Sıkışıyorlar ama benden aldıklarıyla gereksiz harcama yapıyor diyorsun demek ki onlar çalışmayına sanki hediye para gibi hissediyorlar .. Ben kendimi düşünürdüm açıkcası gene de kendi kararın.
Çeyizim için alıyor birşeyler ama bin defa söylüyor uf o kadar gitti uf bu kadar gitti diye.peki bir kısmını versen gerisi benim çeyizim için falan desen
Ama bakın burada tavrı siz koyacaksınız...Çeyizim için alıyor birşeyler ama bin defa söylüyor uf o kadar gitti uf bu kadar gitti diye.
Yani almasa daha makbule geçer aslında.
Canım annem herşeye alınıyor.Ama bakın burada tavrı siz koyacaksınız...
Öyle yapacağım canım ama düşüncesizlik değil mi bu insan en azından bana haber verir ben paramı sakınmıyorum ki onlardan
tabi ki sorsaymış iyi edermiş... ama olmuş bi kere... ayrı hesabın olunca rahat edersininşallah :) barış annenle gene de bak annelere off bile denmez biliyosun :) çokta kötü hain gaddar biri değilse tabi....
Ya ben öyle yapamam ama sonuçta ikimiz biriktireceğiz, ve o benim ailem olacak artık ondan gizli birşey nasıl yapacağım kibirikim tabiki yapın geç bile kalmışsınız. ama sakın nişanlınıza vermeyin. hatta eşiniz olduğunda bile vermeyin. bi bankada biriktirin ve sizde unutun o paraları....
Cok acayip anneler cocklarina der harcama biriktir evlencen faln diye sahsen bnim annemde dikkatli degildir harcama konusunda ama abime der biriktir faln diye ozamn annene hic deme bankada hesap ac zor bisey degil hatta zam faln aldigindada soyleme bnce bide ne yapip satiyosun bnimde ihtuiyacim var acikcasiCanım annemlere birikim yapıyorum desem annem kıyameti koparır evde.
O yüzden asla söyleyemem
yahu satış yapmıştım annemin hesap nosunu verdim banka kartımı iptal ettirdiğim için, anneme sabah kartını verde çekeyim anne dedim kadın bana gelen parayı harcamış çileden çıktım resmen ya
Dedim ki anne o zaman verirsin dedim, sanki suçlu benmişim gibi küstü hemen.
Ben o kavanozlara emek veriyorum, 6 da işten geliyorum eğer işim çoksa hiç yemek yemeden geceye kadar onları yapıyorum ama annem bi çırpıda harcıyor.
Şimdilik aldıkça nişanlımın evinde saklayacağım tatlım ileride fazlalaşınca bankaya yatıracağım.Cok acayip anneler cocklarina der harcama biriktir evlencen faln diye sahsen bnim annemde dikkatli degildir harcama konusunda ama abime der biriktir faln diye ozamn annene hic deme bankada hesap ac zor bisey degil hatta zam faln aldigindada soyleme bnce bide ne yapip satiyosun bnimde ihtuiyacim var acikcasi
Canım benim doğru söylüyorsun, artık kendim için birşeyler yapmanın vakti geldi.Canım tabi ki birikim yapmalısın nasipse evleneceksin çeyiz için harcamazsın ilerde sıkışınca kullanırsın birikim bu illa ki gerekli hiç düşünme aileme yanlış mı yapıyorum diye kendini de düşünmelisin sen mutlu olur sıkıntı çekmezsen ailende mutlu olur sonuçta unutma insanoğlu verdikçe ister kuzum maalesef herkes düşünceli değil
Canım benim doğru söylüyorsun, artık kendim için birşeyler yapmanın vakti geldi.
Bari nişanlıma vereyim parayıda altını alıp evde saklasın.
Ayda 2 tane bile alsam kar bana valla kuzum
AhahahaGeçen erkek kardeşim aradı, abla annemin dediği annesine ev alan kız kim ya, bıktım artık dedi. Annem benden sonra şimdi de ona sarmış :)) Maaşıyla annesine ev alan kız efsanesi ya her yerde var ya da herkes aynı kızdan bahsediyor
Kuzum hesap kartımdan hesap işletim ücreti kesmiş pislikler, para yattığı an 80 tlyi yutacak maalesef.Kuzum altını bozdurman sorun olmasın uzun vadede mantıklı altın birikimi ama kısa vade de bozulacaksa piyasa karışık zarar edebilirsin ayrıca altın yapacaksan kurpsuz altını öneririm 600 TL civarında ve bozulurken zarar etmiyorsun canımHesap kartın falan varsa nakit olarak oraya atabilirsin :)
Kuzum hesap kartımdan hesap işletim ücreti kesmiş pislikler, para yattığı an 80 tlyi yutacak maalesef.
O yüzden ona birşey yatırmak istemiyorum
Kızlar selam.
Yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum, tutumlu biriyimdir.
İhtiyacımdan fazlasını harcamam ve birikim yaparım.
Fakat üniversitede ailem sağolsun hiçbirşeyden kısmadılar, gözüm hiçbirşeyde kalmadı bol bol gönderdiler, bunun minnetkarlığı olacakki bende çalıştığım süre zarfında maaşımın tamamını aileme verdim 3 yıldır.
Annemle babam hiç tutumlu değillerdir, har vurup harman savururlar, maaş zamanları gereksiz yerlere gereksiz harcamalar yaparlar.
Bi kaç gündür düşünüyorum bu 3 yıl boyunca benim gibi tutumlu biri en az 10000 tl birikim yapabilirdi diye. Koca 3 yılı yemek için çalışmışım gibi hissediyorum.Boşa geçmiş 3 yıl.
Şimdi hobi olarak başladığım tasarım kavanozlarıma beğeniler artınca satışta gerçekleştirmeye başladım, oradan elde ettiğim karları biriktirip altın almak istiyorum fakat evde durursa annem muhakkak ki harcar, nişanlıma vermek istiyorum oda en az benim kadar tutumludur, kendiside maaşından her ay belli bir bütçe ayırıp oda altın olarak ekleyeccek ama vicdan yapmaya başladım sanki ailemden para saklayan bir kızmışım gibi hissetmeye başladım kendimi
3 Yıl boyunca geleceğim adına bir birikim yapamadım şimdi yapmak istiyorum.
Sizce yaptığım şey doğru mu fikirlerinizi bekliyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?