biricik kızım bugün beni çok üzdü :( daha doğrusu çaresizliğime üzüldüm...

missingandmygirl

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
1.328
1.609
333
Hatay
bilenler bilir ben kızım 1 yaşına bile gelmeden aldatma yüzünden boşandım... bu zamana kadar kızım babasızlığını dert etmiyordu.. beraber çok mutluyduk... son zamanlarda okuldan arkadaşlarımla akşamlarıda görüşmeye başladık.. doğal olarak arkadaşlarımın eşleride oluyor ortamda .. onların çocuklarıyla ilgilenmelerini, babalarıyla beraber olmalarını gördükçe kızımda babaya karşı bir özlem oluşmaya başladı... hatta daha önce bana evlenme diyen kızım ''anne sende evlen ne olur, herkesin babası var benim yok'' demeye başladı.. birkaç kez bu sözlerini onla konuşarak atlatmaya çalıştım ama en son bu akşam babasızlıkla ilgili bir konuşma sonrasında ağlamaya başladı ve ben kendimi o kadar çaresiz hissetmeye başladım ki...onu nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum...
normalde çok mutlu hayatla barışık ve her zaman iyilik dolu bir kuzudur kızım ama yaşı büyüdükçe bu baba olayının onu dahada yıpratacağını düşünüyorum ve elim kolum bu konuda bağlı olduğu için ne yapacağımı bu eksikliği nasıl kapatacağımı bilemiyorum... düşünün kızım bana anne yeniden evlen ona baba demem amca derim ama hep bizle olur bile dedi... resmen bunu söylerken yüreğim dağlandı.... nekadar çaresiz hissediyor ki kendini bunu teklif ediyor bana küçücük aklıyla....:43::43::43:

Etrafta herkesin evinde bir baba varken, onun da istemesi çok normal.

Bu duyguları elbette yaşayacak. Yaşamaması, hisssetmemesi anormal olurdu...

Üzmeyin kendinizi. Benim de gözlerim doldu :(

Ama unutmayın ki büyüdüğünde annesine hak verecek.

Olaya yaşanması gerekenler yaşanıyor diye yaklaşırsanız üzüntünüz biraz olsun hafifler...

Son düzenleme:
Hem kızınız için hem sizin için zor bir durum, acaba babasına bu konuyu açsanız kızınızla ilgilenmez mi? beraber vakit geçirseler, daha küçük bunun eksikliğini hissetmesin, kız çocukları için baba figürü çok önemli. İlerde yaşayacağı ilişkileri de olumsuz etkiler.

Allh sabır versin öncelikle bir anne için ne kadar çaresiz bir durum nasıl aşılır bilmiyorum tek diyebildiğim allah yardım etsin :14::14::14:
o yavrucak hissetmiş:34::34: belki sizede yeni bir aşkın kapısı açılır

of ne kadar kötü ya insan evladına kıyamaz tabi.boşanmalar çocukları çok etkiliyor.babasıyla görüşüyor mu peki.nasıl bir baba.pek sanmasam da inşallah babalığı iyidir.daha sık görüşseler olurmu

offf canım ya :14:
aynı şeyleri bizde yaşadık
kızın kaç yaşında bilmiyorum ama büyüdükçe geçiyor
benim kızım 6 senedir babasını görmedi görmekte istemiyor alıştı.
zamanla alışacak
dayı dede falan varsa onlarla zaman geçirsin biraz

kızınız kaç yaşında?
böyle şeyler hissettiğine ve evlenmenizi istediğine göre babası hiç ilgilenmiyor.ama sırf kızım istiyor diye de biriyle evlenmenizi çok doğru bulmuyorum.bir kere yanlış bir evlilik yapmışsınız,eminim çok daha dikkatlisinizdir artık ama yine de hatırlatmak istedim,birini ne kadar severseniz sevin,güvenirseniz güvenin,kızınız olduğunuz için 1 değil bin kere düşünmeniz gerekir evlilik adına,tecavüzcüsü var sapığı var hırlısı var hırsızı var,ne kadar iyi olursa olsun kızınıza kendi babası gibi babalık yapamaz..onları başbaşa bıraktığınızda bile aklınız hep onda kalır..belki babasıyla kızınızın durumu hakkında konuşsanız..ya da bir psikologdan yardım alsanız..

Etrafta herkesin evinde bir baba varken, onun da istemesi çok normal.

Bu duyguları elbette yaşayacak. Yaşamaması, hisssetmemesi anormal olurdu...

Üzmeyin kendinizi. Benim de gözlerim doldu :(

Ama unutmayın ki büyüdüğünde annesine hak verecek.

Olaya yaşanması gerekenler yaşanıyor diye yaklaşırsanız üzüntünüz biraz olsun hafifler...

benimde tek tesellim büyüdüğünde herşeyi daha net kavrayacak olması ama işte çocuk ne kadar bilsede bazı gerçekleri yine de istiyor babasını....

Ya ne oluyorsa çocuklara oluyor zaten.. Lanet olsun şu erkeklere..
Hiç merhamet yok bu erkeklerde.
Hep kadınlar çekiyor ve çocuklar.. Adamların umrunda değil hiç birşey, nasıl bir zihniyet bu yarabbim..
Allahım sen merhemetli ve allah korkusu olan insanlarla karşılaştır bizleri..
Canım bence çocuk psikoloğuna git danış, yardım al bu konuda..ozaman daha bilinçli ve kızını daha ikna edici cevaplar verebilirsin..

of ne kadar kötü ya insan evladına kıyamaz tabi.boşanmalar çocukları çok etkiliyor.babasıyla görüşüyor mu peki.nasıl bir baba.pek sanmasam da inşallah babalığı iyidir.daha sık görüşseler olurmu

babasıya ayda yılda bir kere görüşüyor.. başka bir şehirde ve tahmininiz gibi çooookkk ilgisiz bir baba...telefonla bile konuşmaları dedesi vasıtasıyla oluyor... kızımın dedesi ile aynı şehirdeyiz ve dedemiz gerçekten ilgili ... o genelde bize haftada bir iki uğrar ve uğradığında oğunu arar oğluda bir zahmet kızımla konuşur....

oyy kıyamam kınalı kuzuyaa içim bi garip oldu:((
bence baba figurü olabilecek bir erkek bulmalısınız ama sevgili olarak değil
bu sizin babanız olur erkek kardeşiniz, abiniz olur, dayınız amcanız vs olur güvenilir bir erkekle sık sık bir araya getirin hayatında baba/erkek figurine koyabileceği bir yakını olmalı.

Bir kız çocuğu için babasızlık çok zor ... Kızınız adına üzüldüm. Babası sahip çıkmıyor mu ?

offf canım ya :14:
aynı şeyleri bizde yaşadık
kızın kaç yaşında bilmiyorum ama büyüdükçe geçiyor
benim kızım 6 senedir babasını görmedi görmekte istemiyor alıştı.
zamanla alışacak
dayı dede falan varsa onlarla zaman geçirsin biraz

inşallah dediğiniz gibi olur... aslında kızım genelde aramaz babasını çokda aklına gelmez ama işte başkalarını görünce yavrumeksik hissediyor kendini.... hele o babalardan biri kendisiyle ilgilendimi çok mutlu oluyor...bu arada kızım daha 5.5 yaşında....

Yavrum benim ya...Kıyamam...

"Biz babanla anlaşamadık ayrıldık ama o senin hala baban.Başka biriyle evlenme düşüncesi şuan için
düşüncemde yok.Zamanla ne olur bilemeyiz.
Lütfen bunları düşünüp ikimizi de üzme"

diyin...

Psikiyatrım çocukla herşeyi konuşun herşeyi anlamasını sağlayın.Anlamaz nasıl olsa diyip küçümsemek
anca çocuğa zarar verir demişti..

çok duygulandım..ama bazen olmaması olmasından daha iyi oluyor.
şimdi aklı almıyor ama ilerde daha iyi anlayacaktır sizi
en azından babası hayattadır.ilgilenmiyor mu kızıyla?

Bir kız çocuğu için babasızlık çok zor ... Kızınız adına üzüldüm. Babası sahip çıkmıyor mu ?

arkadaşım sahip çıkmak ne kelime bıraksan hiç görmez ayda yılda bir ailesini görmeye buraya geldiğinde işte dostlar alışverişte görsün diye 1 gece alır onda kalır ertesi gün kuzum geri gelir eve... bense ondan ne kadar nefret etsemde kızımla iletişimi iyi olsun diye,onun ailesi ile iletişimim hiç kesmedim.. kızımın babaannesinden nefret ettiğim halde her hafta onların kızımı alıp dolaşmalarına ,sırf kızım mutlu olsun diye izin verdim ama kızımın babası tam anlamıyla bir ruhsuzmuş... tabi bunu 5 senelik evlilikten sonra,öküz ölüp ortaklık bozulunca anladım....

çok duygulandım..ama bazen olmaması olmasından daha iyi oluyor.
şimdi aklı almıyor ama ilerde daha iyi anlayacaktır sizi
en azından babası hayattadır.ilgilenmiyor mu kızıyla?[/QUOTE

benim için ölü hatta ondan bahsederken genelde 'rahmetli eşim' derim :))

cnm çok küçük aklı ermez başkalarına özenir bak bende tek çocuğum küçükken kardeşi olan arkadaşlarımı görünce kızardım,ağlardım anneme
artık olgun biri oldum ve böylesi daha iyi oldu diyorum başka çocuk olsaydı bu imkanları veremezdi belkide ailem
o da büyüyünce anlayacaktır kendini suçlama Allah sana bağışlasın onu.o büyüyünce sana arkadaş olacak annesi dertleşeceksiniz bile:)

Yavrum benim ya...Kıyamam...

"Biz babanla anlaşamadık ayrıldık ama o senin hala baban.Başka biriyle evlenme düşüncesi şuan için
düşüncemde yok.Zamanla ne olur bilemeyiz.
Lütfen bunları düşünüp ikimizi de üzme"

diyin...

Psikiyatrım çocukla herşeyi konuşun herşeyi anlamasını sağlayın.Anlamaz nasıl olsa diyip küçümsemek
anca çocuğa zarar verir demişti..

yooo ben zaten kızıma asla anlamaz gözüyle bakmadım...hatta ona daha 1.5 2 yaşından itibaren herşeyi basit bir dille anlattım.. babasıyla neden ayrldığımızı hatta kim yüzünden ayrıldığını bile bilir...tabi bunları yaparken onu kötülemeden anlattım ve her zaman babasının onu çok sevdiğini söyledim...ama işte çocuk yüreği ne olursa olsun ben ne söylersem söyleyeyim üzülüyor...

inşallah dediğiniz gibi olur... aslında kızım genelde aramaz babasını çokda aklına gelmez ama işte başkalarını görünce yavrumeksik hissediyor kendini.... hele o babalardan biri kendisiyle ilgilendimi çok mutlu oluyor...bu arada kızım daha 5.5 yaşında....

bu konu tam benim konum..
o kadar çok şey yaşadımki.

biz ayrıldığımızda 9 yasındaydı
çok ağladı anlamak istemedi. yapayalnız kaldı yavrum evde tek basına bende çalışıyordum
okulda sorarlar baban ne iş yapıyor ağlardı niye babamı soruyorlar diye
arkadasları babamdan izin alayım dediğinde içi acıyordu (o annemden izin alayım dediği için)
aksamları kadınlar dışarı koş baban geldi yemek yiyeceğiz dediğinde benimki boynu bükük bir halde bakıyordu.
ama geçen okuluna gittim ve öğretmeni bana teşekkür etti tek basına böyle terbieli bir çocuk yetiştirmişiniz diye
şükrettim raabbime
sana söyleyeceğim o ki evet yaşanıyor ama geçecek
nacizane tavsiyem kız çocukları anneye yakın oluyor
onunla çok iyi bir akadas olun konuş onunla büyük insanmış gibi konuş
oynayın dertleşin gezin tozuun herşeyi beraber yapın..
kenetlenin birbirinize
büyüyüp aklı erince unutacak mutlu bir genç olacak

Back
X