BİRİKİM SORUNSALI ...

En azından yine bütün maaşım onlara gidecek canım ama yaptığım kavanozlardan falan kazandıklarımı biriktireceğim.
3 yılın sonunda azda olsa kendimi de düşünmem gerektiğini anladım

Ama bakın burada tavrı siz koyacaksınız...
Canım annem herşeye alınıyor.
Yaşadığımız tartışmaları teyzemlere babama falan öyle bir anlatıyor ki 2 dkda kötü evlat olabiliyorum herkesin gözünde.
Bide söylediği şeyleri herkesin yanında inkar ediyor.
2 Gün önce bana ağır bi kelime söyledi olayı teyzeme öyle farklı anlatmış ki teyzemde bize geldi bende anlattım nasıl inkar ediyor öyle birşey demedim diye, sonra içeri babam girdi aynen özgenin söylediğini harfi harfine söyledin, yalan atma lütfen dedi.
Yoksa ben yalancıya çıkacağım varya allahtan babam duydu

Öyle yapacağım canım ama düşüncesizlik değil mi bu insan en azından bana haber verir ben paramı sakınmıyorum ki onlardan

tabi ki sorsaymış iyi edermiş... ama olmuş bi kere... ayrı hesabın olunca rahat edersininşallah :) barış annenle gene de bak annelere off bile denmez biliyosun :) çokta kötü hain gaddar biri değilse tabi....

tabi ki sorsaymış iyi edermiş... ama olmuş bi kere... ayrı hesabın olunca rahat edersininşallah :) barış annenle gene de bak annelere off bile denmez biliyosun :) çokta kötü hain gaddar biri değilse tabi....

Aslında zamanında çok fedakarlıklar yapmıştır bize karşı, iyi bir anne fakat keşke parayı bu kadar çok sevmese.
Bi kere maaşımdan kendime harçlık almıştım, yandık özgeninde gözü açıldı dedi, ya ben onun öz evladıyım sanki beni sövüşlüyor söylediği kelimeye bakar mısın.
Siz benim ailem olduğunuz için ben size ölene kadar yardım ederim lafını bile etmem ama özgeninde gözü açıldı ne demek.
Hadi bu güne kadar onun paralarını yiyip kakalıyordum şimdi maaşından aldı yapamayacağım tühh anlamına mı geliyor

birikim tabiki yapın geç bile kalmışsınız. ama sakın nişanlınıza vermeyin. hatta eşiniz olduğunda bile vermeyin. bi bankada biriktirin ve sizde unutun o paraları....

birikim tabiki yapın geç bile kalmışsınız. ama sakın nişanlınıza vermeyin. hatta eşiniz olduğunda bile vermeyin. bi bankada biriktirin ve sizde unutun o paraları....
Ya ben öyle yapamam ama sonuçta ikimiz biriktireceğiz, ve o benim ailem olacak artık ondan gizli birşey nasıl yapacağım ki

Cok acayip anneler cocklarina der harcama biriktir evlencen faln diye sahsen bnim annemde dikkatli degildir harcama konusunda ama abime der biriktir faln diye ozamn annene hic deme bankada hesap ac zor bisey degil hatta zam faln aldigindada soyleme bnce bide ne yapip satiyosun bnimde ihtuiyacim var acikcasi

Şimdilik aldıkça nişanlımın evinde saklayacağım tatlım ileride fazlalaşınca bankaya yatıracağım.

Canım tabi ki birikim yapmalısın nasipse evleneceksin çeyiz için harcamazsın ilerde sıkışınca kullanırsın birikim bu illa ki gerekli hiç düşünme aileme yanlış mı yapıyorum diye kendini de düşünmelisin sen mutlu olur sıkıntı çekmezsen ailende mutlu olur sonuçta unutma insanoğlu verdikçe ister kuzum maalesef herkes düşünceli değil

Canım benim doğru söylüyorsun, artık kendim için birşeyler yapmanın vakti geldi.
Bari nişanlıma vereyim parayıda altını alıp evde saklasın.
Ayda 2 tane bile alsam kar bana valla kuzum

Geçen erkek kardeşim aradı, abla annemin dediği annesine ev alan kız kim ya, bıktım artık dedi. Annem benden sonra şimdi de ona sarmış :)) Maaşıyla annesine ev alan kız efsanesi ya her yerde var ya da herkes aynı kızdan bahsediyor

Canım benim doğru söylüyorsun, artık kendim için birşeyler yapmanın vakti geldi.
Bari nişanlıma vereyim parayıda altını alıp evde saklasın.
Ayda 2 tane bile alsam kar bana valla kuzum

Kuzum altını bozdurman sorun olmasın uzun vadede mantıklı altın birikimi ama kısa vade de bozulacaksa piyasa karışık zarar edebilirsin ayrıca altın yapacaksan kurpsuz altını öneririm 600 TL civarında ve bozulurken zarar etmiyorsun canım Hesap kartın falan varsa nakit olarak oraya atabilirsin :)

Ahahaha
Yahu maaşım bende kalsa onuda alırdım valla ama bütün maaşımı alıp hala aynı şeyi demesi garip yani.
Neyse son 7 ayım, eminim evden gidince bu tip sorunlar kalkar ortadan.

Kuzum hesap kartımdan hesap işletim ücreti kesmiş pislikler, para yattığı an 80 tlyi yutacak maalesef.
O yüzden ona birşey yatırmak istemiyorum

Ben de ilk maaşa geçtiğimde kendi isteğimle aileme kredi çektim verdim ama ondan sonra sadece kendime birikim yaptım hala da öyle hiç de kötü hissetmiyorum.

Sende üzerine düşüne hayli hayli yapmışşın artık altın hesabı açtırmanın zamanı:) Hem evde saklamazsın hem de netten kontrol edersin istediğin zaman. Hiç bir zamanda pişman olma.

Altın hesabından ASLA ama Asla hesap kesim ücreti kesilmez.

Kredi kartı ya da hesap kartı olabilir ama altın hesabından kesilmez.

yahu nışanlına nıye verıyorsun.aç banka hesabı kendı adına kendı bırıkımın olsun.hayat bu nolur nolmaz
bu arada evınıze bence cokd ıyı bı para gırıyormuş bence maaşını verme artık.evleneceksın kendını düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…