• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim olmuyor

yapabilene saygı duyarım :)
ben yapamam. ha benim genel olarak hayatı kaçırmamam daha önemli. aç olmak ama evimin olması mutlu etmez.
Kesinlikle o kısıma katılıyorum. Ama iki tip insan var bizim ülkemizde.

1-Bu yaşa bir daha gelmeyecem, gençlikte yedeğimden içtiğimden gezdiğimden aldığım tadı 10-15 sene sonra alamayacam. O yüzden 10-15 senemi dört duvar kutu gibi bir betona gömeceğime kendi keyfime gömerim diyenler (ben😂)

2-yapılacak şeyler gençlikte yapılır. Çalışalım kazanalım biriktirelim mal mülk sahibi olalım, gezmeyi eğlenmeyi orta yaştan sonra düşünürüz diyenler. (Gezemedi)

Eve iyi para geliyormuş bu gelirle iyi birimim yapmisiniz
Evet ev fiyatları birden artıyor sadece evde değil herşey zamlaniyor
Kredi çekseniz en azından bunu ödeme imkanınız var bide olmayanları düşünün
Ayrıca olduğunuz bölgede ev fiyatları uygunmuş 350 bin biraz kredi varsa altın inci birikim yaptığınız para yinede sizi ev sahibi yapar en azından kira değilde krediye para vericeksiniz

Kesinlikle o kısıma katılıyorum. Ama iki tip insan var bizim ülkemizde.

1-Bu yaşa bir daha gelmeyecem, gençlikte yedeğimden içtiğimden gezdiğimden aldığım tadı 10-15 sene sonra alamayacam. O yüzden 10-15 senemi dört duvar kutu gibi bir betona gömeceğime kendi keyfime gömerim diyenler (ben😂)

2-yapılacak şeyler gençlikte yapılır. Çalışalım kazanalım biriktirelim mal mülk sahibi olalım, gezmeyi eğlenmeyi orta yaştan sonra düşünürüz diyenler. (Gezemedi)

haha ben de o ilk grubum. ayol daha dizlerim ağrımadan gezmem lazım nasılsa bir yaştan sonra hava azıcık serinleyince romatizmam tuttu diye pijamama sığınıcam.
tabi ki ileriyi düşünüp dikkat etmek lazım, har vurup harman savuralım demiyorum ama hayatı sadece eve endekslemek de bana tuhaf geliyor.

haha ben de o ilk grubum. ayol daha dizlerim ağrımadan gezmem lazım nasılsa bir yaştan sonra hava azıcık serinleyince romatizmam tuttu diye pijamama sığınıcam.
tabi ki ileriyi düşünüp dikkat etmek lazım, har vurup harman savuralım demiyorum ama hayatı sadece eve endekslemek de bana tuhaf geliyor.
İnsanlar ciddi ciddi ev almak için yaşıyorlar. Gözlemliyorum bazen, gelmiş 45 yaşına ev alalım araba alalım derdinden bir kere dışarda yememiş, bir tatile gitmemiş, felekten bir gece çalmamış. Çalışmış ödemiş, çalışmış ödemiş. Tam rahata erecem derken bebeler büyümüş. Üniversitesiydi, evlenmesiydi, torunuydu torbasıydı yine binlerce lira gömülen o dört duvar arasında yaşanan, biten bir hayat. Üzücü bence.

Gelirinizin yarısından fazlasını birikim olarak ayırmışsınız zaten. Bu biriktirememiş halinizse 😂

Geliriniz de öyle aman aman bir gelir değil ki harcıyorsunuz diyelim. Siz harcamıyor sadece biriktiriyorsunuz muhtemelen.
Bir ayda beş bin koymuyorum ki o beş bin üç aylık birikim 110 gram altın düğünden kalmıştı üstüne ancak 40 gram koyabildik

Bir ayda beş bin koymuyorum ki o beş bin üç aylık birikim 110 gram altın düğünden kalmıştı üstüne ancak 40 gram koyabildik
Ben altından pek anlamıyorum. 40 gram altın nedir, ne kadar eder bir fikrim yok. O yüzden bilemiyorum. Konunuzda bir yılda 80 bin demişsiniz ayrıntı vermemişsiniz ki.

Gelir seviyenizde ve ülkemiz şartlarında insan gibi yaşayarak kenara atabileceğiniz maksimum para ayda 2 bin lira bence.

Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
Sana şiddet uygulayan çöp tenekesi kocanla ev almak mı istiyorsun?

İlgi meraklısı birisin sanırım yoksa tek iyi özelliği nefes alabilmek olan çöp kocandan bahsedip insanlara burda kriz geçirtip hemen ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi kreş konusu açıp bugün de ahh ev alamıyoruz konusu açıyor olmanın mantıklı bir açıklaması yok.

Sırada ne var?
Tatil konuları revaçta onlardan birini de repertuarına ekle istersen.
Kocamla(Leş olan) rahat edebileceğimiz Tatil Önerileri...

İnsanlar ciddi ciddi ev almak için yaşıyorlar. Gözlemliyorum bazen, gelmiş 45 yaşına ev alalım araba alalım derdinden bir kere dışarda yememiş, bir tatile gitmemiş, felekten bir gece çalmamış. Çalışmış ödemiş, çalışmış ödemiş. Tam rahata erecem derken bebeler büyümüş. Üniversitesiydi, evlenmesiydi, torunuydu torbasıydı yine binlerce lira gömülen o dört duvar arasında yaşanan, biten bir hayat. Üzücü bence.

bence şu an kira ödemek kredi ödemekten daha makul zaten. ev fiyatları almış başını gitmiş ve anlamsız rakamlar. bir eve 3-4 evlik para ödüyorsun.

bizim üst kat komşu de kızına ev almadan hamile kalamazsın demişti, aklıma geldikçe sinirim zıplıyor. çocuk olunca para biriktiremezlermiş diye.

Sana şiddet uygulayan çöp tenekesi kocanla ev almak mı istiyorsun?

İlgi meraklısı birisin sanırım yoksa tek iyi özelliği nefes alabilmek olan çöp kocandan bahsedip insanlara burda kriz geçirtip hemen ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi kreş konusu açıp bugün de ahh ev alamıyoruz konusu açıyor olmanın mantıklı bir açıklaması yok.

Sırada ne var?
Tatil konuları revaçta onlardan birini de repertuarına ekle istersen.
Kocamla(Leş olan) rahat edebileceğimiz Tatil Önerileri...

the yargı machine

bence şu an kira ödemek kredi ödemekten daha makul zaten. ev fiyatları almış başını gitmiş ve anlamsız rakamlar. bir eve 3-4 evlik para ödüyorsun.

bizim üst kat komşu de kızına ev almadan hamile kalamazsın demişti, aklıma geldikçe sinirim zıplıyor. çocuk olunca para biriktiremezlermiş diye.
Biz de evi değiştirelim dedik ama baktık ki yanlış zaman susup oturduk totişkomuzun üstüne. İzmirde orta halli semtte orta halli evler 500 binden başlıyor. Yazık günah o kadar para gömülmez bir eve. Sitelerin yanına yaklaşılmıyor zaten.

ilk ev alırken çok yüksek meblağlarda ev almayarak yapıyorlar
350.000 ve üstüne oturmalık ev için doğru diyorsunuz anca o fiyata ailecek oturulan bir ev alınabilir
ama napıyoruz 2+1 alıyoruz uzakta alınır sonra onun borcu bitince o satılır üstüne koya koya...
Konu sahibi bu sekilde alırsa da hem kredi hem kira ödeyecek. 80 bine alınan evde oturamaz muhtemelen.
Konu sahibi bir üye daha yazmış nakit yerine altın alsanız altın da artıyor.

Ben de eşime ev al diyorum (yaturımlık 100 bin civarı bişey) almıyor. Az altın var altı Bi ara 540 oldu ikna edemedim al işte simdi yine düştü. Evlerse habire artıyor.
Allah herkese yardımcı olsun

Biz de evi değiştirelim dedik ama baktık ki yanlış zaman susup oturduk totişkomuzun üstüne. İzmirde orta halli semtte orta halli evler 500 binden başlıyor. Yazık günah o kadar para gömülmez bir eve. Sitelerin yanına yaklaşılmıyor zaten.

istanbulda 1+1 ler 700bin, ortalama sitelerde.

Gelirinizin yarısını biriktirmişsiniz zaten,12 bin kazanıp yılda 300 bin biriktirmeyi falan umuyorsunuz sanırım. Yoksulluk sınırlarına bile yaklaşmayıp Zaten kıt kanaat yaşayıp yapacağınız max birikimi yapmışsınız..

bu evler 2019 aralıkta 350bin tl idi. inanılmaz bir artış. keşke o zaman borç harç alaydık diyorum. şimdi borcu da kapar kenara para da atardık satıp.
Son 1-1.5 senede korkunç uçtu fiyatlar. İzmirde özellikle depremden sonra ikiye üçe katlandı resmen.

Teyzem ya 2018 ya 2019’da ev aldı İstanbulda. Maltepede, metroya yürüme mesafesinde merkezi yeni bina falan 390 bin. Bu sene alt katı 1.1 milyona satılmış. Balon bir yerde patlayacak bence, emlak krizi kapıda.

12 bin tl gelir resmen 2 sene öncesinin 5 bini olmuş durumda. Beklentinizi düşürün birikim anlamında. Ev anlamında da. Ucuz gerekirse eski ev alın sonra satarsınız.

Back
X