• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim önerisi

İzin vermemek demeyelim. Aslında izin verir, fakat eşimde hep şöyle bir şey oldu. Ne zaman kenarda biraz bir şey birikti ( mesela hediye gelen takı çeyrek vb) rahat harcama yapar, tatil planlar vs sever yani harcamayı, yemeyi içmeyi, gezmeyi. Öyle görmüş, ailesi de öyle insanlar. Birikim bilmiyor, gelecek kaygısı da yok. Öyle yetişmiş, kızmıyorum ama bebeğim için de birikim olsun istiyorum. Teşekkürler
Ev araba vs var mı

Biz çocuklara borsada güvendiğimiz hisse aldık kendi adlarına . Her ay düzenli bir miktar yatırıyoruz. 18ine geldiklerinde kendileri istediklerini yapabilir.
Yurtdışında bu yaygın güven fonu diye 25 civarı veriyorlar ben de yaparsam eğer 25 30 civarı veririm o yaşına kadar inşallah durumum olur destekleyecek halde olurum tabii önceliğim kendi durumumu düzeltmek

Evet banka kasası fiziki altın alın koyun küpe, yüzük, bileklik filan değil ceyrek,yarım,hatta alabilirseniz cumhuriyet alın derim.
Teşekkür ederim, kasa konusunu araştıracağım, bankaya gidip şartları vs öğreneceğim hiç bilgim yok.

Yurtdışında bu yaygın güven fonu diye 25 civarı veriyorlar ben de yaparsam eğer 25 30 civarı veririm o yaşına kadar inşallah durumum olur destekleyecek halde olurum tabii önceliğim kendi durumumu düzeltmek
Evet artık ekonomik şartlar zorluyor. Teşekkürler yorumunuz için

Bu nereden alınıyor, ilk kez duydum. Teşekkürler
Herhangi bir bankadan oluyor, sadece o bankadan borsa hesabı açmanız lazım. Birde darphane devletin, güvenilir. Misal hesabınızda şuanki cumhuriyet altın fiyatı kadar para kârı ile beraber, darphaneye yazıp fiziki altın olarakta isteyebilirsiniz. Gönderiyorlar, bende tam hatırlamıyorum a altını hisse senedi seklinde alıyorum. hisse olduğundan düştüğünde veya yükseldiğinde kafaya takmayacaksiniz. Zaten altın uzun vadeli bir yatırımdır.

Son düzenleme:
Herhangi bir bankadan oluyor, sadece o bankadan borsa hesabı açmanız lazım. Birde darphane devletin, güvenilir. Misal hesabınızda şuanki cumhuriyet altın fiyatı kadar para kârı ile beraber, darphaneye yazıp fiziki altın olarakta isteyebilirsiniz. Gönderiyorlar, bende tam hatırlamıyorum a altını hisse senedi seklinde alıyorum. hisse olduğundan düştüğünde veya yükseldiğinde kafaya takmayacaksiniz. Zaten altın uzun vadeli bir yatırımdır.
Çok teşekkürler, sevgiler

Bankada çocuğunuz adına hesap açtırıp aylık düzenli olarak altın ya da fon alabilirsiniz.
eşiniz ya da sizin parayı cekemeyeceginiz bir sistem var bildiğim kadariyla.

Evler güvenli mi emin değilim açıkçası, köy evi onların evi. Ve ölüm kalım var, miras olarak kalsın istemiyorum kızımın geleceği bu
İstanbul altın rafinerisi (iar) platformu altın hesabı sistemi başlatmış alım satım makası düşük diyorlar ve vergi yokmuş bu hesapta bir araştırın isterseniz. Ayrıca tam bilgim yok ama açtıracağınız hesap, kasa vs. çocuğun üstüne olunca eşiniz de hak sahibi olmaz mı? Reşit olmayan çocuklar üzerinde anne babanın hakkı eşit sonuçta. Bankacı varsa aramızda daha iyi bilir tabii ama bence ne açtıracaksanız çocuğun değil kendi üzerinize açtırmanız daha mantıklı. Bir arkadaş da şöyle yapmıştı (o zamanlar TL bu kadar hızlı değer kaybetmiyordu) çocuk adına TL hesabı açtırmış bankaya talimat vermiş hesaba sadece para yatırılıyor para çekilemiyor, çocuk 18 yaşına gelince kendisi isterse çekebilicek onun haricinde anne baba para çekemiyor. Aklıma gelenler bunlar

İstanbul altın rafinerisi (iar) platformu altın hesabı sistemi başlatmış alım satım makası düşük diyorlar ve vergi yokmuş bu hesapta bir araştırın isterseniz. Ayrıca tam bilgim yok ama açtıracağınız hesap, kasa vs. çocuğun üstüne olunca eşiniz de hak sahibi olmaz mı? Reşit olmayan çocuklar üzerinde anne babanın hakkı eşit sonuçta. Bankacı varsa aramızda daha iyi bilir tabii ama bence ne açtıracaksanız çocuğun değil kendi üzerinize açtırmanız daha mantıklı. Bir arkadaş da şöyle yapmıştı (o zamanlar TL bu kadar hızlı değer kaybetmiyordu) çocuk adına TL hesabı açtırmış bankaya talimat vermiş hesaba sadece para yatırılıyor para çekilemiyor, çocuk 18 yaşına gelince kendisi isterse çekebilicek onun haricinde anne baba para çekemiyor. Aklıma gelenler bunlar
Teşekkür ederim. Bankaya gidip danışmak en güzeli. Çok fikir söyleyen oldu.
Boşanma, ölüm vs (uzun süreli yatırım olacak) durumları da düşününce en garanti yöntem banka üzerinden birikim sanırım

Hanımlar merhaba,
Eşim de ben de üst düzey kazanıyoruz. Yedik içtik gezdik, harcadık. Seviyoruz para harcamayı. Çocuk doğana kadar hiç birikim, gelecek kaygısı yaşamadık. Çocuk olunca işler değişti.
Çocuğum için birikim yapmak istiyorum. Fakat eşim de borcum var, para cikismadi, tatil yapacağız, yola gideceğiz vs kafası ile para tutmaz, bana da tutturmaz, biliyorum huyunu...
Birikimden eşim haberdar olmasın istiyorum. Ne yapabilirim? Ne önerirsiniz?
Bes hesabı demeyin, kârlı bir iş değil.
Merhaba Bes filan bana oldum olası mantıklı gelmedi

Kendine evinin içinde mutlaka güvenilir bir alan ayarla ve fiziki altın biriktir .
Fiziki altın candır, birikimlerin her zaman elinin altında istediğin zaman bozdurup gayrimenkul ,arsa ,tarla vs şeklinde değerlendirebilirsin

Bir kumbara alın her gün düzenli kumbaraya para atın eşinize de söyleyin bunu bu çocuğumuzun geleceği için yatırım her gün bir miktar koyacağız ve onun paralarına dokunmayacağız gibi sonra biriken parayı altın yapın kenara koyun

Merhaba Bes filan bana oldum olası mantıklı gelmedi

Kendine evinin içinde mutlaka güvenilir bir alan ayarla ve fiziki altın biriktir .
Fiziki altın candır, birikimlerin her zaman elinin altında istediğin zaman bozdurup gayrimenkul ,arsa ,tarla vs şeklinde değerlendirebilirsin
Teşekkür ederim. Hepsinin artısı ekşisi var gerçekten. Fiziki altın da hırsızlık ve deprem yangın gibi durumlarda sakıncalı. Bankaya kasa konusunu araştıracağım. Henüz gidemedim, bebek ve iş yoğunluğundan.

Teşekkür ederim. Hepsinin artısı ekşisi var gerçekten. Fiziki altın da hırsızlık ve deprem yangın gibi durumlarda sakıncalı. Bankaya kasa konusunu araştıracağım. Henüz gidemedim, bebek ve iş yoğunluğundan.
Bankada kasa olsa ne olacak kayıt altına alınmıyor bankaya emaneten koyduğunuz altınlar dolayısıyla her hangibir deprem vs de banka yıkılsa ya da banka soygununda neyi talep edeceksiniz bankadan ?
Öyle olduktan sonra kendi evimde tutarım dedim ve belli seviyeye gelince birşeyler aldım

Bankada kasa olsa ne olacak kayıt altına alınmıyor bankaya emaneten koyduğunuz altınlar dolayısıyla her hangibir deprem vs de banka yıkılsa ya da banka soygununda neyi talep edeceksiniz bankadan ?
Öyle olduktan sonra kendi evimde tutarım dedim ve belli seviyeye gelince birşeyler aldım
Teşekkür ederim bilgi için

Back
X