- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
Kizlarrr bn elimde para tutamiyorum mutlaka harcaniyo
Vadeli hesap acmak istiyorum cekmemek icin
Ama faiz de yemek istemiyorums
Simdi sanirim kuveyt turkun varmis vadeli faizsiz tam bilmiyom ama olsada kullanamam kuveytturk yokmud burda
Ziraat heryerde var kolay olur bnim icin
SORUM ŞU : ziraat vadeli acsam ama faizine dokunmasam dogru olur mu?
Kafam karisikkkkkkk
Altin saklamasi zor oluyo hani kucuk gramlar aliyom arada ama artik yatirimlarim buyuk bi yerde toplansn istiyom el surmemekde istiyom
En iyisi karti anneme vermek bi hesap acip karti ustumde tasimicam.galiba en.iyisi bu
Bu birikim topikleri sayesinde herseyi bi kere daha düşünür olduk hepimize çok faydası olduBu arada pazara gittim
15 lira harcadim
Ama doNuste arkadasla cay ictik bi yerde 7 lira ona verdim
Bugun 25 lira gitti kumbirige eskiden olsa pazarda ne kadar malzeme varsa toplar sonrada yenmeyince cope atardim
Buzluktan et cikardim onu cozdurdum dogradim kavurup birer yemeklik aticam dolaba iyi oluyor
Kesinlikle bir kere pazara giderken kafamda bir haftada pisireceklerimi dusunuyorumBu birikim topikleri sayesinde herseyi bi kere daha düşünür olduk hepimize çok faydası oldu
Burasi cok kucuk bi sehirwitch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
Ben o kahvelerin sosyal medyada gösterişyapmak için içildiğini düşünüyorum
Ben o kahve zincirlerinden çıkmazdım bi aralar. Temiz havaya deniz kenarına çıkıp gezmek varken ne aptalmışım. Bir kahveye 8,10 lira vermek koyuyor artık gitmiyorum öyle yerlere ve ne kadar çok paramı ziyan ettiğimi görüyorum. Benwitch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
Bu birikim topikleri sayesinde herseyi bi kere daha düşünür olduk hepimize çok faydası oldu
witch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yaniwitch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yani
Sonunda Çorlu'ya da açılıyorküçük yerlerde bunlar sosyallik ihtiyacı oluyor , abartmazsanız bütçenizde kocaman delikler de açmıyor
ben aslında bir genellme yaptım. tabi herkes gösteriş için gidecek diye bir kural yok.buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yani
Sonunda Çorlu'ya da açılıyorküçük yerlerde bunlar sosyallik ihtiyacı oluyor , abartmazsanız bütçenizde kocaman delikler de açmıyor
dışarıda kahve içmediğim için bu konuya yorum yapamayacağım ancak diğer yiyecekler için söylediğine katılıyorum.tabi ki olmaz cünkü onlar kimyasal kullanıyor beyni uyaran içme isteği bagımlılık oluşturan bütün büyük firmalar yapıyor bunu fast food zncirleri de çin tuzu kullanıyor mesela normalde doyman gerekirken yeme isteğin kesilmiyor ertesi gün tekrar yemek istiyorsun. Ayrıca kahve olayı bambaska bir şey onlar saniyelerle ayarlıyorlar sıcaklığını sekerini kahveleri de özel mesala içinde fil kakası bile var düşün :) ve bunları kabul ediyorlar hal böyle olunca o aromayı bulman imkansız zaten bu sebeple rakipsiz oluyorlar. Evde yapılanı tercih ederim saglıklı en azından ben Türk kahvesi ve lokum tiryakisiyim her yerde aynı keyfe ulaşmam zor olmuyor :)
Bende tam bir kahve tiryakisiyim. Ama öyle şuruplu vs. olamayacak. Sert ve ekstra sıcak olucak. tadını beğendiğin kahveyi şurubu vs. oradan satın alarak daha uyguna getirebilrisin yinede cnm. Ama yinede dediğin gibi olmayabilir. Çünkü kahveni kaç derece içmek istediğini bile söylüyorsun ayarlıyorlar. Bizde o makineler yok haliyle.buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yani
Son 2 senedir bende öyleyim içtiğim tek kahve Türk kahvesi. Dayımın baskısıyla içeriklerini öğrenerek bıraktım bende. O Norveçte yaşıyor. İçindekini bilsen ağzına sürmezsin der hep. Oda deli gibi kahve içer ama artık kahvesini hep Türkiyeden götürür. Norveçte kimse bu kahvecilerin önünden geçmiyor. Zaten fiyatlarıda çok uygun her kesime hitap ediyor Norveçte. Ama Türkiyede adamlar paranın dibine vuruyorlar ve Norveçtekinin 4 katı fiyatına satıyorlar diyor ve bu fiyatlar gerçekten kahve tutkunları yüzünden değilde hep bu özenti insanlar yüzünden bu kadar uçuktabi ki olmaz cünkü onlar kimyasal kullanıyor beyni uyaran içme isteği bagımlılık oluşturan bütün büyük firmalar yapıyor bunu fast food zncirleri de çin tuzu kullanıyor mesela normalde doyman gerekirken yeme isteğin kesilmiyor ertesi gün tekrar yemek istiyorsun. Ayrıca kahve olayı bambaska bir şey onlar saniyelerle ayarlıyorlar sıcaklığını sekerini kahveleri de özel mesala içinde fil kakası bile var düşün :) ve bunları kabul ediyorlar hal böyle olunca o aromayı bulman imkansız zaten bu sebeple rakipsiz oluyorlar. Evde yapılanı tercih ederim saglıklı en azından ben Türk kahvesi ve lokum tiryakisiyim her yerde aynı keyfe ulaşmam zor olmuyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?