Biri nasılsın diye sorduğunda onun nasıl olduğunu sormamak

Daha daha nasılsınız :)

Aynı babam hoşlanmadığı biri nasılsa dese iyiyim der bırakır. Dikkatimi çekince sordum sen neden sormuyorsun diye çok uzatmasın konuşmayı demişti. Eltiniz de öyle düşünüyor olabilir

Bunu bir insan bana bir kere yapabilirler, laf çarpmam ama bir daha da nasılsın filan diye sormam. Siz de öyle yapın bence. Tavır yapsanız yaşayacağınız gerginliğe değecek bir hadise bile değil. O önemsemiyorsa, siz de önemsemeyin.

Ben unutuyorum sen nasilsin demeyi bazen, resmi durumlarda nasilsiniz diye soruldugunda iyiyim sagolun siz nasilsiniz diyorum unutunca yerin dibine geciyorum

Kişiye ve duruma göre değişir. Bazen hiç tanımadığım satış temsilcileri arıyor telefonda. İşi gereği "nasılsınız idrak hanım?" diye soruyor. Halimi hatırımı merak ettiği için değil, öylesine nezaketen soruyor. "teşekkür ederim" diyorum sadece. Zira ismini dahi bilmediğim bir zata "siz nasılsınız" demek abes olur. Ancak samimi olduğum, tanıdığım biri aynı soruyu sorarsa "iyiyim sen nasılsın" derim.

Ancak eltim hatırımı sormasa çok da takılmam. Samimi olmak istemiyor demek ki der geçerim.

ben sen nasılsın ne var ne yok dıye sorarım hep ama bana sorulmasa buna alınmam acıkcası
ama alınana nıye alındın da demem herkesın yapısı farklıdır ben soyle dusunurum hep ben ustume dusenı yapayım da karsı taraf kendı bılır herkes kendı aılesınden gordugunu gosterır kımılerı daha eksık kımılerı daha dogrudur olabılır ınsanız derım gecerım ustunde durup kendı kendınızı doldurunca elınıze bırsey gecmez

Ben bazen sormayı unutuyorum desem?
Dışarıdan kaba görünebilir ama bazen soruyorum bazen unutuyorum.
Çok yüzeysel gereksiz bir soru gibi geliyor zaten

Hayir yüz yüzeyken bana soruyor, telefonda özellikle sormuyor
telde konusmayı sevmıyor benım gıbı
bende telde konusma özürlüyüm bırkere esımın yuzune kapatmıslıgım var bana gore telefon sohbet aracı degıl mesela ıs neyse hemen konusulup kapatılmalı eee ne var ne yok muhabbetlerıne bende gıremem haberlesme onemlı durumları hızlı bıldırme aracı netıcede belkı o anda ısı vardır gergındır olabılır normalde soruyormus cunku
kendınızı doldurup alınmayın hıc

Ben de yeni bir tartışma konusu açayım.

Nasılsın derken gerçekten nasıl olduğunu merak etmek için mi soruyorsunuz yoksa nezaket mi?
Eğer nezaketen ise çok da büyük anlam yüklemeyin.
Ben de nasıl olduğunu merak etmediğim kişiye sormam.
Nasıl olduğumu söyleyip, teşekkür etme lütfunda bulunurum sadece. Bu da saygı içindir.

Valla insanlarin yuzde 98 i laf olsun diye sen nasilsin dedigi icin ben zerre kadar umursamam,umursamiyorum. Cunku gercekten nasil oldugumla kimse ilgilenmiyor, bunu cok zaman once kesfettim.

ben de teşekkürler diye geçiştirenlere gıcık olurum ama burada konu açacak gibi bir gıcıklık değil tabi.

Ortamda birisi o kişiye nasılsın demişse bende sormam ikinci kez neden sorayım. İyiymiş işte.Bana da aynı ortamda defalarca sorulunca , son 30 saniyede değişiklik olmadı hala iyiyim diyesim geliyor.

Siz de sormayin bir daha olaun bitsin. Bosverin. Herseye kafa yorarsak kafa kalmaz. Ben de hashasim ama artik takmamaya calisiyorum. Karsimdaki kadarim. Ne eksik ne fazla gerek yok.

Bir topluluktaysak ve o kisi daha once iyi oldugunu dediyse ben ona nasilsin demem. Ama birebirken sormamasi ayip olmus siz de birdaha sormayin. Umursamayın.

Sende benim gibi cook ince birisin.insan zamanla soguyo herseyden hak etmediğin tavır gördüğünde özellikle.. Sen de hatır sorma ne kadar karşındakine deger verirsen o kadar sana saygısız oluyo kimi insan... Hak etmediği degeri kimseye verme..

Sizinle muhattap olmak istemiyorsa bir daha sizde ona sormayın geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…