Birikim olmuyor

genel olarak ev alınmamalı zaten bu dönemde bence.
artık pandemiden yırttıktan sonra belki
tam kapanmadan 2 hafta önce ev aldım :)) faizler düşük, salgından dolayı da talep az olduğu için epey uyguna geldi. evin sadece yüzde 25 i kredili ...yani bulunca da kaçırmamak lazım , ama eşim bankacı faizlerin düşüş haberi gelir gelmez fiyatların yükseldiğini yıllarca yaşadık (evliliğimizin 6.ylında ancak başarabildik)

Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
gayet iyi biriktiriyorsunuz. daha ne olacak..

Birikimle alınmıyor maalesef. Faiz diye girmediğim krediye üzgünüm. Siz biriktirdikçe fiyatlar artıryor. ben de zamanında kredi ile almadığıma bin pişmanım.

Şu an eve 12000 civarı bir para geliyor. Son bir senedir böyle öncesinde tek maastik. Ama gelin görün ki bir ev peşinatı bile birikmedi. Ancak 80 bin TL var su an evler bulunduğumuz yerde uygun fiyata da bulunabiliyor. 350 civari. Ama kredi çekmek için 150 bin peşinat gerekiyor. Olmuyor ama bu türlü birikmiyor zaten biz beş bin biriktiriyoruz evin fiyatı 30 bin artıyor. İnsanlar 4 bin 5 bin gelirle ev alabiliyor nasıl yapılıyor biz yapamıyoruz.
İki maaş girmesi mümkün değil mi? Ya da bişeyler üretip satabilirsiniz, ticaret çok mantıklı

oyh bende dertlenip yatmaya gidim.

bu ay 2.000 euro elektrikciye ödeme var simdide baska yerde kagit parcacigi gelmis 1.500 euroda ordan istiyor devletcigimiz 🤣 hemen basip yolluyorum 350 euro da birikim hesabimi kapatim diye banka geri istiyor bir senedir laga luga yapiyorum

Her ay düzenli altın alın biriktirdiğiniz paraya. O zaman değer kaybetmez paranız.

Ya karışmak gibi olmasın ama birikiminize kötü gün parası demeyin derim 😌 güzel günlerde kullanacağınız para olsun inşallah vermeyin evrene kötü enerjiyi 😂
Buna çok katılıyorum.
Düşüncelerimizle olacakları davet ediyoruz çoğu zaman.

İşten artmaz dişten artar 😊 mutfak masrafınıza dikkat edin. Faturalar da yüklü geliyorsa kendimizce bir takım önlemler alabilirsiniz. Bir yatırım türü seçebilirsiniz kendiniz için. Market indirimlerini takip etmeyi unutmayın 😊 başka bir önerim yok. Kredi çektiğinizde bir an önce bitireyim mantığından ziyade ev alırken hayat şartlarını sarsmayacak miktar ne olabilir diye düşünün. Ev alıyım derken tatile hatta belki sinemaya ya da eşinizle yemeğe gidememek canınızı sıkablir.

Artık 5 bin maasla, ailesi yardım etmeden ev alabilen olduğunu sanmıyorum (ancak bekar ve ailesi ile yasiyor olmasi lazim). 3 kisilik bir ailenin para biriktirmesi icin eve giren miktarin sanki en az 10 bin olmasi lazim (bence tabiki)
5 bin mutfak masrafıyla faturalara yetmiyor

5 bin mutfak masrafıyla faturalara yetmiyor
Evet maalesef 3 kisi için öyle bence de.dogalgaziydi, suyuydu, internetiydi, cep tekefonuydu, bir de üstüne sürekli pahalanan mutfak masrafi ile 5 bin ancak faturalar ve yemeğe gider.
Ancak aileden ev,para vs varsa belki. Ailesi ile yaşayan bekar arkadasim var 5 bin maasla her şeyini yaptı ama tabi fatura, mutfak masrafi fln ödemeden

Sizin konularınız hep altın, yatırım vb. üzerine. Birikim yapmak ve ev almak siz de takıntıya dönüşmüş. Bu kadar panik yapmayın. Hayatı akışına bırakın. İşe atanalı zaten çok olmamış. Biraz paranızın keyfini çıkarın. Uzun yıllardır çalışıyorum. Yatırım yaptığım tek şey çocuğumun eğitimi.

Bence super bırıkım yapmışsınız.Helal olsun .Aılenızden ısteyın yada kredı cekın durdukca fıatlar artıo

Back
X