BİRİKİM SORUNSALI ...

Ailenin tutumlu olmaması senin problemin değil ki. Birikim yapmak senin en doğal hakkın.
Annen harcayacaksa verme onların sıkıştığı ay biraz daha az koy kenara birazını ver ama az da olsa mutlaka biriktir.

Keşke ben de tek tabancayken birikim yapsaydım diyorum hep ama o zaman cahillikle rahat davrandım. Zaten kazancım da azdı.

Bu sabahta sinirden neredeyse ağlıyordum, banka kartımı kapattırdığım için kavanozlardan kazandığım parayı almak için annemin hesap numarasını vermiştim bayana, bu sabah evden çıkarken dedim ki anne kartını verir misin parayı çekeyim dedim bana ne dese iyi ben onu harcadım dedi.
Ya nasıl sinirim bozuldu, o zaman verirsin kendi parandan dedim sanki suçlu benmişim gibi küstü benimle.
Ya canım akşam 6 da gelip bazen çok yoğun olduğumda yemek dahi yemeden geceye kadar onları yapıyorum emek veriyorum ter döküyorum ama annem bir çırpıda benim emekle kazandığım parayı bana dahi sormadan harcamış.
Allah aşkına insanın zoruna gitmez mi ya.
Bide babamda üzüldü, çıkarmış o kadar miktar kendisi veriyor.
Bede dedim ben kimsenin parasını istemiyorum sadece emeğimle kazandığım parayı istiyorum dedim, keşk babamdaki ince düşünce annemdede olsa

fiii sen bana bakma ben bile bilmiyom ne zaman biter ama daha en az iki yılımız var
Rica ederim tatlım ne demekkk sende sağolll
ben ne sorcaktım tatlım o yaptığın kavanozlar ne için ya resimleri fln var mı merak ettim

ağlamamak elde degil dogrusu.
hangi ara geldide harcadın.
bu kadar harcamayla ne alıyo annen. kıyafet falanmı? merak ettim

ağlamamak elde degil dogrusu.
hangi ara geldide harcadın.
bu kadar harcamayla ne alıyo annen. kıyafet falanmı? merak ettim
Kıyafet almaz kuzum, gider eve süs püs alır.
Evimizi bi görsen yeni gelin evi gibi herşey sıfır ...
Eşya değiştirmeyi vs süs püs almayı çok seviyor.
Valla 1 günde harcamış paramı

Hesap açmak için belli bi kota koymuşlar canım, o miktara ulaşayım açacağım banka hesabı.
Anladim canim, allah bereketini artirsin paranin. Vicdan yapmani gerektirecek bir durum yok. Aslinda anne baban icin iyi bir sey yapmis olacaksin. Onlarin elini cebine attirmayacaksin, boyle dusun.

Anladim canim, allah bereketini artirsin paranin. Vicdan yapmani gerektirecek bir durum yok. Aslinda anne baban icin iyi bir sey yapmis olacaksin. Onlarin elini cebine attirmayacaksin, boyle dusun.

O parayı bi 3-4 yıl kadar biriktirmeyi düşünüyorum tatlım çeyizim için falan harcamayacağım ileride üstüne katıp arsa falan alırım diye planlamıştım.

Bugün sana yarın onlara .. Önce kendini düşün derim emeklilerin sırtı yere gelmez ama sen para biriktir bir araba alırsın evlenirsin en basiti köşede güvencen olsun kendini düşün fazla duygusal davranma deriim.

yarın bir gün çeyiz derdi çıkacak ortaya
hem biz ailelerimize olan borcu değil 3 yıl 3000 yıl çalışsak ödeyemeyiz
yalnız bence nişanlınıza diilde kendiniz gidin bir hesap açın ve oraya koyun hatta gram altın alın..
maaşınızı da artık vermeyin yada bir kısmını verin..
Yarın bir gün para lazım olacak hemde çokk..

Ben de yıllardır çalışıyorum, ama hiç birikimim yoktu.
Çünkü aldığım maaşlar her zaman sadece beni geçindirebilecek kadar olmuştu.
1 yıldır çalıştığım iş yerinde allaha şükür maaşım eskiye göre 2 kat arttı.
Ben de yaklaşık 7-8 aydır maaşımın yarısını veya üçte birini kenara koymaya çalışıyorum.
Vadeli hesap açtım kendime, her ayın 3 ünde benim belirlediğim tutar o hesaba aktarılıyor.
O ay ki ihtiyaçlarıma ve harcamalarıma göre belirliyorum tutarı.
Aileme para vermiyorum, annem ve kız kardeşime bazen veriyorum istedikleri kadar.
Bir de evin bazı ihtiyaçlarını karşılıyorum. Tuvalet kağıdı, havlu kağıt, teneke yağ, deterjan gibi şeyler.
Babam maaşımın ne kadar olduğunu bilmiyor, ama kenara para attığımı biliyor.
3 aydır emekli babam, aynı zamanda çalışmaya da devam ediyor. Ve 3 aydır emekli maaşını çekip elime veriyor, al hesabına yatır diyor. Ve elele para biriktirmiş oluyoruz. Hep istediği bir şeydi zaten
Biliyorum ki onun parası da benim param da yine bana ya da kardeşime gidecek. O yüzden sorun yapmıyorum birlikte biriktirmeyi. Fakat yine de her ihtimale karşı, ayrı ayrı hesabını tutuyorum koyduğumuz paraların

üzme annenii... para için değmez... olsun varsın... bi daha yaparsın bu sefer kendi hesabını açarsın olmaz mı?

Henüz emekli değiller canım, çoğu zaman ay sonu sıkışıyorlar böyle durumlarda üzülüyorum
Evet ileride bi yatırımım olsun diye uğraşıyorum canım

Henüz emekli değiller canım, çoğu zaman ay sonu sıkışıyorlar böyle durumlarda üzülüyorum
Evet ileride bi yatırımım olsun diye uğraşıyorum canım
Sıkışıyorlar ama benden aldıklarıyla gereksiz harcama yapıyor diyorsun demek ki onlar çalışmayına sanki hediye para gibi hissediyorlar .. Ben kendimi düşünürdüm açıkcası gene de kendi kararın.

Maaşı vermesem kıyameti koparır annem canım, bakalım işin içinden nasıl çıkacaklar merakla bekliyorum.

üzme annenii... para için değmez... olsun varsın... bi daha yaparsın bu sefer kendi hesabını açarsın olmaz mı?
Öyle yapacağım canım ama düşüncesizlik değil mi bu insan en azından bana haber verir ben paramı sakınmıyorum ki onlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…