biri bana yardım etsi...hersey o kadar ağırki...nişanlım...ben ..ailem

Biz aileleri araya katmadık kendi babam çok bir şey yapamayacağı için.onunkilerde yapamazdı yapsalardı da borçla olurdu ancak.. takı setimi eşim aldı nişanımda,mobilyalarımızı beyaz eşyamızı da o aldı..ama fiyakasını cakasını kayınvalidem ve kaynatam attı :)) severle hava atmayı.
diyeceğim o ki siz birbirinizi seviyorsanız mali konulara kafayı çok takmayın,bunun içinde ayrılmayın sakın.ikinizin imkanı varsa az olsun ama öz olsun.

Bayramda gelmemeleri, sizi çağırmaları hoş değil de, nişanlın da sana harçlık vermek zorunda değil..

Ne bileyim bana ters geliyor böyle şeyler..

İstemem diyorsun ama bir beklentin var ve vermeyince dert ediyorsun..Kendi ağzın ile söylemiştin işleri şuan iyi değil diye belki de ondandır..

Yani en azından ablaları çeyrek takmış..Bu forumda onu göremeyenlerde var..Hatta ve hatta nişanda dahi takıları kayın validesi tarafından gasb edilen kişiler var..

Şükretmeyi bilmelisin bence..

Sonuçta sizin adetleriniz farklı, onların adetleri farklı..Siz gelin almıyorsunuz ki, gelin gidiyorsunuz..Erkek tarafını kendinize uyduramazsınız..Kız erkek tarafının adetlerine uymalı..

Ha yetersiz geliyor ise ailen baştan söyleyecekti..Biz bukadar altın isteriz, nişanda şunu bunu isteriz vs. diye..

İlgisizlikleri ayrı bir konu zaten..Hatta daha iyi üzülme, araya mesafe koyabilirsin bu bahaneyle işte..

arkadasi ne cok suclamissiniz. bence her istedikleriyle hakli malesef hersey para olmus bu devirde.kim istemezki dört dörtlük bi nianlilik dönemi gecirmeyi ,herseyin iyisi olmayi.
bence arkadasim burada sana yazanlarin daha da cok icinde kalmiski bukadar acimasiz yorum yapiyorlar..

arkadasi ne cok suclamissiniz. bence her istedikleriyle hakli malesef hersey para olmus bu devirde.kim istemezki dört dörtlük bi nianlilik dönemi gecirmeyi ,herseyin iyisi olmayi.
bence arkadasim burada sana yazanlarin daha da cok icinde kalmiski bukadar acimasiz yorum yapiyorlar..

Ne alakası var? Ben nişanlı bile değilim.. :1:

Tabiki ister dee kendisi yazmış arkadaş ; Nişanlımın işleri iyi değil diye..

Ne alakası var? Ben nişanlı bile değilim.. :1:

Tabiki ister dee kendisi yazmış arkadaş ; Nişanlımın işleri iyi değil diye..
bende senin gibiydim nişanlı olmadan önce hiçbişeyi kafama taktığım yoktuki...nişanlanarak zaten ister istemez beklentiler içine giriyosunuz...
beni anlamanız zor nişanlandıktan sonra herşey değişiyo hemde herşey....

bende senin gibiydim nişanlı olmadan önce hiçbişeyi kafama taktığım yoktuki...nişanlanarak zaten ister istemez beklentiler içine giriyosunuz...
beni anlamanız zor nişanlandıktan sonra herşey değişiyo hemde herşey....

Hayır mutlaka değişiyordur..Ben zaten gelip gitmemelerini, ilgisiz davranmalarını onaylamıyorum..
Bi kere ben senin yerinde olsaydım o evde oturmayı kabul etmezdim ve bayramda siz gelin dediklerinde daha telefonda nişanlıma tepkimi koyardım..Millet kız evine bayramda koç ile gidiyor siz benim ailemi ayağınıza çağırıyorsunuz diye..
İllaki ilgi bekliyorsundur ama maddi konulara fazla takılma..Ha ellerinde gerçekten varsa ve yapmıyolarsa ozaman iş başka ama sen söyledin iş durumu kötü şu sıralar diye..

Ben zaten bir türk ile evlenmeyeceğim kasıyor beni bu adetler, kayınvalide dıdısının dıdısı vs mevzuları.. :1:

Harşey gönlünce olsun..

Son düzenleme:
arkadaşlar konuya tek taraflı bakıyorsunuz..hanımefendi karslı olduğunu söylemiş..ben karadenizliyim..bizim eski örf ve adetlerimiz vardır ya hani..bizim burdada nişanlı iken bayramlarda kız tarafına gidilir..hemde bayramlarda erkek kıza takı yapar..bayramını kutlamak mahiyetinde..bayramlık kııyafetini alır..kurban bayramı ise kurbanlık koç yada koyun gider kız evine..kızımızın ihtiyaçları ile ilgilenilir..yine takı yapılır..
şimdiiiii..karsın örf ve adetleri belki daha ağırdır..arkadaş problem etmiyorsa da bunları ailesi problem ediyor olabilir..işte bak biz senin için en iyiisini yapmaya çalışıyoruz..erkek tarafı vazifelerini yerine getirmiyor..ne biliym bayramda illa ki onl<r gelcek..bu durumda nişanlısıda arkadaşımızda hep aileleri yüzünden tartışırlar..bi de bu yönden bakalım..
arkadaşım sana da ALLAH kolaylık versin şimdiden bu didişmeler başladıysa sen yandın..evlendikten sonrada bak ailen bunu istedi şunu istedi..bide üstünde oturacakmişsın..ALLAH yardımcın olsun..

Biraz fazla tepki almışsınız :) ama ifade ediş şeklinizden dolayı sanırım.

Sizi anlıyorum.. Bayramda daha özenli gelmelerini istiyorsunuz.Doğulularda özellikle bayram hediyeleri çok önemlidir.Haklısınız.

Nişanlinizın ise daha önce size maddi anlamda destek olmasına rağmen bu desteği kesmiş diyorsunuz belkide çok sıkıntılı bir durumdadır ya da evlenmek üzere olduğu için biraz daha çok elini sıkmaya çalışıyordur..Çünkü erkekler nişanlandığı anda cimri sıfatını hakediyorlar.:) Sadece sizin nişanlınız öyle değil, rahat olun.Çoğu öyle.

Bunun dışında eğer ufak tefek sıkıntılar haricinde, nişanlınız ile çok mutluysanız, sizi çok seviyorsa ve sizde seviyorsanız, karşılıklı iletişiminiz güçlüyse, saygınız varsa, tutun birbirinizin ellerinden sıkıca.. Ne ailenin yaptığı eksiklikleri görün ne de başka birşeyi. hayat çok kısa.Adetlere, ailelerin çekişmesine feda edilmeyecek kadarda güzel.

Elbetteki evlenince adetler çok önemli. Kesin şimdi ailenizde arada söyleniyordur.Doğal olarak içiniz doluyor..Ama siz duymayın..Boşverin.İdare etmeye çalışın..Nişanlınızla ASLA bu konuda tartışmaya girip ilişkinizi boşuna yıpratmayın. Ama herşeydende tabiki taviz vermeyin.

Çok konuşmadan, kavga etmeden, sitem etmeden nişanlınızla bazı isteklerinizi güzelce konuşursanız birlikte çözeceğinize inanıyorum.

evlilikte 2 taraf eşit değilse biri dengeyi kurmak isterken yıpranıyo.
her şeyi geçtim idare edin dicem ama kayınvalıdeyle altlı üstlü oturmak???
onu bari kabul etmeseydınız. evliliğinizi çok yıpratır yada ev küçük bahanesiyle ileride başka ev alın derim..

merhabalar arkadaşlar...o kadar çok bunaldımki benimle aynı dertte olan arkadaşlar varmı bilmiyorum...nişanlımla 6 aylık bi tanışma süreci sonrası nişanlandık..nişanlım 3 kardeş..iki ablası var ikiside evli...evin tek çocuğu..haliyle çok değerli olur diye düşündüm ama çok yanıldım...
ilk sorunum nişanlımın maddi durumu benimki kadat iyi değil..onların sadece 3 katlı bi binaları var...ve kayınvalidem üste çatı katı yapmış çok küçük boğucu bi yer..orda kalmamam dedim çünkü benim şuan oturdğum ev dubleks eniş ferah...yapamam yeni gelinim eşyam sığmaz dedim hepsini getim çok boğcu..
neyse baya sorun oldu baktım nişanlım iki arada bi derde kalıyor tamam dedim...nişanımda ablaları çeyrek takmşlardı bunları ailem çok sorun etti...onlar tokatlı ben karslıyım..adetlerimiz çok farklı ama annesi herseyi bedavaya getirmeye çalşıyor...o yok bu yok..falan filan..nişanlım bazen çok etkileniyor...bu arada 2 ablasının maddi gücüde yerinde ama hiç el attıkları yok ..kimse beni aramıyo yada sormuyo bişeye ihtiyacın varmı diye...bunları takmıyım diyorum ama insanın elinde değil...
evin tek erkek çocuğu ama altınlar düğün vs hepsini nişanlıma yaptırma çabası içindeler...biz doğluyuz ve annem babam abimin eşini el üstünde tuttlar..çok ilgilendiler bi dedği iki edilmedi ama bu ilginin zerresi yok onlarda..
analamıyorum gerçekten geçtğimz bayramda biz büyüğüz önce siz gelin bayramlaşalım dediler ailem olmaz diyince ki benim bildiğimde gördüğümde kız tarfına hediye ile birlikte bayrama gelinir..neyse geldiler ama annesi ikide bir laf soktu büyüktük biz sizden falan diye...çok rahatsız oldum gerçkten..kendileri hiçbişey yapmıyolar..bayramlığımı,harçlğımı herseymi nişanlım yap2t3ı..bide kayınpederim 100 tl verdi elime..ne biliyim tuhaf oldum..normailmi sizce...nişanlımda 200 tl verdi bayram harçlığı güya...tamam bunlara takıldığım yok maddiyat önemli değil ama ba-na dokunan ellerinden geldiği halde en aza kaçmaları..nişanlımda ailesinin etkisi altında kalıyor...artk bıktım ona doğruları göstermeten..bu konu birdaha açılmasın diyorum sonra bi bakıyorum aynı konuyla karşıma gelmiş...o kadar yoruldumki...ama beni çok seviyor fakat ailesinin etkisi altında kalması yüzünden nişanı atmak istiyorum...ama bu durumu ailem kabul etmez...bizi resil etme herkese diyor...ben öğretmenim nişanlımda sigortacı..işleri pekte iyi gitmiyor...ama hep benden fedakarlık bekliyolar çok sıkıldım....sizce sabretmelmiyim..hersey yoluna girermi??

canım durumumuz okadar oçok benziyor ki insan elinde değil üzülüyor bende çok değil 5,6 ay önce aynı şeyleri yaşadım ve oakdar bunalmıştım ki annem de nişanı at demişti aynı aynı senin yaşadıkalrını yaşadık ve daha fazlası ooo ooo neler neler, bizde kayınvalidem ve aileisnden hiç birşey görmedik gene bak sana bayram harçlışığı vermişler:) bana bohçada diğer eltimlere alınıp olmayan çamaşır ve gecelikleri verdi ve bunu utanmadan bana söyledi vb.... anlatacak okadar çok şeyim varki evlendim ve kaynanamdan okadar soğdum ki ozamanlar olanalrı unutamıyorum malesef yüzüne gülemiyorum 10 gün gidip geliyorum ve 2saat zor duruyorum yanlarında ,bana davranışları çok iyi ilgisi mutfağa sokmaz iş yaptırmaz sen çalışıyorsun der mesala ama elimde değil düğün zamanındaki durumlar aklıma geliyor ısınamıyorum kadına ama şu bir gerçek ki senin bir işin var eşininde bizimde öyleydi kimseye müdahanamız olmadı olmasında bırak yapmasınalr canım sonra senin borun öter zaten bende öyle kimse çıt diyemiyor bana,iyikide yapmamışlar etmemişler diyorum mesala evime gelip işte bu eşyalar benim bu ev biizmde sayılır diyemiyor 4 aylık evlyim 2 kere geldi misaifr gibi geldi misafir gibi gitti vb... bırak yapmasınlar insan yıprnaıyor seniok iyi anlıyorum annem hep der dul gibi verdim seni,çok ilgisizlerdi çokkkkk,bak sana nişanda çeyrek takmışlar yemin ediyorummm bırak nişanı düğünde bile bize çeyrek takmadılar seninkilerden daha beteride var unutma ama sana tavsiyem çalışıyorsun aynı apartmand oturma sakın uzak ol hatta bir münübüsle yarımsaat en az gelcek uzaklıkta olsunlar yoksa ilerde daha yıpranırsın ve bunu nişanlına ikna etmeye çalış

arkadaşım bende doğuluyum eşim tokatlı.
aynı şeyleri biz de yaşadık. hiçbir adeti bilmezler söyleyince siz hep istiyorsunuz olur. elleri cepelerine gitmez ne arar ne sorarlar. düşün ki düğün günü kızı evden çıkarma olayını bile bilmiyorlarmış. aslında bilmediklerinden değil işlerine gelmediklerinden. beni istemedikleri için böyle yaptıklarını düşündüm hep ben. bizde mezhep farklılığı da vardı çünkü. bizim ailemiz herşeye önem verir gelin almayı şan şeref bilir herşeyi en iyi şekilde yaparlar. böyle gördüğümüz içinde onların bize yapmamaları tuhaf geliyor.
arkadaşlar sana sen çalışıyorsun ne harçlığı ne bayramlığı gibi şeyler söylemiş okuduğum kadarıyla ama bunun maddiyatla alakası yok bu manevi yönden değerdir. doğunun adetleri ağırdır, kıza, kadına önem verilir bunu da hediyeyle, takıyla, altınla göstermek gerekir. böyle gördük hep.

biz daha 3 aylık evliyiz ailesiyle mümkün mertebe görüşmüyorum hayatımda istemiyorum çünkü. ama konu açıldığı zaman hep tartışma oluyor. mühim olan eşin gibi birşey demişler sana sanırım okuduğum yorumda ama öyle birşey yok arkadaşım. sen nişanlını ailesiyle birlikte alıyorsun. şimdi sana kötüler onları ama evlendikten sonra yüzüne bakmadığı insanlar değerli olur. herşeyiyle kabul ediyorsan nişanlını devam et tabi ama yoksa iyi düşün.
ben de zamanında laf olur söz olur diye nişan atmayı ailem için hiç düşünmedim eşimi de çok seviyorum o ayrı ama en azından yüzük atsaydım biraz dişimi gösterseydim şimdi benden kıymetlisi olmazdı.

öğretmen olmanıza çok üzüldüm.

çocuklarımızı, hala adet töre yüzünden sorunlar yumağından sıyrılamayan bireylerin yetiştirecek olması çok üzücü..

ikincisi, yengenizle ilgili açtığınız konuyu da okudum. çok detaylı analiz yapmak istemiyorum, çünkü kale alacağınızı sanmıyorum. ancak her iki konunuzdan çıkardığım sonuç, acil psikolojik desteğe ihtiyacınız olduğunuz yönünde..

Back
X