- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
tam kapanmadan 2 hafta önce ev aldım :)) faizler düşük, salgından dolayı da talep az olduğu için epey uyguna geldi. evin sadece yüzde 25 i kredili ...yani bulunca da kaçırmamak lazım , ama eşim bankacı faizlerin düşüş haberi gelir gelmez fiyatların yükseldiğini yıllarca yaşadık (evliliğimizin 6.ylında ancak başarabildik)genel olarak ev alınmamalı zaten bu dönemde bence.
artık pandemiden yırttıktan sonra belki
gayet iyi biriktiriyorsunuz. daha ne olacak..Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
Ben ev aldım arsadan 3 yıldır çivi çakılmadı. Nereden atlıyorduk?ev aldıktan sonra krediler düşerse kendimizi atacağımız bir yer :)
Senede 80 bin biriktirsem oynarım sevinçtenkabaca bi hesapla her ay gelirinizin yarısını kenara atmışsınız son bir senede. daha ne olsun?
Ben ev aldım arsadan 3 yıldır çivi çakılmadı. Nereden atlıyorduk?
ordan herkes atlıyor klas değil.öleceksem bariii lüks vip bir yerden atlayayımmsarayburnu :)
ben deSenede 80 bin biriktirsem oynarım sevinçten
İki maaş girmesi mümkün değil mi? Ya da bişeyler üretip satabilirsiniz, ticaret çok mantıklıŞu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
Her ay düzenli altın alın biriktirdiğiniz paraya. O zaman değer kaybetmez paranız.Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
Buna çok katılıyorum.Ya karışmak gibi olmasın ama birikiminize kötü gün parası demeyin derimgüzel günlerde kullanacağınız para olsun inşallah vermeyin evrene kötü enerjiyi
Aynı şeyi ben de düşünmüşümdür hep :)İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
5 bin mutfak masrafıyla faturalara yetmiyorArtık 5 bin maasla, ailesi yardım etmeden ev alabilen olduğunu sanmıyorum (ancak bekar ve ailesi ile yasiyor olmasi lazim). 3 kisilik bir ailenin para biriktirmesi icin eve giren miktarin sanki en az 10 bin olmasi lazim (bence tabiki)
Evet maalesef 3 kisi için öyle bence de.dogalgaziydi, suyuydu, internetiydi, cep tekefonuydu, bir de üstüne sürekli pahalanan mutfak masrafi ile 5 bin ancak faturalar ve yemeğe gider.5 bin mutfak masrafıyla faturalara yetmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?