Biri bana akıl versin çok mutsuzum

sumosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
656
1
66
Kocaeli
öncelikler herkese merhaba.. ilK kez bir derdim olduğuna dair konu açıyorum. ve gerçekten sıkıldım bunaldım artık ağlamak istiyorum. ben 18 yaşındayım. izmitte oturuyorum. liseyi yeni bitirdim üniversite sınavlarına girdim. ne dersane ne bişe ders de çalışmadım ama diğer arkadaşlarımdan daha yüksek puanlar aldım. onlar dersaneye gittiği halde. bunu da sadece okuldaki dersleri dinlemeye bağladım. arkadaşlarımın çoğu dersaneye gidip ilk basamağı bile geçemediler. bu sene tercih yapıp izmitte 2 yıllık ya da lys yle 4 yıllık bi yere yerleşmeyi düşünüyorum allahım nasip ederse..
3 kız kardeşiz evin en büyük kızı benim. evde herşeyi ben yapıyorum. ütüsü süpürgesi falan fistan. bıktım artık bu yaşta ev kadını oldum. kardeslerim yardım etse tamam dicem ama onlar anca dagıtıyolar evi temizlediğimin ertesi günü yıne aynı oluyo. babamda emege saygı göstermez dagınık bi adamdır..
gelelim asıl konuya. annem 5 aylık hamile. ev yaptırıyoruz kredi borçları var taksitler falan. annem kendıne bişey aldıgında para harcamış olmuyo ama ben kendime birsey alsam, gezsem, haftada bir dışarı çıksam bir ton laf yiyorum. ben bunlardan sıkıldıgım için daha bircok sey var aslında da neyse.. dün bi iş görüşmesine gittim. arkadasımın sayesınde. adam benı direk işe aldı. 450 lira maaş ilk ay sonrakı aylar 600 650 ye kadar çıkıyor dedi. telefoncuda durup oturdugum yerde bilgisayardan kontür işlemi yapıcam. dün işteydim hemen hemen herşeyi öğrendım bir günde. akşam iftarı ananemlerde açtım. eve geldim cok heyecanlı bi şekilde yrn ne giysem de gitsem diye düsündüm. sonra eve geldi babam bende konuyu anlattım bana çalışmıyosun okuyacaksın. ramazanda milletin agız kokusunu mu cekeceksin 200 300 lira için zaten yol parasına gidecek paran dedi. ilk önce direttim nerdeyse konusurken aglayacaktım cünkü hicbiri beni anlamıyor. gecen hafta cuma günü amcamın oğlu halamın kızı ve ortanca kardesımle denize gittik ve daha gitmeden annem bize yapmadıgını demedıgını bırakmadı. geldiğim gün de birsürü laf etti. ben kendime bişey alamıyorum . kendi paramla gezemiyorum. 18 yaşımdayım daha kararlarımı kendim veremiyorum. ne yapıcam bunaldım artık. hepsini ezip geçmek istiyorum. ağlamaktan artık bıktım. tüm bunlar olmamış gibi davranıyolar. beni birey gibi degil bu evde sülük gibi yaşamamı istiyolar. yoruldum artık. ne yapacagımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
geçici bir süreç bence. 18 yaşımda ben de aynı şeyleri hissediyordum, ne kadar zor olsa da geniş çerçeveden bakmanızı önereceğim. ailenizde olup biten her şeyi öylesine içselleştirmişsiniz ki. insanın yapmak zorunda olduğu bir çok şey vardır ancak onları öncelik sırasına koymazsa hiç birini yapamaz. şu an hayatınızla ilgili karmaşaya düşmüş her şeyi yetiştirmeye çalışıyorsunuz. 18 inanın kişinin kendi kararlarını mantıklı verebileceği bir yaş değil. babanız benim babamın yaptığını yapıyor çünkü ileriyi görüyor. eğer para kazanma hırsınız varsa kontörcüde işe başlayın bakarsınız şansınız yaver gider. ama biraz sabırla daha fazlasını kazanabileceğinizi unutmayın. ayrıca şu bir gerçek ki eğitim yalnızca iyi bir iş bulmanızı sağlamayacak. çevrenizdeki herkesten etkilenme yaşındasınız ve neden yüksek öğrenim veren akademik bir ortamda, yeni arkadaşlarla, kendinizi geliştirmek yerine ömür boyunca yerinizde sayacağınız bir şey isteyesiniz. herkesin ailesel sorunları var, anneniz 5 aylık hamileyse muhtemelen progesteron düzeyleri tavan yapmıştır ve en sevdiğinden çıkaracaktır hırsını yani sizden. akıl vermek gibi olsun istemiyorum zira kendi aklınız var, ancak dediğim gibi öncelik belirleyip hedefe kitlenin. babanız sizi birey olarak görmese zaten çalış, okuma derdi. hayatın başındasınız atacağınız adımlar da bu başında olduğunuz hayatı etkileyecek.

tesekkürler.. bunları bende biliyorum . ama beni üzen çok daha farklı durumlar var. hizmetçi gibiyim. ve buna ragmen babam bana nankörlük yapıyor. bundan ne gördük ki karnındakinden ne görcez diyor anneme. istediğm hiçbişey olmuyor kımse beni düsünmüyor ki. bişey yapmak istediğimde de beni böyle sindiriyorlar. benim hem okuyup hem çalışan çok arkadaşım var. ama nedense sadece beni çalıştırmıyolar. ne yani. o zaman istediğim bişeyi aldıgımda bi yere gittiğimde laf yapmasınlar. canım ço ksıkkın. eğer bir kere daha böyle bişe yaşarsam kımseyı dınlemeden çalışmaya başlıcam. en fazla bir iki tokat yerim. zaten bahane arıyolar

Son düzenleme:
ortada tokat atabilecek kadar saygısız bir ortam varsa sizi daha iyi anlıyorum. bence mantıklı bir gençkızsınız istediğiniz öyle uç şeyler de değil ama dediğim gibi, istediğinizi alıp kimseye hesap vermeyeceğiniz zamanlara biraz daha var. ileride de eşinize hesap vermek zorunda kalmamak ve hakettiğiniz saygıyı onda bulabilmeniz için kendinize işe yarar yatırımlar yapmanız gerekiyor. hem okuyup hem çalışma fikri cazip geliyor tabi, umarım en az zararla başarabilirsiniz. dert etmeyin bu geçici bir dönem kesinlikle. kendinizi de arkadaşlarınızla kıyaslamayın herkesin aile yapısı farklı. ama dershanesiz böyle bir başarıyı elde etme konusunda kıyaslayın tabi ki ;) iyi yerlere geldiğinizde, tebessümle, yazdıklarınızı okumanız dileğiyle.. ;)

ortada tokat atabilecek kadar saygısız bir ortam varsa sizi daha iyi anlıyorum. bence mantıklı bir gençkızsınız istediğiniz öyle uç şeyler de değil ama dediğim gibi, istediğinizi alıp kimseye hesap vermeyeceğiniz zamanlara biraz daha var. ileride de eşinize hesap vermek zorunda kalmamak ve hakettiğiniz saygıyı onda bulabilmeniz için kendinize işe yarar yatırımlar yapmanız gerekiyor. hem okuyup hem çalışma fikri cazip geliyor tabi, umarım en az zararla başarabilirsiniz. dert etmeyin bu geçici bir dönem kesinlikle. kendinizi de arkadaşlarınızla kıyaslamayın herkesin aile yapısı farklı. ama dershanesiz böyle bir başarıyı elde etme konusunda kıyaslayın tabi ki ;) iyi yerlere geldiğinizde, tebessümle, yazdıklarınızı okumanız dileğiyle.. ;)

inanın geçer geçer diye umut ediyorum ama bu aile asla degişmedi degişmez. tesekkür ederim iyi dileğiniz için inşallah öyle olur.. :44:

canım evdeki ortam için bişey diyemem o senin yıpranmamanı istiyor olabillr
mutlaka ama mutlaka oku sakın vazgeçme.. aldıgın puanda güzelmiş.. sakın vazgeçme..

canım evdeki ortam için bişey diyemem o senin yıpranmamanı istiyor olabillr
mutlaka ama mutlaka oku sakın vazgeçme.. aldıgın puanda güzelmiş.. sakın vazgeçme..

bana babam çalışmaktan bıkacaksın dinlen okulun başlayacak diyor. e iyi de evin masraflarından bıze bişey kalmıyor. çalışmam lazım bende gencim kendime göre ihtiyaclarım var. ama anlamak istemıyorlar onlara göre herşey güllük gülistanlık. okuycam tabiki zaten bunun için çalışmam lazım. ben okurken onlar bana para yetiştiremeyecekler ki. ama bir kere daha böyle bişey yaşarsam okulu bırakıp ömür boyu çalışmazsam bende sümeyye degilim..

çok gençsin bi anlık sinirle kararlar vermeye kalkma sakın...
annenin durumu hamileliğin verdiği hassaslık olabilir...
babana gelince seni düşünmüş hani yorulma fln diye....
bu devirde 3 çocuk okutmak zor..
bi tanede bebek geliyo gerçekten zor...
anlamaya çalış....
hem okuyup hem çalışmak zordur..
ama bence olgun ve zeki bi kızsın herşey güzel olur inşallah senin için...
hayatını kurtarmanın yolu eğitimini tamamlamandan geçer...
lütfen öfkelenip yanlış bi karar verme canım...
allah yardım etsin...

çok gençsin bi anlık sinirle kararlar vermeye kalkma sakın...
annenin durumu hamileliğin verdiği hassaslık olabilir...
babana gelince seni düşünmüş hani yorulma fln diye....
bu devirde 3 çocuk okutmak zor..
bi tanede bebek geliyo gerçekten zor...
anlamaya çalış....
hem okuyup hem çalışmak zordur..
ama bence olgun ve zeki bi kızsın herşey güzel olur inşallah senin için...
hayatını kurtarmanın yolu eğitimini tamamlamandan geçer...
lütfen öfkelenip yanlış bi karar verme canım...
allah yardım etsin...

inşallah allah herkese yardım etsin.. ben sadece bu sorunla degil bir sürü dertle ugrastım bu yasıma kadar. hiç birinin gözünde degerım olmadı ama. ya okuyup kendı ayaklarımın üstünde durucam ya da artık yaka silkicem bunlardan. annemın aılesı de babamın aılesı de sorunlu. her hafta bi kavga oluyor bu evde. neler yasadım allah bilir. hiçbi zaman babamın bizi alıp da hadi gidelim bi yere dediğini hatırlamıyorum. ben sanırım annemı de babamı da çok çok sevmiyorum..

Back
X