• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birgün pişman olup beni ararmı?

yaşına rağmen bazı şeyleri (hatta çoğu şeyi:kkk:) çok hızlı yaşamışsın...
sana göre normal olan şeylerin yeni (!) erkek arkadaşına anormal gelmesini de doğal karşılaman lazım..
hakaret etmesi falan yanlış belki ama benimle 1 aydan sonra beraber olan insan geçmişte de benzer şeyler yaşamıştır belki diye düşünüyor olabilir.
kısacası bu iş yaş...
geriye bakmamanı ve az yavaş olmanı tavsiye ederim:6:

kendisine anormal gelen bişyi konu sahibi arkadaşa niye yaptı o zaman??

bu çifte standartı aklım almıyor ya. kız kendini evleneceği erkeğe saklıyor, adam bütün hevesini aldıktan sonra el değmemiş kendini ona saklamış kıza sahip oluyor. kadınlar bile bu bakış açısıyla bakıyorsa ne diyeyim ben artık, resmen çifte standart...

herşey insanlar için kimin başına ne gelceği belli değil.kimse hayatının başında planlayamaz yaşıyacaklarını.hayat süprizlerle dolu.bugün çok kınadığınız durumun içine yarın kendiniz düşersiniz.herşey bekaret değil.beynimizdeki bekareti atalım bence.

Herkes düsüncesinde özgürdür..... Ben evlenmeden bir insanin beraber olmasini yanlis buluyorum günah zina bu örümcek kafalimi olmak...Kimseye hakaret edemessiniz.... Acaba örümcek kafasiz olmak her ciktigin erkegin altina yatmakmidir ????

Ben gidin her erkeğin altına yatın demedim dikkat ettiyseniz :)
Ama sen mesajı nasıl bir şekilde okuduysan artık... ;)
Kimseyede hakaret ettiğim yok ;)
Kendiniz dediniz ' Herkes düşüncesinde özgürdür'..
O yüzden benim fikirlerimi empoze edemezsiniz ;)
Örümcek kafada şunu kastettim ben;
Erkekler yapınca hiçbir şey denmiyor.
Ama bir kadın sevdiği bir adamla birlikte olunca namussuz oluyor.
Bu örümcek kafalılık değilde nedir?
Söyler misiniz bana?
Gidip zaten her çıktığı erkekle yatanı bende normal bulmam ki zaten normal değildir.
Ama mesajı dikkatli okuyun, çarpıtmayın ;)

herşey insanlar için kimin başına ne gelceği belli değil.kimse hayatının başında planlayamaz yaşıyacaklarını.hayat süprizlerle dolu.bugün çok kınadığınız durumun içine yarın kendiniz düşersiniz.herşey bekaret değil.beynimizdeki bekareti atalım bence.

Kesinlikle katılıyorum..
Bekaret bekaret diye kızlarımızın canını alıyolar.. ;)

Son düzenleme:
kendisine anormal gelen bişyi konu sahibi arkadaşa niye yaptı o zaman??

bu çifte standartı aklım almıyor ya. kız kendini evleneceği erkeğe saklıyor, adam bütün hevesini aldıktan sonra el değmemiş kendini ona saklamış kıza sahip oluyor. kadınlar bile bu bakış açısıyla bakıyorsa ne diyeyim ben artık, resmen çifte standart...

kesinlikle katılıyorum cnm çifte standart.bi de erkekler el değmemiş kız aldıktan sonra çok değer kıymet bilcekler sanki.yine aldatılan kadın oluyo

ya arkadaşlar insanlar buraya içini dökmeye rahatlamaya geliyo yargılamak dahada kötü hissetmesini sağlamak ne derece mutlu eder sizi bilmiyorum ama yorum yazarken bi kere daha düşünelim diyorum

ya arkadaşlar insanlar buraya içini dökmeye rahatlamaya geliyo yargılamak dahada kötü hissetmesini sağlamak ne derece mutlu eder sizi bilmiyorum ama yorum yazarken bi kere daha düşünelim diyorum

Evet burda köstek değilde destek olalım. Çünkü yaşanılan durum çok ağır birşey..

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum cnm çifte standart.bi de erkekler el değmemiş kız aldıktan sonra çok değer kıymet bilcekler sanki.yine aldatılan kadın oluyo

aynen, her türlü kadın mağdur, kadına tü kaka, ama erkeğe gelince ihtiyaç oluyor, evlenene kadar yapsın hevesini alsın oluyor. hani deseler erkek de kadın da kendini evleneceği kişiye saklasın, o zaman anlarım bunun bi mantığı var. ama kadına yasak olan erkeğe ihtiyaç olmuyor mu, o zaman deli oluyorum işte. bi de dediğin gibi bu sözde hevesini almış erkek bi de el değmemiş kızı aldatıyor, bu sefer elinin kiri oluyor, hatta tek suçlu yine onu ayartan 'kadın' oluyor. ve kadına bunu kadın yapıyor...

konu saptı biraz ama bu bakış bu toplumun bir sorunudur bence. erkeği geçtim artık, en azından kadın kadını suçlayacağına, yargılayacağına anlamaya çalışmalı bence...

Herkes düsüncesinde özgürdür..... Ben evlenmeden bir insanin beraber olmasini yanlis buluyorum günah zina bu örümcek kafalimi olmak...Kimseye hakaret edemessiniz.... Acaba örümcek kafasiz olmak her ciktigin erkegin altina yatmakmidir ????

her erkeğin altına yatmayı savunmuyoruz biz zaten.ama hayat bazen insana herşeyi gösteriyo bu kadar önyargılı olmamak lazım.planlamadığımız şeyleri yaşıyoruz.erkekler bulduğu her karının üstüne çıkmayı biliyo kendileri bekaretli kız istiyolar ama.onların yaptığı da zina değilmi.sadece kadın mı taşıyo bu namusu ya.onlar virusvirusvirusvirusvirusvirusvirusvirus olmuyolar mı

İyi de, ben anlayamadım sizi. Olan olmuş zaten. Ben dedim diye olmuyor ki.

<<Ama birini sevip, bekaretini o kişiye vermeye karar vermiş de olabilir insan. Daha sonra evlenir ya da evlenmez ya da evlenemez. Sırf bu nedenle de sıkıntı yaşamamalıdır, bu haksızlık olur kanısndayım<<

ben bu söylediğinizi kast ederek yazdım.
konu sahibesi arkadaşı kast etmiyorum.

'örümcek kafalı' lafıda;bizim değerlerimizi yıkmayı hedefleyen kişilerin önümüze şerbet diye sundukları gizli zehirdir.
birçok değerlerimizi kaybetmemize bu <yobaz,örümcek kafa,hangi çağda yaşıyoruz,geri kalmış..vb.......
işte bunlarla aldılar ellerimizden değerlerimizi.
tarihe bakın anlarsınız ne demek istediğimi.

yeni çağın erkekleri böyle olmasın o zaman !
tüm kadınlar anne ve anne adayı;şimdi biz evlatlarımıza ahlak nedir,nasıl yaşanır
bunları ögretelim,namus erkekte de kadında da aynı denli kıymetli,bunu öğretelim.
daha fazla kızımız heba olmasın :( erkekler de 'ben erkeğim,ben yaparım' diyemesin.

işin en acı kısmıda biz kadınların ,genç kızların hala bir damla kan için savaş veriyor olmamız...hala etrafımda düğün gecesi kan muhabbeti dönüyo ve bilinçsiz dar görüşlü insanlar yargılamadan asıyorlar...bu bir erkek için gurur hatta şeref sayılıyor toplumda..cinsel deneyim..ama kadınlar söz konusu olduğunda KAŞAR, YOLLU ,O....
oluyor...erkekler ,sizin birlikte olduğunuz kadınlar aynı durumda kız kardeşiniz bir yakınınızda aynı durumda olabilir...bunu neden anlayıp güven duymuyorlar ??
inşallah aranız düzelir güzelim...
ama bu sana bir ders olsun..
insanları kadın erkek farketmez iyi tart ölç biç ona göre dostluğunu kur..
bu zamanda doğru ve güvenilir birini bulmak çok zor....
insan oğluyuz hata yapmak fıtratımızda var...
biz hala TV de Fatmagülün suçu ne dizisi hakkında
alay edip tii ye alan erkeklerle aynı havayı soluyan kadınlarız...
hadi diyelim ,bu kızın başına hadi eski sevgilisiyle birlikte olma iftirası değilde ,başka bir şey olsaydı..
mesela zorla ( ALLAH KORUSUN ..HİÇBİR İNSANIN BAŞINA GELMESİN )
İstem dışı bi olay gelseydi başına ne olacaktı ? ...yücehan nasıl tepki verecekti ?
namus beyinde biter arkadaşlar..
ne insanlar biliyorum 5 vakit namaz kılıp,
onun bunun karısını kızını kuytularda sıkıştıran.erkeklerle hiç ummadığınız şeyler yapan....kişi karşındakini kendi gibi bilirmiş....sen onun seceresini sorguladınmıki osana afedersin resmen HOROZ lanıyor...?
( feminist damarımı kabarttınız haa :41::41::41: )
senin duruşun bellidir...ne olursa olsun, sen temiz yürekli alnı aksan kimse sana kara süremez...

sen kendini ve karşındaki kişiye güvenip kalbini açtıysan...
bazı şeyler teferruattır.....eğer herşey açığa çıkar aklanırsan..sevgindan yaşadığın bu sıkıntılı günlerin öcünü bizim içinde AL.. :52::52::52:

çoğu kişi şöyle düşünüyor bekaret olması gereken diyenler erkeklere kızmadığımız düşünülüyor ben erkeklere de kızıyorum zaten kadın yada erkek ikiside zina yapmıştır bu durumda burda okuyan kzılara destek omayın bu yanlış evlilik dışı ilişki her zaman yanlıştır erkek yada kadın olsun lütfen bu konuda rahat davranmayın gazetelere bakın kızlarımıza neler yapılıyor neden buna zemin hazırlıyorlar neden bu kadar küçük yaşlarda bu tip şeyler oluyor herkes doğal karşıladığı için geçen başka bir konuda 14 15 de öpüşmek normal deniliyordu nesi normal toplum nereye gidiyor madem kızlar kendinden emin birşeyleri severek isteyerek yapıyorlar o zman arkasında dursunlar yaptım desinler evlenirken türlü işlemlere baş vurmasınlar ben arkadaşa üzüldüm hatalar bizler için ama en azından burda okuyan arkadaşlar karşınızdaki erkeğin ne yaptığı sizi ilgilendirmez siz kendinize saygınızdan bazı değerlerinizi koruyun..

çoğu kişi şöyle düşünüyor bekaret olması gereken diyenler erkeklere kızmadığımız düşünülüyor ben erkeklere de kızıyorum zaten kadın yada erkek ikiside zina yapmıştır bu durumda burda okuyan kzılara destek omayın bu yanlış evlilik dışı ilişki her zaman yanlıştır erkek yada kadın olsun lütfen bu konuda rahat davranmayın gazetelere bakın kızlarımıza neler yapılıyor neden buna zemin hazırlıyorlar neden bu kadar küçük yaşlarda bu tip şeyler oluyor herkes doğal karşıladığı için geçen başka bir konuda 14 15 de öpüşmek normal deniliyordu nesi normal toplum nereye gidiyor madem kızlar kendinden emin birşeyleri severek isteyerek yapıyorlar o zman arkasında dursunlar yaptım desinler evlenirken türlü işlemlere baş vurmasınlar ben arkadaşa üzüldüm hatalar bizler için ama en azından burda okuyan arkadaşlar karşınızdaki erkeğin ne yaptığı sizi ilgilendirmez siz kendinize saygınızdan bazı değerlerinizi koruyun..

bunlar herkes bunu dogal karsiladigi icin olmuyor. toplumumuz bunu dogal karsilamadigi ve bu konunun konusulmasi yasak tabu bi konu oldugundan kaynaklaniyor.

aileler cinselligi dogal karsilasa cocuklariyla konusabilir, olabilecekleri anlatabilir, ona bunun yanlis oldugunu anlatabilir.
ama yok konusmazda yok sayarsa cocuklarin akil alabilecegi hic kimsesi olmaz kendi yasitlarindan baska.
hataya düser, önünü ardini düsünemez.

kimse gidin erkek arkadaslarinizla birlikte olun demiyor, ama bu konu artik tüü kaka konusundan ciksin artik yahu.
sen 19-20 yasinda bi kiza istedigin kadar bu zina bu günah de,ayip de, yasak de bi kulagindan girer öbüründen cikar. ama bi büyük olup oturup yargilamadan, sorgulamadan onu dinleyip olabilecekleri anlatirsan belki bu yanlisi anlamasini saglarsin.

Şunu ben de anlamıyorum bekaret o kişi için önemliyse illa bekaretini verdiği kişi ile mutlaka evlenmeyelim o kişi bana nasıl davranırsa davransın ben asla onu terk edemem düşüncesinde bir kızın evlilik öncesi beraberlik yaşaması sonuçta büyük ihtimal pişmanlık yaratacaktır. Ama ben zaten çok rahatım kendimi bununla sınırlamıyorum sırf bir insanla beraber oldum diye ömür boyu ona katlanmak zorunda değilim diye düşünürse o ayrı. Ama bu ilerde kendini üzecekse sonuçta herkes kendi yapısını, duygularını, vicdanını bilir o zaman böyle işlere kalkışmamalı sonu hüsran oluyor çünkü.

yani siz şimdi diyorsunuzki herkes bu konuyu çoçuklarıyla konuşsa bu kızlar bu hatalara düşmiycek gerçekten enteresan bence çok yanlış bir düşünce yine yapan yapacaktır ister konuş ister konuşma bu genç kızlarımız bu durumlara geliyorsa ailesinin başı boş bırakmasındandır bir yerde bir genişlik varki kız bu hataya düşüyor bir çok okuyan bir çok aşık olan bir çok seven yapmayabiliyor çünki ailesi onu gözlemliyor aile kurması için gerekli olanı anlatıyor kendi ailem böyleydi ben okuldaki arkadaşlarımın evine bile gitmedim ailemin tanıdığı arkadaşlarla görüştüm anne ben okuldan arkadaşıma ders çalışmaya gidiyorum tamam kızım deyip araştırmassak neler olur neler sonuçta en cahil zamanlar belli yaştan sonra kızını bıraksanda hataya düşmüyor olgunlaşıyor zaten ama ilk ergenlikte dikkat takip gerekir bende burda okdar çok kzıları uyarmak istiyorumki o yüzden yazıyorum yoksa kimseyi kırmak incitmek asla istemem.

<<Ama birini sevip, bekaretini o kişiye vermeye karar vermiş de olabilir insan. Daha sonra evlenir ya da evlenmez ya da evlenemez. Sırf bu nedenle de sıkıntı yaşamamalıdır, bu haksızlık olur kanısndayım<<

ben bu söylediğinizi kast ederek yazdım.
konu sahibesi arkadaşı kast etmiyorum.

Tamam, ben de zaten bunlar sıkıntı yaşıyorlar demişim, siz de cevabınızda buna benzer seyler söylemişsiniz.
amam senin dediğin gibi olsun.
sevdiği adama bekaretini vermiş olsun,bunun doğuracağı sıkıntılara mı katlansın?
bu haksızlığa mı uğrasın?
eğer senin dediğin gibi düşünüp yapmışsa sonuçlarına katlanacak gücü kendinde bulmuş demektir !

ve hayat öyle 'ben kendimi biliyorum,kim benim hakkımda ne düşünürse düşünsün''gibi toz pembe değil.
insana etmediğini,demediğini bırakmazlar.

Ben sadece, bekarete bu kadar önem verilmese bu insanlar bu sıkıntıyı yaşamazdı diyorum. Ama bekarete önem verilmediğinde de, mutlaka kadınlar önüne gelen herkesle ilişkiye girerdi diye de kesinlikle düşünmüyorum. En azından kendimin, ne geçmişte, ne de şimdi öyle olmadığını biliyorum.

bunlar herkes bunu dogal karsiladigi icin olmuyor. toplumumuz bunu dogal karsilamadigi ve bu konunun konusulmasi yasak tabu bi konu oldugundan kaynaklaniyor.

aileler cinselligi dogal karsilasa cocuklariyla konusabilir, olabilecekleri anlatabilir, ona bunun yanlis oldugunu anlatabilir.
ama yok konusmazda yok sayarsa cocuklarin akil alabilecegi hic kimsesi olmaz kendi yasitlarindan baska.
hataya düser, önünü ardini düsünemez.

kimse gidin erkek arkadaslarinizla birlikte olun demiyor, ama bu konu artik tüü kaka konusundan ciksin artik yahu.
sen 19-20 yasinda bi kiza istedigin kadar bu zina bu günah de,ayip de, yasak de bi kulagindan girer öbüründen cikar. ama bi büyük olup oturup yargilamadan, sorgulamadan onu dinleyip olabilecekleri anlatirsan belki bu yanlisi anlamasini saglarsin.

evet kimsenin boynuna ip takılamaz !

doğruya konuşularak varılır..

bayanlar kım ne derse desin ben 20 yasındayım ve etrafımda bakire olan arkadaşım parmakla sayılcak kadar az

Evlilik öncesi erkekler cinsellik yaşıyor diye kızlar da yaşasın mantığını doğru bulmuyorum.

Hem yaradılış hem de toplum açısından kadın ve erkek farklı. Sonuçta erkek kimle yaşıyor bu ilişkileri? Bizler bu tür ilişkileri normal kabul ettikçe erkeklerin zaten ruhlarında olan çok eşlilik güdüsü farklı kadınlarca tatmin edilmiş oluyor. Bu durumda evlenmeyi de ya istemiyorlar ya da olabildiğince erteliyorlar. Çünkü partner bulmakta zorlanmıyorlar. Ayrıca kadın ruhu daha hassas ve bu tür ilişkiler kadını yaralamaya daha açık. Bir arkadaşın dediği gibi her çıktığı/sevdiği erkekle birlikte olan biri nasıl etkilenir siz düşünün.

Hatalar insanlar için ama erkekler her ne kadar kendileri bu tür ilişkiler yaşasa da evlenmeye gelince aynı koşullarda birini istemiyor. Çünkü kadının yaşaması, toplumun hoş görmediği bir eylemi gerçekleştirmek ve tabuları yıkmak anlamına geliyor. Yani daha radikal bir eylem. Erkekler için ise sıradan bir şey olarak görülüyor.

Sonuç olarak, kızların kendini koruması önemli. Zar tek başına namusu göstermez ama sizin ne kadar kontrollü olduğunuzu gösterir. Belki sevdiğinizi çok arzu edersiniz ama kendinizi frenlersiniz. Çok sevdiği halde bunu başarabilen bir kız inanın daha kıymetli erkeklerin gözünde. Diğer türlü birlikte olayım, bana bağlansın ve benimle evlensin gibi oluyor. Bence erkekler bu tarz düşünenleri kolay harcıyor. O yüzden kızlar kendi ruh sağlıkları ve gelecekleri açısından evlilik öncesi ilişkilerden kaçınmalı.

Olur da hata yapıldıysa, bundan sonra aynı hataları kesinlikle tekrarlamamalı. Sonraki ilişkilerinde karakteriyle, tavırlarıyla ve yaptıklarıyla o hatasını telafi edecek, güven verici davranış biçimlerini sergilemeli.

Back
X