• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim olmuyor

Biz de evi değiştirelim dedik ama baktık ki yanlış zaman susup oturduk totişkomuzun üstüne. İzmirde orta halli semtte orta halli evler 500 binden başlıyor. Yazık günah o kadar para gömülmez bir eve. Sitelerin yanına yaklaşılmıyor zaten.
Aklıma dolar 1,7 olmuş şu zamanda bilgisayar alınmaz diye yazan adam geldi. Şimdi kaç lira ama:) Ev de aynı mantık 500 olmuş alınmaz derken bir bakıyorsun 6 ay geçmemiş 550 olmuş. Bir gecede 50 bin artanlar da var tabii :KK70:

Son 1-1.5 senede korkunç uçtu fiyatlar. İzmirde özellikle depremden sonra ikiye üçe katlandı resmen.

Teyzem ya 2018 ya 2019’da ev aldı İstanbulda. Maltepede, metroya yürüme mesafesinde merkezi yeni bina falan 390 bin. Bu sene alt katı 1.1 milyona satılmış. Balon bir yerde patlayacak bence, emlak krizi kapıda.

valla bu artışta arap arkadaşların her yerden pıtır pıtır ev alması da etkili. maşallah zengin olanları fiyat sormadan tamam diyip aldıkları için, 100bin lik evler trilyor paraya satılıyor. o parayı görenler de kendi vatandaşına da böyle kakalamak istiyor.

Aklıma dolar 1,7 olmuş şu zamanda bilgisayar alınmaz diye yazan adam geldi. Şimdi kaç lira ama:) Ev de aynı mantık 500 olmuş alınmaz derken bir bakıyorsun 6 ay geçmemiş 550 olmuş. Bir gecede 50 bin artanlar da var tabii :KK70:
Bilgisayarların da gözünün içine bakıyoruz valla artık 😂 Ev olayına yaklaşamıyoruz henüz 😂

valla bu artışta arap arkadaşların her yerden pıtır pıtır ev alması da etkili. maşallah zengin olanları fiyat sormadan tamam diyip aldıkları için, 100bin lik evler trilyor paraya satılıyor. o parayı görenler de kendi vatandaşına da böyle kakalamak istiyor.

Buna çok katılıyorum.
Bizim pahalı diye almadığımız evleri parası olan alıyor.
O yüzden de piyasa çok hızlı yükseliyor.

Bizde alamadığımızla kalıyoruz.

Araplar ciddi sorun sanırım. İstanbulu tam bilmiyorum semti hatırlayamadım, site ismi de vermeyeyim ama şu bilindik firmalardan birinin Atatürk havalimanına yakın bölgedeki çok bilindik sitelerinden birinde bir arkadaşımız yaşıyordu. Çok tatlış keyifli bir siteydi, ev bahçe katı falan. Araplar basmış siteyi, yetmemiş havuz kenarında bikiniyle güneşlenmeyi yasaklamışlar. Bebeleri bizimkilerin bebelerine zorbalık yapmaya falan da başlamış. Apar topar evi satıp kaçtılar. Bakteri gibiler resmen girdikleri yeri işgal ediyorlar.

Gayet guzel birikmis aslinda.
Son 1 yilda cok kisi birikimleri tuketip eksiye girdi. 80 bin az mi?

Yalniz siz bu isi biraz relaxa baglayin.
Altin aldiginiz bozdunuz zarar ettiniz.
Tekrar her ay altin alma plani yaptiniz.
Platine bi yukseldiniz.
Tek hedefiniz birikim, ev. Yasamayi unutup imtihaniniz olmasin ev.

Cocuk da vardi di mi? Kres cagindaydi sanirim.

Kesinlikle o kısıma katılıyorum. Ama iki tip insan var bizim ülkemizde.

1-Bu yaşa bir daha gelmeyecem, gençlikte yedeğimden içtiğimden gezdiğimden aldığım tadı 10-15 sene sonra alamayacam. O yüzden 10-15 senemi dört duvar kutu gibi bir betona gömeceğime kendi keyfime gömerim diyenler (ben😂)

2-yapılacak şeyler gençlikte yapılır. Çalışalım kazanalım biriktirelim mal mülk sahibi olalım, gezmeyi eğlenmeyi orta yaştan sonra düşünürüz diyenler. (Gezemedi)
Aha 2 numara biz.
Aman evinizi alin 10 sene borc degilmi borc bittiginde 37 yasinda oluyosun yine gezersiniz.
İlerde yorulur calisamazsiniz evinizi alamazsiniz dediler.
3 seneye 37 yasimda borc bitiyor evet, gezebilecek yastayim evet ama bu seferde cocugun masrafi bitmiyor.
Ahada kreş yaşı geldi 😔

amaaan kim götürmüş giderkene dimi ama :)

Öyle tabi :)
Aslında kenarda birikimimiz var evlendiğimizden beri değerlendirmek istiyoruz ama hayat şartları o kadar zorlaştı ki.
Ev almaya gelene kadar gün akşam oluyor, ömür bitiyor.
Bir de fiyatlar çok yüksek alacaksın, ödeyeceksin derken gençlik gidiyor.
Ben zaten borç ödemekten yıprandım.

Artık kaldıramıyorum çoğu şeyi :)

Öyle tabi :)
Aslında kenarda birikimimiz var evlendiğimizden beri değerlendirmek istiyoruz ama hayat şartları o kadar zorlaştı ki.
Ev almaya gelene kadar gün akşam oluyor, ömür bitiyor.
Bir de fiyatlar çok yüksek alacaksın, ödeyeceksin derken gençlik gidiyor.
Ben zaten borç ödemekten yıprandım.

Artık kaldıramıyorum çoğu şeyi :)

hayır bi de düşünsene sen krdiyi çekicen sonra fiyatlar düşecek :) hafazanallah

Evet, ve görünen o ki parası olan çok 🤗 biz fakiriz...

Ben artık kabullendim mühendisanne :D
Yani çalışsam da fakirim çünkü yok yani ne kenara bir şey atabiliyorum ne başka bir şey.
Ancak ye, iç, fatura öde vs.
Şuan tek iyi gelişen şey eşim bu kadar zorluğun arasında dükkan açtı, işler yolunda gidiyor :dua:
Ama ben hala kendimi fakir hissediyorum.
Kanıma işlemiş :D
Az önce bir konu vardı ya sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum diye, benim eşimin durumu çok iyi olsa da ben hep kendi ayaklarımın üstünde durmayı isterim.

Para bugün var yarın yok.

genellikle uzun vadede ve fazla keredi çekerek yapıyorlar, çünkü ev düzenlerini de aksatmadan amali için başka çözüm yok, sizin için de öyle görünüyor 80 bin + geri kalanı kredi çekip başlayabilirsiniz çünkü ev fiyatları her an artmaya devam ediyor...

Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.

Back
X