• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birgün bende anneliği tadacakmıyım ?

Bende öyle düşünüyorum ama eşim çok rahat acelesi yok ya illaki birgun olacak diyor hatta yüzüm gülsün diye sen varsın ya işte benim bebeğim sensin diyor :) sırf beni rahatlatmak için yapıyor biliyorum bilmiyorum ben toplum baskısından da bıktım elimi kime atsam hamile daha geçenlerde 5 çocuk annesi 38 yaşındaki yengemin altıncıya hamile olduğunu öğrendim:)böyle bi çok örnek ben mi çok takıyorum da karşıma da böyle şeyler çıkıyor anlamadım
Şimdi ben kimseye boşa moral vermeyi sevmem.yetiskin insanların çocuk gibi avutulmaya çalışılmasına da karşıyım.evet 1 sene denediyseniz hamile kalmakta sıkıntı yaşıyorsunuz demektir.kalacak olan 3,5 ayı geçirmiyor çünkü.hatta korunurken, dışarı boşalırken falan olanlar var.o yüzden söylüyorum doktorda bir sorun çıkmaması hiçbir şey ifade etmiyor.evet hamile kalmakta ömür boyu sorun yaşayacak bir insansınız.yetiskin biri olarak bunun üstesinden gelmeniz gerekiyor.boşuna yetişkin olmuyoruz.nereden biliyorsun diyeceksin.ben evli değilim ama( linçleyen de linçlesin ben doğruları konusurum arkadaş) ilk hamile kalmam 1 sene sürdü.ikinci defa kalmam 2.5 sene.3.ye kalamadım hiç.10 seneyi aşkın da cinsel hayatımız var.yani biz böyle kadınlarız.ileri de ek yöntemlere başvurma ihtimaliniz yüksek.ama çocuk avutur gibi de daha gençsin dur bakalım kime ne falan demenin alemi yok.genç olmak hamile kalma kapasiteni etkilemiyor ki.şimdi olmayan ileri yaşlarda da olmayacak.bir anda aşırı doğurgan bir kadına dönüşecek halin yok.bedenimizi biz seçmiyoruz ki eksiklik hissedip, gıcık olmanın alemi yok.kimisi de bizim gibi oluyor işte.yapacak birsey yok.boşuna doktor doktor gezip durma hayatına bak.kismet çünkü.olur da hadi bu aylarda çocuk yapayım dediğinde olmaz.elindeki hamileliği iyi değerlendirip kesin doğurman gerekir.eltin gibi 5,6 tane çocuğun olmayacak belli ama 1, 2 tane olabilir.

Son düzenleme:
Her ay olduğu gibi bu ayda kendimde hamilelik belirtileri ararken yine reglimin gelmesi sonucuyla gerçek yüzüme çarpıldı. Bunu hamile kalmak isteyenler çok iyi anlar ki hamile birini görünce veya birinin hamilelik haberini duyunca,alınca içinizden geçen o üzüntü asla bir başkasının bebeğine hasetlik duyduğumdan değil sadece o kişi anneliğini anlatırken içinizden geçen acaba bende yaşayacakmıyım hissi… nasıl bir anne olurum kız mı olur erkek mi olur küçücük elleri ayakları olur.. sesi nasıl olur ilk kelimesi ne olur kime benzer… anne olmak isteyenlerin düşündüğü şeyler işte. Ha bide toplum baskısı daha dün kaynanam arayıp bi doktara gitsen mı düzensizmi? Dedi. Hayır dedim biz şimdi düşünmüyoruz. Ama telefonu kapattıktan sonra dolan gözlerim. En kötüsü de bunu kimseyle paylaşamıyor olmak şimdilik istemiyoruz diyip geçiyorum işte. Öyle içimi dökmek istedim sadece belki benimle aynı şeyi yaşayanlar vardır aranızda 😞
1 yılda ve 24 yaşında ne kadar karamsarlığa dusmussunuz böyle.Hic anlam veremedim.Bana tam bir drama Queen geldiniz.

Yaşamayan anlamaz diyeceksiniz belki ama ben de 33 te evlendim.1sene istemedim.2 seneye yakın da olmadı.Hamilelik haberi aldığımda da gayet mutlu olurdum.Hic böyle triplere girmedim.

Çocuk çok güzel bir şey evet ama o kadar zor ki.Yasamadan hayal bile edemezsiniz.24 yaşındasiniz yeni evlisiniz.Bol bol sevişip gezmek varken nedir canım bu drama

Doğrudur herkesin hemen olacak diye birsey yok sadece ne bilim işte millet hiçbir çaba göstermeden rabbim veriyor Allah’ın gücüne gitmesin biraz sorguladım :)
Gıcık olmuşsun 😁 ben de oluyorum.ama biz de rahat rahat takılabiliyoruz öyle düşün.yoksa sürekli korunabilir muyum? Aman gevşek mi davrandım aman kaza oldu uğraş dur.rahat rahat korunmasız sevişmek gibisi var mı be.

25 yaşında evlendim. Başta hiç kafamı takmadım, yüksek lisans tez dönemi, hastalık derken erteledik. 30u geçince demedik ama olmadı. Testler vs tüp bebek sürecine girdik.

Eğer eşinde gerçekten bebek isteseydi gider testi yaptırırdı. Akışına bırakın. Eşinin de istemesi lazım. Kendine farklı iş bul... Kafanı dağıt.

1 yıl kadar olacak. Anlatacak kimsem yok herkese biz istemiyoruz diyorum ama gerçek fikrim bu değil ki içime atıyorum paylaşacak kimsem yok yazmak iyi geldi o kadar
Sadece kendin baktirmissin. Esini hic baktirmamissin belki sende sorun yok esinin sperminde sorun var?

Her ay olduğu gibi bu ayda kendimde hamilelik belirtileri ararken yine reglimin gelmesi sonucuyla gerçek yüzüme çarpıldı. Bunu hamile kalmak isteyenler çok iyi anlar ki hamile birini görünce veya birinin hamilelik haberini duyunca,alınca içinizden geçen o üzüntü asla bir başkasının bebeğine hasetlik duyduğumdan değil sadece o kişi anneliğini anlatırken içinizden geçen acaba bende yaşayacakmıyım hissi… nasıl bir anne olurum kız mı olur erkek mi olur küçücük elleri ayakları olur.. sesi nasıl olur ilk kelimesi ne olur kime benzer… anne olmak isteyenlerin düşündüğü şeyler işte. Ha bide toplum baskısı daha dün kaynanam arayıp bi doktara gitsen mı düzensizmi? Dedi. Hayır dedim biz şimdi düşünmüyoruz. Ama telefonu kapattıktan sonra dolan gözlerim. En kötüsü de bunu kimseyle paylaşamıyor olmak şimdilik istemiyoruz diyip geçiyorum işte. Öyle içimi dökmek istedim sadece belki benimle aynı şeyi yaşayanlar vardır aranızda 😞
Merhaba,
Yazdıklarının hepsini bende yaşadım bir buçuk sene olmadı benimde herkes soruyordu şimdilik istemiyorum diyordum. Bide herkes yap hemen felan diye akıl veriyordu beni ikna etmeye çalışıyorlardı çok üzülüyordum. Her ay midem bulandı hamilemiyim idrara sık çıktım hamilemiyim evde hep 10 paket test vardı yani o kadar takmıştım. Polikistik overim var bu arada bu yüzden biraz zorolacağını tahmin eidyordum.
Sonra işe başladım başladığım işi ilk zamanlar çok seviyordum u yüzden çokta umursamamaya başlamamıştım biraz daha zaman geçince tedavi olurum diye düşünüyordum. İşe girdim bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim.
Yani psikolojik olarak kendini rahatlat hemen olmayabilir tabi doktora git bi baktır belki basit bişey vardır bi ilaçla geçecek bişeydir. Yada eşinde bir sorun olabilir eğer bir sorun varsa geç olmadan tedavi olunmalı bell bi yaştan sonra daha zor olabilir çünkü Sen git doktora hormonlarına baktır kist varmı yokmu herşeyine baktır bi sorun yoksa Allahın izniyle olur
Haa hiçbir şekilde olmazsa bile çok kötü bir hastalık olsa bile (Allah korusun) o zaman bile tüp bebek aşılama gibi bi sürü yol var hadi oda olmadı evlatlık alırsın o sevgiye ilgiye muhtaç çocuklardan birinin bile kalbine dokunsan zaten hissedeceksin anneliği. Annelik doğurmakla olmuyor çünkü ben doğuran annemden nefret ediyorum ama bana bakan büyüten kişiye anne diyorum ve canımı veririm onun için

Canım benimde 3 ay sonra 1 sene olacak. 28 yaşındayım. Bende gidiyorum her şey normal. Doktor amh,hormon,hsg tetkiklerini yaptirmami istedi. Eşim içinde sperm testi istedi. Allah'tan umut kesilmez. Elbet olur Rabbimin izniyle.

1 yıl olacak ben gittim hersey temiz eşim asla kafaya takmıyor ne zaman nasipse o zaman diyor hiç gitmedi ikna edemedim o yüzden

7 ay sonra mı 1 yıl olacak? Ocakta açtığınız konuda 4 aylık evli olduğunuzu yazmışsınız 🙄

Dalga mı geçiyorsunuz? 5 aylık evlilikte adamı doktora göndermeye çalıştınız mı gerçekten?

Daha 24 yasindasiniz ve 1 senelik bile evli degilsiniz ne bu karamsarlık?
Ustelik esinizin bir girisimi de yok.

Merhaba,
Yazdıklarının hepsini bende yaşadım bir buçuk sene olmadı benimde herkes soruyordu şimdilik istemiyorum diyordum. Bide herkes yap hemen felan diye akıl veriyordu beni ikna etmeye çalışıyorlardı çok üzülüyordum. Her ay midem bulandı hamilemiyim idrara sık çıktım hamilemiyim evde hep 10 paket test vardı yani o kadar takmıştım. Polikistik overim var bu arada bu yüzden biraz zorolacağını tahmin eidyordum.
Sonra işe başladım başladığım işi ilk zamanlar çok seviyordum u yüzden çokta umursamamaya başlamamıştım biraz daha zaman geçince tedavi olurum diye düşünüyordum. İşe girdim bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim.
Yani psikolojik olarak kendini rahatlat hemen olmayabilir tabi doktora git bi baktır belki basit bişey vardır bi ilaçla geçecek bişeydir. Yada eşinde bir sorun olabilir eğer bir sorun varsa geç olmadan tedavi olunmalı bell bi yaştan sonra daha zor olabilir çünkü Sen git doktora hormonlarına baktır kist varmı yokmu herşeyine baktır bi sorun yoksa Allahın izniyle olur
Haa hiçbir şekilde olmazsa bile çok kötü bir hastalık olsa bile (Allah korusun) o zaman bile tüp bebek aşılama gibi bi sürü yol var hadi oda olmadı evlatlık alırsın o sevgiye ilgiye muhtaç çocuklardan birinin bile kalbine dokunsan zaten hissedeceksin anneliği. Annelik doğurmakla olmuyor çünkü ben doğuran annemden nefret ediyorum ama bana bakan büyüten kişiye anne diyorum ve canımı veririm onun için
Pcosla alakası yok bence.kısmet.sorunu olmayanların da olmuyor.pcos olup ilk aydan hamile kalanlar da oluyor.bu işler tamamen kısmet.

İnsallah Allah nasip eder ve bebisiniz olur. MEsela bende bekarim ve bende mutlu bir evliligim olsun istiyorum. Yani neredeyse herkesin istedigi bir mevzu var.. Herkes icin hayirlisi olsn

Bunu hamile kalmak isteyenler çok iyi anlar ki hamile birini görünce veya birinin hamilelik haberini duyunca,alınca içinizden geçen o üzüntü asla bir başkasının bebeğine hasetlik duyduğumdan değil sadece o kişi anneliğini anlatırken içinizden geçen acaba bende yaşayacakmıyım hissi…
Burada bir ruh hastası vardı, o geldi aklıma siz böyle deyince. Önce içinizdeki kötülüğü doğurun sonra çocuk doğurursujsjdjdkdj şaka ya. Yaşınız daha çok gençmiş. Elbet olur, en güzel zamanda güzel haberler alırsınız inşallah.

Ay ben de 10 11 aylik evli sandim 🤦

Öyle sanılsın diye 1 yıl olacak yazmış zaten. İçinde minicik bir parça yaptığının ne kadar saçma olduğunun farkında demek ki.

23 yaş, 5 aylık evlilik, çocuk sorup duran kayınvalide ve çılgınca çocuk isteği...
Şu ana kadar konuda eksik olan tek şey anneci, işe yaramaz bir koca ve evlenince düzelir umudu.

Ocak ayında yazdığınız bir konunuzda 4 aylık evli üstelik 1 ay önce dış gebelik geçirdiğinizi söylemişsiniz. Yeni bir hamilelik için doktorunuz rahmin toparlaması için belli bir süre korunmanız gerektiğini söylemedi mi? Bir kendinize gelin. Başkalarıyla yarışmayın. İlla o hamile kaldı ben neden kalamıyorum diye düşünmeyin. Pek sağlıklı düşünceler değil bunlar

Canım kafana takmalık bir durum yok. İnsanlar konuşurlar zaten. Sevgilisinizdir ne zaman nişanlacaksınız derler, nişanlısınızdır ne zaman düğün derler, düğünden sonra da bebek sorarlar, sonrasında da ikinciyi sorarlar hatta. Sanki kendileri bakacak.
Bende 5 aylık evliyim, İlk ay korunduk sadece sonrasında korunmadık korunmuyoruz. Benim regl düzensizliğim var bir de, korunmadığımızdan beri adet görmüyorum, aslında 3-4 ayda bir görüyordum normalde de. Ama şimdi evli olunca acaba bebek mi var düşünceleri oluşuyor ister istemez :) Test yapıyorum negatif çıkıyor, üzülüyorum ama pozitif çıksada üzülürdüm bence ya. Çünkü daha yeni evliyiz bir evliliğin oturması gerekiyor.
Çocuklu ailelere özenmek yerine biraz onlara göre olumsuz olan tarafından bak, istedikleri yere gidemiyorlar, istedikleri saatte evden çıkamıyorlar, maddi özgürlükleri var..
10 sene çocuğu olamayan kuzenim vardı, yaklaşık 10 tane düşük yapmıştır. Oldu bi kaç sene önce o kadar şımarık ki kızı, bir de hasta, yani diyeceğim o ki hayırlısını istemek dilemek gerekiyor..
Geç olmadan muayene ol, sonra dua et, hayırlısını iste.. Rabbim doğru zamanda evlat sahibi olmayı nasip etsin bizlere inşallah.

Bir senelik değil 5 aylık evlisiniz, dış gebelik geçirmişsiniz bu sürede üstelik. Çocuktan başka bir amacınız yok mu hayatta? Daha evliliğinizi yaşamamışsiniz, yaşınız cok genç. Bu şartlarda çocuk diye yanıp tutuşmaniz, cahil dedeğiniz etraftan bir farkınız olmadığını gösterir.

Back
X