• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim olmadan olur mu

Evlenince beklemezler şuan daha farklı sebeplerden dolayı istiyorlar
evlenince beklemeyeceklerine eminsen sorun yok? benm kayınpederim kardesine istersen kontru yükleyebilirsin hani biz bişey deriz diye düşünme demişti. eşimde bende çalışıyoruz. o kadar paramızı benimsemişler. onaneyse benim paramı neye harcıcagımdan

Benim esim de 5 bin aliyor.bekarken evini almis.dugun icin de 50 bin biriktirmisti hic sıkntı yasamadik.nisanlinizin da bunlari cok onceden dusunmesi gerekiyordu

eşinizi tebrik etmek lazım... benm eşiminde maaşı yüksekti ne hikmetse birikim yapamadı ailesi sebebiyle.
erkek dedigin yeri geldiginde 1 tl nin hesabını yapmalı. yeri geldiginde para harcamayı bilmeli.

bir ara altin almistim 140tlye 2 yil sinra 240a sattim bu deger kazanmadir... 140 tl bankada oylece durabilirdi ama 1 ceyrek alamazdim

Hanımlar,
dini yorum yasaktır, neredeyse 1 haftadır dini yazılardan kaç üye banlandı, hala tam gaz gidiyorsunuz. Biraz kurallara uyunuz rica ediyorum.

eşinizi tebrik etmek lazım... benm eşiminde maaşı yüksekti ne hikmetse birikim yapamadı ailesi sebebiyle.
erkek dedigin yeri geldiginde 1 tl nin hesabını yapmalı. yeri geldiginde para harcamayı bilmeli.
Benim esim de abisinin borcunu esyalarini falan almis hatta eski eltim simdi ne yersem o kar essek gibi bakacak yarin bir gun evlenince elin kizi para mi yedittirir demis.esim bunuduyunca elini etegini cekmis. kendi gelecegini dusunmus.birikim yapmis.

Benim esim de abisinin borcunu esyalarini falan almis hatta eski eltim simdi ne yersem o kar essek gibi bakacak yarin bir gun evlenince elin kizi para mi yedittirir demis.esim bunuduyunca elini etegini cekmis. kendi gelecegini dusunmus.birikim yapmis.

illa kazık yemeleri lazım . cok iyi olmuş bak siz rahat etmişsiniz. insan için önce eşi gelmeli.bzimkide yeni yeni akıllanıyo.

Ortalama ne kadar borç oluyo tahminen?? Bide kaç yıl sürüyor
valla ben 3 ay önce evlendim biz mobilyanın üretim yerinde oldugumuz için cok uyguna aldık herşeyimizi
toplamda 20 bin gibi bi borcla kaldık ama dediğim gibi bizim herşeyimiz uygundu

mesela 2 takım koltuk 4800 e aldık
bu da sizin 1 aylık maaşınız sanırım ama bizim cok aylık maaşımız :KK53:

Madem nişanlısınız eşya borcuna girsin.Öndende gelmiş olur son zamanda da sıkışmazsınız.

ben kendi evime çıktıgımı sandıgım için hepsi bi kere alınıyo deyip en iyilerini almıştım ama ucuk degildi fiyatları yinede

Birikim olmadan olmaz. En azindan dugununuzu yapar,evinizi duzersiniz sonra ev/araba dusunursunuz. Dugunde takilanlara guvenip aciliyor bazilari, sonra cakiliyorlar yere. Nisanliniz bu gunden itibaren kenara koymaya baslasin bence, 1000 koysun 500 koysun miktar onemli degil. Ailesi ile de gorusup en azindan plan yapsinlar, o da ne kadar odeyecegini bilsin. Aman plansiz programsiz dalmayin.

Bir de belirtmek istiyorum ki , 2010daki 1000TL ile bu gunku 1000TL ayni degildir. Faiz bu nedenle vardir. Paranin bugunku degerini size verir. Bu altin/doviz ile ayni seydir neredeyse. 2010da aldiginiz ceyrek altini bugun , aldiginiz fiyattan bozdurmak nasil sizi zarar ettirirse, yastik altinda ya da 0 faiz ile tuttugunuz para da sizi ayni sekilde zarara ugratir/

evlenene allah yardim etsin hele hele asgari ucretle evlenene...arkadasimin biri sirkelik yaglik almisti 100 tlye ...gosterisi sever herseyi pahali almis..hatta bni aradi pahaliya almisim baska yerde ucuzmus dedi goturup vermedi ... oda evlenmeden ailesine yardim etti birikmiyor derdi para yok derdi bir bakardim 250 tl verirdi kiyafet alisverisine... gitti kocasnn kardesinin borclarini odediler annesi borc istedi ona verdiler ben mobilyanizi alacam dedi..tabiki sonunda kimse yardim etmedi ... borclanarak en az 50bin gitmistir

şimdiki aileler cocugunu okuttugu için , cocuklarını sömürecegini sanıyolar.
işlerine gelince kimse kimseye yardım etmiyo.
sonra borç size kalır. kimseciklerde bişey demez üstüne daha cok yolmaya calışırlar...

Back
X