• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim olmadan olur mu

5 bin tl ile 7 ayda çoluk yok çocuk yok nasıl birikim yapamamış? üstelik de bu evlencek bir adam. o zaman madem kendisi yapamıyor her ay size belli bir miktar yollasın, siz o parayla ya altın alın ya döviz, bir şekilde evlenene kadar biriktirin.

Faiz tarzı şeyler düşünmüyoruz .. kendisi farkında olanların en fazla 3 4 ay daha sürer para göndermesi diye düşünüyorum kendisi de çok sıkıntı yapıyor bu durumu çünkü fark etmesi bile iyi bişey değil mi
Fark etmesi bile iyi bişey değil tabiki bu sizin onu mağdur rolüne sokmanıza sebep oluyor amacına ulaşmış, erkekler hayatı boyunca bu taktiği uygulayacaklar ben herşeyin farkındayım sen haklısın ama napim? Farkında olmak önemli değil , sesini çıkarması tepki göstermesi önemli

Hangi devirde yaşıyoruz:)))faiz var faiz var.sizin fikriniz gerçi saygı duyarım.o zaman altın alacak, ya da parayı olduğu gibi bırakacak,parası alın teri her gün değer kaybedecek.
Biriki yapsın da varsın altınla yapsın , ama para birikim yapacak para yok ki dimi

Siz yardımda bulunmak istemissiniz ama faiz almama tercihini de geri kafalilikla eşdeğer görüp elestirmissiniz :)

Bakınız "hangi devirde kaldı :))"
Hangi devirde kaldı demedim ki hangi devirde yaşıyoruz dedim, onu da geri kafalilikla ilgili değil ;
Günümüzde dolar,euro gibi yabancı paralar ve daha başka şeyler karşısında bizim paranızın gün geçtikçe değer kaybettiği; günümüz şartlarına göre alın terimizi emegimizi kaybetmemek için gardimizi almamız gerektiği anlamında dedim. Diğer yorumlarimdan da okuyabilirsin.
Ben kimseyi itham etmedim ama sen yok yere günahımi almış oldun:)

faize yatırmayıp altın alanlar, o faiz olmuyor mu acaba bir düşündünüz mü. 100 tl den aldığınız altın 110 tl olunca yine değer kazanmış oluyor. yine çalışmadan bir şey elde etmiş oluyorsunuz. sonuçta bu devirde faizsiz veya altın dolar gibi yatırım araçları kullanmadan birikim yapmak çok saçma çünkü durduğu yerde durursa değer kaybediyor artık enflasyondan dolayı maalesef.

Siz birikim yapıyormusunuz merak ettim doğrusu.
Daha 3 yıl evlenmeye, bilemiyorum ben evlenmeden üç yıl önce birikim yapmıyordum. Ailemin ihtiyacı olsaydı verirdim heralde.
Gerçi siz nişanlıymışsınız birikim yapma zamanı gelmiş ama yinede daha işe başlayalı 7 ay olmuş, insan hemen birikim moduna giremiyorum gezmek harcamak istiyoruz biraz.
Zamanı gelince belki beraber birikim yapırız diye düşünüyordur?

faize yatırmayıp altın alanlar, o faiz olmuyor mu acaba bir düşündünüz mü. 100 tl den aldığınız altın 110 tl olunca yine değer kazanmış oluyor. yine çalışmadan bir şey elde etmiş oluyorsunuz. sonuçta bu devirde faizsiz veya altın dolar gibi yatırım araçları kullanmadan birikim yapmak çok saçma çünkü durduğu yerde durursa değer kaybediyor artık enflasyondan dolayı maalesef.
Aaa evet bu da faiz oluyor doğru ya.benim aklıma gelmemişti bu tabi sizin söylediğinizi de hesaba katmak gerekir

Aaa evet bu da faiz oluyor doğru ya.benim aklıma gelmemişti bu tabi sizin söylediğinizi de hesaba katmak gerekir

hayır sırf adı "faiz" olmasın diye ikiyüzlülükle başka yatırım araçlarına yönelenlere kızıyorum. borsayı ve ekonomiyi daha beter sallıyorlar. sürekli indi çıktı hikayesi ile. faize yatırsa tekdüze bir getiri var en azından sonu belli. yada gerçekten karşıysan gerçekten hiçbirşey alma. ama bu devirde hiçbirşey almamak salaklık bence yukarda açıkladığım nedenden dolayı.

Faizin haram olmasının nedeni eskiden tefecilik vardı para satarlardı. hiç emek harcamayıp mal mülk edinmek yanlış. Haram olmasındaki mantık, alınteri ile kazanılmayan paranın hoş görülmemesidir. İslam dini mantık dinidir. Diğerleri de alınteri ile kazanılmıyor ki?? Ezbercilik yapmaktan başka bir şey değil.

herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... biriki olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110:
Gelın ata bınmış ya nasıp demiş
Sımdıden gelır gıder cetelesı tutuluyorsa bu ısın sonu bellı
Ha dügün eşya vs dıyecen
Onuda o dusunsun sıze ne ki
Hamama gırdıgıne göre terleyecegını bılır

herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110:

5-6 ayda olsa birikim yapabilecekse yapsın tabi.Ailesi parasına el koyuyorsa oğullarının nasıl evlenecegini düşünüyorlar ?
Hangi devirde kaldı demedim ki hangi devirde yaşıyoruz dedim, onu da geri kafalilikla ilgili değil ;
Günümüzde dolar,euro gibi yabancı paralar ve daha başka şeyler karşısında bizim paranızın gün geçtikçe değer kaybettiği; günümüz şartlarına göre alın terimizi emegimizi kaybetmemek için gardimizi almamız gerektiği anlamında dedim. Diğer yorumlarimdan da okuyabilirsin.
Ben kimseyi itham etmedim ama sen yok yere günahımi almış oldun:)

Şimdi dini yorumdan gitmeyelim de :) "hangi devirde kaldi"yla, "hangi devirde yasiyoruz"un pek bir farkı yok aslında.Çünkü inanılan kurallar bir zaman dilimini değil bütün zamanları kapsar.
Kapsayamasaydi zaten yetersiz ve eksik olurdu,inanilmasini da saçma kılardı.

Bu mantıkla her haramı çağın getirdiklerine bağlayıp değiştirme durumu ortaya çıkacaktir.

Neyse, farklı düşüncelere saygı duyalim vesselam:)
Sevgiler ...

Şimdiden her ay 2 tane cumhuriyet Altını atsın kenara .

5000 TL ile nasıl birikim yapamıyor aile herseye bu kadar karışmamalı yoksa evlenince sıkıntı çekersiniz . Bir yerde hayır demeyi bilsin

hayır sırf adı "faiz" olmasın diye ikiyüzlülükle başka yatırım araçlarına yönelenlere kızıyorum. borsayı ve ekonomiyi daha beter sallıyorlar. sürekli indi çıktı hikayesi ile. faize yatırsa tekdüze bir getiri var en azından sonu belli. yada gerçekten karşıysan gerçekten hiçbirşey alma. ama bu devirde hiçbirşey almamak salaklık bence yukarda açıkladığım nedenden dolayı.

Faizin haram olmasının nedeni eskiden tefecilik vardı para satarlardı. hiç emek harcamayıp mal mülk edinmek yanlış. Haram olmasındaki mantık, alınteri ile kazanılmayan paranın hoş görülmemesidir. İslam dini mantık dinidir. Diğerleri de alınteri ile kazanılmıyor ki?? Ezbercilik yapmaktan başka bir şey değil.
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum.hem de her kelimeye.
Ben bir de şuna karşıyım:
Bir insan imam değil bir şey değil, bilip bilmeden din hakkında konuşup beyanda bulunuyor ve insanları yargılıyor .kaldı ki imamın bile insanların yaşamlarını eleştirmeye hakkı yok.saygı duymak zorunda.
Çünkü dini bütün bir insan dinini kendi içinde yaşar,kimseyi yargılamaz. Bazı kişiler kendi içlerindeki mutsuzluğu ve huysuzlugu gidermek için bunu yapıyor.kimi de vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyor.

5-6 ayda olsa birikim yapabilecekse yapsın tabi.Ailesi parasına el koyuyorsa oğullarının nasıl evlenecegini düşünüyorlar ?

Şimdi dini yorumdan gitmeyelim de :) "hangi devirde kaldi"yla, "hangi devirde yasiyoruz"un pek bir farkı yok aslında.Çünkü inanılan kurallar bir zaman dilimini değil bütün zamanları kapsar.
Kapsayamasaydi zaten yetersiz ve eksik olurdu,inanilmasini da saçma kılardı.

Bu mantıkla her haramı çağın getirdiklerine bağlayıp değiştirme durumu ortaya çıkacaktir.

Neyse, farklı düşüncelere saygı duyalim vesselam:)
Sevgiler ...
Benim söylediğimle senin anladiginin arasında çok fark var.hangi devirde yaşıyoruz u nasıl kullandığımi açıkladım,ancak bu tamamen bakış açısıyla alakalı bir şey olduğu için hala anlamak istemiyorsunuz.

simdi birikim yapmazsa düğünden sonra borc ödersininiz o olur yani..
tabi ailesi müsade ederse bizimkiler pek fırsat vermiyoda :işsiz:

1000 tl ye 1000 tl duruyor . Gayette kaybetmıyor.

Alım gücünüz azalıyor problem bu. Mesela 5 yıl önce 1000 tlya çok daha fazla şey alınabilirken şu anda asgari ücretten bile az. Birikim yaptığınızı sanarken aslında para değer kaybediyor yani. Faiz istemiyorsanız altın alın paranıza derim, yazık yani erimiş durduğu yerde.

Evlenmeden önce bütçe meselesini enine boyuna konuşun.

Düğün borcu, ailelere yardım, birikim yapılacak mi nasıl yapılacak herseyi detaylı konuşun.

Nisanlanana kadar ikiniz de evinize ailenize yardım edersiniz kimse kimseye karismamali. Ancak nisan ile bazı sorumlulukların farkına varılmali ve evlilik ile ortak bütçe ortak karar olmali

Siz birikim yapıyormusunuz merak ettim doğrusu.
Daha 3 yıl evlenmeye, bilemiyorum ben evlenmeden üç yıl önce birikim yapmıyordum. Ailemin ihtiyacı olsaydı verirdim heralde.
Gerçi siz nişanlıymışsınız birikim yapma zamanı gelmiş ama yinede daha işe başlayalı 7 ay olmuş, insan hemen birikim moduna giremiyorum gezmek harcamak istiyoruz biraz.
Zamanı gelince belki beraber birikim yapırız diye düşünüyordur?
Hayır kendisi söylüyo birikim yapmak istiyorum diye zaten ben gez eğlen diyorum oda olmuyo yüklü miktar ailesine verdiği için

Back
X