• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri beni sakinleştirmeli

Olur arada öyle annelik zor iş, bi cips patlatırım geçer benimki
Sen ne seversin bilemedim

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Çok daha iyiyim =) Öyle çok kızmadım zaten de normalde hiç yapmadığım için o bile kendime kızmama yetti. Gece de durumlar aynı olunca dinlenme fırsatım olmuyor sanırım gerginliğim bu yüzden.

Benim de zaman zaman yasamakta oldugum bir sorundu bu.Ama artik bazi seyleri degistirdim.Artik cok fazla yasamiyorum bu durumu.Oncelikle cocugun uykusu yoksa sakin uykuya zorlamayin.
karnini doyurun,karnina masaj yapin,karnini sicak tutun,onunla konusun sevgi ile ve sakince,ayaklarindan opun (benim bebisim de cok ise yariyor bu,bence her bebegin bir fethedilme yeri var,sizinkini de mutlaka cozmeye calisin) ,oyunlar oynayin,sarki soyleyin,gazini cikartin,bezini skca degistirin,gun asiri dus aldirin.
Soyledigim gibi uykusu olmadigi halde uykusu var sanarak uyutmaya calistiginiz bebek , enerjinizi anormal emer.Kolunuzu kaldirmaya dermaniniz kalmaz.Diger turlu herseyi sirayla denemek cok daha az yorucu inanin.Bir de en fazla 2 veya 3 sekilde uyutmaya alistirin.Ben ya yururken omuzumda yada ayakta sallayarak uyutuyorum.Yuz cesit sey uygulamak cocugun dengesini alt ust eder bence.Pedagog degilim ama her insani eder yani sonucta bunu tahmin edebiliyorum azcik.

sen gergın olursan bebısın hısseder oda huzursuz olur annesı :)
o agladıkca sakın olmaya calıs kı oda sakınlessın hazır uyumus guzel guzel ızle onu sende uyu dınlen

Çocuk uyutmak da yeni moda mi arkadaşlar? 2.5 saat ne yaptiniz tam olarak? Perdeleri opak koyu renk yapacaksiniz. Sonuna kadar cekeceksiniz kapkaranlık yapacaksiniz ve yatagin üstüne atıp gideceksiniz. Oyuncak falam koymayacaksiniz. O kendi uyuyacak.

Çocugun var mı gercekten merak ettiğim için soruyorum :KK48:

Haklısınız ama ben her doğrunun uygulanamayacağını anne Olunca anladım. Okul öncesi Öğretmeniyim ve bunların yanlış olduğunu biliyorum. Hamileyken dedim ki sallamak yok emzik yok vs asla dedim hepsine. Sonra emzik kabul ettirmek için aylarca uğraştım istemedi. Sallayım yeter ki uyusun dedim nefret etti sallanmaktan. Sanırım büyük konuştum. Kolay kolay uyumuyor o yüzden. Ben de saldım her yolu deniyorum. Yanlış evet ama kitaptaki gibi olmuyormuş her şey bunu anladım =)

Uyumak istememiş demek ki 2,5 saat neden uyumasın çocuk. :KK53: Böyle alıştırmak iyi değil ki. Benim de var yeğenim hiç sallamadık doktoru da sallamak iyi değil dedi zaten. Alın kahvenizi film açıp izleyin. Kitap okuyun. Ohh mis.

heerrr uyutma seansında tammm 2 saat ugrasıyorum ve benı mahvedıyor bu durum...üstelik o kadar ugrasıp uyuttuktan sonra 1 saat aralıksız uyumuyor....cok yorgunum çokkkkk... çalşıorum, gece en az 5 defa kalkıyor...

Tam iki buçuk saat ya iki buçuk saatte uyudu bebeğim. Çatlıcam sinirden şimdi. Yarım saat bir saat bunlara alışmıştım ama iki buçuk saat nedir. Uyumayınca da ağlıyor. Sanırım küçük çaplı bir kriz geçirdim. Biraz kızdım oğluma bi ara. Çok kötü hissediyorum ama sinirim geçmiyor. Belim her yerim ağrıyor. Sakinleşmeye ihtiyacım var.

heerrr uyutma seansında tammm 2 saat ugrasıyorum ve benı mahvedıyor bu durum...üstelik o kadar ugrasıp uyuttuktan sonra 1 saat aralıksız uyumuyor....cok yorgunum çokkkkk... çalşıorum, gece en az 5 defa kalkıyor...
Allah yardımcımız olsun =) biz de gecede en az 6-7kere uyanıyoruz. Ortalama on kere.

:KK61:kızımda aynı böyleydi, tam 4 yıl uykusuz bitap çalıştım, bunda hep farklı olur diye ümit etmiştim olmadı..canları sağolsun.. ama deliksiz 4-5 saat uyku için neleeer vermezdimmm

Allah yardımcımız olsun =) biz de gecede en az 6-7kere uyanıyoruz. Ortalama on kere.

Yok bıraktım uyuma madem diye ağlıyor gözlerini ovuşturuyor.
Canım haklısın benim oğlum canıma okuyo bende uyutamadım iki gece önce kafasnı yastıktan kaldırmıyo ama ağlıyoda uyumuyo kriz geçirdim. Hayatım hep böylemi devam edecek çocuk yapan aklıma diye kendi kendime saydırdım uyudu sakinledim kendime kızdım ona kavuşmak için ne bekleyenler var otur kendine gel dedim oğlumu öptüm geçti belliki çok zor büyütüyosun be. Uyumayınca getiriyorm salona oyuncaklarını döküyorum oynuyo başka bişey yapamıyorm aradan 1 saat geçiyor tekrar dalıyo

Tam iki buçuk saat ya iki buçuk saatte uyudu bebeğim. Çatlıcam sinirden şimdi. Yarım saat bir saat bunlara alışmıştım ama iki buçuk saat nedir. Uyumayınca da ağlıyor. Sanırım küçük çaplı bir kriz geçirdim. Biraz kızdım oğluma bi ara. Çok kötü hissediyorum ama sinirim geçmiyor. Belim her yerim ağrıyor. Sakinleşmeye ihtiyacım var.
Ahh arkadaşım ahh sen gel bizi gor... 15 aylik gece 2 de ancak yatar sabah 4 te uyanir süt icer uyur 6 da uyanir emzik ister uyur 9 da uyanir bi dahads uyumaz.. hayat kalmadi duzen kalmadi ve cok hareketlu bir cocuk aksama kadar hic oturmaz ama ne yapalim ewlat bende senin gibi sinir krizi geciriyordum 3 saat ayagimda salliyordum simdi ayagima aliyorum kulakligi takiyorum muzik dinliyorum yada gun icinde disari cikmaya calisiyorum kizimla kafami surekli dagitacak biseyler yapmaya calisiyorum... ne yapalim biz zor cocuklar yetistiriyoruz.

Çocuk uyutmak da yeni moda mi arkadaşlar? 2.5 saat ne yaptiniz tam olarak? Perdeleri opak koyu renk yapacaksiniz. Sonuna kadar cekeceksiniz kapkaranlık yapacaksiniz ve yatagin üstüne atıp gideceksiniz. Oyuncak falam koymayacaksiniz. O kendi uyuyacak.

yatagın ustune atıp gıdecek....eee aglaya aglaya mı uyuyacak bu çoçuk.....annemısınız meark ettım...anneysenızde eger evladınıza boyle aglatarak uyku egıtımı verdıysenız annelığınızı gözden gecırın derım
aglatarak uyku egıtımı anneler rahat etsın dıye uydurulmuş bır sey bellıkı....boyle egıtım mı olur
çoçuk bu zamanı geldığınde kendı kendınede uyumasını öğrenır her bırey gıbı
evet çok yıpratııcı bır surec ama annelık sabır gerektırır
konu sahıbı arkadasım....arada olur oyle çok ısrar etmeseydın ıyıce uykusunun gelmesını bekleseydın
bunu 27 ay kesıntısız uyumamıs bır anne olarak yazıyorum....

Yok senin dediğin yeni moda olan..

Bizi de annelerimiz ayakta sallayarak uyuturdu.

Bende kızımla bırlıkte yatarak uyutmayı tercıh edıyorum.

Yuregım dayanmaz onun karanlık odada bi basına ağlarken uyuyakalmasına..

Valla saatlerde surse,cıldırsam da ben o yöntemi yapamam.

Ben de uyku eğitimi vermedim.. 2 yaşına doğru kendi kendine uyumaya başladı. Ağlatmadım. Önce birlikte , yanına uzandım,kalın fon perdeleri çektik ve birlikte uyuduk. Bir iki ay sonra da kendi odasına koyunca anneye el salla şimdi uyuycaz kızım dedim. Odanın kapısını çekip çıktım 15 dk. Sonra geldiğimde uyumuş oluyor

Ben sana benim cocuklarim kucukken neler yasadigimi kisaca bir anlatayim da beterin beteri varmis diye dusun haline sukret biraz.
Benim ucuzlerim var. Acemi bir anneyim, 3 tane bebek birden geldi dunyama. Hepsini de emzirmeye calisiyorum. Soyle ki, birini emzirip altini degistirip uyutuyorum, digeri uyaniyor, digeri uyaniyor... Kiminin gazi cikmiyor, kiminin alti islanmis, kiminin bir yeri agriyor uyuyamiyor agliyor.
Sonra bunlarin banyolari var, camasirlari var, gecesi gunduzu var.
Dahasi, anlayissiz odun bir esim var eve geldiginde yemek, ise giderken utulu pantolon gomlek isteyen.
Ev temizligi allahin emri.
Peki ben ne oldum 7/24 bunlarla ugrasirken? Cogu zaman uykusuz ve yari ac. Bazen bedenime ve ruhuma cok fazla geldiginde oturup agliyordum. Sonra goz yaslarimi silip sevgiyle sariliyordum yavrularima.
Ve ben tum bunlari kimsenin yardimi olmadan yapiyordum odun esimin bile.
Annelik kolay olmadigi kadar kutsal bir gorevdir. Emek ister sabir ister.

Şimdi bi kere huysuzlugunuz ta burdan beni uyutmaz o derece :) Önce her seye muhalefet olmaktan vazgeciyorsunuz altın kural bu. Dünyada olup biten sizin kafanizin icinden ibaret olamaz degil mi. Asıl eskiden anneler böyle uyutuyordu yoksa 4 cocuga nasil yetissinler akıl var mantık var. Anne degilim ama uyutamayacagim bir canli yok cok hareketli bir kopegi bile elimde on dkda uyutuyorum ben. Kendim de 15 dk gecirmem uyumak icin.

Zifiri karanlik olmasa bile odanin zifiri karanlıktan az hallice olmasi lazım bu cok önemli aydınlık bir yerde cocuk yarım saat sonra geri uyanır. Karanlıga terk edildim korkuyorum gibi bi algı yok onlarin beyninde, 3 yasina kadar korku gelisimleri yok hele bebeklerde boyle bir korku hic yok. Dedigim gibi olay sizin kafanizdaki kuruntulardan ibaret.

Harekete bagli uyutmak iyi bir sey degil. Büyüyunce de otobuste vs uykusu gelecek devamli hep oyle el kadar kalmicak. Ayriyeten hic mi kendinize acimiyorsunuz. Otomatik bi alet tamam ama saf gibi kolunuzda saatlerce sallamayin su bebekleri.

Bebege rutin aşılamalisiniz. Mesela pijama giydirmek. Uyuyacagi zaman uzerini degistirip uyku kiyafetini giydirin. Boylece o kiyafeti giydirdiginizde uyumasi gerektigini anlayacak.

Kiyafet degistirirken ciplakken masaj yapin hem rahatlar hem biraz üşür. Usudukten sonra isindikca uyuyasi gelir.

Üşümekten bahsetmisken uyuyacagi odanın sicakligini dusurun. Camı açın onu oraya getirmeden. Odanin sicakligi 22 dereceyi gecmesin ayriyeten. Yatagina koyun korunakliysa cikabilirsiniz.

Surekli birlikte uyumayin agladigi zaman yatagindan almayin ağlayınca size istedigini yaptirabildigini hissetmesin.

Illa orda duracaksaniz karanlıkta cocugun gözüne gözüne bakmayin mümkünse yüzüne hic bakmayin bu odaklanmaniz onun uykusunu kacirir. Kendisinden daha hızlı nabizda daha huzursuz bi tipin yaninda oldugunu hissetmesi yalniz uyumasindan cok daha kötü evet. Yalnız birakmak istemiyorsaniz en azindan ya onunla birlikte uyumalı ya da nadir nefes alip vermelisiniz. "of niye uyumuyor" diye sıkıntılanan birinin çocuğun uyumasina faydasi yok zarari var.

Uyanmissa ve hala uyumaya devam etmesi gerekiyorsa ışığı açmayın sakın.

Simdilik aklima gelenler bunlar belki isinize yarar diye yazdim faydalanmak istemediginizi bilsem de faydalanmak isteyenler icin. Ayriyeten bu cocugumu aslaa karanlikta bi başına aglatamam diye show yapma sadece türk kadınına özgü olabilir heralde. Sanki ölecek cocuk kendi basina uyumaya alisinca.

Her gün burda aldatildim konusu okuyoruz. Kadinlar anne olunca kadinliktan cikiyor bizim ulkede yahu. Adamlar cok mu hak ediyor hayir tabi ayri mesele de boyle pratiklikler kazanmadikca canınız çıkar durur ben soyleyim.

Bir arkadaş yazmis burda bakin. Demek ki yapilabiliyormus.

yatagın ustune atıp gıdecek....eee aglaya aglaya mı uyuyacak bu çoçuk.....annemısınız meark ettım...anneysenızde eger ev

ladınıza boyle aglatarak uyku egıtımı verdıysenız annelığınızı gözden gecırın derım
aglatarak uyku egıtımı anneler rahat etsın dıye uydurulmuş bır sey bellıkı....boyle egıtım mı olur
çoçuk bu zamanı geldığınde kendı kendınede uyumasını öğrenır her bırey gıbı
evet çok yıpratııcı bır surec ama annelık sabır gerektırır
konu sahıbı arkadasım....arada olur oyle çok ısrar etmeseydın ıyıce uykusunun gelmesını bekleseydın
bunu 27 ay kesıntısız uyumamıs bır anne olarak yazıyorum....

Çocugun var mı gercekten merak ettiğim için soruyorum :KK48:

Ben de uyku eğitimi vermedim.. 2 yaşına doğru kendi kendine uyumaya başladı. Ağlatmadım. Önce birlikte , yanına uzandım,kalın fon perdeleri çektik ve birlikte uyuduk. Bir iki ay sonra da kendi odasına koyunca anneye el salla şimdi uyuycaz kızım dedim. Odanın kapısını çekip çıktım 15 dk. Sonra geldiğimde uyumuş oluyor

Son düzenleme:
Bunları okudukça zaten çocuk yapmaya karşı gitgelli bi soğukluğum ve hevessizliğim var iyice ilgim azalıyor. :( Ben de böyle hissetmekten korkarım...

Back
X