- 11 Temmuz 2009
- 1.374
- 197
- 698
en güzeli ben en basndan anlatayım herseyi..öncelkle sunu diyim ben ailemn yanında okuormm..ve o kız benm 4 yıllık arkdsm ve annelermz arkds bugn günleri vardı o kızda annesyle beraber gelmş bize yapablcegm bsey yoktu anlıcanz.ona dcegmi dedm benden helallk almadan ölemiceksn dedm. şimdi bundan 10 ay önce fln bu kız aradı beni kendi yücehanla aynı sınfta okuo..dedi işte bi arkdsm var seni grmüş cok begnms bende seni anlttm tam bana gre dedi fln dedi..o zmnlar dier ilşkm biteli ay fln lmştu kmseyi istmiodm hayatmda..ama sibel öle bi anlttı ki onu dedm ya benm bulamadgm ruh ikizmi sbl bulmş..nese knusmaya basladk fln 2 ay kadr knustk.snra cıkmaya basladk işte bunu eski erkek arkdsm dyms beni ztn rahatsz ediodu srekli ben kula gderkn yolumu kesti km hayatndaki sudur budur cevp vermedm yürüdm gttm e korktmda gzü dnmüş gbydi..nese bunu ychn a anlattm ychn buldu cocugu gtti ankaraya fln o olay ölelkle kapanmstı ama daha öncede dedgm gbi kafasna sru işaretleri grmişti..bu cock sana neden bu kdr takıldı gbi? bana srdu defalarca olanı anlttm dedi tamam bu kdrsa ben hazmederm bu kadarını ama daha fazlası vrsa sana olan sevgm ble kaldrmaz bu durumu dedi..dedm istedgn gbi arastr napıosan yap kafan rahatlasn bu arastrms fln tamam dedi..o zmnda zoruma gtmsti ztn sözüme gvenmemşti ama dedm nese kafasnda sru işaret kalmasn..neyse aylar gecti..bana bi gün ychn dedi ki sbele gvenme neden dedm bana baska kızı ayarlamaya calısıo gecelk takılırsn dio dedi..şok oldm e gttm bunu dedm sbele nasl yaparsn bana bunu flnn.ne bastlk dsnsenze bi kız bi erkege gecelk kız ayarlamaya calısıo ve o kişi en yakn arkdsnın sevglsi...utanc verici gercktn o dk onla arkdslk yaptgm için utandm ztn kndmden..dedm ychn a da knusma artk sbelle bende knusmadm fln..e bzm ilşkmz gayt gzel ilerliodu annesyle tanstm bana yüzük aldı fln..ve gecen pazar bi tlfn ychn dan sen serknla neler yasadın die..ne diosn dedm sbel herseyi anlttı dedi..ne anlattı dedm sen serknla dedi baya bsey yasamsn ya dedm nandn mı buna yazklar olsn sana fln bu düz gtti..sen nasl bi kızsn diodn ya bebegmn yzüne rahat bakablmelym die annelk bi erdemdr sende o erdem ykmş beni ayakta uyuttun sudur budr falan..e ben yıkıldm tbi aradm bunu sen ne sanıosn su dk bttn artk adımı bile anma fln bu demesn mi senden ala(çok afedersnz) kaşar yok die...öldm ya o an..
Değerli konu sahibi,
Bekaret konusu geçen başlıklarda yorumlar yoğun oluyor... Tamamını okuyamadım ama sizin yazdıklarınızı atlamamaya çalıştım... Sizi tanıştıran arkadaşınızın ona "gecelik ilişkiler" ayarlayan biri olması, öyle biriyle arkadaşlık etmeniz ve ilişkinizin mimarının o kız olması da büyük bir eksi puan... Onun için bu denli olumsuz yargıları oluşmuş hatta size "onunla görüşme" bile demiş fakat onun sözlerini esas almış... Yani güvenmediği birinin sözlerini sizin açıklamalarınızdan üstün tutmuş... Bu, size değer vermediğinin en açık ispatı...
Siz bu olanlara anlam veremediğinizi söylüyorsunuz ama o sizin hakkınızda hükmünü çok önceden vermiş fakat sizinle beraber olmadan evvel bunu belli etmemiş... Sonrasında kendi vicdanında kendini aklamak için birlikteliğinizi de kullanmış ve ondan önceki erkek arkadaşınız onun tabiriyle "sizden vazgeçemediğine göre" onunla da bir şeyler yaşadığınızı düşünmüş... Böylelikle rahatlıkla arkasını dönüp gidebilmiş... Oysa madem bunları yaşamak insanı "vazgeçilmez" yapıyor kendisinin de bu sorumluluğu alması ve sizi bırakmaması gerekirdi... Fakat onun daha fazlasını yaşamaya, ilişkinizi sürdürmeye, mutlu sona bağlamaya niyeti yokmuş... Emin olun Serkan, Sibel, Ahmet, Mehmet olmasaydı da ilişkinizin varacağı nokta buydu... Aksi halde insan neden beraber olduktan sonra bu üslubu kullanır?
Gelin görün ki bunlar ne kız ne de erkek arkadaş seçme konusundaki "başarısızlığınızın" üstünü örtmez... Maalesef her ikisi de dürüstlük, mertlik vasfından çok uzak...
ben 21 yasında üniversite okuyan bi kızım..bu zamana kadar erkek arkadaşlarım oldu illa ki allah içiin hep değer verdiler..ve 1 hafta öncesine kadar gene bir erkek arkadasım vardı bana olan sevgisinden zerre kadar süphem yoktu..bizi benm bi arkadasım tanıstırmıstı..tanıstıgımızgünden beri çok iidik ama basımıza hep talihsiz olaylar geldi..mesela eski erkek arkadasım beni rahatsız ediodu ve o da sırf bu durumdan rahatsız oldugu için ankaraya gidip o çocugu buldu e tabi bu olay yıprattı bizi kafasnda hep düsünüodu siz ne yasadınız ki bu cocuk senden vazgecemiyo diodu..ve gecen günlerde bizi tanıstıran arkadasım cok fena seyler sölemiş ona benle ilgili gecmşle ilgili..alakalı alaksız..o cok gurulu bi erkek ve gecmişte bi yasamıslıgım olmasına tahammül edemiodu..e o laflarıda duyunca beni terketti..hmde ne terketme neler söledi bana gururumu onurumu cok kırdı..su dk dan snra o benm haklı oldgmu anlasada ben barsmam onla ama tek istediğim bi gün pişman olması sizcee arar mı beni yada bi gün pişman olur mu..ve sunuda söleyim beni annesyle tanstrmıstı ve srekli bi an önce evlenmke istediğini benden baskasıyla asla olamıcagnı sölüodu..ve smdi tepkinizi alacagmı bile bile yazıorm..biz brlkte olduk..sizcede beni araması gerekmio mu snucta ben bi kızım cok büük bi hata yaptm onla brlkte oldum cnkü cok gvendirdi beni kendine..anlıcagınız gercekten or durumdayım..sizce bu işin sonu ne olr? smdiden tesekkrler
Erkek arkadaşınız "Siz ne yaşadınız da bu çocuk senden vazgeçemiyor?" derken onunla fiziksel paylaşımda bulunduğunuza inandığını açıkça söylemiş... Biz kadınlar ne dersek diyelim; ister "Bedenimizin bize ait olduğunu ve bu konuda bizden başkasının tasarrufu olamayacağından dilediğimizle beraber olabileceğimizi" söyleyelim, ister "Bu dinen ve toplum açısından sakıncalıdır, evleneceğimiz adamdan başkasıyla beraber olmayalım." diyelim... Erkekler cinselliği zevk olarak görüp beraber olduktan sonra "Gayet kolay oldu, benimle olduysa başkasıyla da olmuştur" diye düşünüyor... Burada belirleyici olan erkeğin fikri maalesef... Erkek "Beni tercih etti, ben son olacağım" da diyebiliyor "Önceki ilişkilerinde de böyle olmuştur. Ayrıldığı sevgilisiyle neler yaşamış da hala bırakamıyor bunu!" da diyebiliyor sizin örneğinizdeki gibi...
Bu bakış açısını kadınlar değiştiremez... Belki dolaylı olarak yetiştireceğimiz erkek evlatlara bir şeyler aşılayabiliriz bu konuda ama mesele erkeklerin değerlendirmesi olduğu sürece kadınlar ne dese boş... Bakın sizin ilişkinizde son sözü erkek söylemiş... Arkasını dönüp gitmiş... "Benim de sorumluluğum var, bu kız bana güvendi benimle beraber oldu" dememiş... Bunu demek "erkek" olmayı gerektirir, mert olmayı gerektirir; bunu yanlış buluyor, namussuzluk olarak görüyorsa kendisinin de kıza sahip olmama düsturunu benimsemesini gerektirir ama siz bu özellikleri taşıyan adam gibi bir adamla beraber olmamışsınız maalesef...
Bir yerde Serkanın ona gerçekleri anlatacağından bahsetmişsiniz... Bu olumlu bir gelişme değil aslında... Bunun içinizi soğutacağını düşünüyorsunuz ama yukarıda da değindiğim gibi sizi terk eden erkek arkadaşınız sizin masumiyetinize inanmadığı için değil, mert olmadığından, ilişkisine sahip çıkabilecek karakterde bir adam olmadığında o hakaretleri etti size, bu durumda bıraktı sizi... Size ne söylerse söylesin kendinizle yüzleşmeye, onun gibi birine verdiğiniz değer için kendinizi suçlamaya devam edeceksiniz... Size "beş para etmez" dediği insanların sözüyle "kıymet biçen" bir adamın bundan sonraki değerlendirmelerinden ne çıkar? Hayatınızdan üçünü de çıkarsanız, daha evvel olduğu gibi bir ay içinde yeni bir ilişkiye başlamaktansa eğitiminize ve ailenize yüzünüzü dönseniz düze çıkarsınız ancak... "Söylemesi kolay" biliyorum ama hayatta öyle şeyler vardır ki "Şunu da göreyim içimin yağları erisin" dersiniz ama sizi daha da dibe çekmekten başka işe yaramaz:
Sigarayı bırakmadan önceki son nefes...
Kurtulmaya çalıştığınızın alkolün son kadehi...
Askere uğurladığınız sevdiğinizin son bakışı...
Ayrılırken çirkefleşen adamlara söylenecek son "okkalı söz"... (Ne derseniz deyin onlarda asabınızı bozacak yeni bir cümle vardır...)
Bunların "son"u sizi hep en başa sarar...
Serkan iyilik yapıyor sözde... (Zorda kalmış halinizden faydalanamayınca öteden beri sizde olan masumiyeti sanki size ödül veriyor şimdi, zaten akça pakça halinizi "aklayacak" karşınızdaki değersiz adama, ne büyük "lütuf"... Sizin suçsuz olduğunuzu anlatacağı adamdan daha mı "adam" sanki, vicdan mahkemesi kurulsa hangisi kaç yıl yer acaba... ) O da "sağlam ayakkabı" değil; çamuru daha sulu çamurla yıkayamazsınız... Görünürde daha az leke kalır ama kirden kurtulamazsınız öyle... Size iç ferahlığı getirecek gürül gürül sular, tertemiz yağmurlar lazım hayatınızı kirleten bu insanlardan kurtulmak için... Ailenize, eğitiminize, kendinize sarılın... Onlar kendi aralarında mesajlaşıp dilerlerse Sibeli de dahil ederek devam etsinler hayatlarına, bu saatten sonra suskunluğunuzdan fazlasını vermek günahtır bunlara, "üstü kalır"...