Birikim = Hayattan Calma?

Summer-girl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2018
4.833
12.046
138
Birkac aydir calisiyorum ve birikim yapma noktasinda tereddutlerim var.

Evli degilim, evlenecegimi dusunmuyorum, cocugumun olacagini hele hic dusunmuyorum. Zor durumlari kapsam disinda tuttugumda, ev gibi yatirim amaciyla birikim yapmak anlamsiz degil mi benim durumumda biri icin?

Hani insanlar cocuklari icin cabalar falan ya, ben toprak olduktan sonra hayatta biraktigim kimsem olmayacakken yapacagim birikim hayatimdan calmakla esdeger degil mi?

kusura bakmayın ama bu devirde gezmeye tatile bir yerlere gidebilmek için bile kenarda köşede paranız olması gerekiyor. ben de birikim yapmayan ve yapmak istemeyen insanları algilayamiyorum. Hiç mi gezip görmek istediğiniz bir yerler yok? Pasaport bile 10 yıllık bin lira civarında, bunun schengeni var oteli var yemesi içmesi hediyeligi gezmesi var... birikim şart.

Bence gelen maasin tamamen gittigi bir hayat zor. Birikim illa ev araba almak icin degil ki. Insan hayattan zevk almayi biliyorsa birikimi kaliteli guzel tatiller icin yapabilir veya istedigi ama pahali olan esya icin yapabilir vs. Bu ornekler cogalabilir. Hayattan calma degil de hayati guzellestirmeye de donebilir bu sekilde :)

Benim de çocuğum yok birikim için kısmıyorum istediğim gibi harcıyorum ama israf kendime saygısızlık gibi geliyor. Daha ekonomik halledebileceğim şeyde pahalıya gitmek kapitalizme kendimi sömürtmek gibi. O yüzden yaşam kalitemi düşürmeden harcıyor kalanı yatırım yapıyorum. Çünkü erken yaşta emekli olmak istiyorum hayatımın büyük kısmını çalışmadan geçirmek istiyorum, kenarda param olsun ki sersem sepelek işlerde çalışmak zorunda kalmayayım iş seçme lüksüm olsun diyorum. Yaşlandığımda güzel bir evde oturmak istiyorum. Öldüğümde para hala bitmemiş olursa da hayvan vakıflarına bağışlarım. Yani parayı mağazalara saçmamak için çocuk dışında da yığınla sebep var

Kendiniz için birikim yapın. Araba alırsınız evinizdeki eşyayı yenilersiniz. İlerde büyük tatile çıkarsınız. Veya senelik tatilinize harcarsınız. Olmadı haftasonu bir yere kaçamak yaparsınız. Birikim çok önemli bir şey. İlla evlenecek olmak veya çocuk yapmak gerekmiyor birikimin mantıklı olması için.

kusura bakmayın ama bu devirde gezmeye tatile bir yerlere gidebilmek için bile kenarda köşede paranız olması gerekiyor. ben de birikim yapmayan ve yapmak istemeyen insanları algilayamiyorum. Hiç mi gezip görmek istediğiniz bir yerler yok? Pasaport bile 10 yıllık bin lira civarında, bunun schengeni var oteli var yemesi içmesi hediyeligi gezmesi var... birikim şart.

Anlamayacaksanız okumayın ya. Zaten bunlar için birikim yapmamaktan bahsediyorum. Çok mu zor bunu düşünebilmek?

Anlamayacaksanız okumayın ya. Zaten bunlar için birikim yapmamaktan bahsediyorum. Çok mu zor bunu düşünebilmek?

Ne okuyup okumayacagimi neye yorum yapıp yapmayacağımi size soracak değilim eğer bu kadar sinirliyseniz ve karşıt görüş kaldiramiyorsaniz siz konu açmayın. Ergen gibi tepki veriyorsunuz, hayaliniz ve yaşama amacınız da yok, anlaşılan idealist de değilsiniz. Birikim yapmayın yaşlanınca da dişlerinizi yaptırmak için bile dilenirsiniz artık.

Birikim yapmak ne kadar kazandıgınıza baglı bir durum. Yaşam kalitenizi düşürmeden yasayıp üzerine biraz da birikim yapmak en dogrusu. Ev alın araba alın diyemem ama kenarda saglık için ayıracak paranız olsun. Hastaneler cok pahalı ama aynı zamanda derdimize dermanlar. Sahsen ben ölüceksem bile acılar içinde değil temiz, nezih ve agrı kesicilerle acımı biraz olsun dindirdikleri bir hastanede ölmek isterim =)

Ihtiyacdan fazlasi icin hirs yapip cabalamak hayattan calmaktir evet ama su kosullar altinda herkezin bir birikimi yaturimi olmasi gerekir,hastaligi var acil duruma var.ayagin kirilsa uc ay yatsan en azindan kirani,faturani karsilacak kadar birikimin olmasi iyi olmazmi?insanin en azindan bir sene her ihtiyacini karsilayacak bir miktar parasi olmasi gerekir.su hayatta insanin basina hersey gelebilir.

Kendi alın terinizle aldığınız küçücük kutu gibi bir ev sizi mutlu eder.
Başkasına bırakmak için demiyorum, üretmenin, başkalarının yardımı olmadan
bir mal sahibi olmanın kıymeti başkadır bence.
Çok lükse gerek yok.
Üzerinde tek başına söz hakkınız olsun, minik olsun yeter.
Kalanını bol keseden yiyin :)

Bence maaşın gereken kısmı kullanıldıktan sonra kalan paranın bir kısmını birikim hesabına atmak lazım. O parayla da ancak tatile çıkılır ya da zor durumda insanın işine yarar. Ev alabilmek için tatile çıkmadan ya da güzel fiyatlı tatil peşinde koşarak, her şeyden kısarak ancak para birikir. Buna da bence değmez. Hayatı güzel yaşayıp küçük birikim yapmak yeterli olur. Ani sağlık problemleri, işsiz kalma gibi durumlar için köşede biraz para tutup kalanıyla da yapmak istediklerini yapmak gerek. O yüzden düşüncenizi mantıklı buldum. Hem çocuğunuz olsa bile gitsin kendi ev alsın :KK70:

Birikim yapabiliyorsan yap bencede ama oyle ufak ufak
Gundelik hayatin da cok sarsılmadan
Sonucta fazla paranin ne zaman zarari olmus ki 🙄😁
Evin olucakmış zaten yukarda oyle dedin,bir tane ivin daha ugrasmazdim sahsen...

Ne okuyup okumayacagimi neye yorum yapıp yapmayacağımi size soracak değilim eğer bu kadar sinirliyseniz ve karşıt görüş kaldiramiyorsaniz siz konu açmayın. Ergen gibi tepki veriyorsunuz, hayaliniz ve yaşama amacınız da yok, anlaşılan idealist de değilsiniz. Birikim yapmayın yaşlanınca da dişlerinizi yaptırmak için bile dilenirsiniz artık.

Siz önce okuduğunuzu anlayın da idealistliğimi sonra sorgulayın. Ben kazancımı eve gömüp hayatı kaçırmaktan bahsediyorum, kalkmış "Hiç mi gezip görmek istediğiniz bir yerler yok?" şeklinde anlamsız bir soru soruyorsunuz.

Başka konuya geçin lütfen.

Çalışıyorsanız birikim şart bence birikimi sadece ev araba olarak düşünmeyin bunun sağlığı var. kazası var vs elinizde toplu para olursa rahat edersiniz.

Maaşınız hesabınıza yattığı an belirli kısmını birikim hesabına atın hemen fatura vs ödemeden öyle daha iyi oluyor.

Tüm maaşı harcamak tüm maaşı biriktirmek arasında bir seçim zorunluluğu yok ki

Maaşınıza göre az az biriktiriliyorsa biriktirin

Açıkçası hiç çocuğum var diye ev almadım oturmak için aldım zira anne babamın da evi var da onlar oturuyor

Yani çocuğa vs kalmıyor o tek ev, ben 40 yaşındayım anne babamdan bu yaştan sonra hatta belki 10-15 yıl sonra kalacak evin bana çok da büyük artısı olmayabilir zira

Para hayatımı kolaylaştırmalı tabii ki hem benim hem çocuğumun vs ama çocuğuma ev alacağım diye çocukluğundan kısıp bisiklet bile almayacaksam sinemaya bile götürmeyeceksem olmaz

Back
X