- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.797
- 598
- Konu Sahibi Orman perisi olsam
-
Bilmiyorum ki ben, kizimin kumbarasi var bizde bitekŞimdi çok büyük kumbaralarda var.
Aslında eski birikimime göre çok az biriktirebiliyorum. Bilerek miktarları yazmamıştım. Çünkü herkesin geliri farklı. Şimdi çok daha düşük aylık gelirle geçinen insanlar tuhaf karşılayabilir. . Herkesin bakış açısı farklı oluyor.Maaş ne kadar geliriniz ne kadar?
Ve siz ne kadar koyuyorsunuz?
Neye göre az mesela?
Su açılmayan kumbaralar iyi oluyor,tüp şeklinde ilanları gördüm 10bin biriktiren vardı 1 senedeBilmiyorum ki ben, kizimin kumbarasi var bizde bitek
Her turlu patlatırım, sucu kapiya geldigi an olan benim kiza oluyoSu açılmayan kumbaralar iyi oluyor,tüp şeklinde ilanları gördüm 10bin biriktiren vardı 1 senede
Kapıdan girince büyük kasem var. Sucuya ordan bozukluk veriyorum. Her seferinde 16.5 TL yi madeni olarak veriyorum alıştı artık sucuHer turlu patlatırım, sucu kapiya geldigi an olan benim kiza oluyo
ben de biriktirdiğim parayı yok olarak kabul ediyorum. Yoksa harcanır biter.Altın hesabım var, dolar hesabım var elime para geçtikçe oraya atıp unutuyorum onları orada. Sıkışsam bile onlar yokmuş gibi davranıyorum.
Bence yapılmıyor artık bırıkım .Bırıkım yapmak çok ama çok zorUzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonomimin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Ben onu da açarımSu açılmayan kumbaralar iyi oluyor,tüp şeklinde ilanları gördüm 10bin biriktiren vardı 1 senede
Merhaba. Teşekkür ederim . Evet bu hastalıkla yaşamaya devam edeceğim.Öncelikle çok geçmiş olsun
Hayat boyu sizinle devam edecek bir hastalığa mi sahipsiniz ?
Ben evet birikim yapıyorum
Aylık 2000 TL bireysel emekliliğe altın fonundan yatırım yapiyorum
Gerçi Bir kismida doviz fonuydu ama kaçta kaciydi bilemedim şimdi.
Neyse aylık iki bin bireysel emekliligime yatırım yapiyorum ben
Ev almışsınız bu guzel.Aslında eski birikimime göre çok az biriktirebiliyorum. Bilerek miktarları yazmamıştım. Çünkü herkesin geliri farklı. Şimdi çok daha düşük aylık gelirle geçinen insanlar tuhaf karşılayabilir. . Herkesin bakış açısı farklı oluyor.
Annemle oturuyorum. Benim düzenli maaşım yok hastalıktan dolayı hep evden çalıştım. Ama çok çalıştım. Biriktirdim. Sağolsun annem de destek oluyor.
Konut krizinden önce bir ev aldım. Tabi 10 yıl falan birikim yaptım onun için. Şimdi o ev duruyor. Taşınacaktım. Yani o niyetle aldım. Eşyaları da aldım. Ama daha taşınmadım. Belki kiraya veririm diye düşünmeye başladım.
Korkuyorum ama bu bende hep vardı. Son dönemde gidişat iyice korkuttu. O biraz psikolojik sanırım.
Ay biz ortaokulda iş eğitimi dersinde (yaşım ortaya çıktı ahdjdhsjsjs) küp yapmıştık. Kumbara deliği de açtık,bütün bayram ve karne harçlıklarını falan içine atmıştım baya para biriktirmiştim. Ben harcamayacagim dersem harcamiyorum öyle istikrarliyimBen onu da açarım
Bende harcamayı aşırı seviyorumAy biz ortaokulda iş eğitimi dersinde (yaşım ortaya çıktı ahdjdhsjsjs) küp yapmıştık. Kumbara deliği de açtık,bütün bayram ve karne harçlıklarını falan içine atmıştım baya para biriktirmiştim. Ben harcamayacagim dersem harcamiyorum öyle istikrarliyim
Çok haklısınız. Bu para konuları çok değişik. Her gelire göre beklenti değişiyor. Aslında bilerek yazmadım.Geliriniz ne kadar? Ev kira mı? Yapamıyorum dediğiniz birikim ne kadar? Beklentiniz ne? Hepsi çok öznel. İnstada birikim sayfaları var 1 TL bile biriktirip iyi hissediyorlar. Olduğu kadar. Yoksa da hiç yaşamamanız lazım birikim için.
Öncelikle gelmiş geçmiş olsunUzun yıllardır ağır hastalıklarla mücadele veriyorum. ( 10 yaşımdan beri hastayım şimdi 34 yaşındayım. ) O yüzden hep elime geçen paraları biriktirmekten yana oldum. Biraz da paraya bakış açım öyle. Hem harcayacaksın hem gelecek güvenceni yapacaksın
Sadece harcayım ya da sadece biriktireyim diye bir düşüncem olmadı. Dengeli devam ettim ama özel durumumdan dolayı ( hastalıklar ) birikimi ön planda tuttum.
Ekonomimin durumu malum bu konuyu açıklamama gerek yok. Birikim için artık tüm ekstra harcamaları kestim ama ona rağmen az az koyabiliyorum.
Gerçekten içime çok dert oluyor bu durum.
Sizleri sormak istedim. Birikim yapabiliyor musunuz ? Yapabiliyorsanız ne kadar ?
Benim dolabım genelde zamansız parçalardan oluştuğu için kıyafete falan öyle her dk para harcamam. Çok begendiysem alırım tabi. Zaten alışverişe zaman da bulamıyorum bu da para harcamaya engel oluyor. Bu aralar gıda ve kozmetik stokladigim için ödemeler fazlalaştı. Sürekli kullanılan şeyleri stokluyorum. Tuvalet kağıdı,şampuan,duş jeli vsBende harcamayı aşırı seviyorum
Geçende bunu düşündüm birşey alırken aynı türün farklı renginin rengini bulabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?