Birikim yapabiliyor musunuz?

Kendime göre yapıyorum tabiki. Nafaka almaya başladığımdan beri içinden 1 kuruş harcamadim,sadece geçici süreligine kullanıp yerine koydum. 3 çocuğum var,birikim yapmayip ne yapacağım. 3 çocuk + evin giderleri + bakıcı maaşı + yardımcı ücreti + kredi kartlari derken kendimden kalan pek birşey olmuyor genelde

Geçen sene daha iyi birikim yapıyordum.
Ama şimdi daha az.
Karı koca calisiyoruz.
Giderim çok fazla.
Kredi ödememiz ve araba masrafı da eklendi 3 ay önce.
Benim maaşım komple mutfak gideri ve kızimin eğitim giderlerine gidiyor.
Eşim kira ve faturalar ile aylık ekmek giderini üstlenmiş durumda :))
Aylık belki 1500 TL gibi bir birikim yapabilirsek yapacağız, yapamazsak Allah kerimm.
Her şey fazlasıyla zam yedi, maaş zamları kuş kaldı.

Maaş ne kadar geliriniz ne kadar?
Ve siz ne kadar koyuyorsunuz?
Neye göre az mesela?
Aslında eski birikimime göre çok az biriktirebiliyorum. Bilerek miktarları yazmamıştım. Çünkü herkesin geliri farklı. Şimdi çok daha düşük aylık gelirle geçinen insanlar tuhaf karşılayabilir. . Herkesin bakış açısı farklı oluyor.
Annemle oturuyorum. Benim düzenli maaşım yok hastalıktan dolayı hep evden çalıştım. Ama çok çalıştım. Biriktirdim. Sağolsun annem de destek oluyor.
Konut krizinden önce bir ev aldım. Tabi 10 yıl falan birikim yaptım onun için. Şimdi o ev duruyor. Taşınacaktım. Yani o niyetle aldım. Eşyaları da aldım. Ama daha taşınmadım. Belki kiraya veririm diye düşünmeye başladım.
Korkuyorum ama bu bende hep vardı. Son dönemde gidişat iyice korkuttu. O biraz psikolojik sanırım.

Her turlu patlatırım, sucu kapiya geldigi an olan benim kiza oluyo
Kapıdan girince büyük kasem var. Sucuya ordan bozukluk veriyorum. Her seferinde 16.5 TL yi madeni olarak veriyorum alıştı artık sucu

Bence yapılmıyor artık bırıkım .Bırıkım yapmak çok ama çok zor

Merhaba. Teşekkür ederim . Evet bu hastalıkla yaşamaya devam edeceğim.
Bireysel emeklilik iyi fikir. Biz anneme başlatmıştık.
Ben de başlamayı düşünüyorum. Devlet desteği de oluyor bir miktar.
İstediğiniz vakit tüm parayı çekme imkanı da var.

Ev almışsınız bu guzel.
Arabanız var mı
Onu da alırsanız sonra sağlık için biriktirirsiniz.

Ben onu da açarım
Ay biz ortaokulda iş eğitimi dersinde (yaşım ortaya çıktı ahdjdhsjsjs) küp yapmıştık. Kumbara deliği de açtık,bütün bayram ve karne harçlıklarını falan içine atmıştım baya para biriktirmiştim. Ben harcamayacagim dersem harcamiyorum öyle istikrarliyim

Bende harcamayı aşırı seviyorum
Geçende bunu düşündüm birşey alırken aynı türün farklı renginin rengini bulabiliyorum

Çok haklısınız. Bu para konuları çok değişik. Her gelire göre beklenti değişiyor. Aslında bilerek yazmadım.
Annemle yaşıyorum. Ev annemin kira ödemiyoruz. Hastalığımdan dolayı düzenli işim olmadı. Evden çalıştım.
10 yıl birikim yaptım. Çok çalıştım. Biraz da annem destek oldu ve konut krizinden önce bir ev aldım. İçine de eşya aldım. Taşınacaktım ama belki kiraya veririm diye düşünmeye başladım.
Şöyle söyleyim bu ay sadece çeyrek altın alıp koyabildim. Çok şükür yine de tabi. Ama Eskiden daha çok biriktiriyordum. Harcıyordum da.
Pahalılıkla beraber birden işler değişti.

Öncelikle gelmiş geçmiş olsun Ben çok rahat para harcarım, sorumluluğum hiç yok ister yurtdışı ister yurtiçi gezer tozar, hergün yemeğe çıkar, gece hayatı,marka giyer…. AMA karantinayla birlikte hem alışkanlıklarım değişti hemde sizin gibi garip bi evham sardı beni. Etrafımda insanlarla konuştukça yada sizin gibi yorumlar gördükçe gelecek kaygısına kapıldım. O nedenle geçen yıldan beri para biriktirmeye başladım bende. Maaşımın büyük çoğunluğuyla birikim yapıyorum. Zorunlu giderlerim( yakıt,araba bakımı, mecburi kıyafet alışverişi, yada ortam bozulmasın diye dışarı çıkmak bazen..) dışında herşeyi bıraktım…yani toplumca bu psikolojiye girdik bence malum ekonomik hareketlerden dolayı…

Yani birikimi biz gayrimenkul olarak yaptık, şimdiye kadar eşimin iş yeri olan dükkanı ve oturduğumuz evi aldık, şimdi de başka bos dairemiz var onun içini yaptıriyoruz oraya tasinacagiz, şuan benim maaşım evin inşaat masrafına gidiyor, bu evin inşaatında bitince eşya alınacak vs çok iş var, birikim çok yapamıyorum bunlar olunca ama oturduğumuz evi kiraya verirsek ordan birikim yaparım belki ama ben güne giriyordum arkadaşlarla,aylık 2 bine falan giriyorduk gelen parayı direk altın yapıyordum

Bende harcamayı aşırı seviyorum
Geçende bunu düşündüm birşey alırken aynı türün farklı renginin rengini bulabiliyorum
Benim dolabım genelde zamansız parçalardan oluştuğu için kıyafete falan öyle her dk para harcamam. Çok begendiysem alırım tabi. Zaten alışverişe zaman da bulamıyorum bu da para harcamaya engel oluyor. Bu aralar gıda ve kozmetik stokladigim için ödemeler fazlalaştı. Sürekli kullanılan şeyleri stokluyorum. Tuvalet kağıdı,şampuan,duş jeli vs

Ben bekarken de çok harciyordum ama sanki kazancım daha iyidi
Şuan evliyim ipin ucu kaçtı.
Allah'tan kredi ödeme felan var da o yüzden biraz frenledim ama yine de benim maasimdaki arkadaşlarına göre ben çok harcıyorum ve savurganim maalesef.
Paranın bende durmamasi lazim.
Altın hesabı açmıştım netten ondan da vazgeçtim artik çünkü bozması bana çok kolay geliyor hem de zararina.
Bir de şuan çocuğa aşırı alışveriş yapıyorum.
Somut altın almam lazım aslinda.
Her ay bir gram alsam gayet iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…