Asıl ben harcamıyorum diye benim hesabımda birikiyor cnm :)canım sen kendi hesabında harcıyorsan eşinin mesabında dursun ve o maaş kartını evde bir yere saklayın kimse dokunmasın, tek maaş varmış gibi para çekileceği zaman o kartta çekilsin :)
Asıl ben harcamıyorum diye benim hesabımda birikiyor cnm :)
Yoksa eşimin hesabı kitabı hiç olmuyor.
Biz o ayırma işlemini yapamıyoruz.harcama için "para yönetimi" diye bir uygulama kullanıyorum ben ne alırsam ona ekliyorum:)
çoğunluk kumbara yapıyor sanırım günün sonunda atıyor ama bizim kumbaramız yok çünkü bozuk paraları dolmuş için falan kullanıyorum ve tıpkı sizin yaptığınız gibi 1 maaşa hiç dokunmuyoruz diğer maaştan da arttırmaya çalışıyoruz. Maaş yattığı gün ayırıyoruz birikim parasını kalan ile idare etmeye çalışıyoruz...
bi de biraz önce yazmayı unutmuşum 200 tl lik günümüz var :)
O zaman ne yer içerizcanım o zaman sen maaş kartını evde bırak
Cnm yatirdiginda parayi bi hesapla tek tek önce ne kadar yatirdigindan emin ol 10 yıldan önce çıkarsa de LET verdiği %25 katkıyı cezalı olarak faiziyle alıyor ayrıca yatirdiginiz paralar 3 ayrı Fonda değerleniyor fon zarar ederse sizde zarar ediyorsunuz bide beşe giriş ücreti var suan ne kadardı tam hatırlamıyorum 600 küsür falanda bunuda ilk 5 sene içinde banka kendi istediği bir zaman ister taksitle isterse bi kerede çekiyor banka sigorta bölümü okudum ve biz bes dersleride aldik o yüzden detaylı bilgim var bankalar çok üstün körü anlatiyor10 yılı beklemek gerekmiyormuş. Geçenlerde bankamla görüşmüştüm. 5 yıl dolduğunda paranı alabiliyorsun dediler. Yüksek meblalı kesinti olmuyormuş.
Biz o ayırma işlemini yapamıyoruz.
Ay içinde hiç hesapta yokken çok fazla harcama çıkabiliyor.
Düzenli bir hesap cetvelimiz yok yani cnm.
Kumbaralık paramızda olmuyor açıkçası. Dediğin gibi dolmuş vs gidiyor zaten.
Dairede bizde 100 tl lik gün yapıyoruz. Anca biriken o olmuş oluyor.
Sğl cnm verdiğin bilgi için. Ben çokta anlamıyorum banka işlerinden, dediğin gibi üstün körü anlatıp geçiyorlar. Yeter ki onların kazançları olsun da. Ne olursa olsun.Cnm yatirdiginda parayi bi hesapla tek tek önce ne kadar yatirdigindan emin ol 10 yıldan önce çıkarsa de LET verdiği %25 katkıyı cezalı olarak faiziyle alıyor ayrıca yatirdiginiz paralar 3 ayrı Fonda değerleniyor fon zarar ederse sizde zarar ediyorsunuz bide beşe giriş ücreti var suan ne kadardı tam hatırlamıyorum 600 küsür falanda bunuda ilk 5 sene içinde banka kendi istediği bir zaman ister taksitle isterse bi kerede çekiyor banka sigorta bölümü okudum ve biz bes dersleride aldik o yüzden detaylı bilgim var bankalar çok üstün körü anlatiyorama 10 yıl para ödemek zorunda değilsin dondurdugun senelerde de artık sistemde kalmış gibi görünüyorsun yeterki parayi çekme
Rica ederim cnm bi kere bulaştıysan 10 yılı doldurmadan çıkmamak en iyisi. Ama ilk defa yapilacaksa devlet katkısı falan ayrıntılı dokuman istediğinde hikaye olduğunu anlıyorsun. En iyisi hiç bulaşmamakSğl cnm verdiğin bilgi için. Ben çokta anlamıyorum banka işlerinden, dediğin gibi üstün körü anlatıp geçiyorlar. Yeter ki onların kazançları olsun da. Ne olursa olsun.
CnmCnm10 yıldan önce çıkarsa yüklü bi kesinti oluyor ve neredeyse yatirdigindan daha az aliyorsun[/QUOT
3 yılda çıkarsam devlet katkısını tümden kesiyolarda 5 yıl sonra belli bir miktarını..o kestikleri miktar içinde 10 yıl parayı oraya bağlamak mantıklı gelmedi bana..zamanı gelince yine bir araştırırım tabi.
şimdilik çıkmayı düşünmüyorum.baktım şimdi 2013 ün 9 . ayı başlatmışım.
Cnm yatirdiginda parayi bi hesapla tek tek önce ne kadar yatirdigindan emin ol 10 yıldan önce çıkarsa de LET verdiği %25 katkıyı cezalı olarak faiziyle alıyor ayrıca yatirdiginiz paralar 3 ayrı Fonda değerleniyor fon zarar ederse sizde zarar ediyorsunuz bide beşe giriş ücreti var suan ne kadardı tam hatırlamıyorum 600 küsür falanda bunuda ilk 5 sene içinde banka kendi istediği bir zaman ister taksitle isterse bi kerede çekiyor banka sigorta bölümü okudum ve biz bes dersleride aldik o yüzden detaylı bilgim var bankalar çok üstün körü anlatiyorama 10 yıl para ödemek zorunda değilsin dondurdugun senelerde de artık sistemde kalmış gibi görünüyorsun yeterki parayi çekme
Haklısın cnmSğl cnm verdiğin bilgi için. Ben çokta anlamıyorum banka işlerinden, dediğin gibi üstün körü anlatıp geçiyorlar. Yeter ki onların kazançları olsun da. Ne olursa olsun.
Hic soylemiyorlar zaten canim İlk 5 yıl içinde istedikleri zaman kesiyorlar birde her ay ay belli bi vergi kesintisi var gelir vergisi vs. Gibi açıkçası fonların değerlendirilmesi için yorum yapmayayim çonu kendi yatirim uzmaninla gorus bu cünkü uzun zaman dir araştırmiyorum ama en Son senede 2 kere fon degistirebiliyordun bu arada hepinizin bi yatırım uzmanı oluyor bes de ve tüm zararlardanda sen sorumlusun yani bes bir nevi borsa işi gibibende bu söylediklerini dikkate alayım:)yanlız ben hiç para yatırmamıştım girerken.arada kesiyolar demekki.birde ben şimdi dolara çevirmek istiyorum fonu.dolar çıktığındamı düştüğündemi mantıklı olur bunu yapmam kafam karışıyo
Taksi 25
Eczane 50
Çay tost 5 tl
80 tl ile günü kapatıp bu ayı eksi bakiyeye düşürerek kendimi tebrik ediyorum
Kredi kartı kullanmiyoruz altında bozdurmak istemediğim içim borç aldı eşim arkadasindan 500 küsür haracama yaptık canı sagolsun evlatlarimiz için
17 gün kaldı maaşa ve bende sadece 50 Tl bozuk para vareşime hergün 5 tl versem 85 yapar yok yok 1 tl falan versem anca yeter
2 TL otobüs
6.75 yemek
5 TL fotokopi
13. 75 TL harcadım
30 TL de birikim hesabına bankaya yatırdım
Aslında yemek için eve dönmeyi beklesem iyi olacaktı ama hala okuldaydim dayanamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?