncak atmiyorsaniz bir sikinti yok bence yani en rezil aparman bizimkidir ses konusunda hapsirilsa cok yasa diyoruz o derece hastada oldum hastamda oldu anlayisla oluyor biraz siz biraz onlar siz karsilikli zit dusmussunuz birinizden biri tasinmadanda duzelmez

Sunuda eklemek istiyorum ust katimdan onuda yasadim cocugu var diye hicbirseye mudahale etmeyen ne saat be insan bilen kesimde var benim cocugum ozgur buyuyecek ne yapayim cocuk o at oglun atla kizim oda olmaz herseyden once kul hakki baskasinada oyle rahatsizlik verilmez iste oldugu kadar anne idare edecek birazda komsu duymayacak bu isler boyle

Alt katımızda gelenin gidenin eksik olmadığı bol serserili gecenin ikisinde arabesk dinleyen bir aile, üst katımızda sabah babasının işe gidişiyle "baaabaaaa" diye ağlamaya başlayıp gün boyu ağlamalarının yalnızca boyut değiştirdiği bir bebiş var, arada sessiz sedasız delirmeden yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz, çünkü bu insanların değil malzemeden çalanların suçu. Adamın diyaloğunu bile kelimesi kelimesine duyuyorum evde ekstra gürültü yoksa. Ve insanın bazen kendi çocuğuna bile tahammülü olmuyor ki düşünün bu komşu çocuğu olsun. Karşılıklı anlayışla düzelir her şey. Çocuğum masum masum deyip üç paragraf adamların gürültüsünü yazmışsınız misal. Yapılanlar hoş değil ama karşılıklı dediğim gibi. Yalnızca siz eyleme geçmemişsiniz. Masumluğunuz burada.
işte kendinizde söylemişsiniz çocucuğum masum çünkü böyle bi sonuç doğuracağını düşünemiyo onların üç paragraf yaptığı gürültüden rahatsız olmadım olsamda dile getirmedin anlayışlı oldum.ama kendileri koskoca insanları kendi yaptıklarını görmeyip benim çocuğum dünyanın gürültüsünüde yapsa yine masum düşünemez çünkü biri rahatsız olucak

Aksam dokuzdan sonra bebegimi uyuturken asagida futbol oynuyordu cocuk, kosma güm bam sesleri. Sadece o zaman zipladim, zor zamanlarimdi bir an önce uyusa da dinlensem karnimi doyursam derdindeydim sinirli bir günümdü.
Yine de pismanim yaptigima.
Söyle bir kuralim var cocuk seslerini idare ederim, ne olursa olsun.
Cocuk onlar yeri gelir ne durdan anlarlar ne sustan.
Benim de iki cocugum var, elimden geldigi kadar ses yapmalarini enegelliyorum.
Bir ara paranoyak gibi dolasiyordum evde ses olmasin diye. Önceki alt komsum esimin gece isten gelip tuvalete girmesine kadar yürüme sesini takip ediyordu hergün kapida sikayet ediyordu.
oturma odasinda uyuyordu orada ses yapmayacakmisiz uyuyamiyormus.
Zaten o zamanlar yediden sonra cocugumuzu uyutup cit ses cikarmazdik uyanmasin diye, kulakliklari takip ne yapiyorsak yapardik, tv bile calismazdi.
Öyle cektik o adamdan tasindik da kurtulduk.
Esim sesli yürüyormus tüm derdi buydu. Ne yapsin yüz kiloluk adam seke seke minik serce gibi mi dolansin evin icinde. Olmadi kanat takip ucsun. Tek derdi bizdik..
Simdi hicbir gürültüye karsi tepki vermiyorum, üst komsum sürekli duvar deler, evini degistirir. Umurumda dgeil artik, cocuklarin uyku saati disinda her sesi idare ediyorum.
Kapatiyorum kapimi, büyüdüler de artik zorla da olsa. Zorluk cektim simdi yalan yok, öglen uykusunda kac kez ziplliyordu yataktan yavrum.
Alirim kahvemi elime delen delsin duvarini, vuran bursun, benim iki böcek de kostur oraya kostur buraya yapiyor.
Apartmanimi bu yüzden seviyorum, ses bol. Kimse de sikayetci degil.
Bir ara balkonumdaki cöplere laf sokuyorlardi, kislari balkona koyarim hemen atamiyorsam dolmussa poset orada beklerdi esim gelince atardi. Yetisemiyorum atiyorum oraya, kisin donuyor bez orada koku da yok. Pisim pis, yetisemedim her daim düzene, illa gözümden kacti.
Cocugunu büyüten rahata eriyor orana burana takiyor, cocuk büyütürken hele de yalnizsan yetisemiyorsun.
Bunu da araya sikistirayim.

:KK45:Bizim altta da vardı böyle bir manyak. 9.30 da açtığım süpürgeye karışırdı. Misafir varken çekilip yerleştirilen sandalye seslerine güm güm duvara vururdu. Bir gün kızım elindeki oyuncağı düşürdü tak tak tak sekti oyuncak aşağıdan yine vurdu akşam 9 falan. Eşim öyle bir vurdu öyle bir bağırdı ki aşağıı bir daha cesaret edemediler. Şimdi bizi gördükleri yerde gülümsüyolar. Tabi bunda eşimin adamı asansörde sıkıştırmış olmasının da payı olabilir:lülülü:

Üstte olan sizsiniz, , insanlıktan anlaıyorsa anladığı dilden konuşun. Çocuğunuzu da kısıtlamayın sabah 9 akşam 22 arası istediğini yapsın:KK45:
evimde süpürge bile yapamıyorum koltularmı neden çekiyomuşum altına süpürge girmiyomu der. sürekli koltuk çekipte süpürge yapmam.prize taktığım fişe laf söyler kapımın gıcırdamsına laf söyler söylerde söyler yani takıntılı çünkü

1.5 yaşında oğlum ve çokk çok sesli bir bebek sabah 6 da ayakta bikere .. Kapakları açoiıp kapıyor koşuyor . Ağlamaz bağırmaz ama bu dolap kapılarına ve komasına çözüm bulamadım kilit aldım onu da çözdü kızdım olmadı o yaptık a önünden aldım daha cok yaptı ben de şaşkınım ve mahçupum alt kata tanışmıyoruz ama eminim rahatsız oluyordur. Sokak da da gezsek eve gelince aynı hiç yaşıtı yok ondan belki ama hala çözümsüz. Bir iki kere hayır diyip eline hafif e vuruyum dedim ama bu defa da yine yapıyor bana bakıp hııı diyip kendine vurduğunu gördüm çok üzüldüm o sebebden o da çözüm değil cocukla olmak zor yani

Aksam dokuzdan sonra bebegimi uyuturken asagida futbol oynuyordu cocuk, kosma güm bam sesleri. Sadece o zaman zipladim, zor zamanlarimdi bir an önce uyusa da dinlensem karnimi doyursam derdindeydim sinirli bir günümdü.
Yine de pismanim yaptigima.
Söyle bir kuralim var cocuk seslerini idare ederim, ne olursa olsun.
Cocuk onlar yeri gelir ne durdan anlarlar ne sustan.
Benim de iki cocugum var, elimden geldigi kadar ses yapmalarini enegelliyorum.
Bir ara paranoyak gibi dolasiyordum evde ses olmasin diye. Önceki alt komsum esimin gece isten gelip tuvalete girmesine kadar yürüme sesini takip ediyordu hergün kapida sikayet ediyordu.
oturma odasinda uyuyordu orada ses yapmayacakmisiz uyuyamiyormus.
Zaten o zamanlar yediden sonra cocugumuzu uyutup cit ses cikarmazdik uyanmasin diye, kulakliklari takip ne yapiyorsak yapardik, tv bile calismazdi.
Öyle cektik o adamdan tasindik da kurtulduk.
Esim sesli yürüyormus tüm derdi buydu. Ne yapsin yüz kiloluk adam seke seke minik serce gibi mi dolansin evin icinde. Olmadi kanat takip ucsun. Tek derdi bizdik..
Simdi hicbir gürültüye karsi tepki vermiyorum, üst komsum sürekli duvar deler, evini degistirir. Umurumda dgeil artik, cocuklarin uyku saati disinda her sesi idare ediyorum.
Kapatiyorum kapimi, büyüdüler de artik zorla da olsa. Zorluk cektim simdi yalan yok, öglen uykusunda kac kez ziplliyordu yataktan yavrum.
Alirim kahvemi elime delen delsin duvarini, vuran bursun, benim iki böcek de kostur oraya kostur buraya yapiyor.
Apartmanimi bu yüzden seviyorum, ses bol. Kimse de sikayetci degil.
Bir ara balkonumdaki cöplere laf sokuyorlardi, kislari balkona koyarim hemen atamiyorsam dolmussa poset orada beklerdi esim gelince atardi. Yetisemiyorum atiyorum oraya, kisin donuyor bez orada koku da yok. Pisim pis, yetisemedim her daim düzene, illa gözümden kacti.
Cocugunu büyüten rahata eriyor orana burana takiyor, cocuk büyütürken hele de yalnizsan yetisemiyorsun.
Bunu da araya sikistirayim.
noktasına virgülüne aynı sorunları yaşıorum şuan sanki ben yazdım.eşim kilolu ve uyurken horlar adam ses gitmesin diye salonda kuru yerde yatıyo. bizim gibi komşuları olmuş daha ne istiyosun sanki kendi çocuğu olunca süs bebek gibi kenarda oturcak herhalde öyle sanıyo

Yuksek lisans yapıyor musunuz? Yada lisana mezunu musunuz?
Yuksek lisans yapmak gerçekten meşakatli ve insanı sınır harbinden öldüren bir durum... gürültü kaldıramam bende makale yazıyorken..
Kusura bakmayın ama bi insan o kadar sınır oluyorsa sizin ufak ses çıkarttığınız fikri bana mantık dışı geliyor.
1.5 yaşına gelene dek ne çok ağlamıştır.
Ne kadar gürültü olmuştur bir düşünün.
Kimse boş yere bu denli öfke duymaz

y. lisans yapmadim ama lisans donemimiz de her bir odevimiz abartisiz tez gibiydi. ve nerdeyse tum doner surerdi hazirlamasi. evde bende teror estirirdim o stresi bikiyorum. ama tutup da komsunun daha laf anlamayan bebegine karisamazsiniz. ne yapsin kadin. agzini elini mi bantlasin.

bencillik baska birsey degil. gidip kutuphaneye çalışabilir cok rahatsiz oluyorsa. belli bir ses oranini gecmedigi surece kimsenin hanesinin icine karisamaz. cok hassas ve stresliyse kutuphaneye gidecek.

1.5 yaşında oğlum ve çokk çok sesli bir bebek sabah 6 da ayakta bikere .. Kapakları açoiıp kapıyor koşuyor . Ağlamaz bağırmaz ama bu dolap kapılarına ve komasına çözüm bulamadım kilit aldım onu da çözdü kızdım olmadı o yaptık a önünden aldım daha cok yaptı ben de şaşkınım ve mahçupum alt kata tanışmıyoruz ama eminim rahatsız oluyordur. Sokak da da gezsek eve gelince aynı hiç yaşıtı yok ondan belki ama hala çözümsüz. Bir iki kere hayır diyip eline hafif e vuruyum dedim ama bu defa da yine yapıyor bana bakıp hııı diyip kendine vurduğunu gördüm çok üzüldüm o sebebden o da çözüm değil cocukla olmak zor yani
insanlar rahatsız olmasın diye çocuklarımızı üzüyoruz. kızım 5 günlükken ağlıyo diye bağıran insanlar ne kadar çok üzüldüm zoruma gitti kaç kere onun yüzünden hem çocuğumu ağlattım hem kendim ağladım bu vebalin altından nasıl kalkar artık orasını Allah bilir

inanın bende istiyorum erken yatsın erken kalksın ,eşimin kahvaltısını hazırlayayım.ama erken yatınca erken uyanıyo malesef bu komşu faktörü yüzünden diğer komşulara sizin yüzünüzden erken uyanıyorum diye carlayan biri çünkü
Zaten biyolojik olarak erken yatıp erken kalkması gerekiyor. Siz komşuya ne bakıyorsunuz. Kendini paralasin istiyorsa.

Olanları komşuda dinleseniz ona inanırsınız.çünkü uydurma ve iftira huyu var üst katımızda zabıta müdürü oturuyo adamın ne yolsuzluğu ne peşkeşciliğini bıraktı:olamaz:

var boyle tipler herkesle kavgali. boyle bir ogrencim vardi kadin emekli ogretmen. surekli gec kaliyor. bende yetiskin siniflarinda hic uyarmam koca yetiskin insan kendi otokontrolunu kendi saglamasi lazim hem rencide olmasin diye genelde buyuk birsey olmadan uyarmam. gec kalmasini da hep idare ediyorum. bir gun tam tenefus arasina denk gelmis. bizim tenefuslerde 15 dakika. kavga cikardi kac dakikadir bekliyormus. 15 dakika tenefus mu olurmus. 5 dakika yetermis. bencillige bakar misiniz. kendi gec kalmis utanip sıkılacagina uste cikiyor. diger herkes sabahin korunde geliyor ve ilk tenefuste kahvalti yapiyor herkes. kaldi ki kurumun mola suresi o degisiklik yapamam. 15 dakika beklemis diye olay cikariyor. kadin girdigi her ortamda gerginlik cikariyordu.

Yok inanın sabah sekiZde uyanır kızım kalkıcak ses olcak diye çocuğu zorla 10 a kadar uyutuyorum.yere bilerek bişey vurucağı zaman engel oluyorum ama ne zaman ne yapıcağı belli olmuyo
Gündüzleri çocuğunu o bu ne der diye engelleme sadece akşam erken uyut çünkü insanlar da dinlenmek ister
Çocuk sesinden başka her gürültünün bilerek yapıldığını düşünüyorum komşudan çok çektim.

Bu şekilde biri benim kapıma gelecek ha aklını alırım onun.
Her şeyin bir oluru var, benim de iki çocuğum var, sabah 8 akşam 9 arası en ufak bir ses olmaz evimizde, diğer türlü oyuncağını da oynar, koltuktan da düşer napalım?
Bu işler karşılıklı anlayış.
Ramazanda msj yollamış öğlen vakti, biraz yatacağım çocukları susturabilir misin diye, susturamadım ben de aldım dışarı çıkardım gürültü olmasın diye. Bir çocuğu nereye kadar engeleyebilirsin ki istediği bardağı vermedin diye iki saat ağlar.
Çok anlayışsız insanlara denk gelmişsiniz

Hemde nasıl tartışırken yukardaki komşunun oğlu denk geldi atın elinize geçeni görsün diye bağırıyo ben milletin ne seslerine katlandım atsınlar sorun değil ben senin kadar tehammülsüz değilim dedim inşallah seninde kapına bu şekilde gelirler ozman anlarsın beni dedim

var boyle tipler herkesle kavgali. boyle bir ogrencim vardi kadin emekli ogretmen. surekli gec kaliyor. bende yetiskin siniflarinda hic uyarmam koca yetiskin insan kendi otokontrolunu kendi saglamasi lazim hem rencide olmasin diye genelde buyuk birsey olmadan uyarmam. gec kalmasini da hep idare ediyorum. bir gun tam tenefus arasina denk gelmis. bizim tenefuslerde 15 dakika. kavga cikardi kac dakikadir bekliyormus. 15 dakika tenefus mu olurmus. 5 dakika yetermis. bencillige bakar misiniz. kendi gec kalmis utanip sıkılacagina uste cikiyor. diger herkes sabahin korunde geliyor ve ilk tenefuste kahvalti yapiyor herkes. kaldi ki kurumun mola suresi o degisiklik yapamam. 15 dakika beklemis diye olay cikariyor. kadin girdigi her ortamda gerginlik cikariyordu.
işte böyle insanların hatasını yüzüne vurmak gerekiyomuş.ama söyleseniz ne değişcek kendilerini haklı çıkarır

Back
X