• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim olmadan olur mu

herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110: yada şöyle sorayım evlenince ortalama ne kadar borç oluyo ve ne kadar sürede ödeniyo
borç sizin isteklerinize göre olur orasını yaşamadan kestirmeniz biraz zor ama birikim olmadan işiniz çok zor. siz çalışıyor musunuz? sevgiliniz evlendikten sonra da ailesine yardım edecek mi?

Canım enflasyon diye bir şey var onu da geçtik şu son iki yılda TL öyle bir değer kaybetti ki kimse inanamadı. Ama haklısınız rakam değişmeyecek. 10 yıl sonra sakız alırsınız :)
Keşke alıntılayıp alıntılayıp yazacagınıza daha sonra konustuklarımızada baksanızz ahh ahh

Valla benim eşimde ailesi tarafındab çok sömürülmüş ana baba değil tabiki onlar rahmetli. Abi ve yenge tarafından yinede eşim 20 bin biriktirmişti altınıydı bileziğiydi mobilyasıydı 60 bin lira harcandı eşimin ailesi sadece 10 bin yardım etti kalan 30 bin borçla dünya evine girdik tabi başta bütün masraf bizden demişlerdi bizde rahat davrandık sonra o yenge yok mu o yenge 10 binden garici verdirmedi.. 3 yılda anca bitirdik ama bitirdik borçları.. velhasıl geç kalmş biriktirmeye aile yardım etmezse işiniz yaş biz çok çektik..

Şimdi bütün parasını ailesine veren evlenince hayır mı diyecek? Abisinin borcunu mu ödüyor yani? Bence bu konuyu çok ciddi bir şekilde konuşun evlendikten sonra çok ciddi bir şey olmadıkça ailesine yüklü yardımlar yapmasın. Birikim yapmazsa borca gidersiniz ama ödenir bir şekilde. Yine de ev araba almak için biriktireceginiz para haliyle gecikir. Ha bir de içinize sinen eşyayı değil biraz daha uygunlarini almak zorunda kalırsınız. Ben öyle olmuştum en azından.

Ailesi yüzünden birikim hiç yapamayan bir erkekle evlilik olur mu onu mutlaka düşünün derim.

İhtiyaçları olabilir evet ama siz o aileye katılınca bu işten bir süre sonra memnun kalmama ihtimaliniz çok yüksek.

Benim esim de abisinin borcunu esyalarini falan almis hatta eski eltim simdi ne yersem o kar essek gibi bakacak yarin bir gun evlenince elin kizi para mi yedittirir demis.esim bunuduyunca elini etegini cekmis. kendi gelecegini dusunmus.birikim yapmis.
Nasıl geri bi zihniyet ya yardım yaramıyor bu elitlere

Ailesi yüzünden birikim hiç yapamayan bir erkekle evlilik olur mu onu mutlaka düşünün derim.

İhtiyaçları olabilir evet ama siz o aileye katılınca bu işten bir süre sonra memnun kalmama ihtimaliniz çok yüksek.
Evlenince devam etmez istemeleri

Ben de evlenmeden önce tüm paramı aileme veriyordum yaklaşık dört yıl böyle sürdü sonra sıfır birikimle evlendim,ailem o parayı almaya öyle alışmış ki evlendikten sonra abartısız aşağı yukarı aynı parayı yine beklediler,bu maddi yönden çok zorlandım,kendi evliliğimi korumak için vermedim küstüler vs vs ama şunu farkettim erkekler bu şekilde davranamıyor vermeye devam ediyor çoğu zaman,nişanlınız daha fazla alıştırmasın ailesini biran önce borca girsin ve ortada para kalmasın yoksa işler çok zorlaşır

herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar:110: yada şöyle sorayım evlenince ortalama ne kadar borç oluyo ve ne kadar sürede ödeniyo

Hiç birikim yapmasa, düğün yapmazsınız, eşyada abartıya kaçmazsınız olur biter. Mesela herşeyi tam takım almazsınız, öncelikle gerekli olduğu kadarını alırsınız. Sonra onların taksidi bittikçe tamamlarsınız. Ben gençlerin mümkün olduğu kadar borçsuz evlenmesinden yanayım yoksa gençlik hesap kitapla sıkıntıyla geçiyor.
Burada önemli olan, evlenince ailesi maaştan vazgeçecek mi ? Eğer para almaya devam edeceklerse sıkıntı olur. Para isteme sebepleri geçici demişsin ama paranın yüzü tatlıdır, hazır gelirden vazgeçmek zordur.

3 yılda kim ole kim kala. 7 aydır veriyormuş zaten. Benim abimin borcu olsa herhangi birseyden bende verirdim. Evlenmesine 3 yıl var. Verebilecek durumdayken neden yardim etmesin abisine. Hadi 1 yıl kaldı diyelim, tamam ozaman konusulur. Ama gençsiniz birlikte çalışıp alırsınız alacaklarınızı. Ayrıca konu sahibi seni ilgilendirmez simdilik nisanlinin parası diye düşünüyorum. Sen biriktirebiliyorsan biriktir. Senin ailenin ne olacağı belli değil. En azindan ayni durumla karşılaşınca vermeye yüzün olur

Evlendiğimizde eşim henüz 3 ay maaş almıştı toplamda.. 5000 de değildi maaşı.. Ben zaten bir süredir ufak ufak alıyordum bir şeyler.. Aileler de şu kız tarafının bu erkek tarafının görevi demeden yardım ettiler ellerinden geldikçe, her şeyimizi onlara bırakmadık ama.. Evlendiğimizde borcumuz yoktu, takılara da dokunmadık. Siz 5-6 ay diyorsunuz, epey de bir şey alınır o süreçte, kendiniz çalışıyor musunuz?

Back
X