Birikim önerisi

Kızınız adına, onun belli yaşta çekebilecegi sekilde hayat sigortasi yaptirabilirsiniz. Primleri doviz olarak öderseniz en azindan erimez. Ama fiziki altin gibi elinizde para oldukca alabileceginiz bir sey degil, her ay duzenli prim yatiyorsunuz ve suresinden once bozup cekemezsiniz.

Benim babam ben dogdugumda dolar ile hayat sigortasi yaptirip senelerce prim odemis. Hesapta ciddi dolar birikmisti.
He noldu derseniz, vefatından birkac ay önce cekip yemiş paralari :D ben havayi aldim. O ayri.
Bu fikri sevdim, teşekkür ederim. Sigorta şirketlerini araştıracağım.
Babanıza rahmet diliyorum, keşke sizin olanı size verseydi ama ne denir...

Altın da fiziki olsa eşim görür, online olsa bankalar acayip kâr koyuyor... Çıkmaza düştüm... Sağolun yorum için
Darphane altına bakın, hisse senedi şeklinde. İstediğiniz kadar alabilirsiniz. Daha kârlı bence ama siz yine de araştırın. Gram olarak satılmıyor, misal 2 bin TL mi var o kadar da alabiliyorsunuz.

Takıya heves ettim deseniz değer kaybetmeyecek günlük de kullanabileceginiz bilezikler falan. Takmasaniz da en azından almak için yatırım dışında bir bahaneniz olur hem de gözünüzün önünde durur.

Eşiniz hesablarınızı mı karıştırıyor ? Yani kazanç sağlıyorsunuz ama paranızı kontrol edemiyor musunuz ?
Alın karşınıza ayda 10 lirama da karışma diyin nie gizli saklı kendı paranızın peşinde kalacaksınız

En baba ptt hesabı açın aklına gelmez bankalar gibi arayan soran mesaj atan da olmaz ama tl bazında paranın bi anlamı da kalmaz o şekilde ptt de altın hesabı varmı Bilmiorum araştırın

Elbette çocuğunuz adına hesap açabilirsiniz. Hatta dedem, benim adıma hesap açmıştı ve 18 yaşına geldiğinde hesap defterini bana devretmişti. Kendim gidip parayı çekmiştim. Şüpheniz varsa anneniz torunu için hesap açabilir.

Darphane altına bakın, hisse senedi şeklinde. İstediğiniz kadar alabilirsiniz. Daha kârlı bence ama siz yine de araştırın. Gram olarak satılmıyor, misal 2 bin TL mi var o kadar da alabiliyorsunuz.
Bu nereden alınıyor, ilk kez duydum. Teşekkürler

Takıya heves ettim deseniz değer kaybetmeyecek günlük de kullanabileceginiz bilezikler falan. Takmasaniz da en azından almak için yatırım dışında bir bahaneniz olur hem de gözünüzün önünde durur.
Evet bunu düşünüyorum, kolye bileklik küpe vs seviyorum zaten. Tabi bunlar bozulunca değer kaybediyor ama zincir şeklinde olanlar olabilir. Teşekkürler

Bes karlı değil demişsiniz ama ben kızıma bes yaptırdım.Altın üzerinden ödüyorum.Hem devlet katkısı hem altın üzerinden değerleniyor. Ne ben ne babası bireysel olarak sistemi iptal edemiyoruz. Ortak karar gerekiyor.Üniversite - evlilik vs dönemlerinde kullanırız gibi düşündüm. Ama baktık kullanmaya gerek yok, ekonomimiz iyi, devam ettiririz. Emekli olur, olmaz toplu para alır, bilmiyorum artık kendi hayatı. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Eşiniz hesablarınızı mı karıştırıyor ? Yani kazanç sağlıyorsunuz ama paranızı kontrol edemiyor musunuz ?
Alın karşınıza ayda 10 lirama da karışma diyin nie gizli saklı kendı paranızın peşinde kalacaksınız

En baba ptt hesabı açın aklına gelmez bankalar gibi arayan soran mesaj atan da olmaz ama tl bazında paranın bi anlamı da kalmaz o şekilde ptt de altın hesabı varmı Bilmiorum araştırın
Hesap karıştırmaz ama kenarda köşede birikim olduğunu bilince rahat harcama yapar, yani bugüne kadar hep öyle oldu. Birikim alışkanlığı yok, hiç olmamış. Teşekkürler yorumunuz için.

Evler güvenli mi emin değilim açıkçası, köy evi onların evi. Ve ölüm kalım var, miras olarak kalsın istemiyorum kızımın geleceği bu
Biz çocuklara borsada güvendiğimiz hisse aldık kendi adlarına . Her ay düzenli bir miktar yatırıyoruz. 18ine geldiklerinde kendileri istediklerini yapabilir.

Hanımlar merhaba,
Eşim de ben de üst düzey kazanıyoruz. Yedik içtik gezdik, harcadık. Seviyoruz para harcamayı. Çocuk doğana kadar hiç birikim, gelecek kaygısı yaşamadık. Çocuk olunca işler değişti.
Çocuğum için birikim yapmak istiyorum. Fakat eşim de borcum var, para cikismadi, tatil yapacağız, yola gideceğiz vs kafası ile para tutmaz, bana da tutturmaz, biliyorum huyunu...
Birikimden eşim haberdar olmasın istiyorum. Ne yapabilirim? Ne önerirsiniz?
Bes hesabı demeyin, kârlı bir iş değil.

Eşiniz neden para tutmanıza izin vermezmiş? Ne hakla kızınızın geleceği için bir şey yapmanıza karışıyor?

Hesap karıştırmaz ama kenarda köşede birikim olduğunu bilince rahat harcama yapar, yani bugüne kadar hep öyle oldu. Birikim alışkanlığı yok, hiç olmamış. Teşekkürler yorumunuz için.
Dünyanın bin bir türlü hali var eşimizle oturup Konuşun yarınlar yok gibi yaşanmaz . Çocuktan ziyade sizin içinde önemli bu

Evet bunu düşünüyorum, kolye bileklik küpe vs seviyorum zaten. Tabi bunlar bozulunca değer kaybediyor ama zincir şeklinde olanlar olabilir. Teşekkürler
Yatırımlık için kolye küpe almayın.Fiziki altın alın kasaya koyun çeyrek,yarım alın her ay daha karlı olur.

Elbette çocuğunuz adına hesap açabilirsiniz. Hatta dedem, benim adıma hesap açmıştı ve 18 yaşına geldiğinde hesap defterini bana devretmişti. Kendim gidip parayı çekmiştim. Şüpheniz varsa anneniz torunu için hesap açabilir.
Teşekkürler yorumunuz için. Degerlendirecegim

Bes karlı değil demişsiniz ama ben kızıma bes yaptırdım.Altın üzerinden ödüyorum.Hem devlet katkısı hem altın üzerinden değerleniyor. Ne ben ne babası bireysel olarak sistemi iptal edemiyoruz. Ortak karar gerekiyor.Üniversite - evlilik vs dönemlerinde kullanırız gibi düşündüm. Ama baktık kullanmaya gerek yok, ekonomimiz iyi, devam ettiririz. Emekli olur, olmaz toplu para alır, bilmiyorum artık kendi hayatı. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Bes ilk zaman kendim için yapmıştım, kârlı gelmemişti. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Biz çocuklara borsada güvendiğimiz hisse aldık kendi adlarına . Her ay düzenli bir miktar yatırıyoruz. 18ine geldiklerinde kendileri istediklerini yapabilir.
Teşekkürler tavsiyeniz için. Hiç borsa işi yapmadım. Degerlendirecegim

Eşiniz neden para tutmanıza izin vermezmiş? Ne hakla kızınızın geleceği için bir şey yapmanıza karışıyor?
İzin vermemek demeyelim. Aslında izin verir, fakat eşimde hep şöyle bir şey oldu. Ne zaman kenarda biraz bir şey birikti ( mesela hediye gelen takı çeyrek vb) rahat harcama yapar, tatil planlar vs sever yani harcamayı, yemeyi içmeyi, gezmeyi. Öyle görmüş, ailesi de öyle insanlar. Birikim bilmiyor, gelecek kaygısı da yok. Öyle yetişmiş, kızmıyorum ama bebeğim için de birikim olsun istiyorum. Teşekkürler

Yatırımlık için kolye küpe almayın.Fiziki altın alın kasaya koyun çeyrek,yarım alın her ay daha karlı olur.
Kasa derken banka kasası mı kastınız? Ev tipi mı? Evde yatırım istemiyorum açıkçası, hatta eşim hiç bilmesin isterim

Kasa derken banka kasası mı kastınız? Ev tipi mı? Evde yatırım istemiyorum açıkçası, hatta eşim hiç bilmesin isterim
Evet banka kasası fiziki altın alın koyun küpe, yüzük, bileklik filan değil ceyrek,yarım,hatta alabilirseniz cumhuriyet alın derim.

Back
X